Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 26. Dec. 2006 22:03

Alina spet si mi vzela besede izpod tipkovnice, prov isto sem hotla napisat! :)
Uglavnem tud če rezultati niso perfect to še ni razlog da si odletel. Lahko dobiš kakšen recept (npr. za boljšo kri) pa potem vse štima. Ne smeš bit pa glih kakšen srčen bolnik ali pa napol slep in gluh.

Sam tista psihologinja je pa res mal čudna... Jst se spomnim da sem pri vprašanjau "ali se hitro razjeziš" obkrožila da (pač sem kolerik, ki se pa tud čez tri sekunde pomiri). Ko sem prišla k njej na pogovor je imela pri tem vprašanju tri velike rdeče klicaje, potem me je pa pol ure zasliševala kakšne probleme mi to predstavlja v življenju, ali bom sploh sposobna opravljati to delo, celo če rabim kšno pomoč! Haloooo... :lol: Tko da očitno ne smeš napisat kaj zate res drži ampak kaj je zanjo "pravilen" odgovor.
munchmallow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a munchmallow » 27. Dec. 2006 11:49

Zivjo,

tule so letosnji pogoji:

Pogoji: [b]status študenta, aktivno znanje slovenskega in angleškega ter pasivno znanje drugega evropskega jezika, višina do 178 cm zaradi omejitev v letalu, stalno ali začasno bivališče v Ljubljani ali Kranju z okolico, opravljen vozniški izpit B-kategorije in možnost lastnega prevoza do Brnika..

Nikjer ni bilo omenjene nobene dioptrije, za razliko od prejsnjih let. Zato je verjetno taksna "panika" z vseh strani kako je s tem vidom. Ocitno so letos res spremenili marsikaj (tako pri pogojih kot pri samem nacinu izvajanja selekcije - preverjanje tujih jezikov ipd.) In normalno, da se potem prijavi tudi kdo, ki ima dioptrijo in potem malo cvika kako bo s tem zdravniskim pregledom - se posebej, ce je bila ta dioptrija "kljucni" pomen za odlocitev ali se prijavis ali ne - tudi v prejsnjih letih (predvsem zaradi oci, na katere smo pa tako ali tako vsi obcutljivi).

l.p.
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 27. Dec. 2006 17:13

Potem pa najbolje da se za točne odgovore obrneta na Adrio, mi tuki lahko samo ugibamo. Sicer pa a ma katera visoko dioptrijo? Če so vaju povabili naprej na teste in razgovore potem so verjetno upošteval tud to.. Dvomim da bi naprej vabili tiste z visoko dioptrijo.
xyx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a xyx » 27. Dec. 2006 18:38

Živjo!

Prvič sem na tem forumu zdej zagledala temo o stevardesah, pa me zanima, če se za stevardeso lahko prijaviš, kje, kako in kdaj se je potrebno? Prebrala sem, da ste nekatere že sprejete, kje ste se prijavile in ali se je še možno? Slišala sem, da moraš opraviti nek tečaj, da moraš biti študent, znati dva tuja jezika, opraviti zdravniški pregled. Delo stevardese bi me zelo veselilo, zato bi mi pomagalo, če bi mi kdo povedal kako pa kaj glede tega.

Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 27. Dec. 2006 20:21

Čao!

Vse odgovore najdeš v tej temi, samo malo moraš pobrskat!!

Drugače je pa razpis 1x letno, in letos si ga že zamudila. Je pa obvezno, da si redni študent.
Peek-a-boo!
zvezdica85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 11. 2006
Kraj: ljubljana - stocholm

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica85 » 27. Dec. 2006 20:53

Cosmy zakaj mislis, da je obvezno, da si redni student? jst studiram izredno, pa sem bila sprejeta, tako, da mislim, da je vseeno ali studiras redno ali izredno, vazno da imas status studenta.
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 30. Dec. 2006 13:30

kako je pa kaj s tistimi vajami na letalu, a so res med vikendom oba dneva, a sem to narobe razumela?;)
Uporabniški avatar
4_maya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a 4_maya » 30. Dec. 2006 14:28

irisina napisal/-a:kako je pa kaj s tistimi vajami na letalu, a so res med vikendom oba dneva, a sem to narobe razumela?;)

pri nas so ble vse med tednom - med vikendom nikoli, pa ceprav so tud nam tko rekli (samo eno soboto smo wet drill v bazenu v KR) to je pa tud to - vse je odvisno od razpoložljivosti letal

papa :P
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 30. Dec. 2006 17:49

zvezdica85 napisal/-a:Cosmy zakaj mislis, da je obvezno, da si redni student? jst studiram izredno, pa sem bila sprejeta, tako, da mislim, da je vseeno ali studiras redno ali izredno, vazno da imas status studenta.

sori, sem se zmotila, sem mislila napisat, da je nujno, da si študent.
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
*BelaLilija*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *BelaLilija* » 30. Dec. 2006 19:21

cosmy napisal/-a:
zvezdica85 napisal/-a:Cosmy zakaj mislis, da je obvezno, da si redni student? jst studiram izredno, pa sem bila sprejeta, tako, da mislim, da je vseeno ali studiras redno ali izredno, vazno da imas status studenta.

sori, sem se zmotila, sem mislila napisat, da je nujno, da si študent.

Kot absolvent še velja, ne? Pa tudi če pavziraš eno leto, lahko ta čas nadomestiš z delom kot stevardesa?
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 31. Dec. 2006 3:55

ja, pač nujno je, da maš status študenta do oktobra 2007, ker eno leto moraš nujno delat pri njih.
Peek-a-boo!
falotka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 11. 2006
Kraj: celje-ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a falotka » 02. Jan. 2007 21:46

ola punce..ste že doble kaka navodila za naprej?oziroma kdaj zdej kej dobimo naslednje informacije?
ja jst sm tut izredna pa sm bla sprejeta..kok nas je pa blo sprejetih?po moje kr ene 30?ne vem no...
torej se vidmo na šolanju...ko bo:)
lp
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 03. Jan. 2007 11:14

jaz po pravici povedano pred 20. ne računam na kakšne nove informacije :wink:
Nenya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nenya » 03. Jan. 2007 22:20

Hey girls! Js sm ena veteranka k je bla sprejeta na razpisu že lani februarja, pa sm čist na konc usposablanja hudo zbolela in nism opraulala useh izpitou za licenco. Anyway, letos se bom vam ladies (pa upm d bo s5 kšn pobič:) prdružla na usposablanju d ga dokončam. Pa me zanima če se bo kšna punca vozila iz Ljubljane da bi se zmenile db se skp vozile, pa kei pršparale. Aja, pa kaj že veste kdaj se začne tečaj? ...
Zadnjič spremenil Nenya, dne 04. Jan. 2007 11:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Love can ignite the stars!
lucy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 11. 2006
Kraj: NG

Neprebrana objavaNapisal/-a lucy » 04. Jan. 2007 11:39

ja, tud jst sm razmišljala, da bi se mal zmenle in skup vozile. ker je brezveze, da se vsaka sama vozi, če nas je lahko 4 al 5 v enem avtu. lahko tud v štirih pa pol vsaka vozi en teden, al kej podobnega. no, če koga zanima, je tle moj mejl: po_lu@yahoo.it

drgač je pa blo rečeno, da se bo tečaj začel 29.1., sam zaenkrat še niso nič potrdili, tko da še čakamo na naslednje informacije :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov