Brezposelnost-kako naprej?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 9 prispevkov
• Stran 1 od 1
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
Na ZRSZ sem prijavljen kakšnih 10 dni, že pred tem sem iskal delo in dobil tudi dva razgovora, ampak so me odpisal, ker nimam izkušenj, iščem dalje toda sedaj sploh več ne odgovarjajo.
Pomislil sem tudi na soc.pomoč, saj brez bo težje iskanje dela.
Kaj naj naredim, kakšen nasvet?
Sem iz LJ-okolice. A se da dobit delo?
Pomislil sem tudi na soc.pomoč, saj brez bo težje iskanje dela.
Kaj naj naredim, kakšen nasvet?
Sem iz LJ-okolice. A se da dobit delo?
-
Nincha II - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
Pri izbiri dela ti priporočam, da nisi izbirčen. Torej, če si po izobrazbi Ekonomski tehnik, se prijavljaj tudi na delovna mesta, kot so prodajalec in podobno. Zelo težko boš dobil tipično ekonomsko delo, sploh če imaš samo srednjo šolo, kajti na zavodu za zaposlovanje je cela gruča ekonomistov tudi z univerzitetno izobrazbo, kaj šele tistih s srednjo. Tko da... vzemi to kar se ti ponudi. Ker če boš čakal na delo v pisarni, bošal še nekaj let visel na zavodu.
Lahko poskusiš tudi pisat v razna podjetja, tudi če nimajo razpisanih prostih delovnih mest. Recimo: odpreš spletno stran od BigBanga (samo primer) in jih preko elektronskega naslova vprašaš, če potrebujejo nove zaposlene.
Morda lahko poskusiš tudi narediti kakšen tečaj. Recimo tečaj za varnostnika, tečaj za prevoznika, tečaj za računovodjo itd.
Se pa strinjam, da je zelo težko za delo, kajti danes vse poteka preko poznanstev in vez, tako da moraš imet že pravo srečo, da te tako na "blef" sprejmejo.
Lahko poskusiš tudi pisat v razna podjetja, tudi če nimajo razpisanih prostih delovnih mest. Recimo: odpreš spletno stran od BigBanga (samo primer) in jih preko elektronskega naslova vprašaš, če potrebujejo nove zaposlene.
Morda lahko poskusiš tudi narediti kakšen tečaj. Recimo tečaj za varnostnika, tečaj za prevoznika, tečaj za računovodjo itd.
Se pa strinjam, da je zelo težko za delo, kajti danes vse poteka preko poznanstev in vez, tako da moraš imet že pravo srečo, da te tako na "blef" sprejmejo.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Ja, res je težko dobiti delo za ekonomista, ker je teh resnično ogromno. Jaz ti tudi svetujem, da se prijavljaš na vse konce in poskusiš tudi s čim takim, kar ni ravno delo za tvojo izobrazbo. Nekje je treba začeti in vsake izkušnje ti bodo prav prišle.
Sem pa tudi jaz pred dnevi slišala od zaposlenih iz zavoda, da so ponavadi oglasi gor kar tako objavljeni, da imajo ponavadi že vnaprej izbrano. Res ne vem kaj je smisel potem teh oglasov.
Sem pa tudi jaz pred dnevi slišala od zaposlenih iz zavoda, da so ponavadi oglasi gor kar tako objavljeni, da imajo ponavadi že vnaprej izbrano. Res ne vem kaj je smisel potem teh oglasov.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ker imajo drzavne sluzbe in drzavne firme obvezo, da iscejo zaposlene preko razpisa.
Trditev, da vse poteka preko poznanstev, drzi samo za sluzbe kjer je kandidatov ko toce in kjer ne rabis nobenih kvalifikacij. Torej razne pozicije diplomiranih tajnic kamor se prijavlja po 100 ljudi in je cist vseeno koga vzamejo so seveda preko vez.
Trditev, da vse poteka preko poznanstev, drzi samo za sluzbe kjer je kandidatov ko toce in kjer ne rabis nobenih kvalifikacij. Torej razne pozicije diplomiranih tajnic kamor se prijavlja po 100 ljudi in je cist vseeno koga vzamejo so seveda preko vez.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- neznankan
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 8. 2010
Kot je rekel že Mahagonij, razpisi so, ker uradno morajo bit, čeprav je oseba, ki jo bodo zaposlili že določena.
Jaz ti svetujem, da se prijavljaš na vsa mogoča delovna mesta, da vsaj nekje začneš, kasneje lahko še vedno iščeš kaj boljšega.
Jaz ti svetujem, da se prijavljaš na vsa mogoča delovna mesta, da vsaj nekje začneš, kasneje lahko še vedno iščeš kaj boljšega.
Prvi neprebran prispevek • 9 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov