Stroški poroke
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pehta
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
diamantek napisal/-a: Ko je poroka v vprašanju ti ni škoda denarja, ker je poroka en velik, lep dogodek in midva nisva čisto nič "šparala"....
Poroka je predvsem en lep velik dogodek za vse, ki zaslužijo, za fotografe, cvetličarko, frizerko, gostnince in vse ostale. Zato je pomoje škoda zapravljati ogromne denarje za take zrežirane filmske predstave. Po mojih izkušnjah je na porokah malo iskrenosti in pristnosti. In ogromno zaigrane prijaznosti, prešernosti (ki temelji na alkoholu), skratka gre za gledališče. Zanimivo je, da velik odstotek, ki so organizirali mega poročne fešte, po nekaj letih ugotavlja, da je to bilo nespametno. Zato bi po mojem mnenju večjo pozornost morali namenjati doživljanju obeh partnerjev, ne pa da sta zaradi enotedenske panike, predpriprav, pečenja in kuhanja, dogovarjanja, letanja gor in dol po raznih uradih,na odločilni in najlepši dan partnerja zmtrana za umret in ju kolikor toliko za pogledat drži le še make up.
Skratka, posvetite se sebi in ne obremenjujte se toliko s tem, ali boste žlahti priredili dovolj veliko veselico, da ne bo kdo mislil, da ste škrti in ali ste koga mogoče pozabili povabiti (in bo zamera).
''...vedno veckrat se mi zdi, da je pehta sem postavljena s strani cosmota da se debate razvijajo ker se folk razpizdi.. '' (A.B.)
-
jokica - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 12. 2004
- Kraj: za 9 gorami
ma ne vem... midva sva se zacela o tem pogovarjat, pa POCASI planirat... da mal vidiva kje sva s kesom... sam ko se jest ne morm odloct kaj ... tko da morm se mal ideje zbirat, da bom kej vec vedla... bi pa mela tko u easy poroko... pa ne velik, pa ne mal folka...
je pa res, da edina stvra k jo mava do zdej dokoncno doloceno je fotograf
je pa res, da edina stvra k jo mava do zdej dokoncno doloceno je fotograf
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Se strinjam,
najhujše se mi pa zdi, ko se par odloči, da na civilni in cerkveni obred povabi širši krog ljudi, na večerjo pa le ožji krog in so potem tisti, ki niso vabljeni na "požrtijo", grozno užaljeni in vlačijo mladi par po zobeh, kako sta škrta..ne moreš verjet, no.
najhujše se mi pa zdi, ko se par odloči, da na civilni in cerkveni obred povabi širši krog ljudi, na večerjo pa le ožji krog in so potem tisti, ki niso vabljeni na "požrtijo", grozno užaljeni in vlačijo mladi par po zobeh, kako sta škrta..ne moreš verjet, no.
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Mimi_M napisal/-a:Se strinjam,
Ja, to je meni tudi nesramno.
Pri nama je recimo tako, da je ful veliko ljudi, znancev, sodelavcev, ki bi radi prišli na obred, ampak vseh si enostavno ne moreva privoščiti povabit na ohcet. Pač ne gre. Že tako jih bo zvečer 80. Zato sva po obeh obredih organizirala še en prigrizek v dvorani, kamor bodo prišli vsi. Tam bodo obloženi kruhki, pecivo in pijača, tudi šampanjec. Sva najela kar eno catering družbo, pa naju bo prišlo okoli 70.000 (s popustom).
Celotna poroka pa zdaj znaša nekje 1.700.000. (Od tega bova midva prispevala milijon, ostalo hočejo plačat starši)
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
poglej na www.med.over.net in poišči forum poroka..tam so zihr že kej o tem govorili
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Ewchk napisal/-a:A pol noben ne ve kok stane na Lj. gradu?
Če se ne motim plačaš samo upravno takso,ki stane res samo okoli 7.000 sit
vse ostalo je pa odvisno od tega kaj si želiš na poroki
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Jaz mislim, da se ne bom nikdar poročila.
Al pa ja.. samo civilno: jaz, on in priči. Pa starši.
Pa ne v belem.
Mater... za miljon si lahko avto kupim.....
svaka vam čast, da vam ni blo škoda denarja za take poroke...
Imaš, da me vikaš!
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Mi smo se zmenli pol pol - pa še to nisva bila ravno za. Ampak so vztrajali, tako da je zdaj nekje 70% na naju, ostalo pa imajo oni. Naša mami je čist srečna če lahko da, samo nočem pa tega izkoriščat. Midva financirava tisto, kar sva midva izbrala, oni pa tisto, kar sami hočejo - če hočejo najdražji bend, naj ga pa plačajo.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Mimi_M napisal/-a:Sej večini, kolikor jih jaz poznam, itak starši krijejo večino stroškov poroke...
Midva sva si celotno poroko plačala sama. Ravno zato da nama ne bi kdaj kdo vrgel naprej ja kaj vse sta imela na naše stroške. In izbirala sva vse popolnoma sama. NIsva hotela da se kdo vmešava v priprave najine poroke,..ker konec koncev je bil to najin dan in sva hotela da je točno tak kot sva si ga zamislila.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov