Delo med vikendi

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 04. Okt. 2009 15:50

Yammamai napisal/-a:Med tednom bi zmogla delat samo, če bi se našlo delo za doma, da bi pač ko bi bla frej med predavanji pisala ali kaj sestavljala, poslala tja kjer bi bil sedež in to je to. Namreč že od nekdaj sem se trudila priključiti kakšni reviji ali pač nekam, kjer bi pisala članke ipd., ker pač dobro pišem in tudi marsikdo drug mi je že to rekel. :) Pa v tej naši državi ni kaj dosti možnosti za to. :? Žal pač ne študiram novinarstva ali kaj v tej smeri, ker me to ne veseli, me pa veseli pisanje člankov, zgodb, pač takih stvari ane. :wink:

No, jaz sem kar na istem zdaj spet, ko se je spet začel faks. Imam pač predavanja in obvezne vaje lepo porazdeljene od 8h zjutraj do 8h zvečer, z vmesnimi enournimi luknjami, tako da niti pod razno ne dobim dela tako malo za vmes.

Kar se pisanja člankov tiče se pa čisto strinjam. Jaz pišem že namreč par let, ampak sem to počela kot hobi, ljubiteljsko (za fanzine in webzine) in sem si v teh parih letih nabrala zelo dosti izkušenj in izpilila svoj slog pisanja, tako da si upam trditi, da sem odlično kvalificirana za takšno delo.

Jaz ti samo rečem ti kar probuj; jaz sem sedaj vzpostavila kontakt z eno revijo, začela sem bolj na minimumu (glasbene recenzije, 700 znakov), brez honorarja, ampak sem že slišala od večih, da so tako tudi oni začeli, potem pa sčasoma, če so se izkazali, so pričeli dobivat honorarje. Pa fajn je, da imaš kaj spisano, jaz glasbene recenzije pišem že nekaj let in sem nekaj svojih poslala v uredništvo revije, kjer so bili zadovoljni in so me zato povabili k sodelovanju. Fajn je poslat kakšen svoj prispevek.

Mene zanima, tiste ki imate delo samo med vikendi, v katerem sektorju dela ste ga našle?

Aja, pa še to, ni sicer v povezavi s to temo, ampak vseeno me zanima, ali ima delodajalec, ki odda oglas na študentskem servisu, dolžnost odgovoriti na prijavo na delo? Parkrat sem namreč zasledila že oglase, ki so zahtevali prijavo + CV na mejl, + ustrezala sem vsem pogojem, pa nisem dobila niti odgovora v smislu ''prejeli smo vašo prijavo''. In to me res ra******. :evil:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 04. Okt. 2009 16:40

Jaz sem imela celo poletje delo, zdej ob soli bo pa isto delo ostalo za med vikende, ker sem se izkazala... Ponavadi idealen urnik ne prileti kar sam.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 05. Okt. 2009 7:28

kaj ko bi ble kej bolj konkretne pri tem, kakšno delo opravljate med vikendi?

js zaenkrat med vikendi še nisem delala, sem pa letos prvič delila letake folku in po avtih, in je bla prou dobrodošla sprememba v primerjavi s šihtom, ki ga drugače večkrat delam (prodaja parfumov-tečna šefica, tečen folk, slaba prodaja, posledično še bolj tečna šefica grr). to deljenje je pa tko sproščujoče, noben te ne kontrolira, mal se šetaš, srečuješ folk, se meniš s kom, vmes daš kakšen letak komu :D se mi zdi da bi bil kr fajn vikend job, sicer nekega bajnega zaslužka ni, ker ponavadi deliš samo par urc, ti pa vsaj ne požre živcev in se maš voljo in energijo pol še s čim drugim ukvarjat čez dan.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 05. Okt. 2009 14:03

Hejla,

Če imas čas delat samo med vikendi, je dobra varianta kot je ze ena punca prej povedala delo v trgovini (eni rabjo čez teden, drugi spet čez wikend).

Kar je pa najbolj so pa degustacije/promocije, res je da delas npr petek, sob po ceu dan,ampak se pa zasluzi ccc 120 eur. Čprou ne vem kako je v celju s temi degustacijami.. :wink:

Se pa zihr najde samo za vikend delo.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 26. Okt. 2009 17:36

Seyfullah napisal/-a:Škoda,da nisi iz Ljubljane,bi mela eno delo zate med vikendi :D

A še vedno ponujaš delo? :D
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 26. Okt. 2009 18:12

Meni se zdi za vikende idealno v kafiču delat, ker je tut v nedeljo cel dan odprt. Drugače pa mam jaz kar veliko srečo - delam v kavarni ki je 5minut stran od mojega doma, 4€/h, malo dela (bolj sedim, debatiram, kadim), pa stalne stranke, ki so ubistvu kolegi iz okolice - taka velika družba, ki se redno tam dobiva. tako da res fino, tut ko je fest dolgčas, se najde kdo za debato :)
luštno mi je, ker nikoli ne pridem utrujena iz službe :P pa še šef je res car... res sm prov vesela, da mam to službo (še najbol zarad šefa).
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 26. Okt. 2009 18:28

Jst iščem tak šiht da bi blo bolj dopoldan sam zmeri se spomnejo da je treba tud kdaj popoldan delat. Sej za med vikendom bi še šlo kdaj pa kdaj sam med tednom pa nimam časa. O strežbi sm tud že razmišljala sam ker nimam izkušenj :? ...razn enga tedna :D
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 02. Nov. 2009 22:27

Če katero zanima razgibana služba, kjer si lokacijo in delovni čas izberete sami, plačilo je super, možnost napredka zelo dobra, poleg tega pa je kader mlad in z zelo dobrimi odnosi, mi naj piše na ZS.
Iščejo pa se zgovorne in samozavestne osebe, ki nimajo strahu pred komunikacijo, delo je povezano s finančnim svetovanjem. Predhodno znanje ni potrebno, vsega vas naučijo.
Več na ZS

Lp
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a matejka** » 02. Nov. 2009 23:33

^^ haha. ala KD a pa Merkur zavarovalnice. lol bruh. Spet hočejo folk okol prnest za dnar :D
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 02. Nov. 2009 23:59

No, pa povej ti kaj vec o tem nategovanju ?
Ne gre pa ne za eno in ne za drugo ;)
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 20. Nov. 2010 8:44

js tud delam v strežbi med vikendom, edin to mi je smotan da dost žurk zamdim. :roll:
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 22. Nov. 2010 23:20

Ok. Sj ne da bi podpiral lenuhe ali pa kaj. Ampak če študiraš/se šolaš je pač se treba samo učiti, kar je pa prostega časa pa nameniti nevem hobijem ali pa nečem drugim.

Čez teden garaš, študiraš, guliš klopi potlej pa prideš sfukan dam in delat. Nevem zamoje pojme bi se moralo delati samo čez počitnice pa še to ne cele saj je treba nafilati baterije. Delali bomo itak še celo življenje.

Mogoče res edino kako zelo preprosto delo za max 4 ure na dan oz max 10 čez vikend. Moje mnenje.

Bolje bi bilo, da bi delali nevem v kaki službi v kateri si nabiraš izkušnje za svoj bodoč poklic. Edino to se mi zdi smotrno. Kako kelnarjenje in podobno je edino, ko rabiš denar (čez poletje pa malo za sproti da razbremeniš starše). Ampak ob šolanju se mi zdi kar kruto delati čez cele vikende ali pa še med tednom.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 26. Nov. 2010 11:41

...
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
tina202
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a tina202 » 23. Sep. 2012 16:14

aderyn napisal/-a:^^ S tem se popolnoma strinjam, mislim, da bi študentom res moralo biti omogočeno, da med študijem le študirajo in se posvečajo kakšnim hobijem itd. AMPAK (there's always a but) - letos sem npr. izgubila državno štipendijo ker smo presegli cenzus za 50 eur in kljub temu, da sem na medicini in imam kar veliko dela, si moram poiskat kakšno službo za vikende, da vsaj 150 eur not prinesem (prej sem imela 170 štipendije). Drugače nimam niti za hrano, kaj šele za kaj ostalega.

Itak da bi si raje čez vikend filala baterije in mogoče še kaj za faks nadoknadila, ampak če ne gre drugače, je pač treba delat.
kmalu bom stara 17 let, sem v drugem letniku gimnazije in preprost iščem delo za vikend, ker ne gre drugače, js se z gori čist strinjam dodali bi samo še to eni pač lah uživajo čez vikend, jim mamice pa očki dajo dnarja k dreka, eni se pa pač s tastarim ne razumemo, živimo posvoje ampak cena za to je d si mrš denar za malco v šoli, za razne potrebščine, jaz tudi obleke... kupiti sam, celo poletje sem delala, ampak čez poletje veliko pokuriš ker so le počitnice, čez sep. sem, mogoče bom še čez okt. preživela, ampak potem pa ne več je pa problem, ogromen da sm mladoletna

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov