Delala sm že...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
pikapolonica444 - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 7. 2007
- Kraj: Celje
u H&M-u sm delala lani poleti. sj ne rečem, blo je kr fajn plačan, to je pa tud vse dobrga, kar je tam blo.
šla sm delat, da bom kj zaslužla čez poletje, logično, mislim da je blo 700 al 720 sit/h. in pol sm delala dans 3 ure, ju3 6 ur, poju3šnjem sm bla fraj, pol sm delala 4 h, pa s5 3h, pa tak naprej... dans sm začela ob 11h, ju3 ob 9h, poju3šnjem ob 18h, naslednjič ob 15h... tak da sm za tiste 3h dela, zapravla več benza, kolkr sm sploh zaslužla!
pol je blo tak: če si delu 4 ure, si mogu met 15 min pavze - in na konc u bistvu nisi delu 4 ure, ampak 3ure in 45min. tud če si nisi vzel pavze in si tud tistih 15 min delu, so ti vseen odbil 15 min. če si delu 8 ur (kar je blo res redko! si mogu met pa res srečo!), ti je pripadal 30 min pavze, in si s5 mel del. čas: 7.5h in ne 8h.
novi študenti so hodl kot po tekočem traku - vsak dan so prišl vsaj trije novi!
ene dvakrat so me poklical 2h prej, da nj pač pridem delat. in enkrat smo ravno mel piknik, me kličejo, naj pridem delat, pa sm povedla, da nism doma, bla bla bla, pa so mi dal pač vedet, da jih še velik u vrsti čaka; če me ne bo, pač sploh ne rabim več hodit delat! u bistvu skoz si jim mogu bit na razpolago.
in plačo konc mesca sm dobla:30 000 sit!!!! bv res, za benz pa malco sm več zapravla, k sm se vozla za tiste 3, 4 urce delat!!! sam u bistvu je itaq blo logično, da ne morš vsak dan delat po 6 al pa 8h, kr je blo tolk študentov, da bi jih več k polovico lah dal stran, če bi hotl vsi ostali vsaj po 6h delat vsak dan.
delala sm pa tak sam slab mes pa pol, sm vidla, da ni računice...
šla sm delat, da bom kj zaslužla čez poletje, logično, mislim da je blo 700 al 720 sit/h. in pol sm delala dans 3 ure, ju3 6 ur, poju3šnjem sm bla fraj, pol sm delala 4 h, pa s5 3h, pa tak naprej... dans sm začela ob 11h, ju3 ob 9h, poju3šnjem ob 18h, naslednjič ob 15h... tak da sm za tiste 3h dela, zapravla več benza, kolkr sm sploh zaslužla!
pol je blo tak: če si delu 4 ure, si mogu met 15 min pavze - in na konc u bistvu nisi delu 4 ure, ampak 3ure in 45min. tud če si nisi vzel pavze in si tud tistih 15 min delu, so ti vseen odbil 15 min. če si delu 8 ur (kar je blo res redko! si mogu met pa res srečo!), ti je pripadal 30 min pavze, in si s5 mel del. čas: 7.5h in ne 8h.
ene dvakrat so me poklical 2h prej, da nj pač pridem delat. in enkrat smo ravno mel piknik, me kličejo, naj pridem delat, pa sm povedla, da nism doma, bla bla bla, pa so mi dal pač vedet, da jih še velik u vrsti čaka; če me ne bo, pač sploh ne rabim več hodit delat! u bistvu skoz si jim mogu bit na razpolago.
in plačo konc mesca sm dobla:30 000 sit!!!! bv res, za benz pa malco sm več zapravla, k sm se vozla za tiste 3, 4 urce delat!!! sam u bistvu je itaq blo logično, da ne morš vsak dan delat po 6 al pa 8h, kr je blo tolk študentov, da bi jih več k polovico lah dal stran, če bi hotl vsi ostali vsaj po 6h delat vsak dan.
delala sm pa tak sam slab mes pa pol, sm vidla, da ni računice...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
tole gre pa tud men precej na jetra, da delodajalci misljo da pa če si študent da maš pa kr 24 ur na dan časa in da boš kar laufu skos h njim ko se bo njim sprdnl
jst sm tud začela delat neki časa nazaj kot admin enih spletnih pejđev, pa sm mislna v enem tednu pa še mal da se mi bo odpel.nikol mi niso napovedal fiksnega delovnega časa in me je tko vsak dan posebi klicu kdaj anj prisdm drug dan, al pa celo poklicu kr na lepem da naj kr zdele pridem, al pa ko sva bla zmenjena, jst že na busu, on pa mene kliče da dons ne ker neki časa nima (rabla kluč) ja itak da bom kr skos zdej sam čakala pr telefonu in kr letela k se bo njemu sprdnl da pridm.ni šans, mam jst tud svoj lajf in enostavno nimam časa se ukvarjat s takimi zadevami
nekateri res preveč hočjo preveč zahtevajo, potem se pa čudjo zakaj jim primanjkuje delovne sile...in poleg tega tud ne znajo narest ene sheme zapsolenih in pametnega urnika, ker tole kar pa nekje vidš je pa res groza.
jst sm tud začela delat neki časa nazaj kot admin enih spletnih pejđev, pa sm mislna v enem tednu pa še mal da se mi bo odpel.nikol mi niso napovedal fiksnega delovnega časa in me je tko vsak dan posebi klicu kdaj anj prisdm drug dan, al pa celo poklicu kr na lepem da naj kr zdele pridem, al pa ko sva bla zmenjena, jst že na busu, on pa mene kliče da dons ne ker neki časa nima (rabla kluč) ja itak da bom kr skos zdej sam čakala pr telefonu in kr letela k se bo njemu sprdnl da pridm.ni šans, mam jst tud svoj lajf in enostavno nimam časa se ukvarjat s takimi zadevami
nekateri res preveč hočjo preveč zahtevajo, potem se pa čudjo zakaj jim primanjkuje delovne sile...in poleg tega tud ne znajo narest ene sheme zapsolenih in pametnega urnika, ker tole kar pa nekje vidš je pa res groza.
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Jz sm pa najprej delala na Elektru, takoj po osnovni šoli, kjer že tri leta redno delam med počitnicami. je pa problem tukej, ker je tolk študentov in lahko dobiš samo za 14 dni, razen, če si rees pridn in maš res veze, lahko dobiš za dvakrat po 14dni ... pol sm pa delala še degustacije oz. promocije za 4različne firme ... mislm da je to več ali manj vse ... naslednje leto pa mislm it pazt otroke
-
*kristinca* - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 4. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jst sm delala v števnici v Lpp-ju, kjer je blo zakon...mal dela za velik denarja... sam tm si lahko dobil samo prek veze pa tud samo za 14 dni...
Pol sm delala telefonske ankete (nikol več ker mi gre res na bruhanje folk po telefonu gnjavt ), probala sm tud terenske ankete delat, sam spet bljek
Pol sm delala v trgovini Noč in dan kjer ni blo tok slabo, kolektiv je bil ful uredu, sam bl "umazan" šiht je to...
Zdej trenutno delam pa v Zari kot svetovalka pa občasno inštruiram anglo in dojčo
Pol sm delala telefonske ankete (nikol več ker mi gre res na bruhanje folk po telefonu gnjavt ), probala sm tud terenske ankete delat, sam spet bljek
Pol sm delala v trgovini Noč in dan kjer ni blo tok slabo, kolektiv je bil ful uredu, sam bl "umazan" šiht je to...
Zdej trenutno delam pa v Zari kot svetovalka pa občasno inštruiram anglo in dojčo
Tell me why I can't be there where you are;
there's something missing in my heart.
there's something missing in my heart.
-
PurpleBitch - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
delala po različnih lokalih in barih ...strežba pa to... drugače pa tudi vrtec...zaj pa spet v stanju ko iščem eno fain delo
- tanchy13
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 8. 2007
Pozdravljene!
Zanima me sledeče:Ali je že kdo delal na Petrolovih bencinskih servisih?Kakšne imate izkušnje, kako je s plačo?Poznate koga,ki je delal tam?
Namreč poslala sem prošnjo in sedaj čakam na odgovor.Moja znanka se je prijavila na bencinski servis blizu doma.Šef, ki je njen znanec, ji je rekel,da je vredu in on sam bi jo vzel,ampak da mora še na pogovor na sam sedež Petrola.Rekla je, da je bil razgovor obup.Reševala je neke teste,moški jo je izpraševal res bolana vprašanja.Med drugim jo je spraševal ali je že kdaj v življenju čistila,ali zna zamenjati olje, filter,kdaj misli imet otroke,..
Službe ni dobila.Kasnje ji je tisti znanec,šef Petrolove poslovalnice,povedal,da je ni dobila zato,ker je tisti na razgovoru rekel, da se ji bo čez pol ure zmešalo.Halo????Rekel je tudi, da k njemu pride cel kup ljudi za delat, ampak so vsi zavrnjeni, ker jim na razgovoru nobeden ni všeč.
Baje je plača 420 eurov +malica+prevoz,nadure pa niso plačane,ampak jih koristiš kot dopust,delajo se sobote, nedelje, ponoči,prazniki.
Zanima me sledeče:Ali je že kdo delal na Petrolovih bencinskih servisih?Kakšne imate izkušnje, kako je s plačo?Poznate koga,ki je delal tam?
Namreč poslala sem prošnjo in sedaj čakam na odgovor.Moja znanka se je prijavila na bencinski servis blizu doma.Šef, ki je njen znanec, ji je rekel,da je vredu in on sam bi jo vzel,ampak da mora še na pogovor na sam sedež Petrola.Rekla je, da je bil razgovor obup.Reševala je neke teste,moški jo je izpraševal res bolana vprašanja.Med drugim jo je spraševal ali je že kdaj v življenju čistila,ali zna zamenjati olje, filter,kdaj misli imet otroke,..
Službe ni dobila.Kasnje ji je tisti znanec,šef Petrolove poslovalnice,povedal,da je ni dobila zato,ker je tisti na razgovoru rekel, da se ji bo čez pol ure zmešalo.Halo????Rekel je tudi, da k njemu pride cel kup ljudi za delat, ampak so vsi zavrnjeni, ker jim na razgovoru nobeden ni všeč.
Baje je plača 420 eurov +malica+prevoz,nadure pa niso plačane,ampak jih koristiš kot dopust,delajo se sobote, nedelje, ponoči,prazniki.
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
jst sm prek studenta delala kot
-hostesa
-tajnica
-prevajala sm (ita, ang, nem) in to tudi instruirala
(btw: zakaj mislijo, da si nesposoben ce ne jezikov studiras?? sej baje ne bos dajal instrukcij o stvari o kateri nimas pojma)
-v hotelu
-hostesa
-tajnica
-prevajala sm (ita, ang, nem) in to tudi instruirala
(btw: zakaj mislijo, da si nesposoben ce ne jezikov studiras?? sej baje ne bos dajal instrukcij o stvari o kateri nimas pojma)
-v hotelu
-
blue eye - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Tapru sm delala na ministrstvu dve let, pol na občin dve let (to seveda vse prek študenta), pol sm delala na Šou v Ljubljani, zdj sm pa pristala v turizmu-delam kot "tajnica in deklica za vse" v hotelu, pa tud hostesa sm že bla..
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
*hostesa na nautičnih sejmih (zmer je blo fino)
*statistka (zna bit zabauno, sam studijske luči pržijo čist preveč)
*en dan fotkotova tajnica (jauuu, kok mi je blo takt doukčas )
*Quiksilver štacuna (stari časi, hehe )
*O'Neill štacuna (en dan pa pou ... zeeh )
*statistka (zna bit zabauno, sam studijske luči pržijo čist preveč)
*en dan fotkotova tajnica (jauuu, kok mi je blo takt doukčas )
*Quiksilver štacuna (stari časi, hehe )
*O'Neill štacuna (en dan pa pou ... zeeh )
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
pikapolonica444 napisal/-a:šla sm delat, da bom kj zaslužla čez poletje, logično, mislim da je blo 700 al 720 sit/h. in pol sm delala dans 3 ure, ju3 6 ur, poju3šnjem sm bla fraj, pol sm delala 4 h, pa s5 3h, pa tak naprej... dans sm začela ob 11h, ju3 ob 9h, poju3šnjem ob 18h, naslednjič ob 15h... tak da sm za tiste 3h dela, zapravla več benza, kolkr sm sploh zaslužla!
Ja bi znorela, če nebi mela stalenega delovnega časa....sicer se je blo težko vstat pred 6 uro, da sem bla ob 6h v službi, sam je blo za potrpet,ko je bla plača. Mi smo meli 3 pavze...2 uradne pa ena ob 7h zjutraj ki smo ji jo delavci sami vzeli za 10 min.
Pri nas je blo tudi dosta študentov. Eno leto prej sem tem delala in sploh ni blo problema, naslednje leto se je pa zvedlo da dobro plačajo in je blo preveč prošenj. Zaradi tega naj bi delali samo 14 dni...sam če si malo zatežu pa koga poznal so ti pol premikali.
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
-v eni mejhni trgovini za blagajno..skor znorela..sm mogla ribat na kolenih na koncu šihta..in enkrat pride šefica in mi zateži, da nism dobr zribala in da mi bo vso vodo zlila po štacuni-mislm halo no?? js nism bla plačana da sm čistilka+ da mi tega sploh ni hotla plačat..pa sm bla zmer vsaj eno uro še tm pol..sm sam en mesc zdržala
-na cestnini..tud nikol več..predvsem ker jih ful manka folka in so klical sred noči da nej pridm ob 6 delat..enkrat so me od 3 ponoč klical..sm rekla da ne bom prišla..in pol je blo tko, da me skor nč niso več rabl+ veliko drugih stvari
-2 let sm delala v videteki
-zdej sm več k en let delala kot prodajalka v mejhnem butiku..in spet problem nerazumevanja šefice, da mam fax in da ne morm vsega pustit, da pridem delat. zdej septembra sta mi ostala dva izpita in sm si hotla vzet čas za učit..in ni dojela..so me klical po parkrat na dan da nej pridm..tud v nedelo pop, čeprov so vedl da mam v pondelk izpit..sploh niso dojel.
-zdej sm dobila službo pr enem privatniku..mu urejam papirje, pa bomo vidl
-na cestnini..tud nikol več..predvsem ker jih ful manka folka in so klical sred noči da nej pridm ob 6 delat..enkrat so me od 3 ponoč klical..sm rekla da ne bom prišla..in pol je blo tko, da me skor nč niso več rabl+ veliko drugih stvari
-2 let sm delala v videteki
-zdej sm več k en let delala kot prodajalka v mejhnem butiku..in spet problem nerazumevanja šefice, da mam fax in da ne morm vsega pustit, da pridem delat. zdej septembra sta mi ostala dva izpita in sm si hotla vzet čas za učit..in ni dojela..so me klical po parkrat na dan da nej pridm..tud v nedelo pop, čeprov so vedl da mam v pondelk izpit..sploh niso dojel.
-zdej sm dobila službo pr enem privatniku..mu urejam papirje, pa bomo vidl
-
tammyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 9. 2006
- 2 leti počitniško v firmi, kjer dela fotr (delala sem svašta: bla the "kopircman", rezala neke nalepke, zlagala fascikle, uglavnem krneki )
- v restavraciji (plačano ful dobr, sam sem pa redkokdaj zaključla po osmih urah)
- v proizvodnji (3 dni )
- v športni trgovini (delala sem poleti, pa zdaj me občasno pokliče, ko dobijo nove stvari)
- v restavraciji (plačano ful dobr, sam sem pa redkokdaj zaključla po osmih urah)
- v proizvodnji (3 dni )
- v športni trgovini (delala sem poleti, pa zdaj me občasno pokliče, ko dobijo nove stvari)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov