Cene bivališč za študente

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ložica**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ložica** » 21. Mar. 2006 7:28

Zanima me, kje ste zdaj, ko študirate, v študentu ali imate najeto, in koliko plačujete na mesec? in kako velika razlika je pri tem v Mariboru in Ljubljani? ker kolkr js vem, je Lj dost dražja, ampak a res veliko dražja?
kozarec
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kozarec » 21. Mar. 2006 11:01

Čist odvisno je ali živiš v študentu ali privat. Itak, da so cene privat dražje kot v študentu. Seveda je tudi odvisno v kakem študentu živiš, ker se tudi tu cene zelo razlikujejo.

Je pa res, da so cene privat stanovanj v lj dražje kot v mb. Seveda pa je spet vse odvisno od lokacije, velikosti in razkošja stanovanja.

Jaz sem živela v študentu, ki je bil malo dražji od povprečnih in lahko rečem, da sem tam ostala celih pet let. Živeti v študentu je lepo, spoznaš veliko študentov, zapiski, žurke :D ... Privat si pa bolj izoliran od vsega študentskega življenja. :(
petelin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2005
Kraj: Odvisno od števila sončnih peg

Neprebrana objavaNapisal/-a petelin » 21. Mar. 2006 12:16

v mb je dost cenej kot v ljubljani. moji trije prijatli so plačeval okol 20k po osebi. v ljubljani pa boš tžk našla pod 30k.
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Geena » 21. Mar. 2006 16:29

Mi mamo čist nove, skos zasedene sobice :D dobr no, čist nove, od lanskega oktobra :) ko se je izselu oče, je mami ugotovila, da so trije štuki za ns tri preveč in je en štuk totalno na novo opremla, zravn dveh sob je balkon, majo priključek za net, dobre postle, umare, pisalno mizo, kopalnico in wc, edino kuhna ma še staro opremo :) Potem je p v kuhinji z mizo tudi televizor :wink: študentke dve že od začetka tuki žvita, ta tretja se je pa odselila, ker je šla živet s fantom, pol sta bla pa dva tipa umes :D

joj, sem se preveč razpisala pa nč bistva povedla :P je 40.000 na mesc na osebo :) Vsi k so vidl plc pravjo da je za to to ful mau keša in da bi komot nabil za dvakrat več :D
And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 21. Mar. 2006 16:58

Zanimivo, da imaš še podnajemnike v isti hiši! A so kakšne težave z njimi?
Pa kaj imajo vsak svojo sobo?
Ker če nimajo vsak svoje, se mi ta cena ne zdi lih tako zelo ugodna.. :?

No, jst sm bla prvo leto privat, s cimro sva bili v eni veliki sobi, kuhinjo in kopalnico pa pač imeli v souporabi z lastnico in sva plačevali vsaka po 17k, ampak to je bilo že 6,7 let nazaj.
Pol v študentskem apartmaju je priščo pa nekje 12k na osebo.
Uporabniški avatar
rebel*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a rebel* » 21. Mar. 2006 19:57

Geena napisal/-a:Mi mamo čist nove, skos zasedene sobice :D dobr no, čist nove, od lanskega oktobra :) ko se je izselu oče, je mami ugotovila, da so trije štuki za ns tri preveč in je en štuk totalno na novo opremla, zravn dveh sob je balkon, majo priključek za net, dobre postle, umare, pisalno mizo, kopalnico in wc, edino kuhna ma še staro opremo :) Potem je p v kuhinji z mizo tudi televizor :wink: študentke dve že od začetka tuki žvita, ta tretja se je pa odselila, ker je šla živet s fantom, pol sta bla pa dva tipa umes :D

joj, sem se preveč razpisala pa nč bistva povedla :P je 40.000 na mesc na osebo :) Vsi k so vidl plc pravjo da je za to to ful mau keša in da bi komot nabil za dvakrat več :D

hihi a gre oktobra kira vn? :D oz dve? ... sam prašam :D iščem... :D kok sm zj to krneki napisala... :roll:
...ljubiti...
......biti....
........iti...
.........ti...
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 21. Mar. 2006 22:50

js sm v mariboru v študencu in plačujem 13500 na mesec. res je da se cene razlikujejo tudo od sobe kaka je(recimo pol maš samsko sobo,kjer sta dve postli pa maš svojo kuhno in kopalnco-mejhn plac vse skup in stane mislim da 18000, kar je pa tut baje najdražja cena,kar se tiče študencov).
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 16. 11. 2004
Kraj: BLTNC

Neprebrana objavaNapisal/-a Bulma » 22. Mar. 2006 9:58

Jaz sem privat v Mbju, pa plačujem 33000sit na mesec.
Eh,Ljubljana je pa katastrofa glede cen! Tam jes nikakor ne bi mogla preživet ki sem stalno brez denarja :)
Is sex dirty? Only if it’s done right.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 23. Mar. 2006 20:07

Lj, študent (kao) 30.000 - subvencija
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
pupa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa* » 24. Mar. 2006 22:31

V Ljubljani je nekoliko dražje kot v Mariboru, ni pa tud ne tak strašna razlika. Jst in tud večina, ki jih poznam plačujemo 30000 sit + stroški. Pa pametno se je prej pozanimat kaj lastnik vse smatra pod stroške... :wink:
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 01. Apr. 2006 21:11

jz sm v lj privat pa pride s stroški mau več k 30 čuku. tak da nit ni tolko velik, glede na nektere k pravte da pride 40.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Ložica**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ložica** » 03. Apr. 2006 21:41

amyZ napisal/-a:jz sm v lj privat pa pride s stroški mau več k 30 čuku. tak da nit ni tolko velik, glede na nektere k pravte da pride 40.

a to maš pol tk da si s temi lastniki v stanovanju pa maš sam sobo, al celo stanovanje?
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 04. Apr. 2006 8:47

Moja sestra je tud imela 30k s stroški vred, bilo pa je 6 študentk v stanovanju, brez lastnikov.
V sobi sta bili po dve, sobe pa so ble ful velike, res.
Za Bežigradom, pred kakim dobrim letom.
Ložica**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ložica** » 04. Apr. 2006 16:17

no pol pa niti ni tolko...js sm ful več pričakovala...
Uporabniški avatar
*pupika*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2005
Kraj: 3milimetre v zraku

Neprebrana objavaNapisal/-a *pupika* » 04. Apr. 2006 17:44

js plačujem 23.000 sit mesečno (to je s stroški vred).. stanujem v mb... sicer sem mal ven z mesta, mam pa ugodno... tk da mi je fajn. Mam svojo sobo, pa še ena soba je(kjer sta noter 2), ki plačujeta 18.500 na mesec. Ni nekega ful luksuza, je pa fajn. Stanovanjska hiša je, in lastnika sta ful ful fajna!! Škoda je samo, k sem 20 min peš do mesta... pa tud to se mi ne zdi tolk grozno...
My dreams are my reality...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov