Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Nenya
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Itak je brez veze se vozt usaka posebej! Me smo se lani vozile 4 skupej in je blu ful uredi! No, gr8! Prou kumej čakm spet prežiulat ceeele dneve na Brniku Se slišmo, bejbe!
Zadnjič spremenil Nenya, dne 05. Jan. 2007 14:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Love can ignite the stars!
- zvezdica85
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2006
- Kraj: ljubljana - stocholm
a je ksna iz kranja?
- Mat_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2007
Lep pozdrav!
Dobr da sm opazu ta forum. Jst sm bil tud namreč sprejet za stevarda in me zanima če je kšn al pa kšna od sprejetih od zadnjega razpisa, pavzer/pavzerka? Letos je en nov zakon o zaposlovanju pavzerjev pa to in prosim če je kdo v isti situaciji naj mi pove
Drgač sm pa jst iz gorenjske oz. poljanske doline če se zarad prevoza že kj mente
Dobr da sm opazu ta forum. Jst sm bil tud namreč sprejet za stevarda in me zanima če je kšn al pa kšna od sprejetih od zadnjega razpisa, pavzer/pavzerka? Letos je en nov zakon o zaposlovanju pavzerjev pa to in prosim če je kdo v isti situaciji naj mi pove
Drgač sm pa jst iz gorenjske oz. poljanske doline če se zarad prevoza že kj mente
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
NE MI RECT!!!!!
js sm se hotla prjaut pa se je govoril da pavzerjev ne sprejemajo....ne morm verjet, ze drugo leto sm zajebala.. mah
drugac kar se tega zakona tice je tko da prek studenta lahko delas prvo let ko pavziras oz eno leto, poj pa ce si spet reden/izreden je normalno, sicer ne mors vec delat prek studenta.
js sm se hotla prjaut pa se je govoril da pavzerjev ne sprejemajo....ne morm verjet, ze drugo leto sm zajebala.. mah
drugac kar se tega zakona tice je tko da prek studenta lahko delas prvo let ko pavziras oz eno leto, poj pa ce si spet reden/izreden je normalno, sicer ne mors vec delat prek studenta.
Zivljenje je piskotek!
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Pavzerji od 1.1. 2007 ne morejo več delat preko napotnic (ZZPB)!! Napotnice, ki so bile dvignjene v letu 2006 pa seveda še veljajo (ampak ne vem kok dolgo - recimo da imaš stalno napotnico??).
Tko da če si pavzer mislim da ne boš mogu delat.. Nej me pa kdo popravi če se motm.
Tko da če si pavzer mislim da ne boš mogu delat.. Nej me pa kdo popravi če se motm.
- Mat_
- Sramežljivka
drugac kar se tega zakona tice je tko da prek studenta lahko delas prvo let ko pavziras oz eno leto, poj pa ce si spet reden/izreden je normalno, sicer ne mors vec delat prek studenta.[/quote]
hm...sj men se je tud zdel da bi blo s temle pavziranje kšn problem, sam jst sm se neumnga naredu pa nč povedu, itak me bojo vprašal šele pol po usposabljanju in tud če zvedo so že itak vložil vame tok (usposabljanje), da me bodo pomoje vseen vzel pa bi prek s.p.-ja delu kot je ponujena možnost....Itak bom pa spet sept. šu izredno študirat tko da bo spet ql.
Aja pa še neki? Kako to misliš da lahko kot pavzer delaš preko študenta prvo leto...sj pavziraš kukr jst vem lahko samo 1x? Sicer so mi pa na študentu rekl da še ne spoštujejo tega zakona ker še vedno čakajo na napotke ministrstva tko da še nau panike...
LP
drugac kar se tega zakona tice je tko da prek studenta lahko delas prvo let ko pavziras oz eno leto, poj pa ce si spet reden/izreden je normalno, sicer ne mors vec delat prek studenta.[/quote]
hm...sj men se je tud zdel da bi blo s temle pavziranje kšn problem, sam jst sm se neumnga naredu pa nč povedu, itak me bojo vprašal šele pol po usposabljanju in tud če zvedo so že itak vložil vame tok (usposabljanje), da me bodo pomoje vseen vzel pa bi prek s.p.-ja delu kot je ponujena možnost....Itak bom pa spet sept. šu izredno študirat tko da bo spet ql.
Aja pa še neki? Kako to misliš da lahko kot pavzer delaš preko študenta prvo leto...sj pavziraš kukr jst vem lahko samo 1x? Sicer so mi pa na študentu rekl da še ne spoštujejo tega zakona ker še vedno čakajo na napotke ministrstva tko da še nau panike...
LP
- Mat_
- Sramežljivka
Ja sj jst sm še pred 1.1. kar že dvignu trajno napotnico za adrio ker napotnice dvignjene pred tem datumom bodo tud po novem letu obravnavane enako kot prej tko da bi mi vseeno še lahko nakazali preko napotnice, ker kukr jst štekam je njim samo to važno. Itak pa nasledn let spet začnem izredno ker mam že pogoje itd.
Ma res upam da bo vse ql ker si res močno želim delat pr njih pa to sm jim tud reku!
Ma res upam da bo vse ql ker si res močno želim delat pr njih pa to sm jim tud reku!
-
*Sparks* - Komunikatorka
Zdele sem pogledala mal po netu, piše da so napotniice veljavne 90 dni od datuma izdaje.. Kakšno napotnico pa si vzel? Stalno?
Glede s.p.-jev ne gre kar tako lahko.. V prvem letu pa sploh ne računaj na kaj takšnega. Glej, jaz ti svetujem da pokličeš na Adrio (če želiš ti po zs pošljem številko kam pokliči) in tam vprašaj kako je zdaj s pavzerji. Moraš vedt, da si preko napotnice tudi zavarovan, zato je nujno da je veljavna. In škoda bi bilo tvojega časa in truda cel mesec dni, na koncu pa ne bi mogel letet... Res, preveri!
Glede s.p.-jev ne gre kar tako lahko.. V prvem letu pa sploh ne računaj na kaj takšnega. Glej, jaz ti svetujem da pokličeš na Adrio (če želiš ti po zs pošljem številko kam pokliči) in tam vprašaj kako je zdaj s pavzerji. Moraš vedt, da si preko napotnice tudi zavarovan, zato je nujno da je veljavna. In škoda bi bilo tvojega časa in truda cel mesec dni, na koncu pa ne bi mogel letet... Res, preveri!
- Mat_
- Sramežljivka
JA jst sm vzel trajno oz. stalno napotnico in to še pred 1.1. Pa tud vem da mi kr ne bodo dal za delat preko s.p.-ja kar tko, čeprav bi lahko tko delu par mescev dokler neb spet šu izredno.
Sam itak je pa trajna napotnica veljavna do 30.9. 2007 in preko nje mi lahko izplačajo. Ja a pa misliš da bi mi po teh tečajih in tud če bi vse izpite pri njih naredu pol lahko rekli da neb mogu delat. SIcer sm jim pa že itak kuj v prijavi ko je bilo treba poslat potrdilo o statusu študenta poslal potrdilo o statusu pavzerja in ne študenta pa so me ravno tako povabili na razgovore in celo izbrali.
In zdj se res bojim ker se jih po en stran ne upam vprašat kako je s pavzerji ke bi me lahko zavrnili, po drugi strani so pa že to vedl ker sm jim v prijavi poslal in bi jim lahko reku da so vedl da sm pavzer in zakaj so me sploh pol sprejeli če me mislijo pol skenslat....
A drugače morm to na kadrovsko poklicat (013691275)?
Sam itak je pa trajna napotnica veljavna do 30.9. 2007 in preko nje mi lahko izplačajo. Ja a pa misliš da bi mi po teh tečajih in tud če bi vse izpite pri njih naredu pol lahko rekli da neb mogu delat. SIcer sm jim pa že itak kuj v prijavi ko je bilo treba poslat potrdilo o statusu študenta poslal potrdilo o statusu pavzerja in ne študenta pa so me ravno tako povabili na razgovore in celo izbrali.
In zdj se res bojim ker se jih po en stran ne upam vprašat kako je s pavzerji ke bi me lahko zavrnili, po drugi strani so pa že to vedl ker sm jim v prijavi poslal in bi jim lahko reku da so vedl da sm pavzer in zakaj so me sploh pol sprejeli če me mislijo pol skenslat....
A drugače morm to na kadrovsko poklicat (013691275)?
-
*Sparks* - Komunikatorka
Če si siguren da je tvoja napotnica veljavna do konca šolskega leta potem je to seveda OK (mene mot kaj pomen unih 30 dni, sploh za stalno napotnico...). Jst sm skor zihr da bi ti kljub vsem opravljenim izpitom rekl da ne moreš delat, če bi bil brez napotnice. Ampak to je samo moje ugibanje. Če ti je pa zoprno poklicat na Adrio (ne kadrovske drgač) pa pokliči in vprašaj na študentu...
Pa seveda poročaj da bo še drugim jasno!
Pa seveda poročaj da bo še drugim jasno!
- Mat_
- Sramežljivka
evo zdle sm na študenta klicu: rekl so da je to ql če sm dvignu trajno napotnico pred 1.1. ker do sedaj si tako lahko delu pol celo leto če preko te napotnice. AMPAK, ravno včeraj so pa dobili nov napotek da bodo trajne napodnice veljale samo 90 dni od datuma izdaje, kar pomen jan., feb., marec.....te mesece pa še neb letel... Je pa rekla na servisu da se bo še vse lahko spremenilo ker se vsak teden lahko tko da bom spremljal zadevo. Je pa tud tko: je rekla da se tud če bi letel od maja naprej, bi mi adria še vedno lahko nakazala (tudi večkrat) keš na januar in februar ker takrat mi še velja trajna napotnica. Problem je zdj sam v tem a bi adria to nardila. Pa rekla je da drgač bodo skr vsi pavzerji delal preko trajne nepotnice do 30.9. 07 ker se zakon tok spreminja da tud inšpekcije ne bodo tok težile.
*Sparks*: ja kam pa pol pokličem v adrio da jim zaupam ta problem s tem da bi se lahko res pogovoru da me neb kuj skenslal? Ali raje počakam mogoče na začetek usposabljanja pa takrat povem?
Pa fuuul hvala za pomoč in informacije!!!
LP
*Sparks*: ja kam pa pol pokličem v adrio da jim zaupam ta problem s tem da bi se lahko res pogovoru da me neb kuj skenslal? Ali raje počakam mogoče na začetek usposabljanja pa takrat povem?
Pa fuuul hvala za pomoč in informacije!!!
LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov