ideje za darilo...hmmm
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
ŽuŽa napisal/-a:No zdj bi pa še jest rabla kakšne ideje :
Od fanta sestra se naslednji mesec poroči. In zdej s fantom že aktivno razmišljava kaj bi jima kupila za poroko (sestri in bodočmu možu ).
Nisva neki preveč založena s denarjem, tako da darila v visoki vrednosti ne pridejo v poštev.
Imate kakšne predloge? Midva sva razmišljala o kakšni lepi posteljnini.
denar, denar, denar! kakšnih 150-200€ bo prav ok....
daril raje ne kupuj...
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jochie napisal/-a:če se ti sestra poroči 200€ glih ni veliko...se mi zdi...no, potem pa 100€ ali pa 50€....
Ni moja sestra, ampak fantova. Sicer pa ja vem, da so usi najbolj veseli denarja , tud jst bi bla najbrž, sam ne vem no od 20letnih študentov pač ne morš glih neki pričakovat; sicer pa tud vem da ona ne pričakuje neki velikega od naju. Bova še mal razmislna.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Midva sva pred leti kupila znancema za poroko komplet Svilanitovih kopalnih plaščev, prav tko komplet zanjo & zanj, vsak v malenkost drugačni barvni kombinaciji in je bilo super, se mi zdi.
Ampak sva dala okrog 150 € za oba , potem pa še zavijanje in je kar naneslo...
-
Jochie - Cosmopsiho
ja, fantova sestra...in darilo bo verjetno skupno, kajne?
o poročnih darilih smo že razpravljali na forumu, še vedno trdim, da naj bi bilo najmanjše darilo 50€/osebo...da se vsaj najosnovnejši stroški pokrijejo...
kar se pa financ 20-letnih študentov tiče...verjamem, da je stanje bolj ubogo, je pa tudi res, da se sestra (če je po sreči) poroči le enkrat...pa termin za poroko se ve že vnaprej pa se lahko malo prihrani do poroke...
sicer pa kako bosta naredila, tako bo!
o poročnih darilih smo že razpravljali na forumu, še vedno trdim, da naj bi bilo najmanjše darilo 50€/osebo...da se vsaj najosnovnejši stroški pokrijejo...
kar se pa financ 20-letnih študentov tiče...verjamem, da je stanje bolj ubogo, je pa tudi res, da se sestra (če je po sreči) poroči le enkrat...pa termin za poroko se ve že vnaprej pa se lahko malo prihrani do poroke...
sicer pa kako bosta naredila, tako bo!
-
Jochie - Cosmopsiho
Yazmeen napisal/-a:Ja zaviji z očmi no Pač ne dajejo vsi tok za darila, kokr se teb zdi kao normaln, sploh če nimaš lih velik denarja. Ne vem, kva ti ni jasn.
ko se boš poročala, če se boš poročala, boš videla, kakšni stroški so to...morda ti bo takrat moje pisanje bolj jasno!
pisanega pravila pač ni, kakšno mora biti darilo, če pa finančno nimaš za burek, pa raje doma ostani in se poroke ne udeleži...se že najde izgovor!
luštno je jest in pit na račun drugih, nazaj dati je pa marsikomu težko!
-
Jochie - Cosmopsiho
Mimi_M napisal/-a:Midva sva pred leti kupila znancema za poroko komplet Svilanitovih kopalnih plaščev, prav tko komplet zanjo & zanj, vsak v malenkost drugačni barvni kombinaciji in je bilo super, se mi zdi.
darilo je lepo, super, ampak če mladoporočenca niti kopalnice še nimata...
je pa res, da tudi posteljnina ni poceni...in če imata že komplet ali 2 posteljnine, je tist denar v kešu veliko bolj koristen kot posteljnina...
razen če ni ta posteljnina na njuni wish listi...pa še vedno obstaja nevarnost, da še kdo izbere posteljnino!
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
PiPPii napisal/-a:Kaj kupit prijatelju za 18. rojstni dan?
Sem pregledala celo temo, pa nisem našla pametne ideje. Razmišljala sem o darilu, pa ima vse kar čš
tud js mam tak problem... nikakor se ne morem spomnit česa res izvirnega in zanimivega... razmišlala sm sicer o enem džaznem kaktosu, ker je nor na njih, samo kaktusa se ne sme kupovat za roj dan...
ma kdo kako tako idejo za darilo da bi se na njo lahko presmejali?
tnx
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jochie napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Ja zaviji z očmi no Pač ne dajejo vsi tok za darila, kokr se teb zdi kao normaln, sploh če nimaš lih velik denarja. Ne vem, kva ti ni jasn.
ko se boš poročala, če se boš poročala, boš videla, kakšni stroški so to...morda ti bo takrat moje pisanje bolj jasno!
pisanega pravila pač ni, kakšno mora biti darilo, če pa finančno nimaš za burek, pa raje doma ostani in se poroke ne udeleži...se že najde izgovor!
luštno je jest in pit na račun drugih, nazaj dati je pa marsikomu težko!
Pomojem da se noben ne pride kr sam od sebe napit in najest na tuj račun.Če se ne motm, morš bit za kej tazga povablen s strani ženina in neveste. In če te prov razumem, je blo teb čist samoumevno, da ti bojo svati prnesl denar, da boš ti (delno) pokril stroške svoje poroke? Pa ne mi s tem 'attitudom', da ti si imel poroko in veš o čem govoriš, jst pa ne in nimam pojma. Ja, vem, da so velki stroški, ampak men ne bi blo tko samoumevno, da mi bo vsak vsaj 100 € prnesu, da bom mal stroške pokrila (bi jih bla vesela, sam ne razmišlam pa tko k ti, da če ne prneseš denarja, da si se pršu sam zastonj napit in najest, omg!?). Sicer pa jst zaključujem s to debato
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
mislim,da gostov ne povabiš na poroko zato,da ti prinesejo darila če bi se jest (bognedaj) poročila od kšne tete,ki ma npr. 450€ pokojnine ne bi pričakovala nekega blaznega darila.
tko da ja, posteljnina zna bit lepo darilo,al pa kšni drugi dodatki za dom,če vesta kakšen stil jima je všeč.
zakaj se kaktusa ne sme kupovat za rd? zato ker si to enkrat nekej prebrala?
tko da ja, posteljnina zna bit lepo darilo,al pa kšni drugi dodatki za dom,če vesta kakšen stil jima je všeč.
zakaj se kaktusa ne sme kupovat za rd? zato ker si to enkrat nekej prebrala?
-
Maya19 - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Glede te poroke in daril se strinjam z Yazmeen. Jochie kakšne najosnovnejše stroške si mislil s tistimi 50€/osebo? Jaz vem, da bi s poroko tako dolgo počakala, dokler bi imela dovolj denarja za njo ali pa če bi mi bilo že škoda dati nekaj veliko denarja ven, bi pač povabila samo najožje sorodnike. Nikoli, ampak res nikoli pa mi na kraj pameti ne bi padlo, da bi si šla računat za koliko najmanj mi mora neka oseba kupiti darilo oz. koliko denarja mi mora prinesti, samo zato, da bo s tem pokrila stroške pijače, jedače itd. pa čeprav si ta oseba ni sama 'kriva' da je bila povabljena. Sej ne vem če se razume kaj sem hotela s tem povedat.
Glede 18-tke pa: mi smo kolegici podarili skok s padalom-v tandemu . Res pa je, da moraš biti oseba za kaj takega. Ona si je to nekako vedno želela, tako da smo takoj pomislili na to. Je pa vsekakor izkušnja, ki je najbrž nikoli v življenju ne pozabiš.
Glede 18-tke pa: mi smo kolegici podarili skok s padalom-v tandemu . Res pa je, da moraš biti oseba za kaj takega. Ona si je to nekako vedno želela, tako da smo takoj pomislili na to. Je pa vsekakor izkušnja, ki je najbrž nikoli v življenju ne pozabiš.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
sončk napisal/-a:kinna napisal/-a:razmišlala sm sicer o enem džaznem kaktosu, ker je nor na njih, samo kaktusa se ne sme kupovat za roj dan...
Zakaj pa ne?
Menda prinasa smrt, ce se ne motim. Tak pravijo, krneki..
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov