Delo: Prodajalka (oblacil)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 24. Sep. 2010 7:29

Študentka. napisal/-a:Kako je delati v Mangu(lj)? A imajo tudi 4€ na uro?

Ps: A ima katera kak mail od manga kamor lahko pošljem prošnjo?

Napisano ne velja za Mango v Lj. :) pa vseeno.
Ja, v Mangotu imaš res 4 evre na uro... Jz sm delala tam nekaj časa, na začetku je bilo zelo fajn, samo šefica ni ravno prijazna, takoj iz ne vem kod morš vse znat, potem je prišla recesija in nas je kako uro prej pošiljala domov :? Tko da se mi skor da ni več splačat it za 3, 4 urce...
Potem me je več mesecev "nategovala" da me bo poklicala, da majo prednost pač tiste, ki so dlje že dam, ker posledično več znajo... Ful izkoriščevalska je bila, ko me je rabila sm mogla nujno delat (tut če sm se mogla učit za izpit), ko me ni rabla me je skenslala... In ja, zdej spet iščejo novo, malo je sumljivo to, da vsako leto iščejo novo, to pove dosti da one ko niso zadovoljne z delom pač grejo pa zato skos iščejo nove.
Uporabniški avatar
Miss_90s
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_90s » 11. Nov. 2010 22:07

Jaz pa že dlje časa iščem delo v kakšni manjši trgovini z oblačili/modnimi dodatki ali s spodnjim perilom, pa me za začetek zanima kje v MB so kakšne takšne trgovine, da bi se obrnila na njih? Mogoče je izpadlo malce neumno vprašanje, ampak ciljam na to, da so trgovine nekje bolj v centru, ker v Europarku in drugih nakupovalnih središčih se dela tudi ob vikendih. Ni mi problem delat in se prilagajat, ampak vikende pa hočem met fraj, ker sem na prejšnjem delovnem mestu švicala ali (včasih) gledala v zrak tudi ob sobotah in nedeljah, max. 2 vikenda na mesec (če je šlo po načrtih) sem mela fraj! :?
Pa še to: pred kratkim sem šla na "obhod" po trgovinah in spraševala, če koga rabijo trenutno, pa so me ponavadi prodajalke odpravile z "pustite kontakt, pa vas pokličemo, ko bomo koga rabili", niti nisem mogla dobiti št. od šefa. :roll: Halo, saj niso one tam taglavne, ker samo delajo tam. Kako ste se odzvale v takih situacijah, ker nekako moraš s šefom vzpostaviti kontakt?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 12. Nov. 2010 0:09

^^Meni se je tudi že večkrat zgodilo, da sem kje pustila številko in so mi rekl, da me pokličejo, če me bodo rabil. V teh manjših trgovinicah so včasih že same prodajalke šefi oz. vodje. Pa tudi po mojih izkušnjah ni mus da se dobiš s šefom. Jaz kjerkoli sem delala sem vedno z nekom drugim prišla v kontakt, z njim opravila razgovor in začela delat in šele potem naknadno sem spoznala šefa. Šefi se pomoje itak nimajo časa ukvarjat s sprejemanjem in uvajanjem študentov. :)

Drugače pa ne vem za Mb, ker ne poznam tega konca, ampak jaz bi na tvojem mestu šla kr od trgovine pa do trgovine pa vprašala.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 14. Nov. 2010 12:56

Kje v Mb pa je fajn delat v trgovini z oblačili? S tem mislim na odnos med sodelavci, čeprav je to dosti odvisno od tega kdo tisti čas dela, predvsem pa na delno fleksibilen urnik? Vloge in prošnje sem poslala po mailu kar nekaj trgovinam, ampak kar tako, brez da bi imeli kje oglas za delo. A bi blo boljše, da pokličem in jih vprašam, če koga rabijo? :?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 14. Nov. 2010 15:31

^^Pomoje bolš da pokličeš ali pa se osebno zglasiš v trgovini. Mailov mogoče sploh ne gledajo oz. jih gledajo zelo poredko.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 14. Nov. 2010 22:50

Moja matka ma tud trgovino z oblačili. Tko, da če ktero kaj zanima ji lahko odgovorim, če bom vedla.
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a foxy.lady » 18. Nov. 2010 12:48

v športni trgovini z oblačili v stari ljubljani, kjer delam, dobijo redno zaposleni tam nekje okoli 800€.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 12. Jan. 2011 16:07

Jaz sem pa v Mb že tolko klicala naokrog po trgovinah in nimam pojma kaj še naj, da bi dobla delo (prek napotnice al pa kot redno). :? Ve kera če kje rabijo? Vseeno kje v Mb...
Uporabniški avatar
Izgubljen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Izgubljen » 13. Jan. 2011 12:25

Ne vem, kako je z Mariborom, ampak v Ljubljani je kar dosti tega, kjer se lahko vsaj prijaviš za delo v trgovini z oblačili. V City Parku sem vsaj v treh trgovinah opazil na izložbi, da iščejo ljudi za delo v trgovini, odspodaj pa je objavljen tudi kontakt, kamor se prijaviš. Če te ne izberejo takoj, te imajo pa vsaj v njihovi bazi
Live your life
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 13. Jan. 2011 15:22

Vem :( Ko sem še bla v Lj, pa tudi zdaj kolikor mi kolegice, ki še študirajo tam govorijo, vedno koga kje iščejo v btc-ju. V Mb pa sem klicala, ponekod sem se tudi osebno oglasila, pošiljala vloge po mailu (čeprav to pomoje sploh ne pregledujejo - če že, pa tiste prodajalke sam prezrejo ali zbrišejo), pa ni blo nič. In ko vidim, da delajo v trgovinah punce, ko se ne znajo obnašat, določene tudi brez izkušenj (ki jih osebno poznam), mi kar pokrovko dvigne, da pa po tolikem angažiranju še vedno nič ne najdem (kot redno delo). :?
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 14. Jan. 2011 16:45

Mogoče bi pa prej dobila, kot študetnsko delo? Nevem no, vem samo da taka dela v trgovini kar hitro gredo in je bolj težko dobit... mogoče, če bi mela kake veze?
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 14. Jan. 2011 21:39

Probaj še v tistih trgovinah v katerih nisi bila, ker verjetno nisi povsod vprašala. Ali pa vzame imenik v roke pa prekliči čisto vse, pa tudi če si že spraševala tam za delo. V kakem mesecu se lahko ful spremeni in mogoče pa zdej rabijo koga novega za delo.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 16. Jan. 2011 17:25

Sem še ostale klicala, dejansko sem izčrpala že skoraj vse možnosti, pa nikjer ne rabijo (trenutno) niti za študentsko niti za redno delo. :? Verjetno bom šla ta teden še od trgovine do trgovine (ki jih ne poznam poimensko, da bi lahko poiskala kontakt in jih poklicala) ter se pozanimala.
Uporabniški avatar
Oriax
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Oriax » 26. Jan. 2011 20:56

Pa vzamejo za delo kje tudi dijake - tudi še ne polnoletne?
(Mislim pa predvsem na Peek&Clothenburg.)
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 29. Jan. 2011 14:12

Misliš Peek & Cloppenburg :wink:
V take malo večje trgovine ponavadi vzamejo nekoga, ki že ima nekaj izkušenj v prodaji, v kolikor pa jih nimaš, pa jih moraš pač na razgovoru prepričat s prijaznostjo in komunikativnostjo. Plus je tudi to, če ima nekdo na razpolago več časa. Čeprav dvomim, da trenutno koga rabijo, ker nimajo nikjer razpisanih prostih mest. Lahko pa vseeno pokličeš in se pozanimaš. Kako pa je glede polnoletnosti pa ne vem... Ponavadi iščejo nad 18 let, določena dela celo nad 20, ampak glede na to, da to ni strežba, leta najbrž niso neka ovira.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov