pjotra napisal/-a:cosmy napisal/-a:LARIKA napisal/-a:moja sestrična dela kot zemeljska stevardesa,samo je prišla not po vezah-k teta dela na carini na letališču in pravi da je full ql, sicer nima ne vem kaj plačano ampak ji je delo full všeč- prav uživa
Itak da uživa, zemeljska stevka nima nobenga dela. Tm stoji pred avionom, pa kakšnemu, če mal čudn pogleda, k pride dol z aviona, nakaže, kam more it!!
Se ne strinjam. Tako kot imajo stevardese na letalu poleg strežbe še ogromno drugih dolžnosti, jih imajo tudi zemeljske. Ti, ki so pri avionih so študentke, ki so prišle na novo. Drugače pa zemeljske stevardese spremljajo potnika vse od vstopa na letališče, do vstopa v letalo. Vmes je pa check-in, delo na izhodih, spremljanje potnikov do letala, skrb za posebne potnike (invalidi, mali otroci, ki potujejo sami), pregledovanje kart za poslovni salon, dajanje informacij, pa verjetno bi se še kaj našlo. Tko, da ne mislit, da punce na letalih samo strežejo in one na tleh samo pred avioni stojijo, ker ne drži. V ozadju, kar ljudje in potniki vidijo, je toliko enih malenkosti in priprav, da se jim še sanja ne.
Mislim, da vse tuki na netu, ki delajo v letalstvu bi se strinjale z mano.
se čist strinjam, samo jaz se na to ne spoznam pa sem raje tih ker men je samo važn da ona šiht opravlja z veseljem