Hrvaška glasba
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tina Verbič - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Veliki Gaber
Okej, sem gledala po forumu in nisem še nikjer zasledila nobene teme o hrvaški glasbi (upam, da nisem česa spregledala
)... a noben ne posluša, al kako?
No, meni je njihova glasba ena boljših, imajo nekatere (za moje pojme) dost kvalitetne izvajalce (Tony Cetinski, Mišo Kovač...)
Ampak, mi je pa smešno, kako nekateri mislijo, da pod hrvaško glasbo spada samo dalmatinska...
in ko potlej kdo reče, da posluša dalmatinsko glasbo - Tonyja Cetinskega...
Spet drugi pa pravijo, da imajo ful radi dalmatinsko glasbo, ampak poznajo pa samo Oliverja Dragojevića (in še to po možnosti samo pesem Cesarica)...
Kaj pa vi mislite o hrvaški glasbi? Poslušate? Ne poslušate? Kateri izvajalci so vam najljubši?

No, meni je njihova glasba ena boljših, imajo nekatere (za moje pojme) dost kvalitetne izvajalce (Tony Cetinski, Mišo Kovač...)
Ampak, mi je pa smešno, kako nekateri mislijo, da pod hrvaško glasbo spada samo dalmatinska...

Kaj pa vi mislite o hrvaški glasbi? Poslušate? Ne poslušate? Kateri izvajalci so vam najljubši?

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
hate it.
to je primerno samo za situacije, ko sediš v kampu, si že prijetno podkrepljen in s porcijo kalamrov pred sabo.
pa še takrat bolj po sili.
jinx so edino kul
to je primerno samo za situacije, ko sediš v kampu, si že prijetno podkrepljen in s porcijo kalamrov pred sabo.
jinx so edino kul

-
Ajda Sitar - Sramežljivka
- Kraj: Domžale
floribunda napisal/-a:hate it.
jinx so edino kul
ne bom rekla ravno hate it, ampak se pa strinjam z zgoraj napisanim. taka na izi muska, za na morje

Pa poznam več kot samo Cesarico, me je enkrat en fant peljal na koncert od Dragojevica in sem se pred tem v enem tednu naučila vsaj ene 20 njegovih komadov

-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Pravzaprav ne vem, kaj je kao hrvaska glasba? Ce je to samo v stilu Tonyja Cetinskega, potem se lahko podpisem pod floribundin post.
Ce pa je to misljeno kot prostorsko, potem jih je eno par dobrih. Recimo Laufer, Let 3, KUD Idijoti, Vatra, Urban, Hladno pivo, in nenazadnje Prljavo kazaliste, Plavi orkestar
Ce pa je to misljeno kot prostorsko, potem jih je eno par dobrih. Recimo Laufer, Let 3, KUD Idijoti, Vatra, Urban, Hladno pivo, in nenazadnje Prljavo kazaliste, Plavi orkestar

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
buubbika napisal/-a:kepka napisal/-a:Plavi orkestar
Ta band pa ne bo spadal pod hrvaško glasbo.
O, hvala da si me popravila. Zgleda da me je mal zanesl pr nastevanju (se dobr, da nisem nadaljevala z Indexi, Divljimi Jagodami, Bjelo Dugme - to bi bila sele sramota

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
kepka napisal/-a:Ce pa je to misljeno kot prostorsko, potem jih je eno par dobrih. Recimo Laufer, Let 3, KUD Idijoti, Vatra, Urban, Hladno pivo, in nenazadnje Prljavo kazaliste, Plavi orkestar
Jap, Hladno pivo so zakon!

-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Kraj: Hrastnik
Država na splošno, kaj pa vem... Nisem nacionalistična, a Hrvatov in Hrvaške enostavno ne maram, pa čeprav vsako leto tam vsaj dva tedna dopustujemo. Sicer pa - Prljavo kazalište in podobni - definitivno ja!
Je pa res, da paše poslušat kaj dalmatinskega, ko se peljemo na morje, ker je nekaj komadov res dobrih.
Je pa res, da paše poslušat kaj dalmatinskega, ko se peljemo na morje, ker je nekaj komadov res dobrih.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Rebeka Kupec napisal/-a:Nisem nacionalistična, a Hrvatov in Hrvaške enostavno ne maram
Si nacionalistična.
Jaz pa ne maram ne dalmatinskih, ne slavonskih pesmi.Všeč mi je pa npr Karma, pa tudi Colonia gre kdaj v uho.Pa Stavros tudi, priznam.
The world is as you are.
-
Še enkrat podajam enako repliko kot v neki drugi temi - če ne poznaš mojih razlogov za to, da mi nekaj ni všeč/nekoga ne maram, ne bodi tako prepričana o svojem mnenju. Ne poznaš okoliščin in tvoja sodba zato ne more biti utemeljena. 

-
Mislim, da lahko prihraniš nacionalizem za kakšno drugo temo in me o tem povprašaš tam, namesto da pišeš tu, v Tinini temi.
-
Še enkrat - odpri tovrstno temo, pa se bom z veseljem pogovorila o tem.
Spomnila sem se še poslušanja Severine in Danijele, ko sem bila majhna.
Zabavni spomini, ni kaj. 

Spomnila sem se še poslušanja Severine in Danijele, ko sem bila majhna.

-
emanuela napisal/-a:To ni tako grozen off topic.Enostavno se mi ne zdi na mestu govorjenje proti celemu narodu samo zaradi nekaj izkušenj.
Se podpišem pod tole objavo, emanuela.
Rebeka Kupec napisal/-a:Mislim, da lahko prihraniš nacionalizem za kakšno drugo temo in me o tem povprašaš tam, namesto da pišeš tu, v Tinini temi.
Se pa tudi s temle strinjam...

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov