'Duhoviti' natakarji

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Apr. 2009 16:43

Včeraj smo bili v Bratislavi in dobimo račun za hrano in pijačo. Na listku je lepo sprintana specifikacija in 72,90 EUR. Natakar je to cifro lastnoročno s kulijem prečrtal in zraven napisal +10% in napisal za skor 10 EUR višjo cifro.

Pol pa še priznat ni hotel, da je to za njegov žep. Ko smo rekli, da lahko koga pokliče, če hoče, mi bomo plačali samo originalen znesek, je pa utihnil. Besen ko s***, ampak menje blo prov vseeno. Mislim, da si gre sam zaračunat 10EUR napitnine, je pa prav debilno.
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 30. Apr. 2009 17:06

Rečš: Ja kuga a sua kej pujedle al kuga?? Ab'm uhka račun pukazou?

Do sedaj so mi vedno izdajali račun pa tudi sama pogledam ceno tako, da vem koliko približno pride.
Da si gre pa natakar sam računat napitnino je pa ozlarija. Jaz če ne razumem prav na koliko želi stranka zaokrožit lepo vse vrnem, pa bo potem če bo hotla dat napitnino že na mizi pustila.
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Apr. 2009 17:09

Saj račun smo dobili, vse lepo črno na belem, on je pa sam prečrtl ceno in napisal novo, svojo. In dejansko pričakoval, da ne bomo nič reagirali... :yau:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Apr. 2009 17:11

Sam po nekaterih državah si vedno 10% napitnine prištejejo zdraven. Kao za postrežbo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 30. Apr. 2009 17:26

ali pa to da si se za mizo usedel (pač kozarci in to).
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 30. Apr. 2009 17:28

10 EUR ne dam, ni šans. Meni je bilo to tako arogantno, da ni res. Pa, da bi bilo v sistemu tako narejeno, ne pa da mi gre na roke prečrtat. Aja, še to, pri njemu je to tako izgledalo: 72,90 EUR + 10% = 82,90 EUR. Haloooooo? Matematika?!

Jaz kaj takega še nisem doživela na potovanjih nikjer.
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 30. Apr. 2009 19:01

Meni se je par tednov nazaj v Celju zgodilo nekaj totalno neverjetnega. Zdaj sem zgubla še zadnje spoštovanje do gostincev ( v SLO).
S kolegi smo zvečer sedeli pred lokalom ki ima mize tudi zunaj... bila je srednja gužva, ker je bil notri nek koncert. Skratka gužva ko gužva, nč pretiranga !! No in pride kelnarca vn, neka starejša rusinja bi rekla al ukrajinka in ji kolega ki ne pije alkota naroči kavo. In ženska mu reče, da mu tega ne bo prinašala, ker je gužva in da ne bo koga polila. WTF?? No, pol naroči čaj in reče ona da to je enako in da tudi tega ne bo nosla. Nakonc si je naroču cocacolo ker je pač bol tihe sorte. No, jz pa nisem tihe sorte in sm se od šoka zarad njene predrznosti začela smejat ker sem najprej misla da se zajebava. In nato se ženska zapiči vame in mi reče češ kaj mi je smešno. Pa sm odvrnila da mi je smešno, da v lokalu sredi Celja človek ne more dobiti kave in čaja. Do takrat me je ženska vikala. Nato pa mi reče : kolk si pa ti stara ? No men se je utrgal, ampak sem se mela pod kontrolo ker es ne mislim spuščat tko nizko in sem ji začela govorit neki o spoštovanju in da ona ne more izbirat kaj bo ona postregla kr je to njen šiht. Zdravnik tud ne more rečt pacientu z gripo da ga ne bo sprejel, ker je to nalezljivo. Halo ? Saj je plačana za to. Na koncu me pa začne še tikat in poniževat ter bit nesramna.
fuj fuj fuj, kje v tujini tega zlepa ne doživiš :roll:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 30. Apr. 2009 19:08

in kako se je pol koncalo? se je nehala upirati ali je bilo po njeno?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Apr. 2009 19:15

Prejšnji teden sem spoznala, kako zadrti in tečni kelnarji s(m)o Slovenci. V Londonu smo vsak večer viseli v baru, kjer nam stregli 2 Španki. Tolk dobre volje in nasmejanih punc še nisem srečala. Vsaj eni, ki sta se obnašali kot da jima to ni največja muka na svetu. Lahko si ju ogovoril, sta se pogovarjali s tabo, če je kdo kaj polil, se nista drli nate, dali ostanek koktejla, ker preveč zmešali. Peli sta ob skladbah, na pol plesali ob mešanju koktejlov. Te res prime, da bi šel še kdaj v tist bar :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 30. Apr. 2009 19:15

Končalo se je tko, da je ta fant pač dobu Cocacolo - ker se ni nč postavu zase, je bol mirn. Seveda se mu je pa butast zdel, ampak ni hotu delat scene. No, če bi šlo zame bi vztrajala do konca, čeprav bi mi pomoje špuknila v tisto kavo. No, upam da mi vseeno ni v bambus, ki sem ga pila.Alko je brez problema prnesla, kej toplega pa ne.
Pol je šla stran, ko sem ji začela tisto o spoštovanju. Zavijala z očmim, bila jezna in šla stran.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 30. Apr. 2009 19:20

aha...no pol mate lahko za tolazbo vsaj to da ste ji pritisk dvignili :D
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 30. Apr. 2009 20:55

UG84 napisal/-a:10 EUR ne dam, ni šans. Meni je bilo to tako arogantno, da ni res. Pa, da bi bilo v sistemu tako narejeno, ne pa da mi gre na roke prečrtat. Aja, še to, pri njemu je to tako izgledalo: 72,90 EUR + 10% = 82,90 EUR. Haloooooo? Matematika?!

Jaz kaj takega še nisem doživela na potovanjih nikjer.

Po nekaterih državah napitnina enostavno mora bit, če ne je zamera. Kako je v Bratislavi sicer ne vem. Ampak se pa meni zdi neumno tole z napitninami,... kdo pa enemu delavcu v tovarni da kaj "napitnine". Sicer sama delam v frizerstvu kjer včasih kakšen primakne kakšen euro, ampak vedno manj. Splošno se mi a zdi to neka čudna navada. Nekdo bi lahko potem veliko zaslužil na ta račun.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 30. Apr. 2009 21:01

V Grčiji si napitnino večinoma kar sami vzamejo. Enkrat sva s fantom dobila račun za 26 €, fant je pač dau 30 €, nazaj pa nisva dobila niti centa. Tip je pobrau denar, pospravu najino mizo in šou strežt k drugim.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Apr. 2009 21:01

Marlboro_gold napisal/-a:kolega ki ne pije alkota naroči kavo. In ženska mu reče, da mu tega ne bo prinašala, ker je gužva in da ne bo koga polila. WTF?? No, pol naroči čaj in reče ona da to je enako in da tudi tega ne bo nosla.

To sem jaz isto doživela v Ljubljani, ko sem naročila čaj. Te ima, da sploh ne bi nič naročil.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 30. Apr. 2009 21:06

orhideja1 napisal/-a:
Marlboro_gold napisal/-a:kolega ki ne pije alkota naroči kavo. In ženska mu reče, da mu tega ne bo prinašala, ker je gužva in da ne bo koga polila. WTF?? No, pol naroči čaj in reče ona da to je enako in da tudi tega ne bo nosla.

To sem jaz isto doživela v Ljubljani, ko sem naročila čaj. Te ima, da sploh ne bi nič naročil.

Js sem enkrat v Ljubljani naročila vodo (v flaški pač, ne iz pipe), pa mi je tut niso hotli prinest in sem rekla, da druzga pa pač ne bom pila. In se obrne in gre, nakar pride nazaj čez 2 minutki in reče, da moram naročit al pa ne smem tam sedet. In sem še enkrat lepo naročila vodo, ona pa meni, da vode ne morm dobit (iz ne vem kakšnih razlogov - ni biu razlog, da jo je zmanjkalo). Potem je stala ene par minut in me spraševala kaj naj mi prinese, js sem jo lepo ignorirala, potem je pa itak že prišla kolegica in sva šli drugam. :P

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov