Bolonjski magisterij

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 06. Apr. 2010 16:35

Jaz sem končala stari dodiplomski študijski program in se vpisala na drug faks na bolonjski magistrski študij. Priznali so mi en letnik-imela sem torej še enega za opraviti. Na svojem faksu bi se pa lahko vpisala na doktorski študij-magistrskega torej sploh ne bi rabila opravljati. Sem pa povprašala tudi na enak faks v Lj, pa so mi rekli, da mi ne morejo priznati letnika, ker smeri niso (dovolj) sorodne in da moram opravljati obe leti magistrskega študija.
Houd de wereld tegen
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 03. Nov. 2012 15:04

Imam eno vprašanje. Letos sem se vpisala v 1. letnik programa pedagogike in andragogike. Začenjam spoznavati, da to mogoče ni faks na katerega si želim hoditi. Kaj je moje vprašanje? Zanima me ali je mogoče, da po treh letih, ko zaključim 1. bolonjsko stopnjo nadaljujem z magisterijm na kakšni drugi smeri oz. fakulteti? Gre se namreč zato, da po 3 letih v tem programu ne bom diplomirana, saj je po bolonjskem zdaj 3+2. Po 5 letih, pa imam že magisterij.
Je možno, da kljub temu lahko opravljam magisterij na kakšni drugi smeri?
Vem da se lahko prepišem, ampak trenutno še ne razmišljam v tej možnosti.
Special CHICK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Special CHICK » 03. Nov. 2012 19:12

Najbolje da poklices na fakse glede katerih te to zanima in se tam pozanimas.
It`s all about taste. If you are cheap, nothing helps.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 03. Nov. 2012 21:18

Kak to misliš, da po 3 letih ne boš diplomirala? Seveda boš, če zaključiš vse izpite in obveznosti. Drugače pa mislim, da se da na kak drug faks it pol delat +2 ampak ne na vse!! Je menda tud odvisno na kateri smeri/faksu si končala dodiplomca. To se moraš pol pozanimat kakšne imaš vse mošnosti in kam bi lahko potem šla na bol. magisterij. Nevem no jaz sem normalno diplomirala pred komisijo in vse (sicer sem še stari program in ne bolonjc) ampak sem zdaj na magisteriju +2 in tud pri nas je par ljudi, ki so prej obiskovali druge fakse. Zdaj tisti ki so bli na podobnem faksu so se lahko normalno vpisali, nekateri so pa morali še naredit diferencialne izpite.

Najboljše da se že zdaj dobro pozanimaš kakšne imaš možnosti, če ne drugače pa drugo leto zamenjaj faks pa pojdi od začekta ker mučit se tri leta nekaj na silo tud ni lih fajn.
Zadnjič spremenil kikyca, dne 03. Nov. 2012 21:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Nov. 2012 21:19

S pedagogike in andragogike lahko magisterij nadaljuješ na ostalih pedagoških in andragoških smereh (recimo na pedagoški fakulteti + diferencialni izpiti) in drugih sorodnih področjih, kot je npr. psihologija (kup diferencialnih), drugje pa niti ne. Kamorkoli se boš želela vpisat naprej boš morala opravljat diferencialne izpite (ki so draaaagi in velikokrat tudi precej težki, saj jasno moraš opraviti izpite, brez katerih naprej ne moreš napredovat), brez teh greš lahko samo na sorodno pedagoško smer, kar je pa isto kot če bi na pedagogiki in andragogiki ostala. Lahko pa se seveda po končani prvi stopnji zopet vpišeš na kak drug faks, na prvo stopnjo. Če ugotavljaš, da ta smer ni zate, se raje prepiši. Sicer dvomim tudi v uspeh s prvimi tremi leti, če te pedagogika in andragogika ne zanimata, bolj kot vse pa ne vidim smisla v temu.
It was forever..but it didnt last long..
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 03. Nov. 2012 23:24

kikyca napisal/-a:Kak to misliš, da po 3 letih ne boš diplomirala? Seveda boš, če zaključiš vse izpite in obveznosti.

S tem da ne bom diplomirana, mislim s tem, da po koncu 3 let nimam diplome, niti nimam naziva dipl. pedagoginja & andragogika, temveč le profesor ped. & and.

Ah očitno mi res ne preostane drugega, kot da se prepišem, ampak spet je tukaj problem KAM. Sama si zelo želim pomagati ljudem v težavah itd, ampak na informativcu za socialno delo me je ta faks ful odvrnil, čeprav sem bila vso gimnazijo prepričana, da bom šla na ta faks. Informativen je bil res dolgočasen in nevem, kar nekaj.. zdaj pa mi je po eni strani žal, da nisem šla. Strah me je po resnici povedano, pa še 1. leto vrženo v nič itd.. Nevem kaj naj storim, mislim vem kaj morem storiti, ampak me je tega tako strah pa ne vem zakaj..
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Nov. 2012 13:57

Bučman, naziv profesor in diplomant, po opravljeni prvi bolonjski (uni) stopnji, sta si enakovredna, stopnje 6.2. Torej ni "le" profesor, čisto nič ni nižje, ampak je isto kot diplomirani samo da je naziv primeren svoji stroki : profesor/ica. Drugače pa isti kakec v različnih paketkih. :D Ko opraviš še magister si mag. prof pedagogike ali andragogike ali mag. česarkoli drugega, isto je vse 7 stopnja (uni bol.).
Edina razlika je, da so se na oddelku pedagogike in andragogike odločili, da ne bo diplomskega dela po prvi stopnji, temveč samo zaključek z vsemi končanimi obveznostmi, ke bolj stremijo k temu, da bi se študij nadaljeval na mag.stopnji.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 04. Nov. 2012 20:17

Jaz tudi sedaj magisterij delam nekaj drugega kot iz česar sem diplomirala. Na nekaterih faksih se lahko komot vpišeš, nekje so potrebni dodatni izpiti... Najboljš, da pobrskaš po spletnih straneh faksov.

Samo kot so ti že ostali svetovali, ti tudi jaz svetujem da se prepišeš, če študij že sedaj ne veseli.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 05. Nov. 2012 9:00

tudi jaz ne vidim smisla v tem, da nadaljuješ, če te ne veseli. kaj pa o socialni pedagogiki si kaj razmišljala?
Weilyi.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Weilyi. » 06. Nov. 2012 22:20

Ja socialna pedagogika je moaj velika želja, ampak je tako visoka omejitev, da meni ne bo to nikoli ratalo pridit gor.
Kako pa je s tem, če bi želela mag. delati iz socialne pedagogike? Moraš meti tud verjetno neko povprečje ali ne?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 07. Nov. 2012 12:24

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov