Zdaj, ko vidim forum odprt za italijansko glasbo... kaj pa klasika- a kdo to posluša, hodi na koncerte, se ukvarja s tem? Meni je čisto odvisno od razpoloženja, včasih mi ful paše poslušat...
poslušam.
včasih mi prav paše, včasih pa čist zaživcira.
dobri so mi: Orff, Bach, Grieg,...
bla na Carmini Burani v Tivoliju, na nekaj koncertih v CD, včasih grem tudi v Opero&Balet
Sicer redko, ampak ja... Rada imam Čajkovskega - njegov Prvi klavirski koncert v B-molu je res huuuuud....mmmm.... Ponavadi njegov CD poslušam, ko se sproščam v banji.... Drugače pa niti ne hodim na koncerte klasične glasbe, sem bla pa pred leti na Pogorelićevem koncertu v CD - res noro!
Včasih mi zapaše. Ta glasba mi je nasploh zelo všeč. Imela sem abonma par let nazaj in mi je bilo superca . Vsakič ko so začeli igrati, so mi šle kar kocine pokonci. Najbrž tudi zaradi tega, ker sem si vedno želela igrati violino in potem ko jih zaslišim...
Meni pa čisto odvisno od razpoloženja. Včasih Brahms, Rahmaninov, romantika nasploh, spet drugič samo Bach, imela pa sem že tudi obdobje Mozarta. Včasih pa sploh ne morem poslušat več klasike.
ma glede na to da sem klavir igrala včasih sem se kr dost klasike naposlušala... dans jo pa poslušam kadar mi paše... pa če je kak fajn koncert... najbl mi nekak ustreza kakšen Chopin pa Beethoven, Čajkovski, Strauss, Mozart...
Če je priložnost, grem na kakšen koncert, opero, operetto ipd. Redko, ampak grem.
Da bi pa po radiu poslušala, to pa ne! Meni je tako glasbo lepo poslušat le v živo, ker mi je čisto drugačen občutek, efekt...
Obvezno pa vsako leto 1.1 gledam po tv novoletni koncert z Dunaja!!! To mi je res fenomenalen in bi bila ena izmed mojih največjih želja ta, da bi se lahko enkrat tega koncerta udeležila.
Ledenka napisal/-a:Obvezno pa vsako leto 1.1 gledam po tv novoletni koncert z Dunaja!!! To mi je res fenomenalen in bi bila ena izmed mojih največjih želja ta, da bi se lahko enkrat tega koncerta udeležila.
Za sprostitev,al pa ce mam kak tezki dan za sabo pol ja...drugace pa da bi prav hodla v opero itd..to pa ne..se kr spoznam v to, mam glasbeno solo narjeno(flavta) in sm vedno igrala ob spremljavi klavirja in igrala skladbe teh znanih mojstrov
Včasih mi paše poslušat malo klasike. Kadar sem razpoložena za relax varianto drugače imam pa ves čas v avtu tudi cd od Franka Sinatre, ki sicer ni klasika , je pa ful fajn za sprostitev in živčke