Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 03. Okt. 2006 13:08

*_nincy_* napisal/-a:Mogoče jo poznam bolje kot ti!!!!
kot 1 ne zna nobenega jezika NOBENEGA...angleščina ji je delala vsa leta v OŠ težave zato je 7 razred ponavlala...SŠ NIMA!!!!
2.kje sem napisala da mora razturati matematiko,fiziko itd :roll: prosim da ne pišeš nekaj kar nisem jaz napisala.Sem samo rekla,da nima pojma o jezikih :!:

Sploh ni vredno komentirat :roll:. Če bi rada še kaj, izvoli na zs. Tole ni tema o tvoji sosedi.
Uporabniški avatar
Latte
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 11. 2005
Kraj: New York

Neprebrana objavaNapisal/-a Latte » 03. Okt. 2006 13:23

Angel girl napisal/-a:Kdaj bo nov razpis, eno deklco poznam k se bo prjavla :D

Kera pa je to? :D
Mogoče kdo ve točen datum razpisa?
How blind can you get and still have eyes?
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 03. Okt. 2006 18:43

med drugim jst :P (ce se me bojo usmill kt pavzerko)

slisala sm da so razpisi ponavad oktobra, novembra, ce je pa res pa nevem!
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 04. Okt. 2006 11:39

Jst bi tud bla stevka, ampak kopenska (al kako se reče?); ker se ful bojim letenja...tko da avion...thanx, but no thanx :D

Kašni so pa kej pogoji za te stevardese, ki ne letijo? Kera ve?
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 04. Okt. 2006 16:40

to so une, ki jih imenujejo zemeljske stevardese, ki sedijo na check-inu, pa pospremijo do letala oz. dajo unim na letalu znak da so vsi potniki gor.
It looks like we could have made it baby...me and you!
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 06. Okt. 2006 19:36

kako pa lahko postaneš zemljska stevardesa? Še nikol nisem vidla razpisa za njih...pa že dolg spremljam njihove razpise za študenta
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 21. Okt. 2006 10:09

Moj fant je dolgo časa bil stevard in jaz te službe ne priporočam preveč. Seveda je pa stvar posameznika, tako da jaz lahko povem samo z mojega vidika:

+ ful se dobr sliši, če rečeš da si stevardesa, pa vsi so čist navdušeni: wooow pol pa ful potuješ, pa znaš ful jezikov in oh in sploh. tko da kar se tiče splošnega vtisa, definitivno zmagaš :D

+ delo je zelo dinamično, si v stiku z ljudmi...če te to veseli je the best!

+ toook so hudi v uniformah, jz sm čist dol padla vsakič ko je pred službo prišel do mene :knuddel:

- to da vidiš ful sveta sploh ni res, ker so itak skos samo na letališču (z redkimi izjemami - samo včasih so kje prespali pa še to so prišli tja ob 23, šli pa ob 6, enkrat so celo 2 dni bili nekje)

- delovni čas; malo mešano, kakor se njim zdi. vsi dnevi v tednu so obravnavani enako (sam ob nedeljah je plačilo višje), tako da tistih klasičnih vikendov nimaš (seveda pa ni nujno da ravno za vikend delaš, moj fant ja ponavadi vedno). bedno je tut to, da se razporedi delajo kvečjemu za kaksen teden, mogoce 10 dni vnaprej, tako da težko karkoli planiraš

- brnik; seveda je treba tut do tja pridt. če si iz Lj je kul, če pa nisi je to bolj bedno, ampak to je pač tvoj problem. preden se prijaviš moraš vedet da ti povrnejo samo potne stroške za (mislim da) 50 km v obe smeri. tako da moraš obvezno imeti svoj avto !!!!

- plačilo; na prvi pogled se ne sliši slabo - okrog 2500 na uro, ob nedeljh, nočnih, praznikih...pa še malo več. ampak je treba vedet, da je to na uro letenja (torej ko se motorji prižgejo) in pol ko preračunaš niti ni tako rožnato. ker moraš bit tam 1 uro prej (če nisi iz Lj - tako kot moj fant - moras fuuul prej od doma, pa če delaš ob špicah lahko prideš v gužvo, torej moraš it še prej), pa pol ko pristanes preden se folk dol spoka...najbolj bedno pa je ko so kasne zamude, se letalo kej pokvari in čakajo na zamenjavo...to ni nič plačano.
tko da mislim da so računali in pride povprečno malo čez 1000sit na uro, kar se meni ne zdi veliko, za tak poklic

- dopust; če si tam 1. leto, lahko na to kar pozabiš. pa tut pol, vem da se je moj fant zelo matral, da je dobil dopust takrat ko je želel, pa 100 let sva čakala na odobritev, tako da sva v agenciji lahko bookirala precej pozno in sva seveda zamudila najboljso varianto. kasne last minute variante pa itak odpadejo

Iz tega mojega posta zgleda, da je negativnih strani veliko več kot pozitivnih, ampak ni tako mišljeno!!!! Če ti je poklic všeč in si se pripravljen/a marsičemu odpovedati, pozitivne strani definitivno prevladajo nad negativnimi! Jaz sem ta poklic predstavla iz svojega zornega kota, pa tut moj fant bi se strinjal.

Kar se kvalifikacij tiče pa je tako: lepota itak da ne šteje (seveda je povsod lažje če si luškan), moj celo pravi da so stevke večinoma čudne in le redke res lušne (po njegovem okusu). Kar se jezkov tiče pa tut ni tako hudo, sej glavno je da znas neke osnove (ki so v priročniku).
pa moj tut ni imel nobenih vez, ko je noter prišel in ne pozna nikogar, ki bi jih imel.

To je to, same se odločite! Odrekanja je veliko, ampak to je relativno, lahko da ti ful sede.

Aja, pa še fax. Če si resen študent, bo bolj težko (če imaš obvezno prisotnost, pa sploh nemogoče)
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 24. Okt. 2006 6:14

no hvala za te informacije, moram pa priznat da me vseeno (kljub minusom) ni minilo :D sej vem da ni bil tvoj namen da bi koga odtegnila od tega poklica, sam pač si pojasnila vse pluse in minuse:) konc koncev pa če tko gledaš ni v nobenem poklicu samo plusov, so povsod minusi tko da bomo že preživeli tudi to, če zraven pridemo (i wish!!! :D )

a se že kej ve kdaj bo razpis zunaj letos? :wink:
pupa24
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa24 » 26. Okt. 2006 12:57

Ciao vsem skupaj.
tud mene zanima poklic stevardese.
pa bi vprasala,ce kdo ve, kdaj bo letos razpis za stevardes na adrii, pa ce tud ti nizkocenovni prevozniki dajo kaksen razpis???????

hvala.lp
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kathy » 27. Okt. 2006 22:44

A sm jst spregledala, ali res še ni blo razpisa za stevardese? :? Nekam dolgo to traja letos...
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 28. Okt. 2006 13:31

Bershka napisal/-a: - delovni čas; malo mešano, kakor se njim zdi. vsi dnevi v tednu so obravnavani enako (sam ob nedeljah je plačilo višje), tako da tistih klasičnih vikendov nimaš (seveda pa ni nujno da ravno za vikend delaš, moj fant ja ponavadi vedno). bedno je tut to, da se razporedi delajo kvečjemu za kaksen teden, mogoce 10 dni vnaprej, tako da težko karkoli planiraš

Če mene vprašaš tole ni za vse -. Zame bi bil +, kajti nekateri ne prenašamo nekega določenega urnika (tud moja m't ne) in je tole zelo prijetna stvarca :wink:
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 28. Okt. 2006 14:09

ja se strinjam s tabo, tako razgiban urnik zna bit kul (kar se tiče dolgičasne rutine)

negativen se mi zdi, zaradi težkega planiranja prostega časa (kaj malo bolj zahtevnega, npr. potovanje) ne vem kako je pri poklicnih stevardesah, ampak študentom dajo razpored za cca 10 dni vnaprej (kar se mi zdi malo). tko da tiste varijante "dej gremo jutr h men na vikend za 3 dni" (kar si študentje komot privoščimo), so zanga odpadle. pa še moj je ful ponoči delal, tako da je zamudil marsikateri žur. sam ne me narobe razumet, sj ta poklic je cist kul, sam odrekanja pač so.

sam najbrž je pri poklicnih drugače.
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 01. Nov. 2006 16:57

kathy napisal/-a:kako pa lahko postaneš zemljska stevardesa? Še nikol nisem vidla razpisa za njih...pa že dolg spremljam njihove razpise za študenta

razpis za zemeljsko stevardeso je letos že bil! Če si kakšen 4. letnik lahko na to kar pozabiš, ker jemljejo mlajše (kao da bodo lahko več časa delal pri njih). Pa še urnik je butast. Sta dve izmeni. "dopoldanska" od 4.00 do 16.00 in "popoldanska oz. nočna" od 16.00 do 4.00
Peek-a-boo!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 01. Nov. 2006 17:34

kako je ze biu?!?! pa skos cekiram njihovo stran....ja dobr so to razpisal :lol:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
4_maya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a 4_maya » 01. Nov. 2006 17:54

inaa napisal/-a:kako je ze biu?!?! pa skos cekiram njihovo stran....ja dobr so to razpisal :lol:

kero stran si pa gledala - od adrie al od letalisca...
drugace pa so razpisi objavljeni tudi v Delu (sam keremu se pa da vsak dan po oglasih brskat? :) )

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov