'Duhoviti' natakarji

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 03. Maj. 2009 12:52

Do mene se večina normalno obnaša, sm jz prjazna, so oni prjazni .. al pa vsaj nevtralni. Se mi zdi, da je drgač res ful preveč praznih, zdelanih obrazov med prodajalci. Sam kaj češ, mene bi tut ubijal cel dan bit za eno blagajno. Brrr. Jz ponavad vsakmu zaželim lep dan/večer, pa se večina pol v sekundi spremeni, nasmehne pa z lepim glasom nazaj reče "hvala, enako, tut vam".

Drgač pa najhujš obnašanje, kar sm ga kadarkol vidla, ma pa ena prodajalka tle v lokalnem šparu (obrobje Lj). Ma niti enkrat ni dobre volje, vedno se kej za brezveze razpizdi, odnos ma nikakav. Enkrat se je čist razpizdila, kako ne mormo dajat drobiža, kaj vsi neke velke dnarje vn vlečemo. Dala sm ji pa 20€ za račun, k je bil tm ene 4€. Groza, ane? ... Sej vem, da je panika vračat, če nimaš drobiža, sm tut jz delala v lokalu pa je kdaj zmanjkval kovancev .. Sam to ni problem stranke. Pač se morš ti (blagajničar) znajt, če ti zmanjka. It zamenjat, prvlečt od nekje. S tem da tej niti še ni zmanjkal, ampak je komot zmenjala. Ahh.

Kar se pa večernih kavic tiče, se pa niti ne spomnim, če je kdaj pr men blo tko, da sm mela spucan pa da je kdo pršu z idejo, da bi kavico. Večinoma sm pucala čist proti koncu, tko da pomoje ni blo tazga. Če že, je bil pa kak, k je pol brez panike kej druzga naroču. Sej ne vem :) Sm se pa, tut če sm bla slabe volje/zmatrana, skušala smejčkat in bit prjazna, tko da smo se z večino strank fajn razumel. Če je bil kdo tečen, sm bla še pretirano prjazna, zaželela lep dan, tut če me je u nulo sprovociru, sm si pač v glavi misnla, da nej se je**.

Drgač če me pa kak natakar uzuni kdaj zafrkava, se pa jz skušam nazaj. Čeprou, če bi me tko ustrahoval, k avtorco teme, tut ne vem, kaj bi. Če me ne bi blo strah, bi mu mogoče rekla, kje je najbližji bankomat, poklicala uno kolegico, k sva ble skp, nej gre z mano, pa šla. Ne na bankomat, ampak stran. Nej si budala sam pokrije stroške, če se mu zdi smešno.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 03. Maj. 2009 13:09

Marlboro_gold, kje v CE si naletela na uno kelnarco? Oz. v kerem kafiču?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 03. Maj. 2009 13:16

qqq
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 17:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 03. Maj. 2009 15:01

jst pa v lokalih še nism imela kakšne posebno slabe izkušnje .. razen recimo da sm dobila drugo kot sem naročil, ampak to se zgodi da se zmoti (čeprav no, če moreš prnes dvakrat deci đusa, dva deci vode težko tko fališ da prineseš en pollitrski kozarec z dvemi deci đusa in tri deci vode, ma dobro, smo spregledale in nismo rekle nič) ..

sm šla pa enkrat v lidl po alkohol ... bla sm stara takrat skoraj 19 ... in še preden sm prišla do blagajne priteče prodajalka za mano in se začne kr neki dret name, mi strga tisto pijačo iz rok, jo odloži na kr eno polico in se dere name da kaj se grem, da naj ji pokažem osebno ... jst lepo mirno vzamem osebno iz denarnice in ji jo dam ... ženska gleda gleda, gleda .. in se začne spet dret da to ni 18 ... pa samo letnice bi zračunala (89-08) in bi ugotovila da SEM polnoletna ... me je tako razp* ... pa sej dobro če bi me na blagajni prašala za osebno in bi se pač zmotla bi ji mirno rekla naj še enkrat pogleda ... ta koza se je pa tako drla name da sm se pač mogla še jst nazaj zbunit ... na koncu je sploh nism več poslušala, samo pobrala sem tisto pijačo in šla na blagajno, čeprav je še vedno tekla za mano in se neki pizdila ...
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 03. Maj. 2009 18:17

men grejo pa najbolj na živce telefonistke od metroja. naročim si taksi, povem na kateri postaji sem, določim smer, taksija pa od nikjer...pokličem čez 10-15 minut in mi ženska pove da je taksist prišel, ampak da me ni bilo...prosim?? ji povem lokacijo kjer stojim, ona pa še enkrat da je taksist bil tam ampak da ni blo nikjer nikogar. jst se seveda nisem nikamor premaknila, stala sem zraven ceste in bi opazila taksi, če bi res pripeljal mimo. in ona mi seveda ŽAL ne more poslat še enega taksija, niti slučajno se ji taksist ni zlagal in mi vrže slušalko dol :roll:
mal bedno, če se ti nekam mudi in se ne moreš zanest na taksi.

podobna zgodba se je zgodila še 2 kolegicama, ni šans da še kdaj metro pokličem.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 03. Maj. 2009 20:13

Neprijetnosti s kelnarji se da fino zmanjšat, če zahajaš u ene in iste lokalčke :) . Tko jih mam jst ene par, kjer sm praktično vedno lepo postrežena, nekje mi sploh ni treba več naročat, pa še razvajajo me z dodatnimi piškotki, pencami itd.

Sm pa bl kt na izraz na ksihtu al pa besedno komunikacijo občutliva na to, kako sm dejansko postrežena.
Da mi nekdo zapele tisto šalco, krožnik, skledo po mizi in je treba lovit zibajočo juho, da vrže une vilce pa žlice in jih moram sama zbirat na kup, da mi flikne ostanek dnarja k enmu fehtarju na ulci, ... argh, ne, ne, neeee :angry: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 03. Maj. 2009 20:19

rinca napisal/-a:men grejo pa najbolj na živce telefonistke od metroja. naročim si taksi, povem na kateri postaji sem, določim smer, taksija pa od nikjer...pokličem čez 10-15 minut in mi ženska pove da je taksist prišel, ampak da me ni bilo...prosim?? ji povem lokacijo kjer stojim, ona pa še enkrat da je taksist bil tam ampak da ni blo nikjer nikogar. jst se seveda nisem nikamor premaknila, stala sem zraven ceste in bi opazila taksi, če bi res pripeljal mimo. in ona mi seveda ŽAL ne more poslat še enega taksija, niti slučajno se ji taksist ni zlagal in mi vrže slušalko dol :roll:
mal bedno, če se ti nekam mudi in se ne moreš zanest na taksi.

podobna zgodba se je zgodila še 2 kolegicama, ni šans da še kdaj metro pokličem.

tole z metrojem je pa že stara zgodba.pa nekatere dispečerke so res :tot:
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 04. Maj. 2009 9:55

jst osebno z natakarji nimam slabih izkušenj, ponavadi se s tistimi, kamor redno zahajamo, lepo ujamemo in na koncu hodimo tja samo zaradi njih :)
sem pa že doživela v enem izmed slavnih lokalčkov ob ljubljanici, da je mojo frendico en natakar dobesedno napizdil, da kaj si nosi stol k mizi. :roll: in potem ga je mogla celo nazaj nest. halo?? lahko bi povedal čisto normalno, ampak je bil prav osoren. to so ene budale.
se je pa tudi že zgodilo, da sva s fantom predolgo sedela nepostrežena in sva vstala in odšla v sosednji lokal. to se mi je dogajalo samo v lj, pa še to nisva zatežena gosta in se nama nikamor ne mudi, ampak da pa 20 minut čakaš na postrežbo, mi je pa tu mač. pa še take gužve ni blo. eni natakarji/natakarice so res nesposobni.
take štale se večinoma dogajajo v teh "fancy" lokalčkih, tam tudi ponavadi srečaš najbolj neprijazne natakarje. tle ni nobene logike. pohvala pa natakarjem iz picerije foculus :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 04. Maj. 2009 11:53

Tista fora iz prvega posta (da natakar "v šali" pove desetkrat preveliko cifro) gre meni osebno na živce in se mi ne zdi prav nič duhovita. Je pa očitno kar popularna, saj sem jo že nekajkrat doživela. :? Odvisno, kake volje sem; včasih se nasmehnem, drugič pa ledeno pogledam in zahtevam račun.

Da ne moreš dobiti kave eno uro pred zaprtjem lokala, mi je pa čisto mimo. Natakarji bi morali biti plačani za delovni čas vključno s tisto uro ali kolikor pač rabijo za pospravljanje lokala. Če je lokal odprt do desetih, to pomeni, da lahko do desetih sediš tam in piješ (in kavo se da spiti v pol minute).
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 15. Maj. 2009 15:45

Ne gre za natakarje, pač pa gre za delavko v pekarni.
Skoraj vsak dan sem tam, in včasih se pač ne odločim v isti sekundi, kaj bi vzela (in tudi ne vem, zakaj bi se mogla, jaz mam čas, delavka pa tako ali tako mora biti tam). Danes spet pridem, bilo je enih 5 drugih ljudi v pekarni in sem vsem rekla, naj grejo naprej, medtem ko se jaz odločim. In gledam kaj bi, medtem pa pribije prodajalka: ''mater ej, vsak dan je tukaj, pa še kr se ne more odločit kaj bi. Kak me to raz*****.'' Ker sem jaz to slučajno preslišala, sem normalno naročila vse, ko pridem ven, pa mi kolegica pove, kaj je reklo to ženšče in da bi mi malo prej povedala, bi mela tako štalo tam not, da v življenju niti pomislila ne bi, da komu kaj takega reče :roll: vem da ni neki big deal, ampak neko kulturo pa bi lahko mela, sploh glede na to, da gre za nekoga, ki je vejretno komaj dopolnil 18 let ali pa še to ne. :roll: Aja, poleg je pa bila še šefica in ona na to ni rekla nič!
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 15. Maj. 2009 15:50

O mater... in kaj misliš narest? Jaz bi šla na tvojem mestu nazaj, pripravljena na opazke, potem pa štalo naredila (je lažje, če vnaprej veš, kaj bo,... takole iz prve bi meni verjetno čisto usta zaprlo).
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 15. Maj. 2009 17:08

Tamarra* napisal/-a:mater ej, vsak dan je tukaj, pa še kr se ne more odločit kaj bi.

:rofl:

Vprašaj jo kake probleme točno ima. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 15. Maj. 2009 19:46

Itak ni kaj nardit.. Pač tja več ne bom hodla, žal pa mi je, da je nisem slišala, ker bi ji ziher kaj nazaj pribila, kot je v moji navadi :P
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Maj. 2009 9:28

Verjetno je zafrustrirana ali pa je imela slab dan, pa je mogla pokomentirat nič hudega slutečo stranko (ki ji, mimogrede, prinaša "kruh"). :D Jaz take boge ljudi preziram. Lahko pa se ji naslednjič, če bo spet mela kakšne pripombe, nasmehneš in rečeš: "Pa lep dan od zdaj naprej!" :lach: Sigurno ji bo potegnilo, da ga do zdaj ni mela.
Uporabniški avatar
¨nina¨
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¨nina¨ » 16. Maj. 2009 11:15

no pa, da še jaz povem eno res slabo izkušnjo v piceriji na tržaški. s fantom sva šla tja nekaj pojest, on naroči pico jaz pa palačinke. natakar naročilo vzame in pove kuharju kaj mora nardit (gostilna je taka, da se kuhinja vidi - kuharja lahko vidiš, ko kuha/peče). in pol se začen kuhar tam neki oglašat kašne palačinke in da on tega ne misle delat pa kaj je folku in ne vem kaj še.... jst sem mu sam lepo odgovorila, da bi čokoladne :roll:
pol pa čez par minut pride skupina študentov in en fant lepo vpraša kuharja, če ima sir z nevemčim in mu on odgovori: ne sira nimam, imam pa 3 metre štrika, če bi se rad ubesu! :eek:
povrh vsega je pa še natakar non stop neki vpiv na fanta, ki ga je očitno še uvaju (da ne more tko stranke strežt, da je narobe računu, da nevemkajvseše narobe dela). če fant ne dela prov mu to povej na lep način in ne se pred celo gostilno dret, da se te še stranke bojijo...

no tle me ne bojo več vidl, čeprov majo dobr za jest in sva bla prej kar pogosto tam. od tega dogodka naprej me ne vidjo več.

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov