s čim zdržite na partijih?

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Maj. 2009 17:00

Verjetno zato, ker sta tudi alkohol in trava drogi. ;D Tako da zato ne more imeti svetniškega sija nad sabo. :D
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 6. 2006
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objavaNapisal/-a SapraVeronika » 25. Maj. 2009 17:01

To je res, ampak jst mislim da je še wedn bolš take droge, kot pa trde.. Sicr usakemu kar paše, ampak mela sm obdobje trdih drog pa me je minil po pol leta.. Sreča :)
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 25. Maj. 2009 17:08

Ja to itak ja. :wink: Drugače pa bo že Kika povedala, kaj točno je s tem mislila. :D
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 26. Maj. 2009 7:16

SapraVeronika napisal/-a:To je res, ampak jst mislim da je še wedn bolš take droge, kot pa trde.. Sicr usakemu kar paše, ampak mela sm obdobje trdih drog pa me je minil po pol leta.. Sreča :)

alkohol je trda groda :oops:
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 26. Maj. 2009 9:38

ironično se mi zdi, da ana, ki je tako 'puritanska' glede teh zadev, drži thumbs up za 'samo' alko pa travo.

tooo, mladina. sam ne pretiravat :D
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 26. Maj. 2009 9:59

kadar gremo žurat ponavadi kej spijem, včasih kozarček, včasih kakšenaga več, kdaj pa tudi sploh nič .. ostalih drog se pa na daleč izogibam .. pa ja, lahko žuram komot celo noč brez da bi svoje telo nafilala z raznimi substancami .. nevem zakaj je sploh ljudem to potrebno delat .. če ne zdržiš žurat celo noč pač pejdi spat ko ti zmanjka energije .. nevem zakaj zastrupljat svoje telo samo zato da bi lahko tisti en ali dva večera na teden malo več zdržal pokonci ... :roll:

:gruebel:
Let's swim to the moon .....
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Maj. 2009 10:39

ker se ne gre samo za občutek budnosti.

kokain: Deluje kot anestetik, saj prekine prevajanje ?ivčnih impulzov, ?e posebno tistih v sluznicah oči, nosa in grla. U?ivanje kokaina v malih količinah deluje stimulativno, povzroča občutja evforije in dobrega počutja, dviguje samozavest, zmanj?uje apetit in utrujenost ter povečuje pozornost.

Ker je kokain dra?ilo, prihaja ob snifanju do krčenja ?il, kar povzroča kronično smrkanje in v te?kih primerih razjede v nosnem tkivu. U?ivanje kokaina hitro postane navada in lahko povzroča psihično odvisnost. U?ivanje crack kokaina povzroča veliko bolj intenzivno do?ivljanje evforije in je zelo zasvojljiv. Redna uporaba lahko zaradi občutkov pretirane samozavesti privede do motenj osebnosti, toksične psihoze, ki vključuje paranoične iluzije in čutne halucinacije. Ob u?ivanju večjih količin ali ob stalni uporabi lahko pride do depresije, strahu, razdra?ljivosti, problemov s spanjem, kronične utrujenosti, zmedenosti, paranoje in krčev, ki lahko privedejo do smrti.

speed:Uporabniki se počutijo močnej?e, samozavestnej?e, pozornej?e, z večjim spolnim po?elenjem, nemirne, zgovorne in razdra?ljive. Ob večjih dozah se lahko pojavijo tudi občutki strahu, nezaupljivost, halucinacije in psihoze.
Fizični učinki obsegajo: raz?irjene zenice, povečan krvni tlak in srčni utrip, nespečnost, potenje, močan telesni vonj, slab zadah, mi?ične trzaje, tresenje, vročico, suha usta, ustnice in nos.

MDMA (ekstazi): omehča ego; razprši nevrološko pogojene strahove; občutki ljubezni in empatije do drugih; ni vizualnih učinkov; jasnost misli, izražena pozornost; ojačan občutek trenutnega "obstoja".
V Evropi je ekstazi poizkusilo med 0,3 in 7,2 % ljudi in čeprav poročajo o hudih stranskih učinkih, kot so hipertermija, hiponatriemija, poškodbe jeter in celo smrti, prihaja do le-teh le v specifičnih okoljih zaradi pregrevanja (vročinskega udara) ali prevelike izgube natrija, kot posledice prekomernega zaužitja vode. Ne glede na to, je ekstazi še vedno manj smrten od alkohola, saj je smrtnost pri ekstaziju (=vsaka smrt, kjer je oseba bila pod vplivom ekstazija) med 1 in 7 na 100.000 uporabnikov in pri alkoholu 70 do 150 na 100.000 uporabnikov (vir: erowid.org in emcdda.europa.eu).

http://www.drogart.org/droge/zdravstven ... orabe-drog

http://www.drogart.org/droge/zdravstven ... orabo-drog
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 26. Maj. 2009 13:12

Tamala_mrha napisal/-a:Verjetno zato, ker sta tudi alkohol in trava drogi. ;D Tako da zato ne more imeti svetniškega sija nad sabo. :D

Ampak moj :gut: je za tisto kar je opustila, ne pa da jo imam za svetnico.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 26. Maj. 2009 13:17

Kika napisal/-a:ironično se mi zdi, da ana, ki je tako 'puritanska' glede teh zadev, drži thumbs up za 'samo' alko pa travo.

tooo, mladina. sam ne pretiravat :D

Sen razložila čemu post. Ne za alko pa travo, ampak za tisto kar je nehala. Vsekakor sem jaz proti travi in tudi alkoholu.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 26. Maj. 2009 13:22

floribunda napisal/-a:
kokain: Deluje kot anestetik, saj prekine prevajanje ?ivčnih impulzov, ?e posebno tistih v sluznicah oči, nosa in grla. U?ivanje kokaina v malih količinah deluje stimulativno, povzroča občutja evforije in dobrega počutja, dviguje samozavest, zmanj?uje apetit in utrujenost ter povečuje pozornost.

Dviguje samozavest a?

Ko pa tukaj ena napiše, da je dovolj samozavestna brez poživil pa vsi pokonci!! In ti si bila ena izmed njih, ki si to oporekala, zdaj pa sama razlagaš isto.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Maj. 2009 13:29

ana27 napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Verjetno zato, ker sta tudi alkohol in trava drogi. ;D Tako da zato ne more imeti svetniškega sija nad sabo. :D

Ampak moj :gut: je za tisto kar je opustila, ne pa da jo imam za svetnico.

Hehe, saj nisem s tistim nič slabega mislila. :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 26. Maj. 2009 13:37

ana27, sej lahko vse citiraš v enem postu.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Maj. 2009 14:54

ana27 napisal/-a:
floribunda napisal/-a:

Dviguje samozavest a?

Ko pa tukaj ena napiše, da je dovolj samozavestna brez poživil pa vsi pokonci!! In ti si bila ena izmed njih, ki si to oporekala, zdaj pa sama razlagaš isto.

o madona, kira sreča!
:D

ne gre za dvigovanje samozavesti v smislu...ko sem trezna se v špegu ne upam pogledat, ko se pa navlečem si mislim, da sem najmanj kate moss.
tudi če pri redkih posameznikih pride do takega pojava, to še vedno ni splošno razširjene efekt.
gre za stanje zavesti, ki je v splošni literaturi opisan kot samozavest, ker ustreznejšega poimenovanja v slovenščini za to ni.
v angleščini je poimenovan kot 'rush', PLUR etc.

http://www.erowid.org/psychoactives/slang/slang.shtml#A

sploh pa, če ti še ni potegnilo, moj namen na tem forumu ni spodbujat uporabo drog, ker je ne favoriziram. ne maram pa izjav v smislu: rekreativni uporabniki drog so nesposobni luzerji, ki je med ljudmi še vedno pogosto.
ne bo vam škodilo, če ločite mentolove bonbone od ekstazija (ste ziher, da jih?) in mentolove lističe od LSD pivnikov.
da veste, da so kukiji ena najbolj nepredvidljivih drog (kljub temu, da ste jim v večini relativno naklonjene) in da te lahko zdelajo bolj od tripov.

glede na to, da so nekatere punce pripravljene delit svoje dragocene izkušnje s psihoaktivnimi substancami, bi bilo fino, da se vzdržite raznega neargumentiranega moraliziranja in se iz teme kaj naučite.
zna bit, da vam bo v življenju bolj koristilo kot informacije o tem katera maskara ima bolj intenziven črn odtenek in kje boljše gelirajo nohte.

ob tem si lahko tudi preberete nebroj linkov, ki jih vztrajno limam, v upanju da vam malo odprem oči.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Maj. 2009 15:23

floribunda napisal/-a:
glede na to, da so nekatere punce pripravljene delit svoje dragocene izkušnje s psihoaktivnimi substancami, bi bilo fino, da se vzdržite raznega neargumentiranega moraliziranja in se iz teme kaj naučite.
zna bit, da vam bo v življenju bolj koristilo kot informacije o tem katera maskara ima bolj intenziven črn odtenek in kje boljše gelirajo nohte.

ob tem si lahko tudi preberete nebroj linkov, ki jih vztrajno limam, v upanju da vam malo odprem oči.

Nimam nič proti, če nekdo v tej temi napiše svoje izkušnje z drogami, saj je to verjetno tudi namen te teme, ni mi pa jasno, zakaj bi nam v življenju koristila ta tema oz. nasploh poučevanje o drogah? Sicer sem sama imela na maturi raziskovalno nalogo o drogah, tako da lahko z gotovostjo trdim, da vem o tej temi dovolj, ne vem pa, kaj je tukaj tako zelo poučnega? Daj me razsvetli. :wink: Tisti, ki ne jemljemo drog, nas itak ne zanima, kako katera učinkuje, ker je dovolj že to, da vemo kako so nevarne (čeprav vem droge v detajle vse, delno tudi iz eksperimentiranja v preteklih letih, čeprav jaz v primerjavi z nekaterimi takratnimi prijatelji nisem tako pretiravala kot nekateri).
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 26. Maj. 2009 16:37

Mislim, da je ta forum poln klink, ki se bodo kdaj z drogami še srečale.
Če ne drugega bodo vedele, kako jo primerno skrit.
In na katere spletne strani pogledat o novih svinjarijah na trgu, ki jih nikakor in pod nobenim pogojem ne smejo vzet.

Če si se pri svoji seminarski v problematiko dovlj poglobila si ugotovila, da vzgoja glede problematike drog ne sme temeljiti samo na tem : Kako NEVARNO je, ampak da je ljudem potrebno tudi obrazložiti zakaj je določena stvar nevarna, kako učinkuje in kako izgleda.
davno so že ugotovili, da se izobraževanje glede varne uporabe drog dosti bolj obnese kot njeno striktno in brezkompromisno prepovedovanje, brez navajanja utemeljenih razlogov.
tako na primer, od lansiranja projekta drog art in njihovih prizadevanj za brezplačno testiranje nesnažnih plesnih drog, v sloveniji ekstazi ni zahteval smrtnih žrtev.

nevem. meni se zdi mnogo bolje, da se okoli enih nesnažnih rolexov naredi frka v smislu navajanja njegovih učinkovin in učinkov, kot da si preprosto zatisnemo oči in vse skupaj pometemo pod preprogo.
zdi se mi pomembno, da ljudje vedo, da ni samo en extazi kriv za smrt njihove hčerke, ampak da je njihova hči po vsej verjetnosti žrla in snifala vse kar so ji dali pod nos. smrtosnosni koktejl je pripeljal do najhujšega. kriva je družba, ne pa starši, ki zaradi svoje nevednosti niso opazli, da jim hčerka hodi domov z zenicami velikimo kot bohinjsko jezero že najmanj pol leta.
v končni fazi ti drog ni treba probat, da veš kako učinkujejo. dovolj je, da si o tem kaj prebereš. ampak iz virov, kjer so opisane neposredne izkušnje ljudi, ne pa iz zloženk zavoda za droge in raznih 'preberem pr dohtarju ko čakam na vrsto' brošur.

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov