Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MorningStar - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2004
Emm, ker sem malo v teh okulističnih vodah si ne morem kaj, da ne bi komentirala... Dioptrija se spreminja za 0,25, mi je malo čudno kako je lahko omejitev +/- 0,80.
Ups... Sem našla, očitno je prav, čeprav ni najbolj logično
Konec leta 2005 je Adria Airways objavila razpis za delo stevardese. zahteve so bile sledeče:
- status študenta,
- aktivno znanje slovenskega in angleškega ter pasivno znanje drugega evropskega jezika,
- višina do 178 cm (zaradi omejitev v letalu),
- stalno ali začasno bivališče v Ljubljani ali Kranju z okolico,
- opravljen vozniški izpit B-kategorije in možnost lastnega prevoza do Brnika,
- dovoljena dioptrija do 0,8 z očali ter 0,4 brez očal.
Ups... Sem našla, očitno je prav, čeprav ni najbolj logično
Konec leta 2005 je Adria Airways objavila razpis za delo stevardese. zahteve so bile sledeče:
- status študenta,
- aktivno znanje slovenskega in angleškega ter pasivno znanje drugega evropskega jezika,
- višina do 178 cm (zaradi omejitev v letalu),
- stalno ali začasno bivališče v Ljubljani ali Kranju z okolico,
- opravljen vozniški izpit B-kategorije in možnost lastnega prevoza do Brnika,
- dovoljena dioptrija do 0,8 z očali ter 0,4 brez očal.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Kere boste zdej vse ''ta sveže stevke''?
Vas bom šla mal zajebavat na avion
Aja, pa kar se tiče jezikov:
Fajn je, da jih čim več obvladaš, ker objave so lahko skoraj v vseh možnih jezikih (španščina, italijanščina, albanščina, nemščina, francoščina, ruščina...). In če ne obvladaš jezkov...seveda ne zahtevajo da znaš vse, ampak je v dobro v lastno korist če znaš dobro angleško, nemško in/ali francosko.
Ma ne sam letošnje gledat
Tisti prejšnji so boljši. Samo na žalost niso vsi ostali Obup
Vas bom šla mal zajebavat na avion
Aja, pa kar se tiče jezikov:
Fajn je, da jih čim več obvladaš, ker objave so lahko skoraj v vseh možnih jezikih (španščina, italijanščina, albanščina, nemščina, francoščina, ruščina...). In če ne obvladaš jezkov...seveda ne zahtevajo da znaš vse, ampak je v dobro v lastno korist če znaš dobro angleško, nemško in/ali francosko.
Maxima napisal/-a:kaksni so pa kej fantje ki so sli letos za stevarda?
Fantje letos so pa najvecje face da jih mal pohvalim. Res, mislim da bodo dobri stevardi.
Ma ne sam letošnje gledat
Tisti prejšnji so boljši. Samo na žalost niso vsi ostali Obup
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
pjotra - Debatorica
- Na forumu od: 25. 8. 2004
Meni je prijateljica, ki leti v tujini rekla, da ne smejo imeti očal zaradi tega, če je turbulenca, da lahko katera se kam butne ali pade, pa se razbijejo očala, kakšne so lahko posledice pa veste.
Koliko je resnice v tem pa ne vem. Samo njen komentar na moje vprašanje sem napisala.
Koliko je resnice v tem pa ne vem. Samo njen komentar na moje vprašanje sem napisala.
-
Sem danes nekaj vprašala mami, kar se tiče očal in mi je tkole rekla:
Na začetku, je najbolje, da jih nimajo, ker ponavadi to pomeni, da se stanje potem samo še slabša in seveda bi radi zaposlili kar se da zdrave stevardese
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
petruš napisal/-a:a ma kdo mogoč fotko od enga stewarda (samo oblak)?ful bi bla vesela fotke....že v naprej tnx
Ja, to pa mene tud zanima Baje da ma zdej mal daljše lase
-
irisina napisal/-a:Hm..
Ja tole z dioptrijo je res malo čudno 0.8 pa 0.4 ... nevem kdo se je tega spomnu?;) mogoče so pa to kakšne nove mere:)
Ne, samo res je najboljše da je na začetku minimalna ali pa je sploh ni, kot sem že prej povedala. Ker ponavadi se vse samo še slabša.
-
kjut-girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 5. 2005
Kdaj pa je naslednji razpis za stevardese? Ker tole je pa meni ful zanimivo Samo kk to pol delaš, glede na to da imaš tud fax za delat? Kolkrat na mesec/teden to delaš? In kakšen je približno zaslužek?
Smile because it's the second best thing, you can do with your lips
-
irisina napisal/-a:aha no hvala za pojasnilo (ponovno)
Kaj pa pol glede vozniškega?
Ni za kej
Kar se tiče pa vozniškega, pa mislim da ga moraš imeti zato, da imaš zagotovljen prevoz.
Ne vem, bom vprašala mami, ko pride domov z letenja
- _anna_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
irisina napisal/-a:No daj tenisačica, lepo prosim vprašaj, bi ti bla ful hvaležna;)
K ne vem če mi bo ratal do takrt končat, k sm lih dobr začela z vsemi temi CPPji in to
Tko da če to ni lih najbolj nujno, se 100% lahko prijavim!;)
Z vozniškim izpitom je nekako takole: če me spomin ne vara, smo morali letos poslati raznorazna dokazila oziroma kopije dokumentov, med njimi tudi kopijo vozniškega dovoljenja. Upala bi si trditi, da gredo še korak dlje, ker smo že na začetku izpolnili formular, s katerim vozilom (tip®. številka) se bomo vozili na šolanje in kasneje na delo. Tako da za to nujno poskrbi, če si želiš to delati. Je pač tak posel, da je avto nepogrešljiv.
Ko hodiš, si jaz nikoli ne priznam,
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
-
Evo, še pojasnilo moje mame:
Pomembno je, da imaš 100% zagotovljen prevoz, razen če v razpisu ne piše drugače. Torej, če so vam rekli za vozniškega ga rabite
Pomembno je, da imaš 100% zagotovljen prevoz, razen če v razpisu ne piše drugače. Torej, če so vam rekli za vozniškega ga rabite
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov