2. gimnazija Maribor
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
urš* - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 5. 2007
moja sestra tut hodi na ll. gimnazijo, jas sem jo že končala. Kaj naj rečem, men je blo d best no=) Profesorji so al res ful fajn al pa totalne nule Pa glede učenja, sploh ni res da se morš 3-4 ure na dan učit haha Jas sem bla prvi letnik odlična, drugi pravdobra, 3. in 4. letnik pa spet odlična =) pa sem se učila za teste mogoče dva dni preden smo pisali, glede spraševanja pa tut tak nekak Sej če štekaš snov, nimaš kaj=)
Letos so uvedli neke kreditne točke, in se vsi pritožujejo... Moji sestri se zdijo totalno nepotrebne, kr so kao fajn za sprotno ponavjanje snovi, pa da bi dijaki več znali in blablabla... sej sploh ni res
Sam še več so pod stresom pa sestra je še samo bol tečna
Drugače pa razn teh kreditnih točk, je ful fajn šola EST itak raztura, zaj majo ful dobro predstavo, sestra igra not =), program mednarodne mature je carski, evropski oddelki, športni oddelki (o ja, sem bla prva dva letnika, pa sem se hitro prepisala v splošni oddelek ) , razni natečaji in podobno...=)
www.druga.org
Letos so uvedli neke kreditne točke, in se vsi pritožujejo... Moji sestri se zdijo totalno nepotrebne, kr so kao fajn za sprotno ponavjanje snovi, pa da bi dijaki več znali in blablabla... sej sploh ni res
Sam še več so pod stresom pa sestra je še samo bol tečna
Drugače pa razn teh kreditnih točk, je ful fajn šola EST itak raztura, zaj majo ful dobro predstavo, sestra igra not =), program mednarodne mature je carski, evropski oddelki, športni oddelki (o ja, sem bla prva dva letnika, pa sem se hitro prepisala v splošni oddelek ) , razni natečaji in podobno...=)
www.druga.org
- Edinstvena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 11. 2004
- Kraj: Maribor
ah no... vsak ma svoje izkušnje.. čez ravnatla nimam kaj rečt, vednooooo nas je podpiral, naj smo še tako sranje delali na šoli! nikol ni zamero, vedno se je naslednji dan že smejal oslarijam profesorji (iz mojih izkušenj) so VSI 1A! je pa res da eni niso ustvarjeni za učenje ne maksimalno se trudijo za nas...
pri nas se je dalo zmenit vse, če si se le človeško obnašal... je pa res da ti je marsiker profesor povedal svoje mnenje, ki ni blo vedno pozitivno so pa vsi dost objektivni in ne drži da sam nekatere forsirajo...
glede učenja pa tak: jaz se nisem učila sproti, pa sem bla 3 in 4 letnik komot odlična, tudi ni res da sem delala po 3-4 ure vsaki dan... niti 2 dni pred testom se nisem tolk učila, ker so profesorji tolk kvalitetni da že iz njihove razlage ooogromno odneseš in se ne rabiš učit..
kot bivša drugogimnazijka jo toplo priporočam
pri nas se je dalo zmenit vse, če si se le človeško obnašal... je pa res da ti je marsiker profesor povedal svoje mnenje, ki ni blo vedno pozitivno so pa vsi dost objektivni in ne drži da sam nekatere forsirajo...
glede učenja pa tak: jaz se nisem učila sproti, pa sem bla 3 in 4 letnik komot odlična, tudi ni res da sem delala po 3-4 ure vsaki dan... niti 2 dni pred testom se nisem tolk učila, ker so profesorji tolk kvalitetni da že iz njihove razlage ooogromno odneseš in se ne rabiš učit..
kot bivša drugogimnazijka jo toplo priporočam
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
- ChristiTheDropkick
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 1. 2011
Moja sestra je zdaj deveti in se odloča kam bi šla..
Zdaj pa jaz ji neznam svetovat ker sm v ljubljani, njej se je pa res ful dopadla ta druga gimnazija med drugim tut zato ker ne mara Ljubljane in ker se ji je fulful dopadu EST situacija pa je taka, da je bla do zdaj v osnovni vedno pravdobra in ne ve če bi prišla gor.. in me zanima če je tu kdo ki hodi na to gimnazijo, če bi lahk povedu kake ocene je meu v osnouki. pa če je tu slučajno tut kdo iz est, če bi povedu kaka je bla avdicija in to.. hvala
Zdaj pa jaz ji neznam svetovat ker sm v ljubljani, njej se je pa res ful dopadla ta druga gimnazija med drugim tut zato ker ne mara Ljubljane in ker se ji je fulful dopadu EST situacija pa je taka, da je bla do zdaj v osnovni vedno pravdobra in ne ve če bi prišla gor.. in me zanima če je tu kdo ki hodi na to gimnazijo, če bi lahk povedu kake ocene je meu v osnouki. pa če je tu slučajno tut kdo iz est, če bi povedu kaka je bla avdicija in to.. hvala
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
A maturitetnega tečaja letos na drugi niso meli? Sem iskala, pa na 1. tudi in nič ne piše. Bi ga za željeni faks rabila in če gre za tako dobro gimnazijo, verjetno more met dobro narejeno maturo pri MT, ali pač? Bi si lahko kje pogledala statistiko, koliko jih na leto na tečaju naredi maturo? Ker določene gimnazije imajo porazne rezultate glede teh tečajnikov.
- Neža.(:
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 2. 2011
Mene sam neki zanima: en moj prijatelj je rekel da na drugi gimnaziji veliko kdo obupa in se začne drogirat,alkohol pit, kadit pač špricat xd
in jaz ne vem al je zej to res ker tej ne bi šla na tako gimnazijo.
pa še jaz sem bla v 7.razredu odlična, v 8 na meji za prav dober in odličen uspeh, zdaj v 9 se pa trudim za odličen. me zanima če imam jaz sploh možnost za 2. gimnazijo, ker mi veliko pomeni tudi ta mednarodna matura ker mislim it študirat v tujino (:
in jaz ne vem al je zej to res ker tej ne bi šla na tako gimnazijo.
pa še jaz sem bla v 7.razredu odlična, v 8 na meji za prav dober in odličen uspeh, zdaj v 9 se pa trudim za odličen. me zanima če imam jaz sploh možnost za 2. gimnazijo, ker mi veliko pomeni tudi ta mednarodna matura ker mislim it študirat v tujino (:
Neža.(:
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
^^Đizs punca, umiri se mal, pa bodi 14 letnica-ne pa zagrižena karieristka ^
Alkoholu pa špricanju se boš pa težko izognila v srednji.
Oh, kako bi si želel da bi te videl čez 3 leta, in ti pokazal ta post, da bi kaj porekla.
Alkoholu pa špricanju se boš pa težko izognila v srednji.
Oh, kako bi si želel da bi te videl čez 3 leta, in ti pokazal ta post, da bi kaj porekla.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- Neža.(:
- Sramežljivka
ja NEWM . ko moja mama mi ne bi pustla it na gimnazijo ki o njej krožijo take govorice. danes ko sem bila na informativnih me je pač na spploh zelo pritegnila, sam vsi govorijo kako ZELOO se je treba učit in js pač s poslušanjem pa s ponavlanjem dobim 5 tk da newm če sem glih za to gimnazijo
nisem zagrizena sam v moji družini vsi hodijo na neke zasebne škofisjke in te " dobre " gimnazije js bi pa rada šla na to gimnazijo ampak mi pač mama išče vzroke da bi jo opustla xd
zelo si želim it v tujino študirat ker me slovenija ne zanima newm kako (: ( sej vem da sem nora mi je že vlko kdo to rekel(; )
nisem zagrizena sam v moji družini vsi hodijo na neke zasebne škofisjke in te " dobre " gimnazije js bi pa rada šla na to gimnazijo ampak mi pač mama išče vzroke da bi jo opustla xd
zelo si želim it v tujino študirat ker me slovenija ne zanima newm kako (: ( sej vem da sem nora mi je že vlko kdo to rekel(; )
Neža.(:
-
shinee - Debatorica
- Na forumu od: 5. 2. 2011
Neža.(: napisal/-a:zelo si želim it v tujino študirat ker me slovenija ne zanima newm kako (: ( sej vem da sem nora mi je že vlko kdo to rekel(; )
nope, imo je študij v tujini top shit in tudi jaz grem. (:
IN ZA ŠTUDIJ V TUJINI NE RABIŠ MEDNARODNE MATURE!
-
Lej punca, ti se ne obremenjuj z tem kake so te gimnazije.
Sploh pa, punce iz Škofijske so najbolj divja dekleta , resno jih poznam ene par, čist utrgane.
Če tvoji sošolci špricajo in pijejo, to ne sme nič vplivati nate-ti veš kaj si, in če ne želiš tega početi, ne boš.
Mnenja drugih ne smeš poslušati, za vse gimnazije govorijo da so težke, pa niso-ne dvomim če si prav dobra in odlična da boš z lahkoto zdelovala vsako gimnazijo.
Prepričan sem da tvoja mama hoče zate le dobro, ampak v takih primerih ko si ti nekaj želiš in ti je všeč, moraš njeno mnenje ignorirat. Če želiš iti na Gimnazijo 2, pojdi-zagotavljam ti da boš srečna, ker si si to sama želela. Če te nekam silijo, se lahko tam počutiš slabo in imaš slabe rezultate
Če si pa želiš iti študirati v tujino, v teh časih ni nobenih omejitev+študij v tujini je fajn da spoznaš različne kulture, in prejmeš znanje ki ga v domovini mogoče ne ponujajo.
In vem kako se počutiš, ker sem ravno danes vozil sestro po informativcih, in jo mami isto sili na eno gimnazijo, sam je pač včeraj videla Poljansko-in si želi tja, in bo tudi šla tja.
Tako da, poslušaj kar ti srce govori-in naj te nič ne ustavi pri tem kar si želiš postati. Gud Lak
Sploh pa, punce iz Škofijske so najbolj divja dekleta , resno jih poznam ene par, čist utrgane.
Če tvoji sošolci špricajo in pijejo, to ne sme nič vplivati nate-ti veš kaj si, in če ne želiš tega početi, ne boš.
Mnenja drugih ne smeš poslušati, za vse gimnazije govorijo da so težke, pa niso-ne dvomim če si prav dobra in odlična da boš z lahkoto zdelovala vsako gimnazijo.
Prepričan sem da tvoja mama hoče zate le dobro, ampak v takih primerih ko si ti nekaj želiš in ti je všeč, moraš njeno mnenje ignorirat. Če želiš iti na Gimnazijo 2, pojdi-zagotavljam ti da boš srečna, ker si si to sama želela. Če te nekam silijo, se lahko tam počutiš slabo in imaš slabe rezultate
Če si pa želiš iti študirati v tujino, v teh časih ni nobenih omejitev+študij v tujini je fajn da spoznaš različne kulture, in prejmeš znanje ki ga v domovini mogoče ne ponujajo.
In vem kako se počutiš, ker sem ravno danes vozil sestro po informativcih, in jo mami isto sili na eno gimnazijo, sam je pač včeraj videla Poljansko-in si želi tja, in bo tudi šla tja.
Tako da, poslušaj kar ti srce govori-in naj te nič ne ustavi pri tem kar si želiš postati. Gud Lak
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
Dejstvo je tako, da boš špricala, pila, kadila itd. glede na svoj karakter in družbo. Če ti bo to pasalo, boš to počela na katerikoli šoli. Mislim, da nima zdaj veze na kateri gimnaziji boš- vse so težke, ampak če se sproti učiš in maš dobre delovne navade ti gre lepo skozi (baje ). Jaz jih nimam, zato ti težko kaj drugega rečem kot meni je težko. No ne hodim na drugo, poznam pa kar dosti folka od tam. Ja večina jih je pijancev ampak šola nima slbega slovesa sploh ne, ne vem kaj skrbi tvojo mamo. Druga gimnazija je odlična in lepo urejena šola! Se nisem vpisala sicer na njo, ker je bolj naravoslovno naravnana bojda, pa še gimnazija na tej strani drave mi bolj paše
- Neža.(:
- Sramežljivka
HUALA ZA INFORMACIJE (:
sam tisto za škofijsko; moji 2 sestri sta iz dveh različnih škofijskih gimnazij in u obeh jih kr fejst strogo držijo in zato si jaz ne želim it v škofijsko gimnazijo.
glede alkohola vem da je vse odvisno od mene samo če moja starša slišita za govorice mi bota še majn dovolila na takšno gimnazijo tudi če jima dopovedujem da je to an vsaki gimnaziji..
no vesn prosim še za kakršne koli informacije ker bi jih rada čim več zbrala xd
vsem huala : D
sam tisto za škofijsko; moji 2 sestri sta iz dveh različnih škofijskih gimnazij in u obeh jih kr fejst strogo držijo in zato si jaz ne želim it v škofijsko gimnazijo.
glede alkohola vem da je vse odvisno od mene samo če moja starša slišita za govorice mi bota še majn dovolila na takšno gimnazijo tudi če jima dopovedujem da je to an vsaki gimnaziji..
no vesn prosim še za kakršne koli informacije ker bi jih rada čim več zbrala xd
vsem huala : D
Neža.(:
-
HUALA tebi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov