Stroški poroke

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 29. Mar. 2006 20:06

krfjolca napisal/-a:Takale bo pa najina poročna torta:

http://www.dessertworks.net/pics/rcsunflower.jpg

Lepa torta,ampak mi je tista druga bolj všeč :wink:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Mar. 2006 20:43

http://www.tyroscope.com/ih/zep/cake.jpg

http://www3.slikomat.com/06/0329/540321216t.jpg

men so pa take bogate tortice ful lepe.... :) joj komi čakam na svojo. :)
pehta
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pehta » 30. Mar. 2006 1:11

Saj ubistvu pri teh izdelkih sploh ne gre za torto. Eno.
Pravzaprav na slikah gledamo 4, 5 ali 6 različno velikih tort, ki so nato naložene ena na drugo s pomočjo dodatkov. Zato, da izgledajo kakor da so ful velke torte in je zato lažje dobro ceno nabit.
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
Uporabniški avatar
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2004
Kraj: Steiermark

Neprebrana objavaNapisal/-a Mark » 30. Mar. 2006 1:41

Saj malo uživanja more bit itak se enkrat živi, samo tolko jas tudi nebi deval... Raje povabim manj folka pa se tolko bolj zabavamo, za ostali denar pa grema na en vredi dopust na kako dobro lokacijo :D
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 30. Mar. 2006 8:13

satan28 napisal/-a:glede prič:čisto odvisno je kako se zmeniš!
pred 4leti se je poročila moja prijateljica,jaz sem bila priča.
druga-ženinova priča je bil njegov prijatelj.
midva sva plačala poročno torto,ansambel,slike na matičnem
uradu,snemanje,..(vsak cca.200.000),potem so mi še nevesto
ukradli-odkup 85.000-pogajanja!!
gre dosti denarja,darilo-dala sva jima kuverto-vsak 100.000.
priča sem bila takrat pa nikdar več... :?

a je to tako na usaki poroki,al samo na tej ko sta vidva bla, in sta pol bla ubogi zrtvi - jz bi se pocutila oropano.
Najbrz ni nujno se toliko financno izcrpat ampak ste se to vi tako zmenli,da ti jo lahko celo-nevesto ukradejo in jo moras odkupit, in da morta vidva se vse tisto placat? Jaz 350jurjev sploh ne bi mela kje dobit, a nej kredit uzamem za bit prica :) aja, bom gledala tako,da prica ne bom nikoli.

V koliksni vrednosti pa naj bi blo sploh darilo,ce si prica? vidva sta dala usak 100jurjev..to bi blo lahko dvolj,ce ne bi blo unega dogovora? se pravi da sta unih 250jurjev usak brez veze dala,samo zaradi dogovora? al mora biti darilo res toliko vredno? ce mas 100svatov pa usak "da" darilo 300jurjev(v denarju seveda), si kupis pol stanovanje za 30miljonckov lahko
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 30. Mar. 2006 8:16

ja men je tut to mim. glede na to kar je satan napisala, tut jst ne grem nobenmu za pričo :eek: .
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 30. Mar. 2006 8:23

Mah, to je tako, kot se zmeniš..Tisti, ki te vpraša za pričo, je pomoje tudi seznanjen s financami te osebe in malo okvirno ve, kaj lahko od priče pričakuje, pol se je pa to treba dogovorit, pomoje.

Ko je bil moj bivši priča svojemu bratu na poroki, mu je plačal fotografa na poroki, govoril je, da bo to stalo okrog 80k (kok je blo na konc nevem, ker sva se vmes razšla), druga priča pa jima je kupila prstane. Seveda po njuni izbiri..
Meni se že tole za fotografa zdelo veliko, pol je moj norel in kompliciral še s svojo obleko, kot da se gre on poročit.. :roll:
Ampak njemu je to, da bo bratova poročna priča, res zelo veliko pomenilo in ker ga brat ni vprašal že nevem kolk časa prej, je bil že malo nervozen, da ga sploh ne bo..to bi bila užaljenost! :twisted:
Jst si ne želim bit priča nikomur, sploh ne kakšni kolegici, ki je bolj finančno dobro stoječa in potem posledično bi verjetno tud več od mene pričakovala..

Ja nekje je ta navada, da ukradejo nevesto, pač običaj, tako je npr. pri nas na Primorskem..meni je to sicer mimo, kot vsi ti tradicionalni običaji :roll:
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 30. Mar. 2006 8:27

meni bi blo tezko dat ze 100jurjev, ker glede na to da si prica in ne navaden svat bos malo lepse oblecen in zrihtan ze ki te bojo usi vidli ob nevesti.. zto se bos mogu se za obleko kej izkeshit pa to. u usakem primeru ne prides dobro skozi
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 30. Mar. 2006 8:34

Dobr sej ženin pa nevesta dobita saj mal z darili povrnjene stroške sam priči pa res najebata :eek: :)... men bi blo poj sploh bad komu rečt, če je moja priča pa, da se mora zaradi moje poroke tok v stroške dat.

No jest še vedno nisem za to.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 30. Mar. 2006 8:45

Sej ni nujno, da bo bankrotiral zarad poroke,
lahko, da bo brat dejansko želel, da mu je samo priča, brez nekih hudih stroškov,
a ni Larika nekaj takega omenjala o svijih pričah?
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 30. Mar. 2006 8:52

ja dokler se gre za brata,sestro je ze ok, no 100jurjev niti ni tolko.. sam za 250jurjev bi ze kredit mogla uzet - sam ot je bla verjetno ena velika izjema (pri satan28):)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 30. Mar. 2006 9:51

Bageera napisal/-a:Ah, men grejo te poročne muhe počas že tok na živce...
Men je to čist mim.

Ne vem no, če se že nekdo hoče poročit, nej vsaj poskrbi za to, da bo zmogel ta strošek sam poravnat.

S tem se absolutno strinjam..
Tudi v tem smislu, da sama nikoli ne bi od staršev pričakovala, da mi bodo plačali celo poroko.
Sej razumem, da nekateri sami to želijo, ampak pri nas doma nisva bili s sestro nikol deležne take vzgoje, da bi lahko zdej pa od njih karkoli pričakovali..sami sva si kupili vsaka svoj avto (sicer so nama posodili, pa sva jima vse počasi vrnili nazaj), stanovanjski problem bova sami reševali, ipd..
Vem, da moji meni poroke ne bi plačali, in mi je to povsem normalno, da si jo sama z izbrancem.
Itak mi je pa to vse čist mim, te ceremonije in vse, da se tako ali tako ne želim poročit.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 30. Mar. 2006 10:20

baby_doll napisal/-a:Meni je možna poroka samo na en način: par, priči, starši. Brez žurke, na kateri se opijejo vsi, mladoporočenca pa itak nimata nič od nje.

enako :ja: ... čeprov lani sm bla na poroki od mamine sestrične nekje na primorskem (ena manjša vasica) in je blo prof fajn... taka domača vaška fešta ker se pač v takih krajih vsi med sabo poznajo... v večjih mestih je to pač mal drgač...
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Mar. 2006 10:24

najbolj profitiraš če se greš užent.... :D
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a krfjolca » 30. Mar. 2006 12:05

Najini priči ne bosta plačali niti ficka. Pod tem pogojem sva ju izbrala. Mojemu bo priča njegov brat, kateremu je bil on priča lani. Lani je brat dal lubiju svojo denarnico in je z njegovim denarjem plačeval, letos bo obratno. Če bo treba mene odkupit (čemur se bom poskušala izognit, ker mi je bedno), bo priča plačala z ženinovim denarjem.

Moja priča je moja sestrična, ker sem edinka, vem da nima veliko denarja, zato sem ji zabičala, da nočem nobenega darila (čeprav bo gotovo kaj dala, česar ne morem preprečit, samo upam, da bo res kaka malenkost), da mi naj pa zrihta muziko za v cerkev - ker je študentka akademije za glasbo in bo lahko kake frende dobila, ki bodo peli zastonj, ona mi bo pa Ave Mario zapela, ker študira operno petje. Pa enega organista bo dobila, da bo poročno koračnico zaigral. To se bo verjetno vse zmenila zastonj, če pa ne, bom pa itak hotla jaz plačat.

Od svatov bova pa želela denar - namensko, za poročno potovanje. Kolikor bodo dali. Če bo to 5 jurjev, bo pa 5 jurjev, mi je čisto vseeno. Nočem pa, da bi kdorkoli dal več kot zmore. Bi se slabo počutila. Moji starši pač imajo dovolj denarja, zato jim ne preprečujem, da bi plačali pojedino, če že to želijo. Moja mami pravi, da sem pač edinka in da si to želi že celo moje življenje, da mi bo lahko dala za poroko.

Tako odiranje, kot se ga gredo nekateri, mi je pa, sory, ogabno.

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov