Koliko za darilo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
gaby_ napisal/-a:ja, se meni tudi zdi, da je zabava zato, da se vidiš z ljudmi, s katerimi se mogoče že dolgo nisi. zato ker želiš, da so s tabo ob tvojem prazniku. in nikakor ne zato, da bi dobil karkoli, še manj pa,da bi ti pokrilo stroške. navsezadnje si se sam odločil, da boš praznoval.
Pa saj nihče ne govori o tem, kakšna darila obdarovanec/gostitelj pričakuje ali ne pričakuje...
Ampak o tem, kakšno darilo se zdi gostu primerno.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
gaby_ napisal/-a:ja, se meni tudi zdi, da je zabava zato, da se vidiš z ljudmi, s katerimi se mogoče že dolgo nisi. zato ker želiš, da so s tabo ob tvojem prazniku. in nikakor ne zato, da bi dobil karkoli, še manj pa,da bi ti pokrilo stroške. navsezadnje si se sam odločil, da boš praznoval.
sicer pa je pri nas približno tako, da damo nazaj nekaj v približno isti vrednosti, kot so prej prinesli nam.
je pa tudi odvisno, kdo si med povabljenimi. ker recimo je logično, da ti neka botra in ožji sorodniki na poroko prinesejo več, kot pa nek tretji sosed.
Podobno razmišljam. Da vrneš nekako v znesku kot so ga oni kdaj namenili tebi.
-
LoveLy* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 7. 2007
- Kraj: purple claud
tudi jaz ponavadi zapravim za darilo tolko kot dobim od nekoga...se mi je pa že zgodilo da sem za kakšno osebo zapravila veliko...pač sem kupila tistio željo..sama pa potem dobila nekaj čist majhnega...no...pač...ne morem nikogar obsojat...
pač tistim ko vem kakšna darila dajo meni...takšno vrednost kupim nazaj...
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Men je pa to neumno. Ne podarjam zato, da bom dobila nazaj, še mnj pa mi je pomembna denarna vrednost.
Če najdem neki, kar si nekdo resnično želi in vem, da bi ga zadeva razveselila in če sm zmožna (in prpraulena) za to dat zahtevano usoto denarja, bom to nardila.
In če bom enkrat drugič sama obdarovana od taiste osebe, res ne bom gledala na to, kok je njo koštau dariu in se počutla "izigrano", če bo ta usota bistveno manjša od moje.
Tisto, kar mene pr obdarovanju zmot, razjezi al pa užalosti je lahko samo to, da je že na prvi pogled jasno, da si oseba ni uzela niti pet minut časa, da bi pomisnla in zbrala/nardila/sunla tisto, kar bi se ji zdel, da bi blo primerno zame. Lep primer je blo božično darilo dost dobrga prjatla ... Velik raj vidm, da ne dobim nč, kt pa neki "na silo".
Kar pa se tiče teme, je pa najbrž odvisno, za koga gre in za kakšno prložnost gre. In ponavad se take situacije ne dogajajo usak mesec, tko da se da "pridet skoz", če ne gre, prispevaš pač mnj (tega noben ne bo šou preverjat), če pa se "bojiš bit slabši od drugih", se dogodka pač ne udeležiš.
Če najdem neki, kar si nekdo resnično želi in vem, da bi ga zadeva razveselila in če sm zmožna (in prpraulena) za to dat zahtevano usoto denarja, bom to nardila.
In če bom enkrat drugič sama obdarovana od taiste osebe, res ne bom gledala na to, kok je njo koštau dariu in se počutla "izigrano", če bo ta usota bistveno manjša od moje.
Tisto, kar mene pr obdarovanju zmot, razjezi al pa užalosti je lahko samo to, da je že na prvi pogled jasno, da si oseba ni uzela niti pet minut časa, da bi pomisnla in zbrala/nardila/sunla tisto, kar bi se ji zdel, da bi blo primerno zame. Lep primer je blo božično darilo dost dobrga prjatla ... Velik raj vidm, da ne dobim nč, kt pa neki "na silo".
Kar pa se tiče teme, je pa najbrž odvisno, za koga gre in za kakšno prložnost gre. In ponavad se take situacije ne dogajajo usak mesec, tko da se da "pridet skoz", če ne gre, prispevaš pač mnj (tega noben ne bo šou preverjat), če pa se "bojiš bit slabši od drugih", se dogodka pač ne udeležiš.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
brunett - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 11. 2006
Tocno tko. Mene tut bolj "boli" ce mi oseba ki mi je blizu in me dobro pozna prinese za darilo res kr neki takega kar mi niti priblizno ni vsec in po mojem okusu. Ko si mislim mater a me res tko mal poznas da ne ves da mi to ne bo vsec?
Pa ne govorim o denarni vrednosti darila, ampak recimo da kupis najboljsi frendici knjigo ceprav ves da razen treh knjig v srednji soli ni nikoli brala knjig. Al pa kupis sminko nekomu ki se nikoli ne sminka. To je zame cist zgreseno darilo.
Pa ne govorim o denarni vrednosti darila, ampak recimo da kupis najboljsi frendici knjigo ceprav ves da razen treh knjig v srednji soli ni nikoli brala knjig. Al pa kupis sminko nekomu ki se nikoli ne sminka. To je zame cist zgreseno darilo.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
Meni se pa zdi, da je povabilo zelo nevljudno odklonit.
Drugače pa je najbolj pošteno, da za nekoga prispevaš toliko kot on zate pa naj s še tako čudno sliši, ampak nekateri delajo žurke pač samo zaradi daril-jih kar nekaj poznam.
Drugače pa je najbolj pošteno, da za nekoga prispevaš toliko kot on zate pa naj s še tako čudno sliši, ampak nekateri delajo žurke pač samo zaradi daril-jih kar nekaj poznam.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Jaz sem sedaj povabljena na dva kosilo. Na prvega smo vsi trije (jaz, fant, otrok) in misliva prispevat vsak po 25 eur, skupno torej 50. Povabljeni smo na birmo njegove nečakinje. Na drugo kosilo sem povabljena sama. Kolegica praznuje 30 RD. V drugem primeru pa mislim prispevat isto 25 eur.
- Me.Myself.and.MY.EGO
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 5. 2009
- Kraj: Mars
zakaj se more vse gibat okol dnarja??? povabš ga k seb mu en striptiz zaplešeš bo bol veseu kokr če mu kupiš parfum
okol sebe pentljo nardiš pa si zmagala;)
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
Me.Myself.and.MY.EGO napisal/-a:zakaj se more vse gibat okol dnarja??? povabš ga k seb mu en striptiz zaplešeš bo bol veseu kokr če mu kupiš parfum
Otroku, ki gre k birmi
Poleg vsega pa dvomim, da je ena ali druga lezbijka.
- Me.Myself.and.MY.EGO
- Komunikatorka
če se ne motm je to tema "O MOŠKIH" in ne o lezbijkah in otrocih...a ti dioptrija mal nagaja al maš težave z branjem?
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
LoveLy* napisal/-a:tudi jaz ponavadi zapravim za darilo tolko kot dobim od nekoga...se mi je pa že zgodilo da sem za kakšno osebo zapravila veliko...pač sem kupila tistio željo..sama pa potem dobila nekaj čist majhnega...no...pač...ne morem nikogar obsojat...
Se strinjam. Tudi meni se je že to zgodilo. Kupim mal večje ker mi ni problema (sploh za prijatelje) ampak po drugi strani pa dobim čist neki maliga....Sedaj sem itak spremenila sistem, da sploh več ne kupim (se ze zgodilo da sem dala darilo, sama pa nisem dobila nič - ampak mi to ni vazno, je pa po mojem mnenju nesramno, da si potem tisti ne more vzet tolki časa in nekaj denarja, da še tebi nazaj kupi kakšno malenkost) ali pa kupim v manjši vrednosti.
Glede birme ne. V mojih časih (torej pred 6, 7 leti) smo za birmo dobili od vsakega po 5000 sit. Sedaj se je to spremenilo v 50€. in če ima otrok, star 15 let 3 strice ali tete al whatewer (vsak nekaj prinese) od vsakiga dobi po 50€. Kaj bo takšen otrok z toliko denarja? Potem pa ni čudno da se vsi drogirajo etc.
No jas v glavnem ne bom dala več kot 20€ pa naj bom potem škrta ali ne.Absolutno se mi pa zdi 50€ velika vsota za enega 15 letnika, ki mu takaltak starši vse kupijo.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
matejka** napisal/-a:Sedaj se je to spremenilo v 50€. in če ima otrok, star 15 let 3 strice ali tete al whatewer (vsak nekaj prinese) od vsakiga dobi po 50€. Kaj bo takšen otrok z toliko denarja? Potem pa ni čudno da se vsi drogirajo etc.
sori, ampak
eni pa res očitno niste bili nikoli 15letniki
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- Me.Myself.and.MY.EGO
- Komunikatorka
red_rose napisal/-a::lol:
teb pa mal nagaja to, da prvic u zivljenju uporabljas forum?
ja ja itaq...dej a mi pomagaš??? mal poveš kako pa kaj?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov