Valentinovo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Sej se tud js strinjam z ŽuŽo. Tud js bi šla kam zdej če bi našla ugodno ponudbo, pa če je valentinovo, al pa ne. Mi pa nebi bilo valentinovo razlog, da moram nekaj naredit oz. nekam jit.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Dajte babnce, a se morate prav v vsaki temi kregat oz. razvijat debate v neskončnost? Konec koncev, komur valentinovo je všeč, mu bo najbrž ostalo, tistemu ko ni, pa ga tudi noben ne bo mogel prisilit, da bi mu bilo..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
*mala* napisal/-a:Sej se tud js strinjam z ŽuŽo. Tud js bi šla kam zdej če bi našla ugodno ponudbo, pa če je valentinovo, al pa ne. Mi pa nebi bilo valentinovo razlog, da moram nekaj naredit oz. nekam jit.
ja sej to je večkrat razlog, da se lih u takem času ko dajo kšne ponudbe ven, predusem toplice, pari kam odpravijo.
Al pa nevem, nekdo se pač ne obdaruje/ne izletkuje tolk med letom, pa gredo pač zdej..Ljudje majo svoje razloge ane in ne zdi se mi smiselno, govorit in tlele naprej metat kako trgouci zaslužijo.Pač zaslužijo, služijo na useh in na usem!
in še neki je....srčkaste Hello Kitty boksarce, sem uspela kupt sam na lansko valentinovo tko da valentinovo rules!
tamarra, sej se ne kregamo..debata še vedno teče na nivoju, kukr jst vidm.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Js se spomnem valentinovega izpred par let (hm, 3-4 leta nazaj), ko mi en kolega, ki bil zatreskan vame (sm mu dala vedt da bova sam kolega...) poslal po pošti eno škatlo. Pa odprem, noter pa vsaj 3 plišaste igračke (pa kuža s srčkom, pa medvedek s srčkom, pa 2 ki sedita na srčku), pa seveda bombonjero v obliki srčka. Pa obesek za ključe v obliki srčka, pa pisemce v obliki srčka. Neki časa sem še mela vse te plišaste stvari v omari, pol sem jih pa 4- letni sestrični predala. Srčki overload. Pa vsak, če me vsaj malo pozna, ve, da s tem ne bo dost dosegel pri men (prej zgražanje, ker me očitno ne pozna prav nič).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
*purple* - Cosmopsiho
*mala* napisal/-a:Js se spomnem valentinovega izpred par let (hm, 3-4 leta nazaj), ko mi en kolega, ki bil zatreskan vame (sm mu dala vedt da bova sam kolega...) poslal po pošti eno škatlo. Pa odprem, noter pa vsaj 3 plišaste igračke (pa kuža s srčkom, pa medvedek s srčkom, pa 2 ki sedita na srčku), pa seveda bombonjero v obliki srčka. Pa obesek za ključe v obliki srčka, pa pisemce v obliki srčka. Neki časa sem še mela vse te plišaste stvari v omari, pol sem jih pa 4- letni sestrični predala. Srčki overload. Pa vsak, če me vsaj malo pozna, ve, da s tem ne bo dost dosegel pri men (prej zgražanje, ker me očitno ne pozna prav nič).
precej srčkasto darilo ah ja, fant je biu zgleda tok zalublen, da je res sam še srčke pred sabo vidu
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz čisto po pravici povem, da mi gre valentinovo na živce. In to iz istega razloga, kot vedno bolj ne maram božiča, novega leta,...
Vedno bolj se forsira ena pološčena podoba teh praznikov, ki ljudem vsiljujejo, ne le vedenje, ampak tudi čustva, ki sploh niso nujno prisotna. Vsaj tisti trenutek ne. Ustvarja se pa nek pritisk, da je pod nujno treba nekaj začutit, drugače gre praznik mimo tebe.
Zakaj je božič za ogromno ljudi najbolj žalosten dan v letu? Ker jim okolica daje filing, da bi morali ravno ta dan nujno biti srečni v krogu svoje družine, pa iz takšnega ali drugačnega razloga niso.
Enako je z valentinovim. Lahko je reči, da naj človek pač prezre praznik, če mu ni všeč, ampak, če morda še niste opazile, je težko spregledat evforijo, ki traja dober mesec in se 14.2. razvname v celo eksplozijo valentinovih koncertov, plesov, filmov,... Nekateri imamo to srečo, da nas takšne stvari ne spravijo iz tira , poznam pa ogromno ljudi, ki so resno nesrečni, ker so na valentinovo sami, čeprav je 14. februar v bistvu povsem enak 13. februarju.
Pa razumem, da enim sede bit en dan v letu še posebej kičast in pocukran, še bolj razumem interes trgovcev po čimvečjem številu praznikov, samo še vedno mi gre pa vse skupaj na živce.
Vedno bolj se forsira ena pološčena podoba teh praznikov, ki ljudem vsiljujejo, ne le vedenje, ampak tudi čustva, ki sploh niso nujno prisotna. Vsaj tisti trenutek ne. Ustvarja se pa nek pritisk, da je pod nujno treba nekaj začutit, drugače gre praznik mimo tebe.
Zakaj je božič za ogromno ljudi najbolj žalosten dan v letu? Ker jim okolica daje filing, da bi morali ravno ta dan nujno biti srečni v krogu svoje družine, pa iz takšnega ali drugačnega razloga niso.
Enako je z valentinovim. Lahko je reči, da naj človek pač prezre praznik, če mu ni všeč, ampak, če morda še niste opazile, je težko spregledat evforijo, ki traja dober mesec in se 14.2. razvname v celo eksplozijo valentinovih koncertov, plesov, filmov,... Nekateri imamo to srečo, da nas takšne stvari ne spravijo iz tira , poznam pa ogromno ljudi, ki so resno nesrečni, ker so na valentinovo sami, čeprav je 14. februar v bistvu povsem enak 13. februarju.
Pa razumem, da enim sede bit en dan v letu še posebej kičast in pocukran, še bolj razumem interes trgovcev po čimvečjem številu praznikov, samo še vedno mi gre pa vse skupaj na živce.
- Gost
LuvDancin napisal/-a:°PeeKaBoo° napisal/-a:Jst pa ne vem kaj vm gre enim tok na žiuce to Valentinovo..če bi vam blo res tok useen za ta 'praznik' se sploh ubadal ne bi s temi srčki pa pliškoti na policah
Sej, a ne vidš, da kokodakajo sam tiste, k jih fantje ne bojo nikamor pelal.
Če se ne motim, si ti tista, ki je skoraj ponorela, ker ji je fant kupil samo darilne škatle. In si zadihala šele, ko si našla Ipoda, tako da se prav ne čudim, da vse reduciraš samo na material Od kdaj bi moral fant žensko nujno nekam peljati? Smo v času kraljičn in princov?
Mene moj nikamor ne pelje, ker a) nima denarja za kaj takega, b) nima nihče od naju na ta dan časa in c) ne praznujeva Valentinovega. In ja, ko berem take teme, se zares vprašam, če so razlogi a, b in c dovolj močni, da še vedno spadava med 'normalne' pare. In potem izklopim forum, ga pogledam in vem. Čeprav me ne bo nikamor peljal. Uf
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Men gre vse tole obdarovanje za vse možne praznike tud že na živce. Mam včasih filing, da si je treba po vsej sili neki kupt. Pi*da, sj si bomo lih kar še za dan mrtvih kupval darila Ok, pa ne govorim zdj lih o valentinovem, ampak bolj na splošno. Tko da sva se midva zmenila, da si ne bova zdj za take zadeve nč več kupvala (razn za roj.dan, pa za decembrske praznike kšno malenkost, ker takrat mi je pa luštn dobit darilo pod smrekco ) , skupi sva že 6 let, nobenmu nč ne manka in zakaj bi mogla po vsej sili si neki kupvat?! Greva rajš na kšno dobro večerjo, al pa kej tazga. Pa to govorim pač iz svojga vidika, nimam nč proti, da se ostali obdarujete.
-
*purple* - Cosmopsiho
dan mrtvih je po tanovem itak dan za ringelšpiliranje
maš kostanj, čevape, sladkorne pene, balone... daleč od spoštovanja do mrtvih.....
sej ni treba kupovat...pač takrat kej izkoristiš ane, kšn ugoden tretma v dvje kje...
midva greva na večerjo, usak let plača eden...Kot da ne hodva že zihr ekrat na tedn na večerje..No pa greva še takrat, ampak ponad tko, kr nekam, kjer nkol nisva še bla
darilc pa ni....Razen če se njemu sprdne kšno rožo kupt, jst mu ne kupim nič, ker pač ni srčkast tip človeka Se pa potem zvečer bolj konkretno "pomenva" (tko kot bi se 13 februarja recimo, ampak useen, z nekim čarom al kajjestvemkaj)
maš kostanj, čevape, sladkorne pene, balone... daleč od spoštovanja do mrtvih.....
sej ni treba kupovat...pač takrat kej izkoristiš ane, kšn ugoden tretma v dvje kje...
midva greva na večerjo, usak let plača eden...Kot da ne hodva že zihr ekrat na tedn na večerje..No pa greva še takrat, ampak ponad tko, kr nekam, kjer nkol nisva še bla
darilc pa ni....Razen če se njemu sprdne kšno rožo kupt, jst mu ne kupim nič, ker pač ni srčkast tip človeka Se pa potem zvečer bolj konkretno "pomenva" (tko kot bi se 13 februarja recimo, ampak useen, z nekim čarom al kajjestvemkaj)
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Yazmeen napisal/-a:Greva rajš na kšno dobro večerjo, al pa kej tazga. Pa to govorim pač iz svojga vidika, nimam nč proti, da se ostali obdarujete.
Ta možnost mi je bla vedno ušeč . Veliko raje vidim, da si privoščiva večerjo u najini najboljši restavraciji, poleg tega pa se (če že govorimo o valentinovem) še obdarimo s kakšno malenkostjo. Ponavadi so to ročno izdelane stvari, stvari z namenom, mogoče samo lepo pisemce...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Midva tud na konc ponavad raj greva nekam se mal pocartat, pa naj bo večerja, alpa kaka savna pa to ...
Valentinovo mi še ne gre tolk na živce, ker se mi zdi, da je v splošnem - ali pa mogoče med odraslo populacijo, ki me večinoma obdaja - manj uveljavljeno kot pa ti grozni decembrski prazniki, ki pa res posiljujejo na vsakem koraku , in folk nori z darili sem in tja, pa nakupuje vsepovprek za staro in mlado, pa eno darilce ni dovolj, treba vsaj 3 na osebo, pa na 24. december kupi "samo še zadnje darilo"... obsesija, mislim, men je to mimo...
Valentinovo mi še ne gre tolk na živce, ker se mi zdi, da je v splošnem - ali pa mogoče med odraslo populacijo, ki me večinoma obdaja - manj uveljavljeno kot pa ti grozni decembrski prazniki, ki pa res posiljujejo na vsakem koraku , in folk nori z darili sem in tja, pa nakupuje vsepovprek za staro in mlado, pa eno darilce ni dovolj, treba vsaj 3 na osebo, pa na 24. december kupi "samo še zadnje darilo"... obsesija, mislim, men je to mimo...
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Ma meni so tudi že presedla vsa ta obdarovanja. Ker moj potem misli da mi more neki kupit in kupi neko neumnosti, brez katere bi lih tako preživela. Letos je dobil prepoved, edino kar mi lahko kupi je šopek rož, pa še to v Lidlu ali Tušu. Jz mu bom pa njegovo nutellino torto spekla in skuhala dobro kosilo, tako da nama ne bo prau nič manjkalo.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov