Delo: Prodajalka (oblacil)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- puncaa1
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2006
- Kraj: Ljubljana
peek & cloppenburg je ok za redno zaposlene, ker so plače res ok kot sem slišala. Ampak veš kako pravijo, na začetku je vedno vse lepo, upam, da bo tako tudi ostalo .Za študente, ki hočejo vsaj normalen zaslužek pa Peeka trenutno ne priporočam, saj lahko pri njih delajo le 1X ali 2X na teden in še to petek in soboto cel dan, tako, da jim na koncu meseca kljub visoki urni postavki (4.5eur) ne znese niti 300eur!!! No, komur paše delat vsak vikend cel dan in mu je 300eur dovolj, potem je Peek okej. Kar se tiče Emporiuma je pa tako. Redno zaposlenim se NE splača delat, saj so se letos kolikor sem jaz seznanjena plače redno zaposlenim zmanjšale tudi za 200EUR!! Kar se tiče pa študentskega dela v Emporiumu pa moram povedat, da je res okej, urnik ti napišejo kakor pač lahko delaš. Urna postavka je na začetku približno kot v vsaki trgovini, mislim, da okrog 3,4 al 3,5 eur. Ampak, po določenem času se ti zviša urna postavka. Večina študentov ima po parih mesecih okrog 3.8eur. Nekateri 4 in več. Odvisno od pridnosti, koliko časa delaš... Drugače za prek študenta v večini trgovin ne rabiš nobenih posebnih sposobnosti oz. posebne izobrazbe. Fajn je, da si prijazna, komunikativna, urejena...In to je to. LP.
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
kamis napisal/-a:^^to sm tud jst slišala.Baje da u Zari jih plačajo 4€ na uro.Sam a veste to je kurc delat u štacun.
Kakor jz vem plačajo 3,40.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
- puncaa1
- Sramežljivka
V Zari poznam kar nekaj punc, ki delajo tam že več kot dve leti prek študenta in niti ena nima 4 eur, ampak precej manj!! Tako da ne vem kje si to slišala. Jaz osebno delam v Emporiumu prek študenta in se mi ne zdi, da bi me kdorkoli izkoriščal. Oziroma vsaj ne vem v kakšnem smislu si to mislila. Pač v vsaki službi si zato, da delaš. Al si imela v mislih urnik ?? Urnik si vsak teden sproti napišem sama, če rabim študijski dopust, si ga vzamem tudi za cel mesec, na dopust grem kadarkoli. Poleg tega imam pa še popust na oblačila iz Emporiuma. Delo redno zaposlenih v Emporiumu je pa druga zgodba . Pa kolikor sem jaz seznanjena je čisto vseeno al maš faks al srednjo trgovsko, plača je ista. Imam kar nekaj sodelavk s končanim faksom, ker pač ne dobijo službe, plače nimajo nič boljše kot ostale. Študentsko delo se splača, redno NE.
-
Študentka. - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 2. 2007
Kolk pa je možnosti, da dobiš zaposlitev (preko študenta) v Emporiumu ali Zari, Str., Bershka, H&M ??
A vedno kj rabjo, ali redkokdaj kaj iščejo? (ne spremnljam, pa me zelo zanima)
Kaj pa glede urnikov, a so popustljivi oziroma lahko vse ti določiš?
(treba kombinirati s faxom seveda)
Drugače pa se mi postavke zdijo majhne, vendar službo pa morš met kot študent:)
LP
A vedno kj rabjo, ali redkokdaj kaj iščejo? (ne spremnljam, pa me zelo zanima)
Kaj pa glede urnikov, a so popustljivi oziroma lahko vse ti določiš?
(treba kombinirati s faxom seveda)
Drugače pa se mi postavke zdijo majhne, vendar službo pa morš met kot študent:)
LP
- puncaa1
- Sramežljivka
Res je, v Emporiumu delajo pretezno studentje, ki pa vecinoma ravno zaradi studijskih obveznosti pridejo in odhajajo. Zato tam ni težko prit noter, ker skoz iščejo nove študente. Urnike si sproti vsak teden napišeš sam kakor pač želiš oz. lahko delaš. Tam se splača delat, če bi delala vsaj nekajkrat tedensko. Zdej, če pa ne bi rada delala več kot dvakrat tedensko, pojdi raje v Peek & Cloppenburg, kjer imajo boljšo urno postavko, dela se pa maximalno dvakrat na teden, pa še to večinoma petki in sobote. Odvisno kaj hočeš. Sem pa ravno pred kratkim zasledila na študencu, da iščejo tudi v Zari, Pull and Bear-u ter v Stradivariusu nove študent(k)e.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Tele Zare, P&B, Bershke in podobne skos rabjo ... kadarkol brskam po študentskem, vedno ma saj ena od teh oglas.
Plačan ni kej dost, zmišluješ si pa tut loh (pač se morš (z)ment s sodelauci), kr itak je večina študentou.
Za Emporium sm pa slišala (kolegica je delala), da je podn in študenti ne zdržijo več k mesec, dva.
Sm bla na razgovoru za Pull & Bear, predn se je odpru, sam sm se mal zakalkulirala, tko da sm mogla pol skenslat, kr časouno ni znesl. Umes sm mela še en preblisk delat tm, ampak so me delouni vikendi odvrnil.
Sm pa že delala u shopu z meni ljubo robo in je blo super .
Plačan ni kej dost, zmišluješ si pa tut loh (pač se morš (z)ment s sodelauci), kr itak je večina študentou.
Za Emporium sm pa slišala (kolegica je delala), da je podn in študenti ne zdržijo več k mesec, dva.
Sm bla na razgovoru za Pull & Bear, predn se je odpru, sam sm se mal zakalkulirala, tko da sm mogla pol skenslat, kr časouno ni znesl. Umes sm mela še en preblisk delat tm, ampak so me delouni vikendi odvrnil.
Sm pa že delala u shopu z meni ljubo robo in je blo super .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
O super! sem vesela za to kar ste povedale..
kaj pa je najbol pomembno ko greš na razgovor? (kak dobr nasvet bi! )
jih bo odvrnil če rečm da nism še nikjer s cunami delala? ampak bi valda ful rada pa to..)
Pa morš it vedno na razgovor prej?
pa še nekaj..
od česa pa je odvisno da napreduješ npr v svetovalko?
(je tudi plača kaj večja?)
kaj pa je najbol pomembno ko greš na razgovor? (kak dobr nasvet bi! )
jih bo odvrnil če rečm da nism še nikjer s cunami delala? ampak bi valda ful rada pa to..)
Pa morš it vedno na razgovor prej?
pa še nekaj..
od česa pa je odvisno da napreduješ npr v svetovalko?
(je tudi plača kaj večja?)
- callista
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Jst ko sem šla na razgovor v Emporium, nisem imela nobenih izkušenj s prodajo prej. To sem jim tudi povedala, pa je rekla, da izkušnje niso pomembne. Mislim da je dala večjo težo temu, koliko časa imaš za delat - a lahko delaš večkrat na teden al samo enkrat npr. Tko da nič bat, če nimaš izkušenj, se boš vse naučila, tudi ni ne vem kakšno znanje potrebno.
Mislim da je tko: študentje so Pomoč pri prodaji, redno zaposleni pa so svetovalke. Tko da ne vem kako bi napredovala v svetovalko...v bistvu je to eno in isto...Ko sem jst delala v emporiumu, sem delala na kreatorjih in sem imela višjo urno postavko kot npr. tiste n aperilu. Ne vem če je še tko, ampak sam za informacijo...
Mislim da je tko: študentje so Pomoč pri prodaji, redno zaposleni pa so svetovalke. Tko da ne vem kako bi napredovala v svetovalko...v bistvu je to eno in isto...Ko sem jst delala v emporiumu, sem delala na kreatorjih in sem imela višjo urno postavko kot npr. tiste n aperilu. Ne vem če je še tko, ampak sam za informacijo...
-
callista, koliko si pa imela plačano na uro?
se ti je kej zvišal po nekem času?
kak je kej vtis? lušno delat v emporiumu?
se ti je kej zvišal po nekem času?
kak je kej vtis? lušno delat v emporiumu?
- callista
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
Na samem začetku sem imela 650 sit/h, kasneje se je postavka višala, na koncu sem imela 750 sit/h. Zdej se mi zdi da majo pa že začetno postavko višjo kot takrat. Delala sem približno eno leto. Vtis...hm Ni ravno najbolj prijetna služba bila to...pa ne zaradi dela, sploh ne, ampak bolj zaradi takratnih odnosov nadrejenih do zaposlenih. Proti koncu so odšli že vsi, s katerimi sem se štekala in razumela, tako da nisem več zdržala. Nekatere redno zaposlene so bile precej "visoke", češ, sej ti si sam študentka in nič več. Res, odnosi so bili takrat porazni, motivacija pa tudi na dnu. Zdej pa ne vem kako je, baje kej dosti boljše ni...
So mi pa, ko sem naznanila, da ne bom več delala, za zadnjo plačo znižali urno postavko na 700 na uro, brez kakšnega razloga...
Odkar sem nehala delat tam, še nisem stopila v Emporium Tega je pa že 3 leta...
Zdej sm ti verjetno zbila vso voljo in željo za delat tam...ampak raje probaj, pa boš videla, če ti je kul in če ti odgovarja, potlej je ok, če pa ne, pa pač greš drugam.
So mi pa, ko sem naznanila, da ne bom več delala, za zadnjo plačo znižali urno postavko na 700 na uro, brez kakšnega razloga...
Odkar sem nehala delat tam, še nisem stopila v Emporium Tega je pa že 3 leta...
Zdej sm ti verjetno zbila vso voljo in željo za delat tam...ampak raje probaj, pa boš videla, če ti je kul in če ti odgovarja, potlej je ok, če pa ne, pa pač greš drugam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov