Hrvaška glasba

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tina Verbič
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2010
Kraj: Veliki Gaber

Neprebrana objavaNapisal/-a Tina Verbič » 30. Mar. 2010 21:07

Okej, sem gledala po forumu in nisem še nikjer zasledila nobene teme o hrvaški glasbi (upam, da nisem česa spregledala :? )... a noben ne posluša, al kako? :D

No, meni je njihova glasba ena boljših, imajo nekatere (za moje pojme) dost kvalitetne izvajalce (Tony Cetinski, Mišo Kovač...)

Ampak, mi je pa smešno, kako nekateri mislijo, da pod hrvaško glasbo spada samo dalmatinska... :D in ko potlej kdo reče, da posluša dalmatinsko glasbo - Tonyja Cetinskega... :lol: Spet drugi pa pravijo, da imajo ful radi dalmatinsko glasbo, ampak poznajo pa samo Oliverja Dragojevića (in še to po možnosti samo pesem Cesarica)... :D

Kaj pa vi mislite o hrvaški glasbi? Poslušate? Ne poslušate? Kateri izvajalci so vam najljubši? :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 30. Mar. 2010 21:26

hate it.
to je primerno samo za situacije, ko sediš v kampu, si že prijetno podkrepljen in s porcijo kalamrov pred sabo.
pa še takrat bolj po sili.

jinx so edino kul :)
Uporabniški avatar
Ajda Sitar
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajda Sitar » 30. Mar. 2010 21:44

floribunda napisal/-a:hate it.
to je primerno samo za situacije, ko sediš v kampu, si že prijetno podkrepljen in s porcijo kalamrov pred sabo.
pa še takrat bolj po sili.

jinx so edino kul :)

ne bom rekla ravno hate it, ampak se pa strinjam z zgoraj napisanim. taka na izi muska, za na morje :)
Pa poznam več kot samo Cesarico, me je enkrat en fant peljal na koncert od Dragojevica in sem se pred tem v enem tednu naučila vsaj ene 20 njegovih komadov :) :)
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 30. Mar. 2010 21:54

Pravzaprav ne vem, kaj je kao hrvaska glasba? Ce je to samo v stilu Tonyja Cetinskega, potem se lahko podpisem pod floribundin post.

Ce pa je to misljeno kot prostorsko, potem jih je eno par dobrih. Recimo Laufer, Let 3, KUD Idijoti, Vatra, Urban, Hladno pivo, in nenazadnje Prljavo kazaliste, Plavi orkestar :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 31. Mar. 2010 1:21

buubbika napisal/-a:
kepka napisal/-a:Plavi orkestar :D

Ta band pa ne bo spadal pod hrvaško glasbo.

O, hvala da si me popravila. Zgleda da me je mal zanesl pr nastevanju (se dobr, da nisem nadaljevala z Indexi, Divljimi Jagodami, Bjelo Dugme - to bi bila sele sramota :D) No, pa dodajam se Atomsko skloniste pa Paraf.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Tina Verbič
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tina Verbič » 31. Mar. 2010 14:55

kepka napisal/-a:Ce pa je to misljeno kot prostorsko, potem jih je eno par dobrih. Recimo Laufer, Let 3, KUD Idijoti, Vatra, Urban, Hladno pivo, in nenazadnje Prljavo kazaliste, Plavi orkestar :D

Jap, Hladno pivo so zakon! :D
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Hrastnik

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:41

Država na splošno, kaj pa vem... Nisem nacionalistična, a Hrvatov in Hrvaške enostavno ne maram, pa čeprav vsako leto tam vsaj dva tedna dopustujemo. Sicer pa - Prljavo kazalište in podobni - definitivno ja!
Je pa res, da paše poslušat kaj dalmatinskega, ko se peljemo na morje, ker je nekaj komadov res dobrih.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 15:45

Rebeka Kupec napisal/-a:Nisem nacionalistična, a Hrvatov in Hrvaške enostavno ne maram

Si nacionalistična.
Jaz pa ne maram ne dalmatinskih, ne slavonskih pesmi.Všeč mi je pa npr Karma, pa tudi Colonia gre kdaj v uho.Pa Stavros tudi, priznam.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:49

Še enkrat podajam enako repliko kot v neki drugi temi - če ne poznaš mojih razlogov za to, da mi nekaj ni všeč/nekoga ne maram, ne bodi tako prepričana o svojem mnenju. Ne poznaš okoliščin in tvoja sodba zato ne more biti utemeljena. :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 15:52

Torej po novem nisi nacionalist, če ne maraš okrog 4 milijone in pol prebivalcev samo zato, ker so hrvati?
Tu ne moreš imeti nikakršnega razloga, razen nacionalizma, draga moja.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 15:59

Mislim, da lahko prihraniš nacionalizem za kakšno drugo temo in me o tem povprašaš tam, namesto da pišeš tu, v Tinini temi.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 16:04

To ni tako grozen off topic.Enostavno se mi ne zdi na mestu govorjenje proti celemu narodu samo zaradi nekaj izkušenj.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rebeka Kupec
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Rebeka Kupec » 31. Mar. 2010 16:37

Še enkrat - odpri tovrstno temo, pa se bom z veseljem pogovorila o tem. :)

Spomnila sem se še poslušanja Severine in Danijele, ko sem bila majhna. :D Zabavni spomini, ni kaj. :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 31. Mar. 2010 16:39

Glede na to, da si napisala da ne maraš hrvatov, mislim da lahko brez slabe vesti podam repliko.In ne, ne bom odpirala takšnih tem.Imam že brez tega dovolj ljudi, ki posplošujejo.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tina Verbič
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tina Verbič » 31. Mar. 2010 18:20

emanuela napisal/-a:To ni tako grozen off topic.Enostavno se mi ne zdi na mestu govorjenje proti celemu narodu samo zaradi nekaj izkušenj.

Se podpišem pod tole objavo, emanuela.

Rebeka Kupec napisal/-a:Mislim, da lahko prihraniš nacionalizem za kakšno drugo temo in me o tem povprašaš tam, namesto da pišeš tu, v Tinini temi.

Se pa tudi s temle strinjam... :D :D

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov