'Duhoviti' natakarji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
..Evelyn.. napisal/-a:Ampak to ni prav. Če vam piše DELOVNI čas do 10h, morate do 10h tud stranko postrežt. Tud mi v trgovini nmormo kt ob sedmih že zapret blagajn, če dela trgovina do osmih, še 15 čez osem mormo stranki računat sranje, k ga je iskala dve uri in prišla šele zdaj.
No tole je sicer mal OT, ampak to se mi pa recimo res zdi fuuuul nevljudno, da pride folk v trgovino 5min predn se zapre in pol še 15min lutajo po trgovini. Mislim?! Sicer nism nikol delala v trgovini, ampak mam tok vljudnosti, da če vidim da mi ne bo ratal pridet v trgovino prej kot par minut, predn se zapre, pač ne grem. Isto v gostilni - če je odprta do 10h, se spokam ob 10h (oz. kakšno minuto prej). Pa tud če je še folk tam (in itak bo še odprto, ker dokler je folk, more bit odprto - kar je recimo men totalna bedarija). Se mi zdi pač vljudno tak. Glede tega, če zadnje pol ure ne bi dobla kavice, pa tud ne bi neki komplicirala. Sam js niti zadnje pol ure ne bi tja pršla. Drugač sm pa recimo js delala v savni, ki je bla odprta do 10h, pa so se recimo eni 5 čez 10 še tuširal. Pi***, to ni gostilna, da greš kdaj ti paše. Seveda sm jih itak "nagnala" ven (pač, na kok se je dal lep način). Sam ne vem kak so eni tk brezobzirni, no.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Ja ok ampak eno je, da prideš ti 10 do desete in hočeš naročit kavo, drugo pa je če prideš ob deveti in naročiš kavo pa ti reče, da je ne morš več dobit. WTF?? Če se ti ne da delat tam do desete, pejt na njivo krompir pobirat....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Dita- napisal/-a:*purple* napisal/-a: purple, če bi pršla k men v slaščičarno kjer delam ob 9h (zapre se pa ob 10h) tud gotovo ne bi dobila kavice. pa če bi se na trepalnce postavla. pa to ne zaradi moje nesramnosti, ampak zaradi tega ker smo pač s šefom tako zmeneni da ob 9h začnemo počasi lokal pospravlat. razn če ni neke velike gužve (kar je ponavadi ni).
no ampak če slučajno prideš, ti kr reč da si purple, pa ti bom skuhala uno kavo
Slab šef.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
McLarnovc napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:Ampak to ni prav. Če vam piše DELOVNI čas do 10h, morate do 10h tud stranko postrežt. Tud mi v trgovini nmormo kt ob sedmih že zapret blagajn, če dela trgovina do osmih, še 15 čez osem mormo stranki računat sranje, k ga je iskala dve uri in prišla šele zdaj. Luštno bi blo, če bi vam kdo inšpekcijo poklical, ko bi ga zavrnila potem bi pa žvižgal dogovor s tvojim šefom. Zakaj potem preprosto ne zaprete ob devetih in pospravljaš v miru do desetih? Svašta.
Se strinjam ja....
In jaz tudi.
-
vrvica - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 6. 2005
Do zdej se je enkrat samkrat zgodilo, da je tip prsu 10 do 10 in hotu met kavo, pa sem rekla da ce bi mogoce kaj drugega, ker imam ze pomito in je takoj reku da ni panike. Jih je pa ze vec prislo ob 9h pa so ze takoj rekli "kavo imas pa ze pomito ane?", ker so ocitno od drugod navajeni da je ne dobijo eno uro pred zaprtjem lokala. Ce bi pac prsla 10 do 10 in rekla da res hoces kavo, tud ce mam ze pomito, bi ti jo nardila.
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
- AbbA
- Debatorica
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
V enem lokalu sem doživela, da je kolega hotel imeti kavo okoli osmih zvečer, lokal pa je odprt od 7h zjutraj do uradno 23h, med vikendi tudi več. Ko jo je naročil mu je natakarica rekla, da se kave ne da več dobiti, ker je že pomila kavomat. Tri ure pred zaprtjem. Res je, da ob takih urah večina ne naroča več kav in da pride v lokal samo mularija pit, ampak vseeno, lokal je odprt in na ceniku ima kavo, ma da mu jo postreže!!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
V tak kafič jaz več kot enkrat že ne bi šla. Organsko ne prebavljam nadutih kelnarjev, ki se obnašajo, kot da ti delajo nevemkakšno uslugo s tem, da te postrežejo, pa čeprav je dečko plačan za to, da mi skuha in prinese kavo, ne pa za to, da v praznem kafiču cajtnge bere.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
hm ja. pač situacije nism dobro razložila to je pač slaščičarna bl sred vasi 10 minut vn iz mesta. in č na ez dan laufajo tortice, kavice, ni da ni, zvečer se pa tm zadržuje vaška mladina, k roko na srce, spijejo sm pa tja kakšn decideci oz. bl sedijo tam kot da bi kej denarja tm pustl. tko pač zlo domač folk je tam, še posebej zvečer. če pride kdo starejši (domačin), pol ponavad itak pije pir. pa sej pač se opravičiš pa poveš da je vse spucano, če je stranka zatežena mi ni panike skuhat une kave, ampak taga primera še ni blo.
pač po 9uri je ful mal prometa. in ker traja 1 uro (približno) da pospraviš cel lokal, se šefu preprosto ne splača da bi nas plačeval še eno dodatno uro, če že ob 9h ni skor nč folka.
pač po 9uri je ful mal prometa. in ker traja 1 uro (približno) da pospraviš cel lokal, se šefu preprosto ne splača da bi nas plačeval še eno dodatno uro, če že ob 9h ni skor nč folka.
Our passion is our strength <3
-
jullia_ - Cosmopsiho
Brez skrbi, poznam precej zgodb o takšnih šefih, ki jim je vsakega evra škoda, pa čeprav gre za investicijo v večji promet in s tem profit.
Njegov problem, če je tako butast, da ne razume, da gre vsaka prodana kava njemu v plus.
Kar se mene tiče, se lahko z zaposlenimi dogovori, da začnejo že sredi popoldneva pucat, pa po možnosti še vrata zaklenejo in luči ugasnejo, da jih ne bo slučajno kakšna stranka zmotila pri pospravljanju, ker v tak lokal itak ne mislim hodit.
Njegov problem, če je tako butast, da ne razume, da gre vsaka prodana kava njemu v plus.
Kar se mene tiče, se lahko z zaposlenimi dogovori, da začnejo že sredi popoldneva pucat, pa po možnosti še vrata zaklenejo in luči ugasnejo, da jih ne bo slučajno kakšna stranka zmotila pri pospravljanju, ker v tak lokal itak ne mislim hodit.
-
Dita- - Kofetarica
hej hej hej u izi punca no lej ne razumeš: zvečer ni dela. ni obiska. isti k***c bi bil če bi dol zaprl. (no ravn isti k***c ni, ker mogoče se najde kdo ki pride na PIR). sm sam primer hotla dat. valda se to nebi spodobl za en kafič sred mesta, k ma skoz polno folka. tut ne bi se spodobl za tak kafič da se zapre točno ob uri, ampak pač malo potegneš, da gosti v miru spijejo. maximalno 1 uro. in to tut jz nardim (razn če so to že prej omenjena mularija, pri katerih 1 od desetih pije decideci).
šef ni škrt, nasprotje od tega, ker je ravno vzel ta kafič v najem ko je bil čist na podnu, in je vse pošmekou, dvignu promet, vložu dost enga keša. sam tut butast se mu zdi, da bi ble me še eno uro tam za brezveze če lahko ob 10h zaključmo. dejstvo je da ni prometa po deveti. mogoče kakšna tortica za domov, pivo, sok. NI prometa. kavice zvečer ne grejo. če jo pa kdo hoče pa povem da je spucan in če mi reče stranka ja a pol se ne bi dal dobit, al pa kr kol taga da pač vidim da ni zadovoljna z drugo pjačo, ji pač skuham kavo.
get it?
šef ni škrt, nasprotje od tega, ker je ravno vzel ta kafič v najem ko je bil čist na podnu, in je vse pošmekou, dvignu promet, vložu dost enga keša. sam tut butast se mu zdi, da bi ble me še eno uro tam za brezveze če lahko ob 10h zaključmo. dejstvo je da ni prometa po deveti. mogoče kakšna tortica za domov, pivo, sok. NI prometa. kavice zvečer ne grejo. če jo pa kdo hoče pa povem da je spucan in če mi reče stranka ja a pol se ne bi dal dobit, al pa kr kol taga da pač vidim da ni zadovoljna z drugo pjačo, ji pač skuham kavo.
get it?
-
jullia_ - Cosmopsiho
Saj čisto razumem vidik kelnarice, ki želi biti čimprej doma in šefa, ki ne bo za brezveze plačeval dodatne ure dela. Pa v bistvu moj komentar sploh ni letel nate in tvojo vaško gostilno, ampak na številne poste nad mano, v katerih je folk pisal, kakšnega odnosa so deležni v raznoraznih kafičih.
Jaz kot stranka imam možnost, da grem v lokal, ki ga sama izberem. In kvaliteta postrežbe predstavlja kar pomemben kriterij, glede na to, da je pivo povsod enako, čaj tudi, pri kavi iz avtomata pa nisem ravno izbirčna.
Če se moram nekje pogajat za kavo in prepričevat natakarico, da res ne bom zadovoljna s sokom, ker želim prav kavo, me tja gotovo ne bo več. Če bom ob vstopu v lokal deležna zavijanja z očmi, ker je samo še pol ure odprt, kelnar je pa hotel malo prej domov, tudi ne. Tudi 20 minut čakanja na postrežbo ima ponavadi takšne posledice.
Razlogi za takšno obnašanje me povečini niti ne zanimajo, ker na pijačo ne hodim iz nekakšnih dobrodelnih vzgibov, da ne bodo gostinci propadli. Storitev (vedno dražje) plačam in imam zato tudi določena pričakovanja.
Lokalov je itak povsod dovolj in dokler se ne bo to spremenilo, bom svoj denar pač puščala nekje, kjer bom imela občutek, da zanj v resnici tudi nekaj dobim.
Jaz kot stranka imam možnost, da grem v lokal, ki ga sama izberem. In kvaliteta postrežbe predstavlja kar pomemben kriterij, glede na to, da je pivo povsod enako, čaj tudi, pri kavi iz avtomata pa nisem ravno izbirčna.
Če se moram nekje pogajat za kavo in prepričevat natakarico, da res ne bom zadovoljna s sokom, ker želim prav kavo, me tja gotovo ne bo več. Če bom ob vstopu v lokal deležna zavijanja z očmi, ker je samo še pol ure odprt, kelnar je pa hotel malo prej domov, tudi ne. Tudi 20 minut čakanja na postrežbo ima ponavadi takšne posledice.
Razlogi za takšno obnašanje me povečini niti ne zanimajo, ker na pijačo ne hodim iz nekakšnih dobrodelnih vzgibov, da ne bodo gostinci propadli. Storitev (vedno dražje) plačam in imam zato tudi določena pričakovanja.
Lokalov je itak povsod dovolj in dokler se ne bo to spremenilo, bom svoj denar pač puščala nekje, kjer bom imela občutek, da zanj v resnici tudi nekaj dobim.
-
Mrs Beauty - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Se strinjam z jullio. Se mi zdi smešno (pa brez zamere tistim, ki delate v gostinstvu oz. imate takšno strategijo glede ene f*kin kave), da delate razlike med gosti. Ne razumem te politike v gostinstvu - a ni isto sranje, če postrežete stranko s kavo, čeprav ste že spucali kavomat 10 min pred zaprtjem, ko pa potem itak počakate, da se lokal sprazni, ker je treba počakat oz. "delat" tako dolgo kot so stranke v lokalu? Tu ni logike.
In ja, vedno dražje si je privoščiti eno kafe v lokalu, potem pa še nisi postrežen tako kot je treba ali pa so kelnarji slabe volje, ker morajo delat. Ja kdo jim je pa kriv no, saj vsi delamo, le da si vsak sam izbere kakšno delo bo opravljal.
In ja, vedno dražje si je privoščiti eno kafe v lokalu, potem pa še nisi postrežen tako kot je treba ali pa so kelnarji slabe volje, ker morajo delat. Ja kdo jim je pa kriv no, saj vsi delamo, le da si vsak sam izbere kakšno delo bo opravljal.
Zadnjič spremenil Mrs Beauty, dne 05. Feb. 2012 18:20, skupaj popravljeno 1 krat.
"If a guy doesn't call you, he doesn't want to call you. And if a guy treats you like he doesn't give a shit, it's because he doesn't give a shit." (He's Just Not That Into You movie)
-
Dita- - Kofetarica
jullia_ napisal/-a:
to pa se seveda strinjam s tabo. pa vedno več je kelnarjev in kelnarc, ki se tko obnašajo, žal. men je v veselje delat s folkom, zato tudi delam v gostinstvu. tko da tut če se kdo pošali na moj račun ne zavijem z očmi, ampak to vzamem kot popestritev na delavnem mestu in se pošalim nazaj.
mam pa sodelovko k je tok gadna da me včasih prime da bi ji jz kšno zabrusla ko pride delat, kaj šele stranka. to zgleda tko da ona pride v šank, in kuj začne uooo fak se mi ne da delat, zravn sodi miljon kletvic ki jih raj nam pisala, pol pa pride kakš znanec na kavo pa mu nazaj zabrus: ma kr sam si jo skuhej no sej vprašanje časa koliko časa bo še pri nas. jz bi jo v rit brcnla. itak pa k ona dela folk sploh ne hod ker ve da dela in se jim je ne da prenašat. šefu pa seveda nenormalno leze v rit.
jz mam pa take izkušnje s tečnimi kelnarji predvsem v kakšnih bl fensi lokalih po lj, al pa na bledu npr. že k pride do mene me prečekira od nog do glave in mi ustreli en pogled ala 'kaj pa ti sploh tukej delaš' (sem bl športn tip punce, štikli pa to ni zame) in me s strašno nejevoljo praša kaj bom. bleh. bi ji najraj šalco v glavo vrgla.
-
electra* - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 8. 2007
- Kraj: Maribor
Nevem jaz kakšnih hujših problemov nikoli nisem imela, razen z čakanjem...ampak kolk vidim ko pišete, je prvo kar mi pade na pamet o takih kelnarjih, kaj si pa sploh mislijo da so??večina primerov ima 3 letno oz. poklicno gostinsko šolo, le redki imajo tisto 4 letno...pa bojo oni meni zbijali moralo, a-a ni šans!delavec v tovarni ima delovni čas npr. od 6.00-14.00 in more delati točno do 2,šele potem lahko gre domov in ne more že ob 1 začet pospravljat in čistit svojo delovno mesto, isto velja za kelnarje...pa npr. policaji, če se zgodi prometna nesreča tudi ne morejo rečti ura je 2, konec delovnega časa jaz grem domov, ampak morejo delati tak dolgo dokler se vse ne uredi...
Torej če se vrnemo na lokale itd., kupec oz. gost ima vedno prav, ampak tega se malo kdo drži...torej če je na ceniko kava, jo morejo streči od začetka obratovanja do konca!
Mmmm resnično upam da bo kdo naletel name, ker jaz pa ne bom šparala jezika, niti najmanj...
Torej če se vrnemo na lokale itd., kupec oz. gost ima vedno prav, ampak tega se malo kdo drži...torej če je na ceniko kava, jo morejo streči od začetka obratovanja do konca!
Mmmm resnično upam da bo kdo naletel name, ker jaz pa ne bom šparala jezika, niti najmanj...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov