Nikar ne nasedajte tem oglasom za 6000 eu
nekdo od mojih dela i v tujini evropska prestolnica nima veze z slo. in je na dobrem položaju in dobi samo 2,800 eu

to pa je vse odvisn kaj bi ti delala na ladji! jaz grem kot fizerka in je pogoj frizerska šola!Taddo napisal/-a:a kdo ve s kako šolo si sprejet na ladjo? srednja?
mastermind napisal/-a:Ok, punce, dejte razmišljat izven slovenceljskih okvirjev zaplankanosti. Sej nobeden ne oglašuje dela na ladji kot sanjsko delo, kjer boste zaslužili na veliko. S takim odnosom, da boste gledale samo skozi denar vse (1400€ ni tako malo za delovno mesto shop assistant mimogrede) ne boste prilezle daleč. Tako ali tako ljudje, ki se odločajo za take vrste dela imajo neko vizijo kaj želijo videti in jim v prvi vrsti dolarčki ne šibajo po učkah, temveč izkušnje, videti kaj drugega, poskusiti nekaj popolnoma drugačnega.
Imam sodelavca, ki je delal na eni od križark, mislim da od Carnival firme in je povedal, da je to fajn izkušnja. Balkanci so zelo povezani med sabo in eden drugemu ustvarjajo promet. V smislu; pride nemški turist v trgovino s spominki, tam delam jst, preden turist odide mu svetujem, da se oglasi še pri koktejl baru, kjer takrat slučajno dela hrvat Marin, ta mu priporoči še superduper navtično trgovino, v kateri takrat dela bosanec Mirko. V tem stilu pač. Je pa tudi sam povedal, da se dela res veliko, in da so plače dandanes v tem poslu precej nižje kot pred 5+ leti.
In še ena glede plače: 1400€ ti niti v sanjah ne dobiš kot navadna prodajalka v Zari oz. katerikoli normalni štacuni. Boljša delovna mesta, kjer je potrebnih več izkušenj in več znanja, so pa tudi na ladjah bolj cenjena.
In mene osebno to delo mika, čeprav imam sedaj druge plane, pa se morda čez par let za eno leto odpravim tudi na takšno zadevo. V takem delu spoznaš ogromno morebitnih bodočih delodajalcev na kopnem, če si še malo bolj zagreben in ti ladja leži pa lahko tudi precej napreduješ.
Za vse, ki vas takšno delo zanima, si preberite blog, ki sem ga zasledil že en cajt nazaj. Evo: http://sonja.najblog.si/