Bolonjski magisterij

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 26. Maj. 2008 10:31

No, to sploh ni res ane. Na znanstveni magisterij se lahko vpišeš, če nardiš potem diferencialni izpit.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Maj. 2008 11:11

Že vendar moraš narediti dva letnika magistrskega študija II. stopnje, če želiš delati diferencialne izpite za znanstveni magisterij.

Meni je tako ali tako vseeno kaj mislite in kako si to razlagate. Vendar jaz vem kako te stvari gredo, ker sem sama na takšnem študiju.....

lep dan, m.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 26. Maj. 2008 11:26

Na fakulteti, kjer delam, lahko diferencialni izpit delaš kadar kol do magistrskega izpita. Nima veze, kolk letnikov oz izpitov maš prej narjenih.

In men ni fora, da bi tle pisala, kako si jest predstavljam magistrski študij - želim, da folk ve, da grejo valda tud visokošolci lahko na znanstveni magistrski program. Edina razlika med univ. in vis. je pa diferencialni izpit - za moje pojme velik lažja opcija k pa še en letnik faxa pa še ena diploma.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Maj. 2008 10:09

Še vseeno vidim, da se ne razume bolonjski in znanstveni magisterij.....

Z visokošolskega greš lahko na strokovni magisterij II. stopnje- 2 leti; potem pa greš lahko na diferencialne izpite, s katerimi zaključiš znanstveni magisterij.

Z visokošolskega greš lahko očitno preko diferencialnih na dve leti znanstvenega magisterija.

V vsakem primeru moraš še najmnj dve leti študirati. V čem je razlika? Halo..... Ali narediš diferencialne prej ali pa potem. Je povsem vseeno.

Tako ali tako pa se študij strokovnega in znanstvenega ne razlikuje preveč. Ponekod so celo predavanja skupinska.....

lp, m.
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 28. Maj. 2008 12:03

^^Pa bi se moral. Ce je strokovni enak univerzitetnemu, v cem je torej fora znanstvenega, da mu je enak... torej poslusas isto kot si ze enkrat.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 28. Maj. 2008 13:00

A, no vidiš. To pa ni več na strani študentov, ampak fakultete same, oziroma univerze. To je pa spet, še en beden problem.... Tako pač je in to nam nudijo na fakultetah.....

lp, m.
Uporabniški avatar
cReAmY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cReAmY » 02. Jul. 2008 15:59

joj tale sistem podiplomskega magistrskega študija II.stopnje ni pa men čist nče všeč..a je na vseh faxih letnik študija okoli 2500 eur? mislim za pridobitev 7. stopnje to res ni fer. 5000 eur za 7. stopnjo, ki jo dobijo študenti dodiplomskega študija?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 14. Okt. 2008 7:39

Čau, punce.
Povejte mi, kako je s temi podiplomskimi študiji iz prve roke. Razmišljam, da bi se drugo leto vpisala na podiplomca na FF, ampak po drugi strani pa poslušam, kako težko mlad človek pride do službe, sploh s previsoko izobrazbo. Kakšne so vaše izkušnje? Se splača it na magisterij? Jaz ne bi delala tega samo zaradi stopnje izobrazbe, ampak zato, ker me to zanima in ne zarad večje plače.
Pa še to. Kako je s podiplomcem na eni drugi smeri, se pravi, da magisterij delaš na drugi fakulteti? Vem, da se nekje opravljajo diferencialci, ampak me zanima iz prve roke, če se da to sfurat, glede na to, da nimaš za osnovo dodiplomskega študija iste smeri. So zaradi tega tvoji kolegi potem ful v prednosti? Mal me skrbi in mal sem zabluzila, ampak upam, da razumete moja vprašanja :)
Tjasa77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Tjasa77 » 22. Okt. 2008 19:52

mene pa zanimajo vase izkusnje s podiplomcem (stari programi) - kolko let ste porabili za tisti uradni 2 leti? kolko je realno mogoce ob delu redno opravit vse obveznosti?
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 22. Okt. 2008 21:07

pri teh zadevah je itak pomoje od vsakega faxa odvisno, tko da zihr more na kakšnih spletnih straneh pisat katere pogoje morate izpolnjevat oz. diplomanti katerih smeri se lahko direktno vpišejo.vsaj pri mojem faxu je tako, sicer je pa tuki zmer referat, oddelek za podiplomski študij
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 23. Okt. 2008 6:22

Jaz sem tudi konkretno zmešana glede teh stvari. Sedaj sem na univerzitetnem programu, ki ga bom najkasneje naslednje leto končala. Pa naprej? Pojma nimam. Razmišljam, da bi šla delat magisterij iz nečesa popolnoma novega, drugačnega, po možnosti v svojem kraju, kjer tudi delam. Pa je povsod kjer gledam samo visokošolski bolonjski študij. Torej mi ni rešitve?

Vidim, da se bo treba 1x it konkretno pozanimat na referat.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 23. Okt. 2008 8:37

Maychy napisal/-a:Jaz sem tudi konkretno zmešana glede teh stvari. Sedaj sem na univerzitetnem programu, ki ga bom najkasneje naslednje leto končala. Pa naprej? Pojma nimam. Razmišljam, da bi šla delat magisterij iz nečesa popolnoma novega, drugačnega, po možnosti v svojem kraju, kjer tudi delam. Pa je povsod kjer gledam samo visokošolski bolonjski študij. Torej mi ni rešitve?

Ja, če hočeš it študirat nekaj novega, kar pri nas še ni uveljavljeno in se programi odpirajo šele zdaj, potem boš sigurno morala it na bolonjca, ker so zdaj vsi novi programi bolonjski (kolikor mi je znani). V katero smer približno pa bi šla?
Jst bi tudi šla na kak magisterij, ki recimo ni iz moje smeri, pač da se naučim česa novega, ampak pri teh novih zadevah nikoli ne veš, kako se obnesejo potem v praksi, ko si s to izobrazbo iščeš službo.
Trnovka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 1. 2007
Kraj: Pod češnjo :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovka » 04. Apr. 2010 19:56

Lep pozdrav !

Končujem faks v Kranju, letos bi naj diplomirala in se potem vpisala dalje na magisterij.
Tu pa se zdaj pojavi problem- zanima me, če lahko nadaljujem magisterij na primer v LJ oz. kakšni so pogoji za nadaljevanje šolanja na družboslovnih smereh, glede na to, da imam opravljeno poklicno maturo, moje zdajšnje povprečje pa je 8 in spadam pod bolonski sistem.
So mogoče kakšne omejitve zaradi poklicne mature ali se lahko bolonci po novem vpišemo na katerokoli smer magisterija in opravimo za določeni fax kakšne diferencialne izpite?

Najlepša hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Apr. 2010 1:19

Podobne stvari tudi mene zanimajo. Tudi razmišljam o magisterskem študiju, ko končam dodiplomski študij. Tako, da upam da se bo kdo našel pa malo več o tem povedal, ker bi tudi jaz malo več rada izvedela...
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Apr. 2010 14:03

^^Hvala :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov