darilo za diplomo

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

^^

Kolk sm opazla, ne bo dobo nič, zato sm se odločla, da mu dam darilo, ko boma na samem, da ne bo komu nelagodno.

zakaj bi blo pa komu nelagodn? sej je usak veseu ce kej dobi? sori sam jez pa sploh ce bi vedla da moj nebi nc od tastarih dubu bi mu z najvecjim ponosom dala darilo v navzocnosti useh!!!! zanalasc ker jez mislm da za diplomo si usak zasluzi neki!!! in tut ne diplomeras cez noc in nobeni starši nebi smel met izgovora da nimajo kesa za darilo! konckoncou je to lahko darilo za 50-100€! sploh nema veze.

tko da mislm da lohka mal premisles glede tega... sej pac odvisn od usazga posameznika pa kok se kdo hoce v zobe dajat! jez se v taki priloznosti usekakor bi!

OT:pa se neki glede nato da bo tut moja seka diplomirala jez pa nimam pojma!! kako zgleda to sploh? ce mi kera lohka lepo prosm pove? lohka tut na SZ da nebomo smetil teme! podelitev? al to sam pac dobis paper pa mas zurko v krogu druzine?
vem mal butasto uprasanje sam res nimam pojma :oops: k se noben od mojih ni diplomeru na tak nacin da bi bla neposredno udelezena dogodka.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Podelitev izgleda tako, da so vsi zbrani v eni svečani dvorani (na faxu, če pa fax nima ustreznih prostorov, pa kje drugje), so stoli, tk da se lahk sedi, folk je pa ponavadi lepo zrihtan. Ne glih večerne obleke, elegantno pa urejeno pa vsekakor.
No, in se začne podelitev, kličejo posameznike naprej, vsakemu čestitajo in dajo diplomo, mogoče se odvija še kak kulturni program. Potem pa je na enih faksih kr konec, na enih je še mal pogostitve, kaki kanapeji pa mal vinčka in to je ponavadi to.
Če bote pa še doma pol kak piknik naredli, je pa vaša odločitev.
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 08. Jul. 2009 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

sploh nism vedla da se za diplomo darilo kupuje...
Zivljenje je piskotek!
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Nu$k@ napisal/-a:tudi moj bivši je diplomiral v času, ko sva bila skupaj. peljala sem ga v radovno in imela zelo zabavne intimne scene na ogromnem travniku, ki je bil tisti trenutek samo najin. tekla sva naga in se lovila in... tako lepo je bilo ;/(

WAAAAT :D :D :D
It was forever..but it didnt last long..
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

nikaragua napisal/-a:
drgac pa jez mislm da za maturo je kr neki da dobis darilo... dejansko za diplomo se mors pa ti ze kr ornk potrudt pa bit pridn pa velik časa reskerat zato in mislm da si zasluzs vsaj od druzine da ti neki podari. drgac pa v nasih krogih je neki normalno da tist k diplomira da dobi avto al pa kej podobnga pac od staršev.

nimam nič proti obdarovanju in tudi sama bom fantu letos (upam!) ob diplomi podarila neko darilo. ampak tole z avtomobili se pa meni zdi že kar pretiravanje. sama nikoli nebi pričakovala od staršev, da mi pripeljejo nov avto, sploh iz razlogov, ker me bodo še najmanj tri leta 'šolali', mi plačevali stanovanje, prehrano in vse ostalo. in mislim, da se starši že tekom študiranja iztrošijo dovolj.

seveda govorim o primerih, ko starši ne služijo ravno 10k na mesec :)
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

^^ živimo v ljubljani, študij stane bistveno manj saj zivis doma ter pac se malo delas in zasluzs žepnino za svoje želje in potrebe. nama s sestro so plačevali le mesečno za bus in vsaka je dobila še 50€ zravn!

glede na to situacijo je men normalno da starši podarijo v lj avto in otroku recimo mamin 7 let star twingo, ki je sicer star a kot nov. mami si pa pac umisle meki druzga.

valda da pa starši k so svojega otroka financeral 4 leta z stanovanjem in žepnino za prezivetje da nemorjo nakonc jet se v tak strosek da svojemu otroku za diplomo podarijo avto.

ampak jez razmislam mal drgac.. svobodno študentsko življenje v svojem stanovanju ali pa s cimri ma svojo ceno... in se niti blizno nemore primerjat z nobenim darilom ob diplomi, sploh kr se tice 4 letnega nadziranja in morjenja v taki ali drgacni obliki. še če se z starši še tako dobro razumes mors upostevat njihovo volo!

tko da tisti k so studeral dalec stran od doma so dejansko 4 leta uzival darilo za diplomo, paper k so ga domou prnesel je biu pa samo potrditv da vs trud staršev ni bil zaman! tko da....
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

No jaz se pa s tabo ne strinjam. Darilo je popolnoma stvar presoje vsakega posameznika. Vprašanje niso samo finančne zmožnosti, ampak gre za precej subjektivno odločitev. In malo arogantno se mi zdi mislit, da ti je nekdo (pa kdorkoli že) dolžan nekaj dat.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Jst se tud ne strinjam, da so ti starši dolžni karkol podarit zato, ker si ti diplomiral. Halo, sej si se izobraževal zase, ne za njih :roll: Po istem principu se mi zdi trapasto "nagrajevanje" otrok po maturi, uspešno opravljenem letniku ipd. Če ti nekaj podarijo, je to samo njihova dobra volja. Jst sem za opravljeno diplomo dobila ene lepe uhane in prstan, pač malenkost, ki pa pove, da so starši ponosni name, ker sem uspešno zaključila študij. In mi to precej več pomeni, kot če bi mi kupili avto - kot prvo, vem da si ga ne bi mogli privoščit in bi imelo darilo zoprn priokus, kot drugo pa avto čez par let zamenjaš, take majhne pozornosti pa lahko obdržiš za celo življenje. Pa tud, ko doštudiraš, verjetno že služiš alpa začneš služit svoj denar, zakaj si poj sam ne kupiš avta :roll:
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

^^pac usak ma svoje doma..... odvisn od navad...

pr enih so eni plusi pr drugih drugi... moja familija je uiber deloholicna in je normalno da se dela v druzinskem podjetju od jutra do vecera + vikendi...

... je pa tut popolnoma normalno da se ob vecjih zakluckih in obletnicah dobiva kr bogata darila... ampak seveda si ga mors zasluzt!
naprimer: za valeto sm dobila popolnoma novo nokio k sm si jo ze fulll doug zelela, za maturo sm dobila izpit za avto.....

tocno vem da k se bom poročila bom dobila stanovanje....
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Saj nihče ne pravi, da je kdo dolžan dat darilo. Sploh, če ni možnosti za to.
Ob priložnostih se pač podarjajo darila. Zakaj pa ga dobiš, ko se oženiš? Saj se zase ženiš, ne za druge. Darilo dobiš kot neko popotnico, da ti bo začetek lažji. Isto je pri diplomi.
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 08. Jul. 2009 12:56, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

meni je super darilo za diplomo KNJIGA. sem jih dobila kar nekaj, je pa res, da sem navdušena bralka, tko da sm si tud želela knjige. meni se zdi pa običajno, da si damo tudi med prijateljicami darilo za diplomo. se mi zdi, da je to en konkreten dosežek v življenju in ga tako tudi dojemamo (vsaj v moji družbi).
sicer pa poznam 5 punc, ki so jim starši ob diplomi kupili nov avto, tako da zgleda da to je običaj, a ne v naši familiji :) jaz niti nikoli tega ne bi pričakovala in se mi zdi tudi malo tu mač, ampak ok, če maš, pa dej ... :D
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Jst prčakujem kompletno plačan trip to Hawaii. Če ga ne dobim, ne grem u službo in do konca življenja živim doma, na stroške staršeu. Kazen mora bit. :D
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

nikaragua napisal/-a:^^pac usak ma svoje doma..... odvisn od navad...

pr enih so eni plusi pr drugih drugi... moja familija je uiber deloholicna in je normalno da se dela v druzinskem podjetju od jutra do vecera + vikendi...

... je pa tut popolnoma normalno da se ob vecjih zakluckih in obletnicah dobiva kr bogata darila... ampak seveda si ga mors zasluzt!
naprimer: za valeto sm dobila popolnoma novo nokio k sm si jo ze fulll doug zelela, za maturo sm dobila izpit za avto.....

tocno vem da k se bom poročila bom dobila stanovanje....

Tale post me spominja na današnji pogovor s sodelavko o darilih za birmo. Večina birmancev se birme veseli ravno iz tega razloga, ker vedo, da bodo dobili mastna darila (ali vsaj denar). Kar pa ni namen birme. Kar se tiče daril za diplomo... To je stvar posameznika. Ne vidim pa smisla in pomena, da se podarjajo draga darila. Jaz sem sicer dobila 10 let star avto (res sem si ga dolgo želela, ati je obljubil, da ga dobim, ko bom imela svoj denar za vzdrževanje), stal je okoli 1500€. O kakšnem stanovanju za poroko recimo lahko pa le sanjam. Zelo bom vesela, če mi bodo starši vsaj malo finančno pomagali pri tem projektu. Pri vas je drugače... Res, da delate po cele dneve, a imate družinsko podjetje. In vrjetno imajo tvoji starši za kak € večjo plačo kot moji starši in še od katere druge. Če je denar, se lahko kupujejo kakršna koli darila ali za birmo, poroko ali diplomo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Aloha napisal/-a:Jst prčakujem kompletno plačan trip to Hawaii. Če ga ne dobim, ne grem u službo in do konca življenja živim doma, na stroške staršeu. Kazen mora bit. :D

najbolj srečna pa bi bila, če jim bi zmanjkalo denarja za povratno karto in bi nabavili le enosmerno, kajne? :D
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

jst sm hotla mojmu kupit me to you medvedka z diplomico v rokah...sam jo ze tok casa vlece da mi pliski sploh ne potegnejo vec :?
Odgovori