Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- _anna_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
delam samo poleti, ker mi študijske obveznosti dela čez zimo ne dopuščajo.
sem zelo zadovoljna. plačilo je dobro, veliko mam prostega časa, posadka je vsakič drugačna - kolektiv mi je kul. res je sicer, da imaš z določenimi ljudmi več skupnega kot s kom drugim, ampak tako je pač povsod. ko se junija konča izpitno obdobje pa komi čakam, da grem spet gor.
nasplošno gledano je bila to ena od boljših odločitev do sedaj.
sem zelo zadovoljna. plačilo je dobro, veliko mam prostega časa, posadka je vsakič drugačna - kolektiv mi je kul. res je sicer, da imaš z določenimi ljudmi več skupnega kot s kom drugim, ampak tako je pač povsod. ko se junija konča izpitno obdobje pa komi čakam, da grem spet gor.
nasplošno gledano je bila to ena od boljših odločitev do sedaj.
Ko hodiš, si jaz nikoli ne priznam,
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
- _anna_
- Komunikatorka
jamaica_ napisal/-a:kaj pa recimo, a se da zmenit, katere dneve bi delal, recimo 3 dni skup in kaj podobnega
plan letenja se dela za štirinajst dni vnaprej. takrat dobiš razpored - kater dan kam letiš in s katero posadko. označene imaš tudi proste dneve in dneve, ko si nerazporejen ter stand-by (dežurstvo), ki pa se ne pojavlja pogosto (pri meni osebno 1x na mesec oziroma vsak drug plan). na lete in razpored praviloma nimaš vpliva.
tvoj čas je torej zaseden zelo različno; lahko se zgodi, da si par dni zaporedoma frej, pa tud da delaš zaporedoma par dni. potem lahko si pink-ponk (en dan letenje, en dan frej, itd.) odpovedat se je treba ustaljenemu urniku, ker je delovni čas v tej službi zelo razgiban. ampak jaz gledam na to tako: res je kdaj zoprno v petek zvečer it delat, je pa zato tolk bl luštno, ko maš kakšen dan, medtem ko so vsi v službi, čas za kavico, shopping, šport in svoje najbližje. odvisno od tipa človeka...ampak men to ful ustreza.
za študijske obveznosti imaš možnost študijskega dopusta, ki pa je največ tri dni za posamezen izpit. potem pa je tukaj še seznam želja oziroma knjiga želja, kamor lahko vpišeš svoje želje glede točno določenega dne, ko recimo zaradi zdravniškega pregleda, zasebnih stvari al pa česa drugega rabiš prosto. se pa to beleži na sredini meseca za en mesec vnaprej.
-
bolhica - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 4. 2006
- Kraj: somewhere
_anna_ res smo veseli, k te mamo k nm tkole mal informacije na vsake tolk časa prneseš, res hvala
vse to je super kr sm do zdej prebrala, muč me še velik vprašanj k bojo ubistvu sprot pršle na dan odvisno od tega kak ose bom odrezala na razgovru.
Nekej pa je kr bi vprašala te zdejle k si lih pri letih - ko letiš..ti pol prespiš kje al se direktivac z neslednmu lemt obrneš na pot??
vse to je super kr sm do zdej prebrala, muč me še velik vprašanj k bojo ubistvu sprot pršle na dan odvisno od tega kak ose bom odrezala na razgovru.
Nekej pa je kr bi vprašala te zdejle k si lih pri letih - ko letiš..ti pol prespiš kje al se direktivac z neslednmu lemt obrneš na pot??
... ι αм ωнαт ι αм ...
- _anna_
- Komunikatorka
z večine letov se vrneš domov še isti dan. so pa nekateri leti, ki se letijo zvečer oziroma ponoči. mednje spadajo recimo skopje, ohrid, istanbul, tel aviv (poleti). na vsa ta letališča prideš zelo pozno, povratek pa je šele zjutraj. tako da v nekaterih primerih greš za par ur v hotel, včasih se pa kar v avionu počaka (ko je časa premalo).
poleg tega je pa še ena varianta, ko se spi v frankfurtu, ker naslednji dan zjutraj začneš letenja na drugi liniji (ne greš v ljubljano, ampak iz frankfurta na dunaj).
poleg tega je pa še ena varianta, ko se spi v frankfurtu, ker naslednji dan zjutraj začneš letenja na drugi liniji (ne greš v ljubljano, ampak iz frankfurta na dunaj).
- mmmayamm
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 10. 2007
res ti fuuuull hvala za vse informacije
me pa še nekej zanima: kolikor vem menda adrija oddaja letalo s posadko v libijo (na 2-3 tedne se menja posadka) ali gredo to tudi študentke ali je to samo za stalno zaposlene?
me pa še nekej zanima: kolikor vem menda adrija oddaja letalo s posadko v libijo (na 2-3 tedne se menja posadka) ali gredo to tudi študentke ali je to samo za stalno zaposlene?
Zadnjič spremenil mmmayamm, dne 20. Nov. 2007 15:32, skupaj popravljeno 1 krat.
- jamaica_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2007
- Kraj: ptuj
hvala _anna_ za odgovor...to me je zanimilo, ker sem drugac s stajerskega dela:), pa ce bi se dalo zato prilagodit:)...ce imas skupaj par dni lete, pol ni panike, ker lahko v lj prespim, drugace pa se vozakt sem pa tja..hm...se pol vec ne splaca...bomo vidli:/
- _anna_
- Komunikatorka
jamaica_ napisal/-a:hvala _anna_ za odgovor...to me je zanimilo, ker sem drugac s stajerskega dela:), pa ce bi se dalo zato prilagodit:)...ce imas skupaj par dni lete, pol ni panike, ker lahko v lj prespim, drugace pa se vozakt sem pa tja..hm...se pol vec ne splaca...bomo vidli:/
imaš povrnjene potne stroške, vendar samo do določenega števila kilometrov. vseeno je tako bolje kot nič (če nisi iz bližine brnika doma)
-
irisina - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2006
- Kraj: =)
škoda ker nisi brala vsega, ker smo to že omenil
na kratko - do zdej je blo to v pogojih, da maš sam lahko sam določeno minimalno dioptrijo, čeprav smo pol lan pršli skozi tud tisti z mal višjo kot je blo rečeno na srečo!
zdej pa zgleda nimajo glede tega več tolk visokih zahtev, k itak morš pol leče nosit za na avion ane..
drgač pa..mmmaya - js na tvojem mestu ne bi šla za cel teden smučat med predavanji in vajami, ker tega pa sigurno ne bodo odobraval, da te kr cel teden ni. opravičena odsotnost je res samo študijska, nobenih drugih izgovorov.. No, vsaj pri nas je blo tko... naj še druge povejo
good luck!
na kratko - do zdej je blo to v pogojih, da maš sam lahko sam določeno minimalno dioptrijo, čeprav smo pol lan pršli skozi tud tisti z mal višjo kot je blo rečeno na srečo!
zdej pa zgleda nimajo glede tega več tolk visokih zahtev, k itak morš pol leče nosit za na avion ane..
drgač pa..mmmaya - js na tvojem mestu ne bi šla za cel teden smučat med predavanji in vajami, ker tega pa sigurno ne bodo odobraval, da te kr cel teden ni. opravičena odsotnost je res samo študijska, nobenih drugih izgovorov.. No, vsaj pri nas je blo tko... naj še druge povejo
good luck!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov