Delo: promocije, degustacije, hostese, animatorke [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 28. Avg. 2009 12:35

pa agencija de prou-tud ne hodt, dobis nakazilo sele v roku 2-3 mesecev, ker kao (x podjetje sele takrat nakazuje!)..KR NEKY
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 28. Avg. 2009 12:37

Delam že tri leta in moram rečt, da ne poznam bolj fer delodajalcev, vedno je preplačano, če je dobra prodaja, so tudi dodatne ure plačane, kilometrina pa tudi po 0,16€/km

Po pravilih bi mogla bit kilometrina 0,38E/km..ne pa pod to ceno!!!!! pa to agencije in podjetja izkoriščajo v nulo! :evil:
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 28. Avg. 2009 12:37

Miss_M napisal/-a:Delam že tri leta in moram rečt, da ne poznam bolj fer delodajalcev, vedno je preplačano, če je dobra prodaja, so tudi dodatne ure plačane, kilometrina pa tudi po 0,16€/km

Po pravilih bi mogla bit kilometrina 0,38E/km..ne pa pod to ceno!!!!! pa to agencije in podjetja izkoriščajo v nulo! :evil:
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 30. Avg. 2009 14:03

Delam direktno za tri podjetja (ne preko agencij) in nikjer ni kilometrina plačana več kot 0,20 €, pa tud ne vem zakaj bi morala bit, jz sm močno zadovoljna s 5€/h, pa če je kaj km ali ne :)
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2005
Kraj: 3milimetre v zraku

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 31. Avg. 2009 11:58

Miss_M napisal/-a:pa agencija de prou-tud ne hodt, dobis nakazilo sele v roku 2-3 mesecev, ker kao (x podjetje sele takrat nakazuje!)..KR NEKY

Oprosti. Tule te pa morem malo popravit. Nikakor ne dopustim, da delaš antireklamo tej agenciji.
Kot prvo: to je agencija DE-PRO (in ne tako, kot si jo imenovala ti). Jaz pri tej agenciji delam že več kot 4 leta in so korektni (tako kot ti do njih). Šefica Nina ne super, vse se da z njo dogovorit, plača še več od pripadajočega. Js ne bom nobene reklame delala več za to agencijo, niti pa ne dopustim, da delaš TI, antireklamo. Js sem vedno dobila redno plačilo in kolikor vem tudi vsa dekleta, ki jih poznam.

PS: kaj pa pomeni, KR NEKY? :?
My dreams are my reality...
Uporabniški avatar
BaByBlu
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 11. 2007
Kraj: lost

Neprebrana objavaNapisal/-a BaByBlu » 31. Avg. 2009 12:11

ah dej dej, ta agencija de-pro je res podn. plačilo je bilo slabo, oblubljenih nagrad za pridnost ni bilo. kupovala sem degustacijski material (zobotrebci, prtički, plastični kozarčki) iz svojga žepa in komaj dobila povrnjeno-s tem da sem morala šefici Nini povedati najmanj 3x da mi je dolžna. Zmeda od podjetja bi se lahko reklo temu, kar se grejo oni.
sedaj delam promocije že dve leti za drugo firmo in sem zelo zadovoljnja, ker cenijo moje delo in trud, ki ga vlagam in vedno dobim preveč nakazano.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 01. Sep. 2009 17:33

*pupika*
oPROSTI ampak vsak ma svoje mnenje na forumih, Ime agencije sem izpostavla samo zato, ker sm vidla da je bilo govora o konkretnih firmah, pač ti mas take izkusnje jz mam take, se danes nism dobila plačane cele kilometrine..JE pa bedno da mors opominjat niNO oz kogarkoli že da naj ze izplačajo tistih par evroh dougov za km..Pa se to da izplačujejo na 3 mesce se mi zdi absurd..(mene sploh ne zanima če jim valfruta nakazuje tko, imajo da plačajo v roku, ne pa čez 3 mesce!)Zal mi je edino da nism pred začetkom dela vprasala kk nakazujejo, ker mi je jasno da če bi vedela ne bi sla v takem primeru tja-moja napaka :)

In pa se za eno punco k je blo govora o km..zakaj bi blo za studente km manjsa kot za redno zaposlene? a mamo mi benz kej cenej? :evil:
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 01. Sep. 2009 17:35

*pupika*
Brez zamere sm se zatipkala,vseen vemo o kteri agenciji je blo govora :D DE PRO
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 27. Sep. 2009 16:25

Punce, mene pa zanima kaj je bolje - biti hostesa al promotorka? Se mi zdi da je slednje bolj zanimivo, ampak bi rada slišala kakšno mnenje, izkušnje. :wink: Pa zakaj povsod v prijavnicah zahtevajo podatek o višini in konf. št.? Sicer se ne sramujem svoje postave, vendar sem med bolj majhnimi - 160 cm, srednje postave, vendar ne močna in verjetno bodo prej izbrali za delo kakšno višjo in manekenskih mer ali kako? Pet mi ni problem nosit, samo ne vem kaj pričakovati ... :?
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 11. Okt. 2009 8:52

kaj a nobena ne ve?? če vas je pa tok enih hostes ipd. gor :?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 11. Okt. 2009 9:46

[quote="Naja*"]Punce, mene pa zanima kaj je bolje - biti hostesa al promotorka? Se mi zdi da je slednje bolj zanimivo, ampak bi rada slišala kakšno mnenje, izkušnje. :wink: Pa zakaj povsod v prijavnicah zahtevajo podatek o višini in konf. št.? Sicer se ne sramujem svoje postave, vendar sem med bolj majhnimi - 160 cm, srednje postave, vendar ne močna in verjetno bodo prej izbrali za delo kakšno višjo in manekenskih mer ali kako? Pet mi ni problem nosit, samo ne vem kaj pričakovati ... :?[/quote]

Promotorka - klasičen opis: dela v nakupovalnih centrih, najpogosteje v živilskih prodajalnah (ala spar, tuš, mercator, leclerck). ima pult, degustacijski/promocijski material na mizi, promotorsko majcko/kapco ali nic in tam ob pultu/vrsti z izdelki stoji caa. 10, 12 ur (med 9h/8h do 19h/20h/21h) in ogovarja folk ter s tem povečuje prodajo.

Hostesa - približek opisa: dela na kakšnem sejmu, pripreditvi, otvoritvi, hotelskem sprejemu itd. in je urejena (klasično v črno krilo/hlače, bela srajcka, crna jopa/suknjic in petke), postreze ljudi z pijačo/hrano, deli info. o podjetju, kakšne letake deli, se mogoče mora naučiti kaj o podjetju in tudi to razlaga, se mora smejat in nasploh bit ful urejena.

oboje je plačano tam od 4€/h pa do nekje 7€/h. lahka tud vec al pa tud manj. hostesa tud naceloma dela manj ur. ce dela na kakem sejmu pa dela tuk dni in tuk ur kukr je sejmisce odprto.

evo tu mas obsirn opis pa se sama odloc kaj ti je bolj interesantno.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 12. Okt. 2009 8:30

Promotorka-promoviras izdelek in skos govoris o tem izdelku
Degustatorka-poleg tega imas zraven degustacije izdelka

Se mi zdi da se folk v trgovinah če kej promoviras, izogiba 100h, medtem ko pri degustacijah kr planejo nate :) No spet je odvisno kaj degustiras..
Bonnie.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Bonnie.* » 14. Okt. 2009 19:53

zanima me če moraš biti za delo promotorke/hostese polnoleten? ker jaz imam 17 let, pa bi me zanimalo to delo..hvala za odgovore..*
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Okt. 2009 15:24

Miss_M napisal/-a:Se mi zdi da se folk v trgovinah če kej promoviras, izogiba 100h, medtem ko pri degustacijah kr planejo nate :) No spet je odvisno kaj degustiras..

Eh, seveda planejo, eni bodo požrl tut tist, česar nikol ne bi, sam zato, kr je zastojn.
Se spomnem enga parčka, k je kr stou pred tistim štantom sred štacune, napikvou une čevape/krompir/hrenouke in si (saj glede na videno) pršparu keša za en kosiu :roll: ... Enim očitno ne potegne (oz. se delajo, da jim ne), da gre zgolj za poskušanje hrane, ne za nažiranje.

Kar se pa tiče uniform(iranosti) pr hostesah, sama sm dostkrat opraulala tovrstno delo in vedno u lastnih cotah.
Enkrat smo sicer dobil(e) neke sumljive majce in hlače, en dan smo se matrale u tistih gigantskih majcah (če je bla zadeva na tipu lih lepo telirana, pol si je za predstaulat, kakšn žakl je zgledala na pou bl drobnih puncah), jst sm nasledn dan protestirala u svoji in tko je (hvala bogu :D ) tut ostal (roko na srce, hostesa nej bi tut zgledala lepo, kar pa u tisti opravi nikakor ne bi, žou).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
SunYgirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 4. 2008
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a SunYgirl » 19. Okt. 2009 20:48

Hej!

Jah, se 100% strinjam z Miss_M. Tudi sama že dalj časa opravljam degustacije in promocije, pa tudi hostesa sem že bila.. v splošnem, pa je
to prav luškano delo. Spoznaš veliko novih kolegic in kolegov! Jaz prav uživam v tem delu.

Lp

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov