Delo: Prodajalka (oblacil)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Študentka. » 17. Apr. 2008 7:54

Ne ne, nisi mi zbila volje.. sem vesela da poveš svojo izkušnjo! :) ..Sem itak taka, da kar si zadam moram poskusit, tako da bom poskusila.. me res veseli delo z oblačili in ljudmi..
trenutno ima pa zara oglas zuni, tko da upam d me sprejmejo :)
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 17. Apr. 2008 8:39

No jst sm delala v Zari približno dva mesca, pol sm pa nehala zarad faxa. V Zari je tko, da naj bi delala minimalno tm ene 25 ur na teden. Začetna postavka je 3,20 pol se ti pa viša za 0,20 - lahko že po enem mescu (ampak morš bit pridna :wink: ).

Jst sm delala v BTCju, na oddelku BASIC, kjer je bil men osebno fuuuul vredu kolektiv, pa šefice so tut prijazne in tko.. bla sm pa svetovalka (tle ni nobenih napredovanj, edin v primeru, da si redno zaposlena pa da že neki časa delaš tm). Za center sicer ne vem kako je, sam pr nas so punce vedno govorile, da so ful tečni tam (ne me držat za besedo).

Kar se pa tiče razgovora:
Vzel te bodo tut brez izkušenj (ker mene so). Šefica te vpraša par stvari. Mene je npr.:

Če vem od katerega podjetja je Zara (Magistrat International).
Iz katere države je? (Španija)
Kateri oddelki so v BTCju? (Woman, Basic, TRF, Man pa otroški)
Če poznam koga, ki dela v Zari?
Zakaj bi rada delala pr njih?
Naštet sm mogla 3 svoje dobre pa 3 slabe lastnosti.
Kako mislm uskladit delo pa šolo (ubistvu kolk časa mam na voljo za delat).

To je pa to ubistvu.

Men je blo lepo delat tam, sam je to delo kr utrujajoče, zato mi je 3,20 na uro čist premal plačan.
Zadnjič spremenil Amaretto, dne 17. Apr. 2008 9:40, skupaj popravljeno 1 krat.
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 17. Apr. 2008 8:47

js sm delala skor dve let v eni štacunci in je bila plača nikakva. v tolarjih je bila 550 + 1% od prodaje, kar je na koncu komi znesel 600 sit, ker pač nikol ni bilo nevem kok prometa. na začetku je bilo ful dobr, je rekla, da se lahko tud učim vmes ko nobenega ne bo itd. pol se je pa začel, je kr naenkrat internet zaklenla, pol zmer k je pršla je težila če si sedel (čeprav ni bilo strank), seveda če je stranka noter pač stojiš, pa mal zlagaš, na ne zgleda kot da glih buljiš itd. pol si kr naenkrat mogu vsak dan brisat prah z vsakega obešalnika, sej ne rečem, da mora bit čisto, sam vsak dan? ma enkrat sm dobila na treh straneh seznam pravil, kaj vse nesmem delat. pol je prepovedala mobitele, branje ma vse. sam fora je bla k se je kdaj zgodil, da v celem dnevu ni stopila ena oseba notr, nisi smeu pa brat ne sedet ne nič? ma proti koncu mi je že čist moralo zbila....
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 17. Apr. 2008 10:57

Tudi jaz, ko sem prvič prišla delat v Emporium (nekaj let nazaj), nisem imela nobenih izkušenj s tovrstnim delom, pa so me vseeno vzeli. Nazadnje, ko sem videla oglas na študencu za Emporium,mislim, da je bilo par dni nazaj, pa je bilo napisano, da so zaželjene izkušnje. Zdej, kar se pa tiče dela svetovalke. Tako kot je Callista napisala, študentke imajo na priponki napisano "Pomoč pri prodaji", redno zaposlene pa "svetovalka", v bistvu pa in ene in druge opravljajo delo svetovalke. To je pač samo zato, da se razlikuje kdo je študent in kdo redno zaposlen. Zdaj, če si imela pa v mislih svetovalko iz svetovalnice oz. stilistko, poznam dve punci, ki sta delali v Emporiumu najprej kot svetovalki (ena je bila redna, druga pa študentka), potem pa sta zaprosili za delo v svetovalnici in sta začeli tam delati kot stilistki. Ena od njiju še vedno dela tam. Druga stvar, čisto iskreno povedano se mi zdi, da vas večina pretirava kok je to delo grozno. Men se bolj zdi, da ste se naveličale in pol itak sam iščete dlako v jajcu al pa pač neki novga. Kaj pa js vem, kot sm že povedala, js delam v taki trgovini prek študenta že nekaj let in mi je prov super. Vsak dan veliko novih obrazov vidiš, veliko novih ljudi spoznaš, urnik maš kakršen hočeš, parking maš vedno frej, pa tud s plačilom sem zadovoljna. Je pa glede vsega tega seveda čisto odvisno v kateri trgovini delaš. Aha, pa še ena stvar, za tiste izjave " kolegica mi je povedala kok je blo bedno in oh joj groza, nikol več"...mislm buče! Čist tko bom povedala, veliko novih študentk, ki pride delat, ma več opravka samih s sabo kakor s strankami. Povem pač kar vidim. Ceu dan bi samo stala in v luft gledala, al pa v špegu,al pa vsak drug dan zamuja, pol pa pričakuje, da se ji bo že nasledn mesc povišala urna postavka!! Mislm haloo, get real! In pol če se to ne zgodi, ta grozna štacuna, ti grozni nadrejeni, ti grozni sodelavci... mislm res mi je smešn to :lol: . Sej marsikatera itk ne bo priznala, sam dejansko je tko.
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 19. Apr. 2008 19:45

hojla punce!
Jz sicer se nism studentka,sem dijakinja 3.letnika gimnazije in sem ze polnoletna in me zanima kako je z delom dijakov v teh raznih trgovincah
Na katerem studentskem servisu dajejo te oglase ker ji na Modrem se nisem zasledila?
Mislite da bi se dalo v kaksni trgovini v centru delati samo 1 dan v tednu in to je sobota?
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 20. Apr. 2008 13:47

na modrem maš skor vsak teden oglase za te trgovince. za center ne vem lih če rabjo kje za enkrat na teden, sem pa 100%, da lahko samo 1X na teden delaš v peek & cloppenburgu, v supernovi na rudniku. LP :razz:
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 21. Apr. 2008 22:35

Tok se tuki govori o Emporiumu- noben pa ne pove, kok plačajo???
Pa še neki- a dela kšna u tistm Peek&clopenburg - zanima me, kje se loh prjavš oz na kero tel. loh pokličeš. Pa a ni nobene šanse, da se dela čez tedn kšn dan?
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 21. Apr. 2008 23:05

če bi malo boljše prebrala vse poste v tej temi, bi zasledila, da je že bilo napisano koliko plačajo v emporiumu, peek&cloppenburgu, zari in podobnih. v emporiumu je začetna postavka 3.4. potem se ti pa lahko že po prvem mesecu zvišuje za 20 centov.če si priden seveda. večina študentov v emporiumu ima kolikor sem jaz seznanjena okrog 3.8 do 4 eur. tisti bolj pridni tudi 4.5 . v peek&cloppenburgu je začetna postavka 4.5, vendar je trik v tem, da v peek-u rabijo študente za 1x - 2x na teden. Zara- začetna postavka 3.2, se tudi zvišuje za 20 centov, če si priden. Preberte si vse poste, predn kej vprašate,kr je brez veze vse še enkat pisat. aja, v peek&cloppenburgu mislim, da lahko delaš tudi kakšen dan med tednom, ampak ne več kot dva dni v tednu, saj morajo imeti redno zaposleni dovolj ur. študente drugače iščejo pretežno za vikende. kontaktne številke sicer nimajo objavljene, poslati jim moraš CV prek maila, ki je objavljen na e-študentskem. ampak mislim, da bo treba prebrskati kar precej nazaj v prostih delih,saj je bilo to objavljeno kak mesec nazaj. ali pa če pokličete direkt na študenca pa vprašate za njihov mail, jaz ga ne vem iz glave.to je to
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 23. Apr. 2008 15:46

puncaa1 napisal/-a:če bi malo boljše prebrala vse poste v tej temi, bi zasledila, da je že bilo napisano koliko plačajo v emporiumu, peek&cloppenburgu, zari in podobnih. v emporiumu je začetna postavka 3.4. potem se ti pa lahko že po prvem mesecu zvišuje za 20 centov.če si priden seveda. večina študentov v emporiumu ima kolikor sem jaz seznanjena okrog 3.8 do 4 eur. tisti bolj pridni tudi 4.5 .

Lej, ne se mi tle bunit, kr sm to temo prebrala do zdej zihr že ene 4x - in nikol ne pišem naforum, ne da bi prej mau preberala za nazaj...tko da mi ne siki, da se prej ne pobrigam, kaj je že napisan. Sm šla zdele še 1x prebrat in sm vidla (my mistake), da si v enem postu res povedala, kok je plača v Emporiumu- to me je pa zanimal, izključno za to štacuno, ne za ostale!

In ja, to da loh delaš u peek&cloppenburgu sam 1-2x na teden sm prebrala miljonkrat, sam me je zanimal, če se res ne da zment za med tednom delat a veš...da mi ena iz prve roke pove, ne pa teži :roll:

Pa lep dan, men se ne da pregovarjat. :P
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 23. Apr. 2008 22:12

izbris ... prekomerna uporaba smeškov
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 23. Apr. 2008 22:48

^^ :D :roll:

Ti si pa za v banovce - se ti vid, da si bolj mal na temu forumu, pa ne poznaš pravil ( do 5 smeškov je dovoljenih)!

Btw: če je kdo agresivno reagiru, si to ti. Js sm sam povedala svoje. Sicr pa brezveze s takimi ženščinami komunicirat.
Adios! Sploh nam več brala!
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 23. Apr. 2008 23:55

Hehehehhe bejba, sam ti si res smešna. Ja res sem bolj malo na forumu, veš eni imamo življenje, za razliko od nekaterih computer freakov :twisted: :lol:

V glavnem... punce, vrnimo se na temo. Če katero še karkoli zanima v zvezi s temo, vam z veseljem odgovorim.
P.S. pozitivna energija...vpliva na lepoto ;) :flower:
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 24. Apr. 2008 11:23

puncaa1 napisal/-a:V glavnem... punce, vrnimo se na temo. Če katero še karkoli zanima v zvezi s temo, vam z veseljem odgovorim.

Hmm ja vidmo kako zelo rada ti pomagaš,je vse razvidno iz par postov mau viši... :roll:
puncaa1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a puncaa1 » 24. Apr. 2008 17:33

dejstvo 1 :arrow: jaz sem odgovorila na vsako vprašanje, zdej če to zate ni pomoč :gruebel: .... dejstvo 2 :arrow: forum je namenjen debatiranju, ne pa histeričnim izpadom, ko ti nekdo pove neko dejstvo, pa btw sploh ne slabonamerno, ampak whatever. le-ti nikomur niso v pomoč, a ne?
P.S. več pozitivne energije... vpliva na lepoto ;) :flower:
callista
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a callista » 25. Apr. 2008 19:18

muffin napisal/-a:
puncaa1 napisal/-a:če bi malo boljše prebrala vse poste v tej temi, bi zasledila, da je že bilo napisano koliko plačajo v emporiumu, peek&cloppenburgu, zari in podobnih. v emporiumu je začetna postavka 3.4. potem se ti pa lahko že po prvem mesecu zvišuje za 20 centov.če si priden seveda. večina študentov v emporiumu ima kolikor sem jaz seznanjena okrog 3.8 do 4 eur. tisti bolj pridni tudi 4.5 .

Lej, ne se mi tle bunit, kr sm to temo prebrala do zdej zihr že ene 4x - in nikol ne pišem naforum, ne da bi prej mau preberala za nazaj...tko da mi ne siki, da se prej ne pobrigam, kaj je že napisan. Sm šla zdele še 1x prebrat in sm vidla (my mistake), da si v enem postu res povedala, kok je plača v Emporiumu- to me je pa zanimal, izključno za to štacuno, ne za ostale!

In ja, to da loh delaš u peek&cloppenburgu sam 1-2x na teden sm prebrala miljonkrat, sam me je zanimal, če se res ne da zment za med tednom delat a veš...da mi ena iz prve roke pove, ne pa teži :roll:

Pa lep dan, men se ne da pregovarjat. :P

Verjetno se da zmenit, če bi rada delala med tednom. Ker so nadrejeni zelo razumljivi in bi ti zihr dali delo tudi med tednom. Sama sem bila z odnosom nadrejenih do nas, študentov zelo zadovoljna.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov