Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kjut-girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kjut-girl » 31. Avg. 2006 12:57

A mogoče katera ve, kdaj bo pa letos razpis?
Smile because it's the second best thing, you can do with your lips
Uporabniški avatar
4_maya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a 4_maya » 31. Avg. 2006 16:18

eno/dve strani nazaj piše - glej Delo in spletno stran AA novembra in decembra :wink:
dancegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a dancegirl » 06. Sep. 2006 17:19

Jaz že tud en čas razmišljam o tem in ne morem vrjet, da sem tukaj našla takšno debato o tem..ampak opažam, da se lahko kr poslovim od te želje ker nisem ne iz Lj in ne iz Kranja. A se res dtrugi ne moremo prijavit na razpis. Kaj pa če imaš v času tečaja začasno bivališče.. :? :?
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 06. Sep. 2006 22:29

dancegirl napisal/-a:Jaz že tud en čas razmišljam o tem in ne morem vrjet, da sem tukaj našla takšno debato o tem..ampak opažam, da se lahko kr poslovim od te želje ker nisem ne iz Lj in ne iz Kranja. A se res dtrugi ne moremo prijavit na razpis. Kaj pa če imaš v času tečaja začasno bivališče.. :? :?

sej se najde folk dejansko iz cele slovenije. nekako si že zrihtaš uradno tisto začasno na območju, ki ga zahtevajo, samo problem je predvsem v tem, da ti oni ne bojo plačali potnih stroškov za drug konec slovenije, ker mislim da če se ne motim (sem že mal pozabla) vrnejo samo za 50 km (v obe smeri skupaj), ostalo pa lahko samo sanjaš.
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 11. Sep. 2006 4:30

Hm.. aja pa še to!
Vsi mi pravjo da "brez vez težko prideš zraven", pa me zanima kolko to kaj drži? Ker glede da dan današnje razmere (ko veze pomenijo res velik, oziroma kar večino) bi js temu kr verjela... Kaj pa ve pravte? :?
Uporabniški avatar
alina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a alina » 11. Sep. 2006 15:20

irisina napisal/-a:Hm.. aja pa še to!
Vsi mi pravjo da "brez vez težko prideš zraven", pa me zanima kolko to kaj drži? Ker glede da dan današnje razmere (ko veze pomenijo res velik, oziroma kar večino) bi js temu kr verjela... Kaj pa ve pravte? :?

ni res! jst ne poznam nikogar na adriji, oni ne poznajo mene, pa mi je ratalo. se pa vsako leto najde folk, ki ima milijon in še več vez v adriji, pa mu ne rata! ti pa veze se mi zdi kar prav pridejo, ko se enkrat prijaviš na razpis za pilota...
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 11. Sep. 2006 16:24

js pa nimam statusa letos :cry: samo vseeno delam izpite in vse, poleg tega naceloma lahko delam preko študenta prvo leto pavziranja, a je kle mogoce podobno? res si komad zelim to it probat (sej glede na kriterije nevem kako bi blo samo vseen :oops: )
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 11. Sep. 2006 19:26

Glavno je da imaš veljavno napotnico ŠS, ki jo lahko dobiš tudi če si pavzer (enkrat v času študija) - mislm da smo preko napotnice tudi zavarovani. Ne vem pa kako je z dokazili o statusu ko se prijaviš na razpis..

Pa še glede vez... Tud jst nism poznala niti enega na Adrii ko sem se prijavla tko da to res nima veze.
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 12. Sep. 2006 12:09

Tukajle berem kaj vse morajo znati stevrdese...moja soseda je stevrdesa daleč najbolj neumen človek na planetu in mi še danes ni jasno kako je ona stevrdesa jezika 100% ne zna nobenega edino kar zna je to da dobro miga s svojo rit!!!!!!!In kako zahodiča je ona prišla tja jaz ne vem ali so na brniškem letališču res tako obupani :?
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 12. Sep. 2006 12:31

*_nincy_* napisal/-a:Tukajle berem kaj vse morajo znati stevrdese...moja soseda je stevrdesa daleč najbolj neumen človek na planetu in mi še danes ni jasno kako je ona stevrdesa jezika 100% ne zna nobenega edino kar zna je to da dobro miga s svojo rit!!!!!!!In kako zahodiča je ona prišla tja jaz ne vem ali so na brniškem letališču res tako obupani :?

Ne vem kje si ti zasledila da mora bit stevardesa strašno pametna? Nobena ni rekla da mora razturat matematiko, fiziko al pa kemijo, mora pa obvladat stvari s področja svojega dela, se pravi emergency postopke na letalu in take stvari. Glede tega pa ni popuščanj.
In oprosti, ampak roko v ogenj dam da ni niti ene stevardese, ki ne bi tekoče govorila angleško! Večina jih tako ali tako vsaj pasivno govori še najmanj en jezik zraven.
Ne bom rekal da s(m)o vsi super in popolni in tud ne vem katera je tvoja soseda ampak mislm da mal pretiravaš..
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 19. Sep. 2006 19:25

Sparks se strinjam ja,... a ti si stevardesa?!
lahko mal poves kako potekajo 'sprejemni', kaksen je kolektiv? a ti dopusca delo pol (kt sm js prebrala moras dve let delat pri adrii potem) se studij zraven?

komi cakam na razpis, upam da bo letos :razz:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 20. Sep. 2006 21:05

Po prijavi na razpis sledijo jezikovni in psihološki testi ter osebni razgovori s komisijo. Primerni kandidati nadaljujejo enomesečno izobraževanje na Brniku, sledijo izpiti. Potem začneš letet.
Glede tega smo že na prejšnjih straneh ful pisal, če te pa še kaj zanima pa lohk na zs.
Kolektiv je verjetno tak kot povsod drugje, z nekom se bolš ujameš z drugim mogoče manj. Večina je itak študentov.
Glede študija pa tko - študirat zraven se da. Sicer ti letenje pobere velik časa ampak če si malo discipliniran ti znese oboje. Večina v tej službi je študentov. V kolikor pa tvoj faks zahteva veliko prisotnosti in obveznih vaj pa mislm da to potem ni taprava služba, ker prošnje v smislu "jaz bi letel samo popoldne pa ob sredah nič" tuki ne pridejo v poštev.
Uporabniški avatar
irisina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2006
Kraj: =)

Neprebrana objavaNapisal/-a irisina » 21. Sep. 2006 8:52

Baje da bo razpis ja :) vsaj tko je uzadno mi nekdo povedal,k sm skorej 100% da mu lahko vrjamem kar se tega tice.

Samo kaj meni pomaga razpis če pa še nimam izpita :eek: :cry:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 22. Sep. 2006 9:34

mogoce ce pohitis bi se ti pa se izslo :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *_nincy_* » 02. Okt. 2006 14:39

*Sparks* napisal/-a:
*_nincy_* napisal/-a:Tukajle berem kaj vse morajo znati stevrdese...moja soseda je stevrdesa daleč najbolj neumen človek na planetu in mi še danes ni jasno kako je ona stevrdesa jezika 100% ne zna nobenega edino kar zna je to da dobro miga s svojo rit!!!!!!!In kako zahodiča je ona prišla tja jaz ne vem ali so na brniškem letališču res tako obupani :?

Ne vem kje si ti zasledila da mora bit stevardesa strašno pametna? Nobena ni rekla da mora razturat matematiko, fiziko al pa kemijo, mora pa obvladat stvari s področja svojega dela, se pravi emergency postopke na letalu in take stvari. Glede tega pa ni popuščanj.
In oprosti, ampak roko v ogenj dam da ni niti ene stevardese, ki ne bi tekoče govorila angleško! Večina jih tako ali tako vsaj pasivno govori še najmanj en jezik zraven.
Ne bom rekal da s(m)o vsi super in popolni in tud ne vem katera je tvoja soseda ampak mislm da mal pretiravaš..

Mogoče jo poznam bolje kot ti!!!!
kot 1 ne zna nobenega jezika NOBENEGA...angleščina ji je delala vsa leta v OŠ težave zato je 7 razred ponavlala...SŠ NIMA!!!!
2.kje sem napisala da mora razturati matematiko,fiziko itd :roll: prosim da ne pišeš nekaj kar nisem jaz napisala.Sem samo rekla,da nima pojma o jezikih :!:
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov