Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 09. Feb. 2007 0:15

hehehe :D sm se mau bl poglobila k mi je interesting :D

tenkju :wink:
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 11. Feb. 2007 13:49

čika, če si prebereš čist vse strani, boš vse vedla.
Razpis je ponavad zunaj 1x letno, tak konec jeseni. Najprej si povabljen za pisni preizkus angleškega jezika + na osebnostni test. Letos je bilo še ustno preverjanje tujih jezikov.
Tisti, ki so se dobro odrezali, so bili povabljeni za razgovor pred komisijo,. Tam si se predstavil in to je bilo to. Tisti, ki so jih bili všečni, so dobili vabilo na usposabljanje. To traja 4 tedne, od pon. do petka nekje med 8-15/16h. Na praktičnih delih ne smeš nikoli manjkat. Na koncu imaš 10 učnih letov.
Po koncu izobraževanja imaš cca. 2 tedna časa, da se pripraviš na izpite. Daš skozi zdravniški pregled in to.
in, ko se to uspešno opraviš, se začne čakanje na licenco, potem pa nad oblake :)
Uniforme so res že mal zastarele, upam, da bojo kmal nove: zelen kostim (jakna + krilo), bela bluza, rutka. Poleti je temno modra oblekica + zelena jakna. Dobiš še kufer in pozimi plašč.
Čevlje in nogavice si kušuješ sam.
Uniforme: letošnja generacija bo baje dobila rabljene, tako da ti mora biti jasno, v kolikšni meri je to narejeno po meri.
Tisti testi niso za poklic, to ni šola za bodoči poklic! Pač rabiš vedeti dočločene procedure, ki potekajo med letom, zato tudi pišeš test, da vidijo, če si si jih dejansko naučil. Tudi ne moreš biti stevka za par letov, potem pa it za en mesec na fax, pa spet mal letet. leti se redno od aprila/maja do oktobra. nato imaš lahko par mesecev pavze, in popedenaš fax v tem času.
Ko začneš letet, se obvežeš, da sodeluješ z Adrio vsaj 2 sezoni. Če hočeš po 1. sezoni nehati, ti vzamejo 100.000 od zadnje plače - s tem si kao poplačajo stroške, ki so jih mel s tabo.
Peek-a-boo!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 11. Feb. 2007 18:41

hvala za izčrpen odgovor =)
nikol si nism misnla, da stevka postaneš kr tak, ok spet tok na izi ne.. sm misla da je to prou tko kšna šola ne pa da lahko skor vsak študent to postane :)
kaj pa v tistm času, ko ni sezone, ko mate frej.. gdo pa takrat leti? ker usako letalo vrjetn da rabi stevardese ane :)
pa še to, če maš leče, dioptrije 3,25... ni mogoče se za to šolat ane? :?
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 11. Feb. 2007 19:29

v zimskem času študentom ni potrebno leteti. pa sej imamo tudi redno zaposlene stevke, oz. so s.p.

Drugač se pa meni ne zdi tko na izi postat stevka. Ker gre se ač za delo prek študenca, zdej pa primerjaj, kako lahko delaš preko napotnice kje drugje.

Sicer ti bo pa vsak, ki je dal to skozi povedal, da ta šola ni kar tako - če ne drugače imajo cel kup ene literature predelat za izpit. Pa še to - ni jih veliko, ki bi vse naredili v prvo, tko da res ni tko izi kot si misliš.

dioptrija je določena
do 0,4 če maš očala
do 0,8 če imaš leče!
Peek-a-boo!
airbus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a airbus » 05. Mar. 2007 13:04

Long time no hear! Kako je kaj bodoče in sedanje stevke/stevkoti? Dajte napisat kaj dogaja. A se že veselite novih CRJ900?
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 12. Mar. 2007 13:57

trenutno imajo bodoči stevardi in stevke malo daljši odmor, kao za učenje za izpite! Tako da se zaenkrat nič ne dogaja!
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 17. Apr. 2007 11:55

Razgovor družbe Emirates za kabinsko osebje v Ljubljani: Klik

Bo šla katera?
nata1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nata1 » 23. Apr. 2007 15:13

Lep pozdrav...jaz grem tudi na razgovor za Emirates Airlines.Upam,da nama gre.
Kaj ti ves,ce bomo imeli v soboto kak pisni test?
No,pa dobro bodi! :)
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 23. Apr. 2007 15:54

a res al kaj, obe gresta?
dajta pol malo poročat prosim, kako je blo kaj :) me ful zanima kako to zgleda..
aja pa veliko sreče obema!! :wink:
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 23. Apr. 2007 20:31

saj Sparks ni napisala, da gre, ampak je dala samo link tisti, ki so zainteresirani...
Peek-a-boo!
nata1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nata1 » 23. Apr. 2007 21:17

Hvala Irisina za sreco!Naj te bog blagoslovi! :)
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 24. Apr. 2007 11:35

Jep, jest ne grem na na ta razgovor, sem zgolj prilepila link če koga zanima (hvala cosmy :wink:). Men je sicer stevardesa pri Adrii super študentsko delo, sicer pa imam čisto druge ambicije v življenju..

Btw, nekje sem zasledila da je potrebno že vnaprej izpolniti prijavnico plus dodati dve svoji sliki. Dajte preverit da boste imele res vse s seboj kar zahtevajo.
nata1 - sem skor prepričana da bo preizkus pisnega znanja angleščine. če ne že v soboto pa sigurno na enem izmed naslednjih ožjih izborov. Angleščino morš u nulo obvlada, tako "spoken" kot "written" (piše v pogojih).

Pa veliko sreče vsem ki se boste prijavili!
munchmallow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a munchmallow » 25. Apr. 2007 11:11

Izpiti so mimo... kako vam je šlo in kako ste bile/bili kaj uspešni??
anouk85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a anouk85 » 27. Apr. 2007 15:06

Eno vprasanje: a vsi imamo ob 9h razgovor? Jest sem poslala prijavnico in to je to al kaj?

LP
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 27. Apr. 2007 18:49

Glede emirates; je šla lani moja sošolka in so ful visoke zahteve; baje, da moraš dobesedno manekensko zgledat, brez pegic in kakršnihkoli brazgotin,...; zarad tega naj bi moja sošolka izpadla ker ima na roki eno brazgotinico. Ampak ne zej moje besede vzet za ziher, samo to smo se zadnjič pogovarjal...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov