Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 07. Mar. 2006 18:07

lahko da je blo komu dolgočasno. jaz zase tega sploh ne bi mogla rečt, ker si trenutno sploh ne predstavlajm česa dolgočasnega. tolk dolg sm čakala, da se bo to sploh začel, da zdj s ful velikim veseljem hodm tja in hočm čim več zvedt, da bom lahko pol dobr delala. tko da jz mam pred sabo to, da sm si to ful želela in da je del poti za dosego cilja tud mogoč kej, kr se ti na prvi pogled zdi al neuporabno al pa kej podobnga, sam ni čist tko v resnici - če mal pomisliš, pol hitr vidš, da več k veš, bolj si kredibiln na svojem položajo in da ti to tud daje en zagon.

urnik se men zdi kul . ta tedn bomo trikrat končal ob treh, dvakrat ob štirih. sicr pa smo recmo včeri pa dons kr neki ur združl in smo mel krajše pavze, tko da smo bli bl efektivni in smo končal že hmal po drugi.

men je ful dobr. sm se prou odločla.
Ko hodiš, si jaz nikoli ne priznam,
da nisem tvoj cilj, da greš drugam...
airbus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a airbus » 07. Mar. 2006 18:11

Anna, to si pa prav lepo napisala in ti prav zaavidam, da si not! Ti boš po moje najboljša stevardesa v poletni sezoni!!! Jaz bi tudi...
Uporabniški avatar
cosmy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cosmy » 07. Mar. 2006 21:41

Ja, saj to je tko! Jest tud zase vem, da bi z veseljem hodila, če bi me sprejeli. Če se je pa kdo čist tko mimogrede prijavil in bil sprejet, pa najbrž mal drugač gleda na to.
Peek-a-boo!
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 07. Mar. 2006 23:15

sam a ni bedno, da se kr tko mal prjavš? v bistvu odžiraš plac unim, k si tega resno želijo. škoda se mi zdi, da bodo ene zdj trikrat pršle pol pa rekle thanks, but no thanks drugim je pa hudo, ker ne morjo bit zravn. sploh pa mi gre na živce, da gre kdo kar kol delat kr tko mal, ne sam zdj glih ta stevardesarski job...jz mislm, da velika večina unih, k 'kr mal probavajo' sploh nima jajc, da bi rekla "tega se bom lotu in se trudu po vseh močeh, da mi rata", ker se na ta način hočjo zavarovat pred razočaranjem ob morebitnem neuspehu. ker končno, če si neki želiš in ti ne uspe si kao bogi luzer, če si šou pa itak kr tko mal, si pa glavna faca. sorry, men tega ne morjo prodat. to je otročje, nezrelo, napačno motivirano in nefer. in k mi bo kera od novopečenih stevardes rekla, da je šla sam mal probat in da ji je slučajno ratalo, da se je šele pred kratkim spomnla tega, da bi pa rada vidla ful sveta :roll: pa da so bli izpiti itak đabe in da polovice sploh ne zna, ji bom z unim vozičkom za hrano čez špičak zapelala.
tko da upam, da bodo take hmmm, ..se me izognle. k to je res kr neki.
airbus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a airbus » 08. Mar. 2006 9:30

_anna_ napisal/-a:in k mi bo kera od novopečenih stevardes rekla, da je šla sam mal probat in da ji je slučajno ratalo, da se je šele pred kratkim spomnla tega, da bi pa rada vidla ful sveta :roll: pa da so bli izpiti itak đabe in da polovice sploh ne zna, ji bom z unim vozičkom za hrano čez špičak zapelala.

Zdaj sem se prav nasmejal ob branju tega. Se pa sicer čisto strinjam s tabo in tvojim mišljenjem! Go Anna!
Maxima
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maxima » 08. Mar. 2006 17:38

Ja anna, tud jst se strinjam s tabo. Brez veze da si tam, če si tega zares ne želiš delat. Men se zdijo predavanja ful zanimiva in mi ni problema tam sedet in poslušat. Sem pa slišala že kar nekaj vzdihov kot: "jst bom zaspala".
Sicer pa moram priznat da sem tud jaz ena tistih, ki se je čist tko prjavla. Pa ne da si tega ne bi želela delat. To je bla že od nekdaj moja želja, ampak ko sem vidla razpis sem bla mal zmedena, al nej se prijavim al ne, a sm primerna za to službo, a me bojo sploh vzel... Pol sem se vseeno prijavla in ko sem zvedla da so me vzeli sem bla najbl vesela!
In zdej nameravam izkoristit priložnost ki so mi jo dali in se izkazat :)
Pa ful mi je žal za tiste, ki ste se prijavle ker ste si tega res želele in vam ni uspelo.
Sicer pa nas jutri, če bo čas, čaka ze naš prvi test! Upajmo da bo šlo :zustimm:
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 08. Mar. 2006 18:44

joj, ta test. tko sm utrujena dons od vseh unih ugrabitev in bomb in ne vem še česa vsega, skratka varnosti na tisoč in en način, da sploh ne vem, kako mi bo znesl tiste papirje odpret pa si mal počekirat, da bom jutr med pisanjem vsaj vedla, kam morm pogledat.
hvala bogu, da so tko reasinable, da je to odprt test, tko da nas ne siljo, da se na pamet učiš tiste predpise.
a je dons kej povedu, a to pol tud pride v poštev za končni izpit? al smo to oddelal, ko odpišemo?
Maxima
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maxima » 08. Mar. 2006 18:50

To pa ne vem. Po moje da ko to odpišemo smo s tem opravili, sej bo še velik drugih stvari za pisat. Možno pa da bo tudi kaj v testih na koncu od teh raznih konvencij. Bomo jutri zvedl.
unny
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a unny » 09. Mar. 2006 14:10

Pozdravljene!

Zelo sem vesela da lahko spremljam vas potek solanja, kot da bi bila zraven.Tud sama sem bila sprejeta...ampak mi zal zgleda da (kljub veliki-ogromni zelji) ni uspelo da bi ostala do konca solanja in postala stevardesa .Anna in (pozabila sem ime od druge,se opravicujem), vesela sem da sem vaju spoznala-zal mi je da sem morala tak hitro odit in nic ne pocvekat z vama.upam da bomo vseeno ostale v stiku, vem da bosta super stevardesi!taksne tudi potrebujejo.LP, Maja
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 09. Mar. 2006 20:31

joj, kašna škoda! jz sem že takoj v torek opazla, da te ni blo, ampak sem si tko razlagala, da si mela zihr kake obveznosti pa da ne morš prit, kr so bli kao itak sam priporočljivi predmeti, ne pa tud obvezni. sam pol k te pa tud v sredo pa dons ni blo, mi je blo pa jasno (in tud s kajo sva se o tem pogovarjale), da je zgleda pršlo kej vmes in da neboš hodila.

če ne boš hotla tuki pisat, kaj je blo narobe, se mi lahko oglasiš na ZS...sicr pa valda, da lahko ostanemo v kontaktu, sploh ni problema. lahko se kontaktirava prek sporočilc pa ti bom jz dala svojo cifro, tko da se bomo lahko še kje vidle. res škoda, da te ne bo. ti si bla med unimi, k so bli istočasno kok jz na rozgovoru in sm te uvrstila med tri 'tekmece', k majo ful ful šans, da pridejo naprej.

za ostale pa sam to...obljubljenga testa danes ni blo, ker predavatelj ni želel hiteti in smo v miru predeloval snov, pa še to sta nam dva mini poglavja ostala za doma.
unny
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a unny » 11. Mar. 2006 9:38

hej!
jaz sem malo manj iznajdljiva z racunalnikom, tak da najbolje da ti dam mejl, pa se potem dogovoriva.
unamaja@gmail.com
ajd punce,uzivajte!!!danes je lep soncen dan,in kolker se spomnim-brez predavanj :)
emmy_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a emmy_ » 13. Mar. 2006 12:33

Drage moje dame... oz. bodoče stevardese..

Kot ste lahko opazile, predavanja niso tak mačji kašelj kot ste si nekatere predstavljale.. da vas opozorim.. najhujše šele prihaja.. začelo se vam bo predavanje o emergency opremi in procedurah.. to boste morale znati "v nulo".
Poleg tega se po adrii pojavljajo govorice, da nekatere izmed vas ne upoštevajo lika stevardese.. naj vam namignem.. make-up in urejena frizura sta pomembni že na predavanjih.. očitno to za nekatere še ne velja..
Se mi zdi pa res zelo grdo, da se nekatere prijavljajo in tako kot je že ena napisala "odžirajo" prostor takim, ki bi to delo z veseljem opravljale.

Za vse ostale pa..Tukaj ne šteje samo denar, ampak predvsem odnos do potnikov, posadke in do samega dela.. Na adrii ne maramo takih, ki hodijo delat samo zaradi denarja po drugi strani jim je pa vsaka prošnja potnika odveč. Potniki so včasih precej zahtevni, ampak še vedno je to naše delo, da jim ustrežemo, saj smo zato tam.. Že majhna malenkost spravi potnika v dobro voljo, verjemite..
Upam, da je med vami veliko takih, ki bojo z veseljem opravljale svoje delo in ne samo zaradi materialnega vidika..

Se vidimo nad oblaki..

LP :wink:
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 13. Mar. 2006 20:14

da vas mam apdejtam: dons smo bli celo popoldne na airbusu in je blo ful ful dobr. res je sicr, da so nam o avionu že velik povedal prej, sam je čist drugač, ko vidš konkretne stvari. vsi uni gumbki, stikala, zatiči, aparati, postopki itd velik bolj razumljivi zgledajo, k jih praktično vidš. mislm, da sm se dons do zdj naučila največ.

o emergency procedurah pa vsi svarijo. me smo pa itak v nizkem štartu :)

emmy_, to glede lika stevke...moje mnenje je tako, da to niso glih izmišljotine. bo kar držalo. ampak se mi zdi, da jim polagoma pa tko zlo previdno tud namigujejo, da bo treba kej spremenit. jaz sem bila kar malo presenečena, saj sm prčakvala, da bodo to orng upedenane bejbe. je pa daleč od tega.
mogoč so bla moja pričakovanja bl stereotipno pogojena, sam vseen se pa tud jz strinjam, da so nekatere stvari pa res osnovne. je tud res, da je od vsake punce odvisno, kolk se je navajena mazat. jz sm glede tega mogoče druga skrajnost, ker grem brez make-upa res samo spat. pa ne gre za nek težk make up, sej vsaka ve, kaj ji paše in tud so neki okviri dnevnega make upa.
to je pač tak poklic. maš več k sto potnikov in na letu razn tega da prelistajo tisto revijo in pojejo hrano skor nimajo kej druzga gledat, kokr da te čekirajo in opazujejo in sprašujejo ipd...in gledajo.

emmy_, a že dolg letiš? se najbrž vidmo na emergency-ju, ker bomo mel menda kr skup.
emmy_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a emmy_ » 13. Mar. 2006 20:33

_anna_ pozdravljena..

Jaz osebno vas še nisem videla, je pa res da sem od dosti kolegic slišala glede neurejenosti tvojih sotečajnic. Upam, da se bojo kaj kmalu začele zavedati tega, ker ne dajejo preveč dobrega vtisa (vsaj kar sem slišala govorice). Lahko ti pa potrdim točno to kar si rekla.. Večino časa potniki opazujejo tebe..

Kar se pa emergencya tiče se pa žal ne bomo videli, ker sem jaz svoje obveznosti za prihajajoče leto opravila pred dvema mesecema. Upam pa, da se kaj kmalu vidimo na letalu..

Lp :wink:

p.s. veliko sreče in predvsem znanja na izpitih :top:
_anna_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a _anna_ » 13. Mar. 2006 22:41

tnx, se bom potrudla! pol se pa itak vidmo nad oblaki, kokr sama pravš :cool:

Vrni se na Kariera