Delo: Prodajalka (oblacil)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 29. Jan. 2011 14:43

V Mariboru iščejo za študentsko delo v trgovini z oblačili Urko v Merkator centru na Pobrežju. Kontakta sicer nimam, če zanima kiro naj malo pogoogla in poišče telefonsko, vem pa, ker trenutno nadomščeam dopust ene sodelavke v sosednji trgovini in me je trgovka ki tam dela, spraševala, če poznam koga. Plačajo pa ne vem al 3,2 al 3,5/h.
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 8. 2007
Kraj: Dolenska

Neprebrana objavaNapisal/-a crnolaska » 04. Mar. 2011 14:10

Je katera delala v s. Oliverju? Zanime me, kakšne izkušnje ste imele s tem delom?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 18. Jan. 2012 15:16

Vsi bi imeli študente z izkušnjami, še v trgovinah, kjer se pa ja naučiš delati z blagajno. :roll: Znam še marsikaj drugega, kar te ženske najbrž nikoli ne bodo, pa me odslovi s tistim zlaganim nasmeškom, da me zaenkrat ne rabijo, ker ima na voljo dovolj punc z izkušnjami, ki so se prav tako javile na oglas. Pa imej raje eno z izkušnjami, potem bo pa tam za blagajno delala vse drugo, samo stranki se ne bo posvetila, bog ne daj, da pozdravi, v najslabšem primeru še odzdravijo ne! Res mi že gredo na živce, da bi povsod samo izkušnje. Plačilo je pa samo malo nad 3 eur. Tako izkoriščajo študente, da kar ni res! Pa sem v končni fazi pripravljena delat tudi za 3,20 eur, če so korektni in so me pripravljeni tudi uvest. Zakaj je tako težko v tisti uri ali dveh, maksimalno v enem dnevu razložit osnovne stvari, saj so se tudi oni morali enkrat nekako naučit.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 18. Jan. 2012 21:03

^^Saj pri rednih službah je isto tak, več izkušenj imaš boljše je. Dejstvo je, da se nobenemu ne da ukvarjat s tabo in ti razlagat neke stvari pa naj so še tak osnovne in enostavne. Ne rečem, se najdejo izjeme ki so prijazne in ti lepo razložijo ampak v večini primerih, če dobiš kako delo je da se moraš pač sam znajt. Meni je blo na enem delu res full bed ker sem pač 4 mesce delala ampak mi je kar na začetku ena lepo rekla, da me ne bo nič učila ker bom pol itak šla iz firme.

Pa saj tud velika verjetnost je, da bi recimo ti takoj dojela kak zadeve funkcionirajo ko bi ti enkrat, dvakrat pokazali... ampak njim je to dodatno delo in predvidevajo, da nekdo ki ima že neke izkušnje za blagajno da obvlada zadeve (čeprav verjetno tud morajo tej osebi pokazat ker verjetno ni v vseh trgovinah enako, nvm no)... žal je tak, da marsikdo dandanes ne dobi niti priložnosti, da se izkaže. Ogromno je iskalcev zaposlitve in premalo delovnih mest.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jan. 2012 21:11

Jaz sem imela veliko srečo, da so me v prvo trgovino, kjer sem delala, vzeli brez izkušenj s tega področja, v drugi pa tudi niso nič komplicirali. Dela na blagajni se ni težko naučit, tako da neke hude izkušnje tukaj niso potrebne. Itak se moraš v vsaki trgovini kaj novega naučit, ker med tema dvema, kjer sem jaz delala je bila ogromna razlika. Tudi program in uporaba pos terminala je bila drugačna v obeh trgovinah, pa se ni bil noben problem naučit.
sarimari
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a sarimari » 19. Jan. 2012 0:04

Delala sem v Zari (celje), za 3,4 €, zdej če bi mi dal 10 € na uro nebi šla delat nazaj. Odnosi katastrofalni, pod šefica nesramna, freh, pa je glih kako leto starejša, da ne govorim o prijaznosti drugih študentk.

Drugače pa se največkrat dobila delo zaradi izkušenj, vsaj v trgovini.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 19. Jan. 2012 19:38

Jaz sem v trgovini z oblačili dobila delo brez izkušenj in vez. Celo šefica je rekla, da se način dela (zlasti z blagajno) od trgovine do trgovine razlikuje, in da ni nič boljša izbira študentka z izkušnjami iz prodaje, ko pa bi jo prav tako morali seznaniti z njihovim načinom dela in jo uvajati. Itak se pa v trgovinah načeloma uvaja začetnika max en dan ali dva, včasih ti lahko v par urah pokažejo vse, kar je potrebno obvladati, tako da ne vem, zakaj eni tako komplicirajo kot da gre za laboratorijsko delo. :lach: Že v eni sami uri ali na razgovoru vidiš, kakšnega človeka si zaposlil ali ga imaš na poskusnem delu, ker je najbolj važna komunikativnost in prijaznost. Vse ostalo se da naučiti.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov