ideje za darilo...hmmm
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
^^pa sj mislm, da je vsem logično, da se prinese darilo na poroko .
Tuki se debatira predvsem o vrednosti darila; kot je npr. Jochie napisu da se njemu zdi 150€-200€ neki čist normalnega. Ampak enim pa ne; mislm, da nimajo vsi tok denarja da bi lahko kr 200€ dajal za darila. Dobr ok priče, starši, mogoče brat/sestra če sta finančno preskrbljena (svoja služba, itd..).
Od ostalih pa pač darila, ki so v okviru njihovih zmožnosti- in vsak normalen mladoporočen par, bi to razumel in se ne bi zgražal pa čudno gledal, če bi dobila ˝malo˝.
Tist stavek od Jochie-ja je pa tud mene zmotil: če nimaš za burek ne hodi na poroko . Ojoj no, pa sej nisi v prvi vrsti povabljen zaradi darila; ampak zato ker mladoporočenca poznaš in si želita, da si prisoten na njuni poroki, madoniš no.
edit: to je blo namenjeno postu od snežinke*
Tuki se debatira predvsem o vrednosti darila; kot je npr. Jochie napisu da se njemu zdi 150€-200€ neki čist normalnega. Ampak enim pa ne; mislm, da nimajo vsi tok denarja da bi lahko kr 200€ dajal za darila. Dobr ok priče, starši, mogoče brat/sestra če sta finančno preskrbljena (svoja služba, itd..).
Od ostalih pa pač darila, ki so v okviru njihovih zmožnosti- in vsak normalen mladoporočen par, bi to razumel in se ne bi zgražal pa čudno gledal, če bi dobila ˝malo˝.
Tist stavek od Jochie-ja je pa tud mene zmotil: če nimaš za burek ne hodi na poroko . Ojoj no, pa sej nisi v prvi vrsti povabljen zaradi darila; ampak zato ker mladoporočenca poznaš in si želita, da si prisoten na njuni poroki, madoniš no.
edit: to je blo namenjeno postu od snežinke*
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
ja, fantova sestra...in darilo bo verjetno skupno, kajne?
o poročnih darilih smo že razpravljali na forumu, še vedno trdim, da naj bi bilo najmanjše darilo 50€/osebo...da se vsaj najosnovnejši stroški pokrijejo...
kar se pa financ 20-letnih študentov tiče...verjamem, da je stanje bolj ubogo, je pa tudi res, da se sestra (če je po sreči) poroči le enkrat...pa termin za poroko se ve že vnaprej pa se lahko malo prihrani do poroke...
sicer pa kako bosta naredila, tako bo!
Se popolnoma strinjam, pa še to je nekako malo
Drugače pa, ko smo že pri tem, da naj bi se na poroko povabili najbližji, tisti, s katerimi pač hočeš to delit in pač preprosto bit z njimi in da se na poroko ne vabi zaradi denarja..
Poznam par, ki se je poročil (loooong time ago že sicer), on pa je za pričo vzel nekega bogataša, ampak ta mu je takoj, ko ga je prosil, naj bo priča povedal, da mu bo prinesel simbolično darilo, tako da ga naj ne vzame, če ga jemlje zaradi darila. In fant seveda da ne, da se mu ne gre za denar. In pride dan poroke. Priča je kupil kristalno vazo, jo dal aranžirat, vanjo pa skril ključe čisto novega avta, takrat menda kar zelo dosti vrednega, tako da jih mladoporočenca nista videla. In on tisto vazo podari, seveda fantu nič jasno. Čaka in čaka, je mislil, da presenečenje še pride.. Že bilo skoraj konec poroke, ko mu je šinilo v glavo, da pa presenečenja ne bo. In je zgrabil vazo (pred pričo), jo vrgel v steno in rekel priči, da če mu ni kaj več mogel kupit,, še te vaze ne rabi. Vaza je zadela ob steno, se razletela, v tistem pa je priča tja stopil pobral ključe, mu jih pokazal in šel z njimi vred in sta mladoporočenca ostala brez darila, in seemi to zdi čisto prav
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
ŽuŽa napisal/-a:Tuki se debatira predvsem o vrednosti darila; kot je npr. Jochie napisu da se njemu zdi 150€-200€ neki čist normalnega. Ampak enim pa ne; mislm, da nimajo vsi tok denarja da bi lahko kr 200€ dajal za darila. Dobr ok priče, starši, mogoče brat/sestra če sta finančno preskrbljena (svoja služba, itd..).
Ja, točno ta problem tudi jaz vidim.
Saj mi ne bi padlo na pamet prit nekam brez darila (poroka, rojstni dan, krst, karkoli) in tudi če bi bila jaz tista, ki se poroča, bi se mi zdelo čudno, če mi nekdo ne bi dobesedno nič prinesel. Imam vseeno toliko potrošniško oprane možgane, da se mi darila ob takih priložnostih zdijo nujna
Je pa razlika, če ti kuverto s 500 evri da bogat stric, ki ima svoj s.p., ali pa če se isto pričakuje od brata, ki si verjetno tudi istočasno rihta stanovanje, ustvarja družino,... Zato se mi zdijo takšna posplošena pravila glede daril milo rečeno trapasta.
Del moje žlahte je precej pri denarju, od njih si verjetno lahko obetam "primerno" darilo. Ampak jaz bi raje videla, da prideta dve moji teti, ki sta čisto brez denarja. Ju imam pač raje, pa čeprav v kuverto ne bosta dali 200 evrov.
Upam, da ne razmišljata enako kot Jochie, drugače bosta zavrnili moje vabilo, ker pač nimata za burek
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
men se zdi pa tole mal neumno, da prirediš poroko in potem dobesedno zahtevaš nenormalne cifre za darila, ker si pač jedel in pil zastonj in ker rože stanejo ipd. se ženiš za druge ali zarad sebe?te je kdo sploh slili, da narediš veleporoko in plačaš velik denarja za use potrebno?
da slišim kdaj, iz ust nekoga na katerega poroko sem vabljena, me zihr nebi blo.
sploh pa zahtevat od nekoga, ki si ne more prvoščt dat v dar dragega darila ali kuverte,ki ima zraven še kšne večje stroške in mu hinausko zabičat naj pač špara toliko časa prej.halo zadnja stvar, katero si želim, je da bi za mojo poroko moral folk polleta prej šparat za darilo in trpet na finančnem stanju.In sploh tazadnja stvar, pa da bi moja priča morala plačevati dekliščino,šopek če bi ga ukradli,čeulje in kajjestvemkaj se še spomnejo usega jst se bom proočila zato, da bom sklenila življenski korak s svojim partnerjem, da bova postala mož in žena in da bomo z bližnjimi zadevo zadevo zapili in zaplesali in se enkrat grupno najedli in pokramljali.Nikakor pa ne zahtevam od nikogar, da mi mora na vrat na nos nosit draga darila.Med drugim, ne hvala za kupljena darila,za darila ki se morajo kupiti.če ni iz srca mi ne pomeni čisto nič, pa makar tritaužnt evrou vredno.Nisem materialist in materialističnega folka ne maram.
Žuža, tri tedne nazaj sta se poročila brat od mojga in njegova.Moj je bil priča.In že v štartu so se zmenili, da moj ne plačuje kraj neveste in pdoobnega crap-a,ker pač so usi vedeli, da tist čas ni bil finančno na konju ampak v precejšnji krizi+to da ima še določene višje stroške za plačevat in enostavno več ne gre.Zato sva jima, ker rada potujeta kupila bon v vrednosti 200 € v eni od turističnih agencij.
in glede na to, da sta vedela da sm bla jst brez službe, da je bil moj v finančni krizi,sta vseeno darilo sprejela zelo zadovoljno,četudi je bil priča in bi moral po besedah nekaterih tukaj, najmanj 500 € odlomit.
in evo, sta si že rezervirala, en wlness "medeni" vikend,z masažami, kopelmi v dvoje in sta abnormalno navdušena.
Jst mislm, da se take stvari more razumet, če se ne, naj si pa potem tistih sto evrou če jima je premalo v rit utakneta!ostre besede, ampak res, od nekoga ki nima, pač ne morš pričakovat nevemkaj...So stvari, ki jih je treba razumet in stvari pri katerih pač ne morš z glavo skozi zid.
da slišim kdaj, iz ust nekoga na katerega poroko sem vabljena, me zihr nebi blo.
sploh pa zahtevat od nekoga, ki si ne more prvoščt dat v dar dragega darila ali kuverte,ki ima zraven še kšne večje stroške in mu hinausko zabičat naj pač špara toliko časa prej.halo zadnja stvar, katero si želim, je da bi za mojo poroko moral folk polleta prej šparat za darilo in trpet na finančnem stanju.In sploh tazadnja stvar, pa da bi moja priča morala plačevati dekliščino,šopek če bi ga ukradli,čeulje in kajjestvemkaj se še spomnejo usega jst se bom proočila zato, da bom sklenila življenski korak s svojim partnerjem, da bova postala mož in žena in da bomo z bližnjimi zadevo zadevo zapili in zaplesali in se enkrat grupno najedli in pokramljali.Nikakor pa ne zahtevam od nikogar, da mi mora na vrat na nos nosit draga darila.Med drugim, ne hvala za kupljena darila,za darila ki se morajo kupiti.če ni iz srca mi ne pomeni čisto nič, pa makar tritaužnt evrou vredno.Nisem materialist in materialističnega folka ne maram.
Žuža, tri tedne nazaj sta se poročila brat od mojga in njegova.Moj je bil priča.In že v štartu so se zmenili, da moj ne plačuje kraj neveste in pdoobnega crap-a,ker pač so usi vedeli, da tist čas ni bil finančno na konju ampak v precejšnji krizi+to da ima še določene višje stroške za plačevat in enostavno več ne gre.Zato sva jima, ker rada potujeta kupila bon v vrednosti 200 € v eni od turističnih agencij.
in glede na to, da sta vedela da sm bla jst brez službe, da je bil moj v finančni krizi,sta vseeno darilo sprejela zelo zadovoljno,četudi je bil priča in bi moral po besedah nekaterih tukaj, najmanj 500 € odlomit.
in evo, sta si že rezervirala, en wlness "medeni" vikend,z masažami, kopelmi v dvoje in sta abnormalno navdušena.
Jst mislm, da se take stvari more razumet, če se ne, naj si pa potem tistih sto evrou če jima je premalo v rit utakneta!ostre besede, ampak res, od nekoga ki nima, pač ne morš pričakovat nevemkaj...So stvari, ki jih je treba razumet in stvari pri katerih pač ne morš z glavo skozi zid.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
takole bom rekel...meni je sicer vseeno, kaj vi mislite, na svojo poroko nisem povabil ljudi zaradi daril, ker konec koncev je bilo vse plačano še preden sem darila sploh odpiral, je pa dejstvo, da če bi mene kdo povabil na svojo poroko ter da ne bi imel denarja za spodobno darilo, se poroke ne bi udeležil...
edit: na najini poroki je bila tudi ženina teta ter bratranec...njine prisotnosti sva bila zelo vesela, pa čeprav je bilo njuno darilo le objem...
edit: na najini poroki je bila tudi ženina teta ter bratranec...njine prisotnosti sva bila zelo vesela, pa čeprav je bilo njuno darilo le objem...
Zadnjič spremenil Jochie, dne 07. Jun. 2009 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
-
izzie - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 7. 2008
- Kraj: Prekmurje
Če bi se poročala npr. tvoja sestra, misliš, da bi ti bolj zamerila to, da si prišel brez darila ali da te sploh ni bilo (ker nimaš za darilo)?
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
-
*purple* - Cosmopsiho
nekateri smo pač iz bolj skromnih krogov doma in nismo vajeni in delani tako, da nam je material bolj pomemben od osebe same.
vkolikor se nekomu ki bi bil povabljen na mojo poroko denarno nebi izšlo in si nikakor nebi mogel privoščiti darila, bi mu skrajno zamerila, da se je nebi udeležil.Povabila sem osebo kot osebo in ne materiala!
učasih je dobro pretehtat take stvari, kot pa naredit nekaj, kar lahko prinese doživljenjske zamere.
se mi zdi, da taki dogodki use preveč izgubljajo svoj pomen in da vse preveč svet postaja materialističen.
vkolikor se nekomu ki bi bil povabljen na mojo poroko denarno nebi izšlo in si nikakor nebi mogel privoščiti darila, bi mu skrajno zamerila, da se je nebi udeležil.Povabila sem osebo kot osebo in ne materiala!
učasih je dobro pretehtat take stvari, kot pa naredit nekaj, kar lahko prinese doživljenjske zamere.
se mi zdi, da taki dogodki use preveč izgubljajo svoj pomen in da vse preveč svet postaja materialističen.
-
Shelve - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2009
Kdo pa sploh govori o tem, da se nekomu zameri, če ne da denarja?
Tako kot je že bilo rečeno, ko boste začele kalkulirati pred vašo poroko, vam bo takoj jasno, zakaj sta mladoporočenca vesela vsakega evra, še bolj pa vsakega stotaka.
Tako kot je že bilo rečeno, ko boste začele kalkulirati pred vašo poroko, vam bo takoj jasno, zakaj sta mladoporočenca vesela vsakega evra, še bolj pa vsakega stotaka.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Vau, kakšna obramba, Jochie Ker si ti poročen, si pa toplo vodo odkril in mi nimamo pojma, kako in kaj. Živim na svoje od 19. leta in vem, kako denar leti stran.
Drugač pa normalno, da se pričakuje, da se prinese kakšno darilo, ampak v okviru zmožnosti ane. Me je pa skor vrglo na rit tvoje razmišljanje, da se da minimalno 50 € na osebo, da se pokrije neke stroške, če tega nimaš, pa ne hod na poroko Mislm, wtf, sj se noben sam ne povab na tvojo poroko, zato, da se bo zastonj napil in nažru, po tvojih besedah.
Drugač pa normalno, da se pričakuje, da se prinese kakšno darilo, ampak v okviru zmožnosti ane. Me je pa skor vrglo na rit tvoje razmišljanje, da se da minimalno 50 € na osebo, da se pokrije neke stroške, če tega nimaš, pa ne hod na poroko Mislm, wtf, sj se noben sam ne povab na tvojo poroko, zato, da se bo zastonj napil in nažru, po tvojih besedah.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
*purple* - Cosmopsiho
Shelve napisal/-a:Kdo pa sploh govori o tem, da se nekomu zameri, če ne da denarja?
točno ta stavek ni bil napisan, ampak takih dejanj nekateri ne pozdravljajo lih najboljš kukr vidm.
In brez skrbi Shelve, mislm da se tud moj korak v zakonski stan bliža, tko da mam dost stvari skalkuliranih in vem kako bo denar letel.In letel bo zaradi mene, zaradi MOJE poroke, ne bom pa nobenmu polagala računou da je pojedu in popiu za trideset evrou!
ne jochie, mislm da bi mogu še enkrat prebrat.Zamerila bi nekomu, ki ga nebi bilo zato ker nima denarja za moje darilo.Wtf?!
stroški pa kukr sm rekla..jst grem v to in jst plačam z mojo željo.Ne morm potem nobenmu naprej metat ničesar.Tko kot je yazmeen napisala.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
pa ljudje božji, mislite, da sem ljudi vabil na poroko zato, da bi kaj dobil?
v tej temi se nisem postavil v vlogo obdarovanca ampak v vlogo obdarovalca...in še enkrat trdim, da se spodobi nesti darilo vsaj v vrednosti 50€ na osebo...najraje v denarju...
amen!
v tej temi se nisem postavil v vlogo obdarovanca ampak v vlogo obdarovalca...in še enkrat trdim, da se spodobi nesti darilo vsaj v vrednosti 50€ na osebo...najraje v denarju...
amen!
-
*purple* - Cosmopsiho
ja ne ne mislm tega, usaj upam, da ni blo tako.
Govoru si pa lih v tej smeri, kot da če ne prneseš ornk darila, da se kukr to ne spodobi.
se strinjam z zadnjo trditvijo,da se nekaj useeno spodobi.Ampak še vedno pa ne moreš zahtevat nemogočih cifer od ljudi, ki si tega ne morjo prvoščt.In še vedno, zame, šteje darilo iz srca, pa makar za deset evrou in za razliko od tebe, ne maram kuvert z denarjem.
Govoru si pa lih v tej smeri, kot da če ne prneseš ornk darila, da se kukr to ne spodobi.
se strinjam z zadnjo trditvijo,da se nekaj useeno spodobi.Ampak še vedno pa ne moreš zahtevat nemogočih cifer od ljudi, ki si tega ne morjo prvoščt.In še vedno, zame, šteje darilo iz srca, pa makar za deset evrou in za razliko od tebe, ne maram kuvert z denarjem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]