Delo: stevardesa/šola za stevardese [Združeni temi]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
supeLLka** - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2008
- Kraj: MB ;3
Za kiro šolo pa se to gre sploh-se mi ne da bat 68 strani
ne čakaj na jutri če lahko storiš že danes...
- mđea
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 2. 2009
- Kraj: ceLje
am, hja men je ful zanimiu ta pokLic že skos ane.. sam nwm kero sqL rabiš za stevardeso.. odLočam se med tem pa še med enim poklicu tk da hja:D.. sm pa sele u sredni šoli =) ..upam d om dobla odgovor.. znam pa sam 2 jezika stranska pa seveda slovenščino=)
rada bi bila stevardesa saj rada potujem sam nwm kako sql rabiš za to .. hF*
- dečva
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2007
Kakšna posebna šola za stevardese ne obstaja. Glavno je, da imaš status študenta. Potem se prijaviš na razpis, uspešno opraviš izpite iz jezikov in psihološki test ter si všeč komisiji, prideš do enomesečnega tečaja in zdravniškega pregleda. Potem še uspešno opraviš izpit in si stevardesa
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
mđea napisal/-a:am, hja men je ful zanimiu ta pokLic že skos ane.. sam nwm kero sqL rabiš za stevardeso.. odLočam se med tem pa še med enim poklicu tk da hja:D.. sm pa sele u sredni šoli =) ..upam d om dobla odgovor.. znam pa sam 2 jezika stranska pa seveda slovenščino=)
Kateri so "stranski jeziki"? Pa o tvojem znanju slovenščine močno dvomim ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- femme
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 3. 2005
- Kraj: akvarij
A bi lahko prosim nehali težit s to dioptrijo. če bi vas poklic res zanimal bi se pozanimali kako je z njo! za tiste ki tega ne znate pa: omejitev dioptrije je -8,0 (ne nisem se zatipkala!) in ne -0,5 ali -0,75 kot tako radi pametujete! tako da očala sploh niso problem, res pa je da moraš drugače dobro videt, kar pomeni barve, v temi ipd.
lp
lp
everything is possible... the impossible just takes longer...
- femme
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 3. 2005
- Kraj: akvarij
Tiste ki so prišle samo do razgovora v 95% ne vedo konkretnih podatkov, te zveš ko daš tečaj 1x skozi.
Lej, vzami v roke tel.imenik in poišči tel. št. Zavoda za varstvo pri delu, ti izdajajo zdravniška spričevala za letalsko osebje. Stevardese morajo imeti zdravniško spričevalo druge kategorije in tam pogoji niso tako strogi kot pri prvi kategoriji. Sicer pa te stvari sploh postajajo bolj ohlapne, ker se da vid zelo enostavno korigirat. (tudi pri pilotih je že dovoljena določena dioptrija). Ampak še enkrat ponavljam, da sama dioptrija NI problem, važno je da drugače vidiš ok.
Punce, če določene stvari ne veste 100%, napišite, da se ti tako zdi in ne pisat kot dejstvo, ok?!
Lej, vzami v roke tel.imenik in poišči tel. št. Zavoda za varstvo pri delu, ti izdajajo zdravniška spričevala za letalsko osebje. Stevardese morajo imeti zdravniško spričevalo druge kategorije in tam pogoji niso tako strogi kot pri prvi kategoriji. Sicer pa te stvari sploh postajajo bolj ohlapne, ker se da vid zelo enostavno korigirat. (tudi pri pilotih je že dovoljena določena dioptrija). Ampak še enkrat ponavljam, da sama dioptrija NI problem, važno je da drugače vidiš ok.
Punce, če določene stvari ne veste 100%, napišite, da se ti tako zdi in ne pisat kot dejstvo, ok?!
everything is possible... the impossible just takes longer...
- anouk85
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Bravo femme!!!
Tudi meni gre skrajno na zivce tole pametovanje na forumih.. Dioptrija ni problem, če seveda nisi napol slep.. Vse se da, ce se le hoce. Bi sla pa na razgovor brez ocal, na zdravniskem bi jih pa gor dala.. Ker se vid preverja z ocali na nosu!! In ce z ocali vidis, sploh ni nobenega problema. Tudi iznajdljivost precej steje v zivljenju ves.. Preverjeno..
Tudi meni gre skrajno na zivce tole pametovanje na forumih.. Dioptrija ni problem, če seveda nisi napol slep.. Vse se da, ce se le hoce. Bi sla pa na razgovor brez ocal, na zdravniskem bi jih pa gor dala.. Ker se vid preverja z ocali na nosu!! In ce z ocali vidis, sploh ni nobenega problema. Tudi iznajdljivost precej steje v zivljenju ves.. Preverjeno..
- anouk85
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Tebi SupeLLka** pa: ce se ti ze foruma ne da brat o temi ki te zanima, potem te ta poklic ze ne interesira tako zelo.. Zalostno kako ljudje vedno bolj delujejo po liniji najmanjsega odpora.. Nisem zato na forumu da bi kogarkoli zalila, me pa res veseli ko se najdejo osebe ki se resno zavzamejo za stvar ki jih zanima in teh je tukaj kar nekaj..
-
muffin - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
kr.ena napisal/-a:mđea napisal/-a:am, hja men je ful zanimiu ta pokLic že skos ane.. sam nwm kero sqL rabiš za stevardeso.. odLočam se med tem pa še med enim poklicu tk da hja:D.. sm pa sele u sredni šoli =) ..upam d om dobla odgovor.. znam pa sam 2 jezika stranska pa seveda slovenščino=)
Kateri so "stranski jeziki"? Pa o tvojem znanju slovenščine močno dvomim ...
Lol Sm se tud js tuki spotaknila
- *kristyna*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2006
Kako pa zgledajo jezikovni izpiti? Kot sem prebrala vsi omenjate angleščino. Ali ni obvezno znati vsaj dva tuja jezika?
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov