Koliko za darilo

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Jan. 2009 16:52

No ja, poroka se meni zdi drugačna priložnost, ker si mlad par ureja stanovanje, gre na poročno potovanje, nevesta je običajno napumpana :) ... to se tudi meni zdi primerna vsota. Za rojstne dneve so pa v moji okolici res bolj skromna darila.
ana__
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana__ » 08. Jan. 2009 23:30

30 € maximalno
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Jan. 2009 14:41

*etty* napisal/-a:
micamaca napisal/-a:no joško ne pretiravi... nismo vsi tok bogati :wink:

Eni imate res smešna merila za "bogastvo".
50 € res ni veliko, še manj pa je dokaz, da je nekdo milijonar. Vsak, ki ima povprečno plačo si lahko privošči 50 € izdatka.

In potem naj 4članska družina prispeva 200 eur. Ni tako enostavno tole.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Jan. 2009 9:08

Nastal je dogovor, da sorodniki prispevajo 50 eur, prijatelji in sosedje pa 25 eur.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 13. Jan. 2009 9:26

rne ;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Jan. 2009 11:28

ana27 napisal/-a:
*etty* napisal/-a:

50 € res ni veliko, še manj pa je dokaz, da je nekdo milijonar. Vsak, ki ima povprečno plačo si lahko privošči 50 € izdatka.

poglej (govorim predvsem za poroke)....
dogodek je nek strošek in če so kakšne celonočne večerje, te stanejo nekje 30€ (+-10€). potem moraš računati še pijačo, ki je med 10 in 20€/osebo. potem računaš še glasbo, ki je ponavadi najmanj 800€, kar pomeni, če imaš 80 povabljenih ljudi, pride 10€/osebo. in tako smo pri osnovnih stroških 50€/osebo. darila v denarju naj bi bila takšne vrednosti, da se vsaj stroški pokrijejo...

seveda tu nisem upošteval ostalih stroškov, ki nastanejo z organizacijo poroke...
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Jan. 2009 11:54

~NIA~ napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
*etty* napisal/-a:

prnas sta starša zmeri plčala za celo familjo.. ni blo recimo 100€ na osebo ampak 100€ na familijo.
tko da so isto plačale 3 alpa 6 članske družine ;)

Tukaj pa gledajo na osebo, ker je tudi hrana za toliko in toliko oseb ne na družino. Pač stvar dogovora. Mislim pa, da je kar prav, da je na osebo, 6 članska družina več poje kot 3 članska.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 13. Jan. 2009 11:58

Jochie napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
*etty* napisal/-a:

poglej (govorim predvsem za poroke)....
dogodek je nek strošek in če so kakšne celonočne večerje, te stanejo nekje 30€ (+-10€). potem moraš računati še pijačo, ki je med 10 in 20€/osebo. potem računaš še glasbo, ki je ponavadi najmanj 800€, kar pomeni, če imaš 80 povabljenih ljudi, pride 10€/osebo. in tako smo pri osnovnih stroških 50€/osebo. darila v denarju naj bi bila takšne vrednosti, da se vsaj stroški pokrijejo...

seveda tu nisem upošteval ostalih stroškov, ki nastanejo z organizacijo poroke...

V naši žlahti in tudi med sosedi tukaj okrog je dogovorjeno, da se ne pretirava z darili, ker se raznih neuporabnih in nepotrebnih daril nabere morje. Zato se ne gleda koliko nekdo zapravi za slavje, ker ga nihče ne sili, da pretirava z večerjami, ... Vseeno se pa spodobi, da se mu nekaj kupi. Isto imamo za ostale rojstne dneve dogovor, da se nič ne kupuje,...
To se mi zdi povsem prav, ker si res ne morem privoščiti, da bi vsak mesec 200 eur namenila za darila.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Jan. 2009 12:15

Pr nas mamo navado da več ljudi skupaj kupi darilo sosedu (naprimer če bi mel naš sosed rd, bi mu mi kupili darilo skupaj s še parimi njegovimi kolegi; "skupna družba" pač...)

Pa velikokrat se že med sabo prej dogovorijo kaj kdo potrebuje, in potem se kupi raje kakšno večje uporabno darilo, kot pa da bi vsak prinesel set kozarcev in krožnikov. :P

In tut denar poberejo ponavadi glede na družino; pa da vsak kakih 50evrov se mi zdi. ne vemtočno.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 13. Jan. 2009 15:45

ana27 napisal/-a:To se mi zdi povsem prav, ker si res ne morem privoščiti, da bi vsak mesec 200 eur namenila za darila.

Saj ni govora o rojstnem dnevu kot takem, ampak o povabilu na praznovanje z večerjo (in verjetno glasbo). Logično, da se da potem več, kot bi sicer. In malo verjetno, da je kdo vsak mesec (ali na dva meseca) takole nekam povabljen.
Pri nas sta do zdaj darila dajala starša v imenu vseh, je bilo pa vedno vsaj 50 €/osebo. In ja, to pomeni recimo 200 € vrednosti za kakšno 50-letnico, za poroko pa 300 ali 400 €.
Ker imata prav tako načelo, da mora darilo vsaj pokriti stroške, ki jih imajo s tabo, nič pa ni narobe, če še kaj ostane. :wink:
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 13. Jan. 2009 16:02

men se zdi to butast da bi pa zdej člouk mogu gledat, kok se bojo stroški pokril med sabo... ker če bi se že odločla častit eno npr. večerjo, bi nanjo povabla folk zato, da se vidmo pa družmo, ne pa da mi na tak al pa drgačen način prispevajo k pokrivanju stroškov... isto vela za poroke in ipd. slavja
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 13. Jan. 2009 16:08

Sem prepričana, da gostitelji ne gledajo na to, se pa zato nam konkretno zdi prav, da povrnemo stroške, ki jih imajo z nami. :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 15. Jan. 2009 15:14

metuljčica* napisal/-a:
ana27 napisal/-a:To se mi zdi povsem prav, ker si res ne morem privoščiti, da bi vsak mesec 200 eur namenila za darila.

Saj ni govora o rojstnem dnevu kot takem, ampak o povabilu na praznovanje z večerjo (in verjetno glasbo). Logično, da se da potem več, kot bi sicer. In malo verjetno, da je kdo vsak mesec (ali na dva meseca) takole nekam povabljen.
Pri nas sta do zdaj darila dajala starša v imenu vseh, je bilo pa vedno vsaj 50 €/osebo. In ja, to pomeni recimo 200 € vrednosti za kakšno 50-letnico, za poroko pa 300 ali 400 €.
Ker imata prav tako načelo, da mora darilo vsaj pokriti stroške, ki jih imajo s tabo, nič pa ni narobe, če še kaj ostane. :wink:

Pri nas je toliko sorodnikov in sosedov, da so ta praznovanja stalno. Zato je tudi dogovor, da se prispeva nekaj malega.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 15. Jan. 2009 17:32

Saj tudi mi, ko ima kdo v oddelku rojstni dan časti večerjo, mi pa prispevamo za darilo po 5 eur, toliko da se nekaj malega kupi, kar je znatno manj od večerje. Ampak to je naš dogovor. Kaj hočemo pretiravat z darili, ker je to bolj ko ne metanje denarja stran. Nihče pa ti ne bo povedal kaj zares rabi, oz. bi bile potem vrednosti lahko precej različne, zato smo se dogovorili za znesek.
In strinjam se s tisto, ki je napisala, da žurko prirediš za zabavo in ne za to, da boš prejemal draga darila.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 15. Jan. 2009 18:02

ja, se meni tudi zdi, da je zabava zato, da se vidiš z ljudmi, s katerimi se mogoče že dolgo nisi. zato ker želiš, da so s tabo ob tvojem prazniku. in nikakor ne zato, da bi dobil karkoli, še manj pa,da bi ti pokrilo stroške. navsezadnje si se sam odločil, da boš praznoval.

sicer pa je pri nas približno tako, da damo nazaj nekaj v približno isti vrednosti, kot so prej prinesli nam.

je pa tudi odvisno, kdo si med povabljenimi. ker recimo je logično, da ti neka botra in ožji sorodniki na poroko prinesejo več, kot pa nek tretji sosed. :)

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov