jullia_ napisal/-a:Pa ne hodit v drage restavracije, če se ti zdi hrana obupna.
Sicer sem pa eno zanimivo, provokativno mnenje (s katerim se vsaj delno moram strinjat) zadnjič zasledila v komentarjih na dnevnik.si. Noro je, da se iz davkov ljudi s tako nizkimi dohodki, da si sami niti pod razno ne morejo privoščit kosil v raznih tajskih, mehiških in španskih restavracijah, financirajo boni za študente, ki nato jedo tam.
Vprašanje študentskih bonov v Sloveniji že dolgo ni več vprašanje socialne države ampak enega izredno močnega interesnega lobija, ki se ga nobena vlada ne upa dotaknit, ker se zaveda posledic.
to, da je naša socialna država čisto v p****, ni opravičilo, da se boni podražajo in posledično (najbrž) tudi ukinejo. tudi argumenti, da v ostalih evropskih državah bonov nimajo so čisti larifari (na norveškem ima vsak študent 600€ štipendije po defaultu, resda je standard višji, ampak si lahko s tem pokriješ vsaj najemnino, pri nas dobiš štipendijo, če kradeš državi al pa če si reven ko crkvena miš), ker imajo po drugih državah menze. v trstu in v rijeki se lahko za dva evra naješ v študentski menzi, kjer ponujajo vse mogoče. nimam potrebe po prehranjevanju v tajskih restavracijah (čeprav, zakaj pa ne, če lahko), ni pa logično, da je bon za študentske menze gnjusno drag, skoraj tako nagravžno kot hrana ki jo tam strežejo. v menzi na agronomiji je bil bon svoje čase svinjsko drag (dokler niso menze uknili, ker so, ironija pa taka, fasali okužbo s salmonelo) za tako čorbo od hrane da bog pomagaj.
če bi v ljubljani nardili par menz s primernimi cenami in prebavljivo hrano, lahko zaradi mene vse ostale ponudnike skenslajo (me prav zanima kaj bo 3/4 restavracij brez študenstke klientele)....ampak ne....recesija, recesija.... čista svinjarija!