Ag se zapira!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
floribunda napisal/-a:pa ne samo dance....
vse se vleče vsepovsod z vseh strani.
tudi v franci na balanci:) almisliste da folk hodi na wc samo lulat
ja točno to.... povsod! v vseh lokalih, od party scene do fancy scene, v parlamentu, med umetniki... mah... še mal pa bo v vrtcih.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Zadn cajt da zaprejo to sranje, paciente pa na Polje
Niti blizu nei stopla, kaj šele prag. Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
Niti blizu nei stopla, kaj šele prag. Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
bouhica napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
Zakaj ze? Tok omejenga komentarja pa se ne...
Zato, ker je to vse umetno sproducirano, vse ne naredla mašina, robot, računalnik. En tečaj produkcije pa dobre audio programe rabiš, pa si lahko DJ umek. Nonstop isti beat, ki me spominja na mučenje vojakov v ll.sv.vojni, ko so jih postavli pod pipico, pa je v enakem ritmu kapljalo jim na nos, dokler se jim ni utrgalo.
Kje so tu pravi bobni, zvoki iz pravih inštrumentov, kje je človeški faktor?
To je, ko da fukaš z vibratorjem al pa s pravim dedom. Al pa ko da si priključen na umetno hrano, al pa lahk si privoščiš šnicl pa solato.
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
Tvoja definicija glasbe je vec kot ocitno zgresena. Po SSKJ je glasba:
glásba -e ž (a)
1. umetnost, katere izrazno sredstvo je zvok: gojiti, proučevati glasbo; biti dovzeten za glasbo; festival sodobne glasbe / baletna, cerkvena, filmska, plesna glasba; klasična, ljudska glasba; lahka, resna, zabavna glasba; instrumentalna, vokalna glasba / profesor glasbe; akademija za glasbo // glasbeno delo: napisati glasbo za film; avtor glasbe k drami je znan komponist
2. izvajanje glasbenih del: rad posluša glasbo / orkestralna, zborovska glasba; spored lahke glasbe; pren., ekspr. sladka glasba njenega glasu
Y gled. scenska glasba ki spremlja, dopolnjuje uprizoritev dramskega dela; muz. absolutna glasba instrumentalna glasba s čisto glasbeno vsebino, brez določenega programa ali naslova; atonalna glasba; elektronska glasba katere zvočno gradivo ne nastaja z glasbenimi instrumenti, ampak v posebnih elektronskih napravah; komorna glasba za izvajanje z manjšim številom glasbenikov; konkretna glasba ki uporablja kot gradivo preoblikovane zvoke iz realnega sveta; programska glasba
Kot vidis, je elektronska glasba tud glasba, ker je izrazno sredstvo le-te zvok. In da pri elektronski glasbi ni zvoka, ne mores trdit.
Glede beata - enim pac pase to a ne. Tko k teb pase ne vem kera muska ze, nam pase ta in nam gre ob "tvoji" muski po moznosti na bruhanje. Drugace pa se vse vec muske pridela umetno, v vedno vec zvrsteh.
Vsekakor je ta tvoja primerjava zgresena. Bistvo sexa je nekak dosec orgazem, kar ga pa dosezes z vibratorjem in tipom. Pustmo zdej ob strani reprodukcijski pomen. To je od posameznika odvisno, al bo mel potomce al ne. Od umetne hrane pa tud se ni nihce umrl. Ravno nasprotno - prezivi se. Ce ne verjames, uprasaj v bolnisnici, zakaj ti dajo umetno hrano in ne zrezka ter solate, ce si v kriticnem stanju
glásba -e ž (a)
1. umetnost, katere izrazno sredstvo je zvok: gojiti, proučevati glasbo; biti dovzeten za glasbo; festival sodobne glasbe / baletna, cerkvena, filmska, plesna glasba; klasična, ljudska glasba; lahka, resna, zabavna glasba; instrumentalna, vokalna glasba / profesor glasbe; akademija za glasbo // glasbeno delo: napisati glasbo za film; avtor glasbe k drami je znan komponist
2. izvajanje glasbenih del: rad posluša glasbo / orkestralna, zborovska glasba; spored lahke glasbe; pren., ekspr. sladka glasba njenega glasu
Y gled. scenska glasba ki spremlja, dopolnjuje uprizoritev dramskega dela; muz. absolutna glasba instrumentalna glasba s čisto glasbeno vsebino, brez določenega programa ali naslova; atonalna glasba; elektronska glasba katere zvočno gradivo ne nastaja z glasbenimi instrumenti, ampak v posebnih elektronskih napravah; komorna glasba za izvajanje z manjšim številom glasbenikov; konkretna glasba ki uporablja kot gradivo preoblikovane zvoke iz realnega sveta; programska glasba
Kot vidis, je elektronska glasba tud glasba, ker je izrazno sredstvo le-te zvok. In da pri elektronski glasbi ni zvoka, ne mores trdit.
Glede beata - enim pac pase to a ne. Tko k teb pase ne vem kera muska ze, nam pase ta in nam gre ob "tvoji" muski po moznosti na bruhanje. Drugace pa se vse vec muske pridela umetno, v vedno vec zvrsteh.
Vsekakor je ta tvoja primerjava zgresena. Bistvo sexa je nekak dosec orgazem, kar ga pa dosezes z vibratorjem in tipom. Pustmo zdej ob strani reprodukcijski pomen. To je od posameznika odvisno, al bo mel potomce al ne. Od umetne hrane pa tud se ni nihce umrl. Ravno nasprotno - prezivi se. Ce ne verjames, uprasaj v bolnisnici, zakaj ti dajo umetno hrano in ne zrezka ter solate, ce si v kriticnem stanju
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
-
Smreka - Kofetarica
positive vibration napisal/-a:bouhica napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
Zato, ker je to vse umetno sproducirano, vse ne naredla mašina, robot, računalnik. En tečaj produkcije pa dobre audio programe rabiš, pa si lahko DJ umek. Nonstop isti beat, ki me spominja na mučenje vojakov v ll.sv.vojni, ko so jih postavli pod pipico, pa je v enakem ritmu kapljalo jim na nos, dokler se jim ni utrgalo.
To je, ko da fukaš z vibratorjem al pa s pravim dedom. Al pa ko da si priključen na umetno hrano, al pa lahk si privoščiš šnicl pa solato.
Joj ej...dej pliz... ne komentiraj če nimaš pojma.
1. En tečaj pa si lahko Umek? A ti sploh veš, kolk let je porabu Umek, da je prišel do tega kar je? A ti sploh veš, kolko let in kolko izdanih plošč mora dat skozi en producent, da ga opazijo pa da postane znan in od tega lahko živi??? Zihr ti je vse jasno, sploh ne bom več komentirala.
2. Isti beat? Ravno tako kot ima ena skupina značilen beat za njo, ki se ponavlja iz komada v komad, tako ima vsak producent svoj značilen beat, ki pa niti pod razno ni pri vseh isti.
3. Kje je človeški faktor??? Ma dej no dej, a kitara je človek al mašina??? A je klavir rastlina al orodje??? A ti ni jasno, da moraš, tudi če delaš na računalnik, ravno tako "skomponirat" komad??? Ti dejansko misliš, da odpreš program, skupaj vržeš par semplov, pa si naredil komad?
Ma ne sej, škoda besed, dejstvo je, da se najbolj vsajajo zmeri ravno tisti, ki pojma nimajo, niti nimajo interesa se pozanimat ampak zaradi bednih predsodkov raje spljuvajo.
In ne, ni treba bit na drogah da to poslušaš - jaz to poslušam tudi doma, ne samo na partijih, da ne bo pomote!
To je isto, kot če bi jaz rekla enemu metalcu, da mora biti verjetno vedno pijan, da lahko posluša tisto žaganje - pa verjetno ni res a ne???
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
lol kok sm se nasmejala ob branju te teme
no da ne bom offtopic, jz še nism bla v AG in ne vem kako je not, vem kašna muzka se vrti, ampak je ne poslušam.
sem pa mnenja da se to nebi smel zaprt, ker v tej naši Sloveniji itak nimamo nekih diskačev ne nč, oz. jih mamo VELIK premal.
no da ne bom offtopic, jz še nism bla v AG in ne vem kako je not, vem kašna muzka se vrti, ampak je ne poslušam.
sem pa mnenja da se to nebi smel zaprt, ker v tej naši Sloveniji itak nimamo nekih diskačev ne nč, oz. jih mamo VELIK premal.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
positive vibration napisal/-a:bouhica napisal/-a:positive vibration napisal/-a:Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
ker omejen zabitek si pa ti ne.....pa se pojma o pojmu nimas. da bi se ti vsaj sanjalo, pa da bi bila kak izjava dejansko argumetirana se na podlagi cesa drugage kot tvoje omejenosti, zaplankanosti in se cesa drugega.
in kaj naj bi zate bila kvalitetna muzika?da se lahko potem pogovarjamo naprej brez zmerljivk ampak nardimo dejankso primerjavo
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Naj da nekdo link od primerka take glasbe (dj Umek ipd), pa da zanaliziram
Zaenkrat, kolikor sem do zdaj slišala tega, vem le, da mi ni všeč, ker me ta elektronika in nabijanje ritma dela strašno živčno. Si pa ne upam sodit, ker premalo poznam.
Označiti nekoga za omejen zabitek pa nekako ne paše sem. Mislim, da nismo jaz in meni podobne nikogar označile za omejen zabitek v temi, kjer so padali komentarji, kako je leposlovje, ki ga moraš brat v šoli, samo sranje.
Zaenkrat, kolikor sem do zdaj slišala tega, vem le, da mi ni všeč, ker me ta elektronika in nabijanje ritma dela strašno živčno. Si pa ne upam sodit, ker premalo poznam.
Označiti nekoga za omejen zabitek pa nekako ne paše sem. Mislim, da nismo jaz in meni podobne nikogar označile za omejen zabitek v temi, kjer so padali komentarji, kako je leposlovje, ki ga moraš brat v šoli, samo sranje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ja ja ...pardon...se opravicujem za izraz omejeni zabitek....
ampak nivo posta tistega ki sem ga citirala ni nic kaj boljsi od nivoja izrazoslovja v mojem postu...tako da....
glasba je stvar okusa, ce ti ni vsec ti pac ni vsec, do tu vse razumem, ampak sodit o neki zvrsti glasbe, ki ti ni všeč na tak način....ko se jasno vidi da je ne poslusas nima pojma o klubski sceni ipd....je pač še na nižjem nivoju kot moji zabitki.
ampak nivo posta tistega ki sem ga citirala ni nic kaj boljsi od nivoja izrazoslovja v mojem postu...tako da....
glasba je stvar okusa, ce ti ni vsec ti pac ni vsec, do tu vse razumem, ampak sodit o neki zvrsti glasbe, ki ti ni všeč na tak način....ko se jasno vidi da je ne poslusas nima pojma o klubski sceni ipd....je pač še na nižjem nivoju kot moji zabitki.
-
Smreka - Kofetarica
floribunda napisal/-a:glasba je stvar okusa, ce ti ni vsec ti pac ni vsec, do tu vse razumem, ampak sodit o neki zvrsti glasbe, ki ti ni všeč na tak način....ko se jasno vidi da je ne poslusas nima pojma o klubski sceni ipd....je pač še na nižjem nivoju kot moji zabitki.
No sej...to je poanta a ne... men tud ni všeč marsikatera glasba, ampak da si bom pa drznila rečt, da nekdo za to, da nekaj naredi, rabi samo en tečaj...
To je pa pač totalno ignorantsko in podcenjujoče do ljudi, ki za to trdo delajo. Izraža pač primitivnost človeka in nerazumevanje oz. nepoznavanje mnogih stvari...
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
positive vibration napisal/-a:Niti blizu nei stopla, kaj šele prag. Kaj pa je to od muzike, saj morš bit na drogah da lahk do poslušaš.
Sem trdila enako, ampak ko sem bila stara ene 10-12 let in sem poslušala pop. Da je to pač en tuctuc, skoz isto, krneki.
Hvala bogu sem čez leta presegla to omejenost. Res da taka muska ne paše vsakemu, sam je pa daleč od enga in istga ponavljajočega se ritma. Men sicer ni neka glasba za dušo, ampak za žurat je pa d best. Pa sem lahko trezna in uživam v tej muziki. Pa doma si jo tut paše na vsake tolk gor dat.
Človeški faktor? Se mi zdi, da so dj-ji lih tok iz mesa in krvi, kot ostali glasbeniki.
Kar se pa tečaja tiče .. No ja, morš met mal filinga, da boš znal skupi sproducirat tok kul komade. Če znaš note brat, tut še ne pomeni, da znaš komponirat, kaj šele, da bi se lah kosal z Mozartom.
(mislm, mogoče ni čist primerna primerjava, sam če boš znal en program uporabljat, še ne boš znal beatov tko skp nametat, da bi ratal nek vau komad)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
-
Smreka - Kofetarica
miikena napisal/-a:Človeški faktor? Se mi zdi, da so dj-ji lih tok iz mesa in krvi, kot ostali glasbeniki.
No jst bi tuki še dodala - dobr dj mora prekleto obvladat najprej mašinerijo, da lahko sploh obrača plate gor in izvaja efekte, potem pa prisluhniti ljudem, ki so na plesišču, na podlagi tega zbirati glasbo, imeti izjemen posluh za glasbo nasploh, da vsaj ve, kateri komadi se lahko miksajo med sabo, imeti karizmo itd itd... In ne, tega pač ne more vsak.
-
°°°ČeŠnYa°°° - Debatorica
- Na forumu od: 23. 3. 2006
hahahaha to je glih tko k da bi rekla; ah džabe čist.. če hočš bit pilot greš na en tečaj pa je to to... pa si pilot par gumbkov obvladaš pa je to to... eetaq..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov