verzi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
medika - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 7. 2004
Kadarkoli potrebujem koga,s komer bi delila radost,ali koga,ki bi me objel,ko se mi svet sesuje,vedno si ob meni ti!!!In vem da bos vedno!
VEM DA TE LJUBIM,KER ME TVOJE VESELJE VESELI,KER ME TVOJA ZALOST ZALOSTI,KER ME TVOJA BOLECINA BOLI,KER SM LEPA OD TVOJE LEPOTE,KER SM DOBRA OD TVOJE DOBROTE,
IN VEM,DA ME LJUBIS TI!!!
Vcasih clovek premalo spostuje to,kar ima.Prave vrednote se zave,ko je ze prepozno.Zato vedno ljubi tistega,ki zna ljubezen vrniti!!!
VEM DA TE LJUBIM,KER ME TVOJE VESELJE VESELI,KER ME TVOJA ZALOST ZALOSTI,KER ME TVOJA BOLECINA BOLI,KER SM LEPA OD TVOJE LEPOTE,KER SM DOBRA OD TVOJE DOBROTE,
IN VEM,DA ME LJUBIS TI!!!
Vcasih clovek premalo spostuje to,kar ima.Prave vrednote se zave,ko je ze prepozno.Zato vedno ljubi tistega,ki zna ljubezen vrniti!!!
Ce bi ena dezna kaplja lahko dokazala kako te pogresam,koliko mi pomenis,..potem bi dezevalo celo tisocletje!!!
Bodi vedno tisto kar si in ne to kar moras biti!!!
Bodi vedno tisto kar si in ne to kar moras biti!!!
- Mačkica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
Tole sem dobila od svoje prve ljubezni, že "100 let" nazaj, pa sem tolikokrat prebrala, da ne bom nikoli pozabila.
Lepa je vrtnica, ki cveti,
Jutro v megli se rodi,
Upanje, da me ljubiš ti,
Boli in boli do konca dni.
In ti?
Me se še spomniš kdaj?
Ti, ki edino upanje si mi,
En list v rdeči vrtnici.
Lepa je vrtnica, ki cveti,
Jutro v megli se rodi,
Upanje, da me ljubiš ti,
Boli in boli do konca dni.
In ti?
Me se še spomniš kdaj?
Ti, ki edino upanje si mi,
En list v rdeči vrtnici.
-
alina - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
k ste že vse tolk napisale, bi pa še jst ene par stvari...
najprej od Vesne Milek, k mi res piše full hude kolumne: (nekaj insertov iz njih)
SMS je lahko bucika naravnost v srce. Sarkazem, ki te vrže ob tla. Tudi resnica, ki bolj boli zato, ker za razliko od izrečene besede v navalu jeze ostaja v SMS-boxu tedne ali mesece. In spominja.
Usodnost je vedno najbolj usodna sama zase.
Zvezde so na nebu. Tukaj jih ni.
...in vendar majčkeno psihozice v vsakdanjem življenju, majčkeno norosti, domišljije, da si naslikaš resničnost z bolj živimi barvami...Pa čeprav se zjutraj zbudiš in opaziš, da je svet še vedno siv. Z eno razliko. Ti veš, da ga lahko spet pobarvaš.
Ambicija je čudna stvar. Greh v socializmu, vrednota v kapitalizmu, v družbi za mizo vedno samo nekaj, kar imajo drugi in sam ne poznaš ali nočeš imeti. Da ne bi nihče opazil, kako se bojiš, da je imaš premalo. Ker - biti ambiciozen, piše v pametnih knjigah, pomeni vedeti, kaj hočeš, pomeni biti dovolj močen, da si od življenja vzameš tisto, kar je v njem rezervirano zate in morda še več.
...včasih se je treba prisiliti in sprejeti dejstvo, da je nekaj črno in nekaj belo. Že zato, da lažje živiš.
Zato menda živim. Za tiste redke stike z ljudmi, ki navdihujejo. In zaradi katerih ima popoldne v Stari Ljubljani drugačen okus.
Naivnost je zame vrlina. Naivnost v smislu, da z novo osebo vsakič začenjaš novo zgodbo ne glede na vse prej; da hišice iz kock ne gradiš z odgovori, ampak z vprašanji.
Od preobčutljivosti se umira.
So ljudje, s katerimi običajni sprehod po mestu postane čarobno doživetje. So ljudje, v katere se zaljubiš na prvi pogled, ker prinesejo s sabo nekaj tako starega in domačega, da nočeš verjeti, da si jih srečal prvič. So ljudje, ki te ubijajo s svojim časom in nekaj časa zadihano tečeš ob njih, dokler se ne upehaš in zreš za njimi, kako izginjajo za prvim vogalom. So ljudje magneti in so ljudje opilki, ki se lepijo nanje. So ljudje, ki so ti spremenili življenje, pa če se ti še tako zdi, da tega niso bili vredni.
Vedno spodrsne tistemu, ki se da preveč. Zakon asfaltne nevrotične džungle.
Velika pričakovanja vedno ponujajo možnost velikega razočaranja. In vendar...kako dolgčas bi bilo brez njih. In kako srhljivo brezbarven bi bil ta svet brez tega, ki ga nosimo v sebi.
...pazi o čem fantaziraš, ker se fantazije včasih celo uresničijo...in to prav takrat, ko si na to že pozabil ali pa je v tvoji glavi že nova fantazma.
Sem za mir. Vsi smo za mir. Vedno smo bili za mir in po svetu se še kar naprej dogajajo strašne stvari.
Morje se zdi edini izhod. Biti zaljubljen v morje, ker je to edino, kar lahko ublaži ali vsaj za nekaj trenutkov zamegli resničnost. Sanjati o morju v teh časih pomeni poskušati preživeti, intimno. Morje je bilo in bo.
Samo veliki ljudje lahko povedo vse in postanejo v očeh drugih še večji. Ker jih ni strah. Ker jih resnično več ne zanima, kaj si mislijo drugi.
Smo v dobi osamljenosti, vsak v svojem svetu, svojih barvah. Srečujemo se, si vržemo v obraz nasmeh, ki poskuša prikriti prvi vtis, vse frustracije, strahove, zgodbe, ki smo jih slišali o njem ali njej...; nato si vljudno obljubimo, da se bomo spet srečali, se poklicali, in odidemo naprej ne da bi se kaj zgodilo. Ne da bi se sploh kaj lahko zgodilo.
Tudi če je mit strastne, romantične ljubezni samo fantazma zahodnega človeka, nič več kot iluzija, je preprosto nujen zato, da preživimo v sivini realnega.
Z govorjenjem jemljemo energijo drugemu, z govorjenjem ga zapletamo v svoj svet, z govorjenjem prepričujemo, zapeljujemo, ljubimo, poskušamo povedati, kaj čutimo in česa ne čutimo. Govorjenje je super. A šele takrat, ko se za trenutek ustaviš in vprašaš, kaj bi sploh rad povedal, če sploh kaj.
Za zdaj, dokler še dihamo in stokamo in sanjarimo, nam ostane samo molk. Tudi to je legitimno. In s tem, ko utihnemo, umolknemo, opozarjamo nase prav tako, kot če bi nenehno govorili. Želja po tišini je zato klic na pomoč. Ker je to želja, da včasih ne bi govorili o stvareh, ki jih je nemogoče povedati. In da bi bili tiho, kadar čutimo, da nimamo kaj povedati, pa čeprav se to od nas pričakuje.
Pa še nekaj iz knjige Nicholasa Sparksa: Beležnica...tiste, ki ste jo prebrale (sem opazila, da vas je kar nekaj), boste razumele ko bom rekla, da je to najlepša ljubezenska zgodba napisana v katerikoli knjigi...zgodba, ki me je spravila v neutolažljiv jok, pa nikoli ne jokam ob filmih in knjigah...:
Navaden človek sem z navadnimi mislimi in živel sem navadno življenje. Ne bodo mi postavljali spomenikov in moje ime bo kmalu pozabljeno, toda nekoga sem ljubil iz vsega srca in duše, in zame je to vedno bilo dovolj.
...v upanju, da se bo čudež, ki je zadnje čase smisel mojega življenja, ponovil. In morda, morda se bo res.
Kadar boš žalostna in obupana, te bom objel in pozibal, vzel bom tvojo žalost in jo napravil za svojo. Kadar jokaš, jokam tudi jaz, kadar trpiš, trpim tudi jaz. Skupaj bova poskušala zadržati potoke solza in obupa in se prebiti čez razdrapane ceste življenja.
Ljubim te A. Zaradi tebe sem, kar sem. Ti si ves moj smisel, moje upanje, vse moje sanje in ne glede na to, kaj bo z nama v prihodnje, je zame vsak dan, ko sva skupaj, najlepši dan mojega življenja. Vedno bom tvoj. In ti, ljubljena moja, boš vedno moja.
najprej od Vesne Milek, k mi res piše full hude kolumne: (nekaj insertov iz njih)
SMS je lahko bucika naravnost v srce. Sarkazem, ki te vrže ob tla. Tudi resnica, ki bolj boli zato, ker za razliko od izrečene besede v navalu jeze ostaja v SMS-boxu tedne ali mesece. In spominja.
Usodnost je vedno najbolj usodna sama zase.
Zvezde so na nebu. Tukaj jih ni.
...in vendar majčkeno psihozice v vsakdanjem življenju, majčkeno norosti, domišljije, da si naslikaš resničnost z bolj živimi barvami...Pa čeprav se zjutraj zbudiš in opaziš, da je svet še vedno siv. Z eno razliko. Ti veš, da ga lahko spet pobarvaš.
Ambicija je čudna stvar. Greh v socializmu, vrednota v kapitalizmu, v družbi za mizo vedno samo nekaj, kar imajo drugi in sam ne poznaš ali nočeš imeti. Da ne bi nihče opazil, kako se bojiš, da je imaš premalo. Ker - biti ambiciozen, piše v pametnih knjigah, pomeni vedeti, kaj hočeš, pomeni biti dovolj močen, da si od življenja vzameš tisto, kar je v njem rezervirano zate in morda še več.
...včasih se je treba prisiliti in sprejeti dejstvo, da je nekaj črno in nekaj belo. Že zato, da lažje živiš.
Zato menda živim. Za tiste redke stike z ljudmi, ki navdihujejo. In zaradi katerih ima popoldne v Stari Ljubljani drugačen okus.
Naivnost je zame vrlina. Naivnost v smislu, da z novo osebo vsakič začenjaš novo zgodbo ne glede na vse prej; da hišice iz kock ne gradiš z odgovori, ampak z vprašanji.
Od preobčutljivosti se umira.
So ljudje, s katerimi običajni sprehod po mestu postane čarobno doživetje. So ljudje, v katere se zaljubiš na prvi pogled, ker prinesejo s sabo nekaj tako starega in domačega, da nočeš verjeti, da si jih srečal prvič. So ljudje, ki te ubijajo s svojim časom in nekaj časa zadihano tečeš ob njih, dokler se ne upehaš in zreš za njimi, kako izginjajo za prvim vogalom. So ljudje magneti in so ljudje opilki, ki se lepijo nanje. So ljudje, ki so ti spremenili življenje, pa če se ti še tako zdi, da tega niso bili vredni.
Vedno spodrsne tistemu, ki se da preveč. Zakon asfaltne nevrotične džungle.
Velika pričakovanja vedno ponujajo možnost velikega razočaranja. In vendar...kako dolgčas bi bilo brez njih. In kako srhljivo brezbarven bi bil ta svet brez tega, ki ga nosimo v sebi.
...pazi o čem fantaziraš, ker se fantazije včasih celo uresničijo...in to prav takrat, ko si na to že pozabil ali pa je v tvoji glavi že nova fantazma.
Sem za mir. Vsi smo za mir. Vedno smo bili za mir in po svetu se še kar naprej dogajajo strašne stvari.
Morje se zdi edini izhod. Biti zaljubljen v morje, ker je to edino, kar lahko ublaži ali vsaj za nekaj trenutkov zamegli resničnost. Sanjati o morju v teh časih pomeni poskušati preživeti, intimno. Morje je bilo in bo.
Samo veliki ljudje lahko povedo vse in postanejo v očeh drugih še večji. Ker jih ni strah. Ker jih resnično več ne zanima, kaj si mislijo drugi.
Smo v dobi osamljenosti, vsak v svojem svetu, svojih barvah. Srečujemo se, si vržemo v obraz nasmeh, ki poskuša prikriti prvi vtis, vse frustracije, strahove, zgodbe, ki smo jih slišali o njem ali njej...; nato si vljudno obljubimo, da se bomo spet srečali, se poklicali, in odidemo naprej ne da bi se kaj zgodilo. Ne da bi se sploh kaj lahko zgodilo.
Tudi če je mit strastne, romantične ljubezni samo fantazma zahodnega človeka, nič več kot iluzija, je preprosto nujen zato, da preživimo v sivini realnega.
Z govorjenjem jemljemo energijo drugemu, z govorjenjem ga zapletamo v svoj svet, z govorjenjem prepričujemo, zapeljujemo, ljubimo, poskušamo povedati, kaj čutimo in česa ne čutimo. Govorjenje je super. A šele takrat, ko se za trenutek ustaviš in vprašaš, kaj bi sploh rad povedal, če sploh kaj.
Za zdaj, dokler še dihamo in stokamo in sanjarimo, nam ostane samo molk. Tudi to je legitimno. In s tem, ko utihnemo, umolknemo, opozarjamo nase prav tako, kot če bi nenehno govorili. Želja po tišini je zato klic na pomoč. Ker je to želja, da včasih ne bi govorili o stvareh, ki jih je nemogoče povedati. In da bi bili tiho, kadar čutimo, da nimamo kaj povedati, pa čeprav se to od nas pričakuje.
Pa še nekaj iz knjige Nicholasa Sparksa: Beležnica...tiste, ki ste jo prebrale (sem opazila, da vas je kar nekaj), boste razumele ko bom rekla, da je to najlepša ljubezenska zgodba napisana v katerikoli knjigi...zgodba, ki me je spravila v neutolažljiv jok, pa nikoli ne jokam ob filmih in knjigah...:
Navaden človek sem z navadnimi mislimi in živel sem navadno življenje. Ne bodo mi postavljali spomenikov in moje ime bo kmalu pozabljeno, toda nekoga sem ljubil iz vsega srca in duše, in zame je to vedno bilo dovolj.
...v upanju, da se bo čudež, ki je zadnje čase smisel mojega življenja, ponovil. In morda, morda se bo res.
Kadar boš žalostna in obupana, te bom objel in pozibal, vzel bom tvojo žalost in jo napravil za svojo. Kadar jokaš, jokam tudi jaz, kadar trpiš, trpim tudi jaz. Skupaj bova poskušala zadržati potoke solza in obupa in se prebiti čez razdrapane ceste življenja.
Ljubim te A. Zaradi tebe sem, kar sem. Ti si ves moj smisel, moje upanje, vse moje sanje in ne glede na to, kaj bo z nama v prihodnje, je zame vsak dan, ko sva skupaj, najlepši dan mojega življenja. Vedno bom tvoj. In ti, ljubljena moja, boš vedno moja.
It looks like we could have made it baby...me and you!
-
alina - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
Vesna Milek: Bližina kot frka
Bilo je pred leti, ko je bil mobi še luksuz redkih japijev. Moja prijateljica je začela eno najbolj romantičnih ljubezenskih razmerij, s pismi. Z moškim, ki ga ni videla nikoli v življenju. Najprej pisma, potem dooolga pisma, nato romani v pismih, potem dva-tri pisma na dan in na koncu dolgi dolgi telefonski pogovori, ki so ogrozili proračun njene družine. Dihala sta v telefon, hrepenela, govorila ure in ure in bolj ko sta se želela srečati, bolj sta se bala soočiti se »v mesu in krvi«. Pisma so bolj »varna«. Strah pred prvim srečanjem je vsak dan večji in neobvladljiv. Lahko si zamišljate vznemirjenje ob prvem srečanju po skoraj celoletni strastni korespondenci. Ko sta poznala notranjost drug drugega, nista pa vedela, kako diši njuna koža, poznala sta barvo in obliko oči drug drugega, nista pa se še zagledala. Približevanje z druge strani. O svojih telesih, strahovih, norostih in skritih željah sta vedela več, kot morda kdaj koli vesta mož in žena. Zdaj sta poročena. Takrat se mi je to zdel tak nenavaden, neponovljiv primer, ki ga res srečaš samo v romanih osemnajstega stoletja. No, in potem deset let kasneje druga prijateljica doživi podoben začetek usodne romance. Z SMS-om neznanca. Poezija Bukowskega. Dovolj intriganten in vznemirljiv, da mu odgovori v istem stilu. In on odgovori nazaj in tako naprej. Igra asociacij. In potem finale: blind date. Po verjetnostnem računu se ne bi izšlo. V življenju se je. Zdaj je prvič v življenju zaljubljena do onemoglosti. In še zmeraj si pošiljata sporočila.
Lepo, srhljivo, romantično. Unikatno? Niti ne več. Pridem v lokal, za okroglo mizo sedi pet najstnic, ki si pošiljajo sporočila. Hihitajo se in si kažejo svoje ljubke barvne miniaturne mobije, se vmes spet zahihitajo, staknejo glave, da bi se posvetovale in potem kot na ukaz družno pošljejo SMS. Čudovit, bizaren prizor: pet najstnic za okroglo mizo, ki vneto s palci pritiskajo na tipke mobija in komunicirajo s tistimi, s katerimi se ne morejo, ne upajo ali nočejo srečati. Ker je tako lepše. In bolj vznemirljivo. In ja, bolj romantično.
SMS kot moderni haiku, kot lakmusov papir, merilec telepatije, kot vibrator erotičnih dražljajev na daljavo. Ljudje se spoznavajo preko »ircanja«, preko mejla in preko SMS-ov. Odlaganje užitka. Ko je vse dovoljeno, je treba poiskati omejitve. Lažje je napisati kot izreči. Lažje odlagati srečanje kot tvegati, da bi randevu spodletel. Lažje se je ljubiti preko zaslona, videofona, telefona kot v živo. Preveč je vsega. Preveč vemo in prezgodaj. Nasveti v stilu »Kako zadovoljiti svojega partnerja« ali »Kako poiskati erogene cone« silijo iz vsake pore množičnih medijev. Zadnjič sem v Oni prebrala čudno zgodbico, nekakšen dnevnik triindvajsetletne »trendi« tajnice, ki se dobiva z različnimi tipi in pred njimi skriva strašno skrivnost – da namesto menstruacije vsak mesec izleže jajce. Ergo: da je kura. Ko zadnji ljubimec prebere njen dnevnik, se od groze ubije. Ona izleže veliko jajce, plod njunega seksa (ne ljubezni!), že izdelanega, govorečega, bistrega otroka, do katerega nima nobenega odnosa. Čisto spretno napisana, bizarna ironična zgodbica, če ne bi zadel podatek, da je avtorica zgodbe štirinajstletna punca. Usedline Bridget Jones, Sex in the City, telenovele, Svinjarije, Cosmopolitani, Antene, Omame…so v štirinajstletnici izbruhnile na dan v literarni obliki. Očitno smo preskočili v novo dobo. Iskanje erotičnih užitkov kot imperativ spodobnega preživetja. Ki ga spremlja strah najhujše vrste: Kaj, če ne znam? Kaj, če ne zmorem tako? Zato je lepše v glavi. Ali na zaslonu mobija. Tam sam določaš vloge in igralcem po potrebi odvzameš glavno vlogo. In nikogar ne boli. In nihče te ne opravlja. SMS je postal erotični podaljšek par exellance. Flirt joystick. Bližina je frka. Večja kot seks. Seks je frka takrat, kadar začutiš, da si zares blizu. Vrača se romantika. Vrača se konzervativnost. Ne samo kot posledica striptiza minulih let, ker je logično, da v skladu s sezonskimi rituali po dekadenci nastopi lizanje ran in iskanje vrednot… Ne, konzervatizem se vrača zaradi strahu. Strah nas je kot pse. – »Kaj vse smo naredili z vagino in s penisom?« je zadnjič vzdihnil feminilen občutljiv mladenič, ki je dvakrat po dolgem in po čez prebral cel opus Houellebeqcka. Sam pa že nekaj mesecev menca in menca z dekletom, ki ga ljubi, a v trenutku, ko bi se tisto nekaj več moralo zgoditi, zakrkne in ji raje pošlje SMS. »Res, kaj smo naredili, kakšno mitologijo smo pripeli na svoje spolne organe, da so sedaj večji, večji kot mi sami in zato neobvladljivi in strah vzbujajoči. Ko pa je vse tako preprosto,« je zamišljeno dodal. Na svetu smo vendar zato, da se zavohamo, se srečamo in naredimo otroka. Še enkrat je zavzdihnil in potem, tako mimogrede, pogledal na zaslon svojega mobija, kjer se je zabliskalo novo sporočilo.
Bilo je pred leti, ko je bil mobi še luksuz redkih japijev. Moja prijateljica je začela eno najbolj romantičnih ljubezenskih razmerij, s pismi. Z moškim, ki ga ni videla nikoli v življenju. Najprej pisma, potem dooolga pisma, nato romani v pismih, potem dva-tri pisma na dan in na koncu dolgi dolgi telefonski pogovori, ki so ogrozili proračun njene družine. Dihala sta v telefon, hrepenela, govorila ure in ure in bolj ko sta se želela srečati, bolj sta se bala soočiti se »v mesu in krvi«. Pisma so bolj »varna«. Strah pred prvim srečanjem je vsak dan večji in neobvladljiv. Lahko si zamišljate vznemirjenje ob prvem srečanju po skoraj celoletni strastni korespondenci. Ko sta poznala notranjost drug drugega, nista pa vedela, kako diši njuna koža, poznala sta barvo in obliko oči drug drugega, nista pa se še zagledala. Približevanje z druge strani. O svojih telesih, strahovih, norostih in skritih željah sta vedela več, kot morda kdaj koli vesta mož in žena. Zdaj sta poročena. Takrat se mi je to zdel tak nenavaden, neponovljiv primer, ki ga res srečaš samo v romanih osemnajstega stoletja. No, in potem deset let kasneje druga prijateljica doživi podoben začetek usodne romance. Z SMS-om neznanca. Poezija Bukowskega. Dovolj intriganten in vznemirljiv, da mu odgovori v istem stilu. In on odgovori nazaj in tako naprej. Igra asociacij. In potem finale: blind date. Po verjetnostnem računu se ne bi izšlo. V življenju se je. Zdaj je prvič v življenju zaljubljena do onemoglosti. In še zmeraj si pošiljata sporočila.
Lepo, srhljivo, romantično. Unikatno? Niti ne več. Pridem v lokal, za okroglo mizo sedi pet najstnic, ki si pošiljajo sporočila. Hihitajo se in si kažejo svoje ljubke barvne miniaturne mobije, se vmes spet zahihitajo, staknejo glave, da bi se posvetovale in potem kot na ukaz družno pošljejo SMS. Čudovit, bizaren prizor: pet najstnic za okroglo mizo, ki vneto s palci pritiskajo na tipke mobija in komunicirajo s tistimi, s katerimi se ne morejo, ne upajo ali nočejo srečati. Ker je tako lepše. In bolj vznemirljivo. In ja, bolj romantično.
SMS kot moderni haiku, kot lakmusov papir, merilec telepatije, kot vibrator erotičnih dražljajev na daljavo. Ljudje se spoznavajo preko »ircanja«, preko mejla in preko SMS-ov. Odlaganje užitka. Ko je vse dovoljeno, je treba poiskati omejitve. Lažje je napisati kot izreči. Lažje odlagati srečanje kot tvegati, da bi randevu spodletel. Lažje se je ljubiti preko zaslona, videofona, telefona kot v živo. Preveč je vsega. Preveč vemo in prezgodaj. Nasveti v stilu »Kako zadovoljiti svojega partnerja« ali »Kako poiskati erogene cone« silijo iz vsake pore množičnih medijev. Zadnjič sem v Oni prebrala čudno zgodbico, nekakšen dnevnik triindvajsetletne »trendi« tajnice, ki se dobiva z različnimi tipi in pred njimi skriva strašno skrivnost – da namesto menstruacije vsak mesec izleže jajce. Ergo: da je kura. Ko zadnji ljubimec prebere njen dnevnik, se od groze ubije. Ona izleže veliko jajce, plod njunega seksa (ne ljubezni!), že izdelanega, govorečega, bistrega otroka, do katerega nima nobenega odnosa. Čisto spretno napisana, bizarna ironična zgodbica, če ne bi zadel podatek, da je avtorica zgodbe štirinajstletna punca. Usedline Bridget Jones, Sex in the City, telenovele, Svinjarije, Cosmopolitani, Antene, Omame…so v štirinajstletnici izbruhnile na dan v literarni obliki. Očitno smo preskočili v novo dobo. Iskanje erotičnih užitkov kot imperativ spodobnega preživetja. Ki ga spremlja strah najhujše vrste: Kaj, če ne znam? Kaj, če ne zmorem tako? Zato je lepše v glavi. Ali na zaslonu mobija. Tam sam določaš vloge in igralcem po potrebi odvzameš glavno vlogo. In nikogar ne boli. In nihče te ne opravlja. SMS je postal erotični podaljšek par exellance. Flirt joystick. Bližina je frka. Večja kot seks. Seks je frka takrat, kadar začutiš, da si zares blizu. Vrača se romantika. Vrača se konzervativnost. Ne samo kot posledica striptiza minulih let, ker je logično, da v skladu s sezonskimi rituali po dekadenci nastopi lizanje ran in iskanje vrednot… Ne, konzervatizem se vrača zaradi strahu. Strah nas je kot pse. – »Kaj vse smo naredili z vagino in s penisom?« je zadnjič vzdihnil feminilen občutljiv mladenič, ki je dvakrat po dolgem in po čez prebral cel opus Houellebeqcka. Sam pa že nekaj mesecev menca in menca z dekletom, ki ga ljubi, a v trenutku, ko bi se tisto nekaj več moralo zgoditi, zakrkne in ji raje pošlje SMS. »Res, kaj smo naredili, kakšno mitologijo smo pripeli na svoje spolne organe, da so sedaj večji, večji kot mi sami in zato neobvladljivi in strah vzbujajoči. Ko pa je vse tako preprosto,« je zamišljeno dodal. Na svetu smo vendar zato, da se zavohamo, se srečamo in naredimo otroka. Še enkrat je zavzdihnil in potem, tako mimogrede, pogledal na zaslon svojega mobija, kjer se je zabliskalo novo sporočilo.
It looks like we could have made it baby...me and you!
-
missy*m* - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 11. 2004
no, bom pa se jst kšnga napisala. se opravičujem, če se bo kšn ponovil, sam se mi res ni dal vsega brat
1. Ne ljubim te zato, kar si...
ampak zato, kar postanem jaz, ko sem s teboj.
2. Ni lepsega na svetu, kot poslusati tvoj glas.
Ni lepsega na svetu, kot poljubljati tvoj obraz.
Ni lepsega pogleda, kot je iz tvojih oci,
ni lepsega kot to, da na svetu si ti!
3. Veceras misli samo na mene, jer ovo nebo ima neku cudnu moc,
mozda se stvorim pored tebe, da te poljubim za laku noc...
4. Now, we're going to test your humanity:
............testing........searching...............still testing.......
sorry, we found that you're not human.......you're an angel!!!
5. V moji psihofizicni konstalaciji se manifistira pozitivna dominanca aspektov tvojega individuma. Po domace povedano.... RAJCAS ME!
6. Cotton candy? Nope! Chocolade syrup? Nah! Let me see.....
How about sugar? hmmmm...Nope!
DAMN! still can't find anything as sweet as you!
7. Veš kaj cutim do tebe?
hudič bi temu rekel peklensko trpljenje,
angeli bi temu rekli nebeško veselje,
ljudje pa bi temu preprosto rekli LJUBEZEN!
dost mate, ne da se mi več pisat
P.S.:noben od verzov ni moj!
1. Ne ljubim te zato, kar si...
ampak zato, kar postanem jaz, ko sem s teboj.
2. Ni lepsega na svetu, kot poslusati tvoj glas.
Ni lepsega na svetu, kot poljubljati tvoj obraz.
Ni lepsega pogleda, kot je iz tvojih oci,
ni lepsega kot to, da na svetu si ti!
3. Veceras misli samo na mene, jer ovo nebo ima neku cudnu moc,
mozda se stvorim pored tebe, da te poljubim za laku noc...
4. Now, we're going to test your humanity:
............testing........searching...............still testing.......
sorry, we found that you're not human.......you're an angel!!!
5. V moji psihofizicni konstalaciji se manifistira pozitivna dominanca aspektov tvojega individuma. Po domace povedano.... RAJCAS ME!
6. Cotton candy? Nope! Chocolade syrup? Nah! Let me see.....
How about sugar? hmmmm...Nope!
DAMN! still can't find anything as sweet as you!
7. Veš kaj cutim do tebe?
hudič bi temu rekel peklensko trpljenje,
angeli bi temu rekli nebeško veselje,
ljudje pa bi temu preprosto rekli LJUBEZEN!
dost mate, ne da se mi več pisat
P.S.:noben od verzov ni moj!
Ko človek ve zakaj ljubi, ne ljubi več.
-
SunShine_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 11. 2004
Feels like I'm standing in a timeless dream
Of light mists and pale amber rose
Feels like I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching discovering you
I love you always forever
Near and far closer together
Everywhere I will be with you
Everything I will do for you
...
Of light mists and pale amber rose
Feels like I'm lost in a deep cloud of heavenly scent
Touching discovering you
I love you always forever
Near and far closer together
Everywhere I will be with you
Everything I will do for you
...
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
V življenju počneš marsi kaj,
kakor svet gradiš nove ceste,
mostove, bivališča.
A je to pomembno?
Dihaš zrak katerega zastrupljaš,
ubijaš svoj svet.
Se sploh tega zavedaš?
Postajaš popolni tujec bližnjemu,
ne vidiš ga!
Pa saj ni pomembno?!
Glavno, da živiš!
ALI SPLOH ŽIVIŠ?
*Lahko preberete le poudarjene ali nepoudarjene vrstice - izberite
kakor svet gradiš nove ceste,
mostove, bivališča.
A je to pomembno?
Dihaš zrak katerega zastrupljaš,
ubijaš svoj svet.
Se sploh tega zavedaš?
Postajaš popolni tujec bližnjemu,
ne vidiš ga!
Pa saj ni pomembno?!
Glavno, da živiš!
ALI SPLOH ŽIVIŠ?
*Lahko preberete le poudarjene ali nepoudarjene vrstice - izberite
- Sarica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 12. 2004
Tko,tlele mam ene par for za vas da navte skos sam eneiniste SMSe pošiljal:
Če bi imeli prijatelji etiketo,bi na tvoji pisalo:
100% - posebna
BARVA:vesela
TIP:edinstven
CENA:neprecenljiva
In na koncu bi pisalo MADE BY:heaven
DOGODEK:zločin
KDAJ:kmalu
KJE:tvoja postelja
ŽRTEV:ti
ZLOČINEC:jaz
MOTIV:strast
PREDLOG:uživaj
RAZLIG:potreba
Spoštovani Mobi uporabnik!Vaš račun za ta mesec stane 100 poslubov +ddv.Račun lahko plačate pri lastniku tega SMSa.Zadnji rok plačila je ob prvi šansi!!!
Ta SMS stane 20sit + ddv, 3minute pisanja, 40sekund da sem ga poslala in ko vse sešteješ, samo ne reci, da nič ne mislm nate!!!
V moji psihofizični konstalaciji se manifestira absolutna dominanca pozitivnih aspektov tvojega individuma..po domač povedan-RAJCAŠ ME!!
V moji psihološki konstalaciji se menifestira dominanca pozitivne efekcije za indivialnost tvoje osebnosti..na kratko-MISLIM NATE!!
Preverjam!
POZOR-radioaktiven SMS!!
Pri normalnih ljudeh povzroči oslepitev,
pri inteligentnih oglušitev,
in pri sexualno nenasitnih nasmešek..
smem vprašat,zakaj se smejiš??
Ti imaš vse kar potrebujem.Lep nasmeh,popolne ustnice,hudo postavo,sexy ritko...jst pa UPS!Napačno številko!!!
Bliža se pomlad.Ptički bodo to počeli,metuljčki bodo to počeli,čebelice bodo to počele.Bova tudi midva?POZABI!!Ljudlje vendar ne znamo leteti!!
Na vse opeke tega sveta bom napisala "Pogrepam Te", prosila bom boga da te ena od njih tresne po glavi, da vidiš kako boli, ko te pogreša nekdo, ki te ima rad!!!
Če mi ne pošlješ SMS-a čez 25sekund, od katerih je 15 že mimo in če ga ne dobm čez 10sekund, ki so že proč, mi dolguješ 100 strastnih poljubov in 24ur norega sexa!!!
Da te vodim na Havaje udušit češ se,
da te vodim u Disneyland izgubit češ se,
da te vodim na skijanje slomit češ se,
ajmo mi u krevet,neče ti bit ništa!!
Naše priljateljstvo puno mi znači.
Kad se ti plačeš i ja se plačem,
kad se ti smiješ i ja se smijem,
kad se baciš kroz prozor ..ja pogledam dolje i..opet se smijem!!!
Poštena punca ima fanta,
pametna punca ima ljubča,ki zna kuhat in prat,
najpametnejša pa ima ljubimca,ki mu kuha in pere žena!!
POZO,POZOR!!
Spremenil se je vaš način plačevanja računa vašega mobitela in sicer, če več sexaš, manj plačaš.ČESTITAMO,saj lahko brezplačno telefonirate!!
Prišla je nova usluga mobitela,SEXNET!!
Za oralni sex pritisni 1,
za analni sex pritisni 2,
za dober sex pokliči MENE!!
En nasvet:PAZI NASE,
ena prošnja:NE SPREMINJAJ SE,
ena želja:NE POZABI ME,
ena laž:NE LJUBIM TE,
ena resnica:POGREŠAM TE!!
ENTER PIN CODE
ENTER PIN CODE *
ENTER PIN CODE **
ENTER PIN CODE ***
ENTER PIN CODE ****
Code accepted:WELCOME TO MY HEART!!
When alphabet was made, they made one mistake, they should put I and U together!!
Došao crnogorac u trgovinu i traži črni kondom.
Kaže mu prodavačica:imam rozi,žuti,plavi ali črni ne,pa što če vam črni?
Crnogorac:umro kum pa hoču komu, da izjavim sočut!!
Danas su u modi mali auti,mali telefoni...,a doći će dan kad ću mali pimpeki biti u modi, i onda ćeš ti biti veliki frajer!!
Ko boš TI umrl ti bo na spomeniku pisalo:
TU POČIVA MLAD KURBIR,
BOG MU DAJ VEČNI MIR,
VSE ŽIVLJENJE JE PORIVAL,
DA BI ZDAJ LAHKO POČIVAL!!
Moram priznat, da fantaziram o teb,
da si mi že ful dolg ušeč,
da se mi vstav dih k te vidm,
hočm te in nekega dne te MORM met!! Novi BNW serije 7
Volim te...vrlo malo...ili malo više..ili još više...možda te volim na svijetu najviše..pssst, čitaj tiše...da niko ne čuje šta ti moje srce piše !!!
U ovom trenutku
20% ljudi uživa na moru,
20% u gorama,
30% spava ili se odmara,
a 30% se sevi.
Jedino TI drkaš po to mobitelu!!
A veš 70 opravil, ki jih ženska preprosto MORA znati?
a)kuhanje
b)69
Želim ti
12 mesecev brez bolezni,
53 tednov sreče,
356 dni brez skrbi,
8760 ur ljubezni,
525600 minut lepih trenutkov in
31536000 sekund sexa..v letu 2005!!
Ostane mi le slika pusta,
kako vtaknem ti ga v usta,
v očeh so solze,
dokler ga tvoj jezik molze,
a ko po grlu bela pena steče,
občutiš kako..PLAVI ORBIT PEČE!!!
PULZ:200
TLAK:190/80
DUŠEVNO STANJE:depresija
KONCENTRACIJA:ni je
HREPENENJE:ni več merljivo
DIAGNOZA:odvisnost od tebe
TERAPIJA:sex s tabo
Deset modrosti za dobro počutje med ljudmi:
1.išči le dobro med ljudmi,in k temu dodaj!
2.ne ponižuj drugega, da bi sebe dvignil!
3.ne hvali se, hvalijo naj te tvoja dela!
4.spoštuj vsakega človeka, a v slabem mu ne sledi!
5.petkrat premisli, preden izrečeš kritiko!
6.ne sodi o napakah drugih, ker tudi sam nisi brez njih!
7.ne verjemi, svega kar slišiš!
8.ne želi vsega, kar vidiš!
9.ne povej vsega, kar veš!
10.ne stori vsega, kar zmoreš!
Vzemi si čas..
-ZA VESELJE, ker smeh je glasba za srce
-ZA DELO, ker le delo je cena za tvoj uspeh
-ZA MISLI, ker razmišlanje bo vir tvoje moči
-ZA SANJARJANJE, ker sanje so pot tvojih zvezd
-ZA LJUBEZEN, ker sadovi ljubezni so življenska radost
-ZA PRIJAZNOST, ker poštenost je tvoja pot do src prijateljev
-ZA ISKRENOST, ker poštenost je tvoja mladost
-ZA IGRO, ker igra je skrivnost tvoje mladosti
-ZA BRANJE, ker le knjiga je temelj vsake modrosti
LJUBEZEN, ja ljubezen je romantična, predana, resnična ali neresnična, na prvi ali na drugi pogled. V glavnem ljubezen pove ti vse v dobrih in v slabih časih, zato ne obupaj ob prvih problemih!!!
!!!!!!!NIKOLI NE ZAPUSTI OSEBE, KI JO LJUBIŠ
ZARADI OSEBE, KI TI JE SAMO VŠEČ!!!!!!
Tko,upam da so vam ušeč,za take SMS-e mi ni žal dat 25sit al kok že stane sms?!sej nima veze hehe ker so vredni za okol pošiljat
Če bi imeli prijatelji etiketo,bi na tvoji pisalo:
100% - posebna
BARVA:vesela
TIP:edinstven
CENA:neprecenljiva
In na koncu bi pisalo MADE BY:heaven
DOGODEK:zločin
KDAJ:kmalu
KJE:tvoja postelja
ŽRTEV:ti
ZLOČINEC:jaz
MOTIV:strast
PREDLOG:uživaj
RAZLIG:potreba
Spoštovani Mobi uporabnik!Vaš račun za ta mesec stane 100 poslubov +ddv.Račun lahko plačate pri lastniku tega SMSa.Zadnji rok plačila je ob prvi šansi!!!
Ta SMS stane 20sit + ddv, 3minute pisanja, 40sekund da sem ga poslala in ko vse sešteješ, samo ne reci, da nič ne mislm nate!!!
V moji psihofizični konstalaciji se manifestira absolutna dominanca pozitivnih aspektov tvojega individuma..po domač povedan-RAJCAŠ ME!!
V moji psihološki konstalaciji se menifestira dominanca pozitivne efekcije za indivialnost tvoje osebnosti..na kratko-MISLIM NATE!!
Preverjam!
POZOR-radioaktiven SMS!!
Pri normalnih ljudeh povzroči oslepitev,
pri inteligentnih oglušitev,
in pri sexualno nenasitnih nasmešek..
smem vprašat,zakaj se smejiš??
Ti imaš vse kar potrebujem.Lep nasmeh,popolne ustnice,hudo postavo,sexy ritko...jst pa UPS!Napačno številko!!!
Bliža se pomlad.Ptički bodo to počeli,metuljčki bodo to počeli,čebelice bodo to počele.Bova tudi midva?POZABI!!Ljudlje vendar ne znamo leteti!!
Na vse opeke tega sveta bom napisala "Pogrepam Te", prosila bom boga da te ena od njih tresne po glavi, da vidiš kako boli, ko te pogreša nekdo, ki te ima rad!!!
Če mi ne pošlješ SMS-a čez 25sekund, od katerih je 15 že mimo in če ga ne dobm čez 10sekund, ki so že proč, mi dolguješ 100 strastnih poljubov in 24ur norega sexa!!!
Da te vodim na Havaje udušit češ se,
da te vodim u Disneyland izgubit češ se,
da te vodim na skijanje slomit češ se,
ajmo mi u krevet,neče ti bit ništa!!
Naše priljateljstvo puno mi znači.
Kad se ti plačeš i ja se plačem,
kad se ti smiješ i ja se smijem,
kad se baciš kroz prozor ..ja pogledam dolje i..opet se smijem!!!
Poštena punca ima fanta,
pametna punca ima ljubča,ki zna kuhat in prat,
najpametnejša pa ima ljubimca,ki mu kuha in pere žena!!
POZO,POZOR!!
Spremenil se je vaš način plačevanja računa vašega mobitela in sicer, če več sexaš, manj plačaš.ČESTITAMO,saj lahko brezplačno telefonirate!!
Prišla je nova usluga mobitela,SEXNET!!
Za oralni sex pritisni 1,
za analni sex pritisni 2,
za dober sex pokliči MENE!!
En nasvet:PAZI NASE,
ena prošnja:NE SPREMINJAJ SE,
ena želja:NE POZABI ME,
ena laž:NE LJUBIM TE,
ena resnica:POGREŠAM TE!!
ENTER PIN CODE
ENTER PIN CODE *
ENTER PIN CODE **
ENTER PIN CODE ***
ENTER PIN CODE ****
Code accepted:WELCOME TO MY HEART!!
When alphabet was made, they made one mistake, they should put I and U together!!
Došao crnogorac u trgovinu i traži črni kondom.
Kaže mu prodavačica:imam rozi,žuti,plavi ali črni ne,pa što če vam črni?
Crnogorac:umro kum pa hoču komu, da izjavim sočut!!
Danas su u modi mali auti,mali telefoni...,a doći će dan kad ću mali pimpeki biti u modi, i onda ćeš ti biti veliki frajer!!
Ko boš TI umrl ti bo na spomeniku pisalo:
TU POČIVA MLAD KURBIR,
BOG MU DAJ VEČNI MIR,
VSE ŽIVLJENJE JE PORIVAL,
DA BI ZDAJ LAHKO POČIVAL!!
Moram priznat, da fantaziram o teb,
da si mi že ful dolg ušeč,
da se mi vstav dih k te vidm,
hočm te in nekega dne te MORM met!! Novi BNW serije 7
Volim te...vrlo malo...ili malo više..ili još više...možda te volim na svijetu najviše..pssst, čitaj tiše...da niko ne čuje šta ti moje srce piše !!!
U ovom trenutku
20% ljudi uživa na moru,
20% u gorama,
30% spava ili se odmara,
a 30% se sevi.
Jedino TI drkaš po to mobitelu!!
A veš 70 opravil, ki jih ženska preprosto MORA znati?
a)kuhanje
b)69
Želim ti
12 mesecev brez bolezni,
53 tednov sreče,
356 dni brez skrbi,
8760 ur ljubezni,
525600 minut lepih trenutkov in
31536000 sekund sexa..v letu 2005!!
Ostane mi le slika pusta,
kako vtaknem ti ga v usta,
v očeh so solze,
dokler ga tvoj jezik molze,
a ko po grlu bela pena steče,
občutiš kako..PLAVI ORBIT PEČE!!!
PULZ:200
TLAK:190/80
DUŠEVNO STANJE:depresija
KONCENTRACIJA:ni je
HREPENENJE:ni več merljivo
DIAGNOZA:odvisnost od tebe
TERAPIJA:sex s tabo
Deset modrosti za dobro počutje med ljudmi:
1.išči le dobro med ljudmi,in k temu dodaj!
2.ne ponižuj drugega, da bi sebe dvignil!
3.ne hvali se, hvalijo naj te tvoja dela!
4.spoštuj vsakega človeka, a v slabem mu ne sledi!
5.petkrat premisli, preden izrečeš kritiko!
6.ne sodi o napakah drugih, ker tudi sam nisi brez njih!
7.ne verjemi, svega kar slišiš!
8.ne želi vsega, kar vidiš!
9.ne povej vsega, kar veš!
10.ne stori vsega, kar zmoreš!
Vzemi si čas..
-ZA VESELJE, ker smeh je glasba za srce
-ZA DELO, ker le delo je cena za tvoj uspeh
-ZA MISLI, ker razmišlanje bo vir tvoje moči
-ZA SANJARJANJE, ker sanje so pot tvojih zvezd
-ZA LJUBEZEN, ker sadovi ljubezni so življenska radost
-ZA PRIJAZNOST, ker poštenost je tvoja pot do src prijateljev
-ZA ISKRENOST, ker poštenost je tvoja mladost
-ZA IGRO, ker igra je skrivnost tvoje mladosti
-ZA BRANJE, ker le knjiga je temelj vsake modrosti
LJUBEZEN, ja ljubezen je romantična, predana, resnična ali neresnična, na prvi ali na drugi pogled. V glavnem ljubezen pove ti vse v dobrih in v slabih časih, zato ne obupaj ob prvih problemih!!!
!!!!!!!NIKOLI NE ZAPUSTI OSEBE, KI JO LJUBIŠ
ZARADI OSEBE, KI TI JE SAMO VŠEČ!!!!!!
Tko,upam da so vam ušeč,za take SMS-e mi ni žal dat 25sit al kok že stane sms?!sej nima veze hehe ker so vredni za okol pošiljat
-
cukrck - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 11. 2004
Vedno bo nekdo,
ki te bo ljubil,
nekdo,ki bi ti zelel pogledati v oci
in ti reci,da je tvoj.
Nekdo,ki te bo vedno sprejel
brez ocitka in ti vse oprostil,
nekdo,ki raste v zensko
in zeli te ljubiti,
ta nekdo sem jaz.
Ne molim te,da me volis,
ne molim te,da se mi vratis,
ne molim te,da ostanes tu,
jedno te molim:
oprosti mi,sto te volim!
For the World
You are someone
But for someone
You are the World.
Koliko ljudi je,
pa ne ves zanje,
koliko stvari je,pa so le sanje,
koliko dni je,pa beze kdo ve kam,
koliko ljudi,pa je clovek vedno sam.
Zasto hrabrosti nemam,
da gledam tvoja oka dva?
Zasto mi koljena klecaju,
kad tebe vidim ja?
Koliko zelim tvoje lice,
kosu i tvoj osmeh blag,
zasto se onda bojim tebe,
kad je tvoj pogled tako drag.
ki te bo ljubil,
nekdo,ki bi ti zelel pogledati v oci
in ti reci,da je tvoj.
Nekdo,ki te bo vedno sprejel
brez ocitka in ti vse oprostil,
nekdo,ki raste v zensko
in zeli te ljubiti,
ta nekdo sem jaz.
Ne molim te,da me volis,
ne molim te,da se mi vratis,
ne molim te,da ostanes tu,
jedno te molim:
oprosti mi,sto te volim!
For the World
You are someone
But for someone
You are the World.
Koliko ljudi je,
pa ne ves zanje,
koliko stvari je,pa so le sanje,
koliko dni je,pa beze kdo ve kam,
koliko ljudi,pa je clovek vedno sam.
Zasto hrabrosti nemam,
da gledam tvoja oka dva?
Zasto mi koljena klecaju,
kad tebe vidim ja?
Koliko zelim tvoje lice,
kosu i tvoj osmeh blag,
zasto se onda bojim tebe,
kad je tvoj pogled tako drag.
-
girl007 - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
- Kraj: Kranj
@ tule jih je kar neki zate
to je tema z enega drugega foruma, upam da ti bo kakšen všeč in ti pride prav
sporoči potem kaj boš napisala v vabilo
http://najporoka.com/forum/display_topi ... Position=1
pozdravček
to je tema z enega drugega foruma, upam da ti bo kakšen všeč in ti pride prav
sporoči potem kaj boš napisala v vabilo
http://najporoka.com/forum/display_topi ... Position=1
pozdravček
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov