Ag se zapira!

Od družabnih iger; izbiranja daril, verzov in glasbe;
pa vse do mega koncertov in zabav

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Mar. 2008 19:03

Zvoncica je spila pol litra đusvodke, kar ni pol litra žgane pijače :)
Sicer pa je razlika med alkoholom in iksi (če govorite sploh o teh tabletkah, jst ne vem, ker se na to ne spoznam :) ). Pri alkotu veš, kaj ti naredi en pir, pri tabletih pa nikoli ne veš točno, kaj ješ. Ruska ruleta v bistvu.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 18. Mar. 2008 23:27

puma napisal/-a:če nekdo spije pol litra vodke ... mi je to čisto enako kot če je zadet od polovice bombona ...

... aja točno ... alko je pač tolerantna droga :roll:

Samo to imaš pa prav veš...sem se tudi jaz sedaj zamislil nad svojo dvojno moralo ali kako se že reče...ampak vseeno trdim da je alkohol veliko manj škodljiv kot bomboni in ostala droga...

Mah...tudi alko je sax in spere možgane...čeprav ponavadi pozneje kakor droga...ima daljšo inkubacijsko dobo :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 18. Mar. 2008 23:41

jullia_ napisal/-a:Zvoncica je spila pol litra đusvodke, kar ni pol litra žgane pijače :)
Sicer pa je razlika med alkoholom in iksi (če govorite sploh o teh tabletkah, jst ne vem, ker se na to ne spoznam :) ). Pri alkotu veš, kaj ti naredi en pir, pri tabletih pa nikoli ne veš točno, kaj ješ. Ruska ruleta v bistvu.

Aja name je kao letelo pumino zavijanje z očmi? Lol pol litra juice vodke sta recimo dve vodki v domačih kozarcih hehe... buuhuu jaz od tega pač nisem pijana. Sploh če pijem to eno uro in pol pa sem pol naslednje 4 ure samo na vodi.

In ja, sem bolj tolerantna do alkohola, kot do drog. Mrtvo pijani ali mrtvo zadeti mi je pa isti šmorn, nič od tega mi ni kul niti zase, niti za mojo družbo...Pač tako je in tako bo še nekaj časa ostalo ;)
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *waterlily* » 19. Mar. 2008 9:03

Zvoncica napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Zvoncica je spila pol litra đusvodke, kar ni pol litra žgane pijače :)

Aja name je kao letelo pumino zavijanje z očmi? Lol pol litra juice vodke sta recimo dve vodki v domačih kozarcih hehe... buuhuu jaz od tega pač nisem pijana. Sploh če pijem to eno uro in pol pa sem pol naslednje 4 ure samo na vodi.

In ja, sem bolj tolerantna do alkohola, kot do drog. Mrtvo pijani ali mrtvo zadeti mi je pa isti šmorn, nič od tega mi ni kul niti zase, niti za mojo družbo...Pač tako je in tako bo še nekaj časa ostalo ;)

Men je tut mrtvo zadet ali pa mrtvo pjan isto...itak noben ne ve za kaj se gre...eno in isto :?
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 19. Mar. 2008 9:26

Hm...dejmo tko rečt - mrtvo pijan in mrtvo zadet ja za zunanjega gledalca isto, kaj pa to nardi za tvoje telo pa ni isto. Trda droga hočeš nočeš deluje povsem drugače kot alkohol. Trda droga te bo zjebala v možgane, alkohol ti bo uniču jetra. Nima smisla da se kregate, kaj je hujše in kaj ne - oboje je v prekomernih količinah škodljivo, vsako na svoj način. Umreš pa lahko zarad obojga.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 19. Mar. 2008 15:02

ryu10kyu napisal/-a:
puma napisal/-a:če nekdo spije pol litra vodke ... mi je to čisto enako kot če je zadet od polovice bombona ...

... aja točno ... alko je pač tolerantna droga :roll:

Samo to imaš pa prav veš...sem se tudi jaz sedaj zamislil nad svojo dvojno moralo ali kako se že reče...ampak vseeno trdim da je alkohol veliko manj škodljiv kot bomboni in ostala droga...

Mah...tudi alko je sax in spere možgane...čeprav ponavadi pozneje kakor droga...ima daljšo inkubacijsko dobo :lach:

na podlagi česa lahko trdimo da je alko veliko manj škodljiv?
tud od prevelike doze alkota se da umret in ljudje umirajo zarad tega ... da ne govorim o razpadu jeter in podobnih scena ... ali o npr družinski tematiki povezani z alkotom, nasiljem pod dozo alkota itd.

ne pravim, da je druga boljša ... pravim le, da je alko družbeno postal tako sprejemljiv, da je s tabo nekaj narobe če ne piješ ... ali če te tolerantnosti s strani družbe, ne toleriraš

@zvončica ... nisem zavijala oči nad tabo, ampak nad dvojno moralo ...
...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Mar. 2008 18:35

puma napisal/-a:na podlagi česa lahko trdimo da je alko veliko manj škodljiv?
tud od prevelike doze alkota se da umret in ljudje umirajo zarad tega ... da ne govorim o razpadu jeter in podobnih scena ... ali o npr družinski tematiki povezani z alkotom, nasiljem pod dozo alkota itd.

ne pravim, da je druga boljša ... pravim le, da je alko družbeno postal tako sprejemljiv, da je s tabo nekaj narobe če ne piješ ... ali če te tolerantnosti s strani družbe, ne toleriraš

Mah...alko je res postal pač bolj legalna droga...družbeno sprejemljiva sploh v Sloveniji...če ga ne piješ nisi desc!
Kar se mene tiče pijem v mejah normale, oziroma zadnje čase sploh ne...če spijem spijem toliko, da sem takozvano dobre volje in to je to.

Mah lahko trdim da alko ne vpliva toliko na možgane in telo kakor droga...in alkohola je potrebno veliko več absorbirati da te pobere na daljši rok...ciroza jeter se pozna čez par let ali desetletij...če imaš overdoze alkota te peljejo na ispiranje želodca in si dokaj kmalu spet normalen.

Pri overdozu droge so posledice veliko hujše...in pri drogi hitreje pride do tega...in posledice so zelo uničevalne...lahko pride do možganskega šoka(okvare možganov na daljši rok), zastoja srca, odpoved notranjih organov, psihični problemi(psihoze, shizofrenija, depresija, itd.)
Pri drogi je tudi zelo hiter pokazatelj problemov in dosti hitro si zasvojen in tudi zdravstvene in psihične probleme imaš hitreje...
Hitreje zasvoljiva zadeva pač kakor alkohol...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 19. Mar. 2008 19:09

ryu10kyu napisal/-a:
Mah lahko trdim da alko ne vpliva toliko na možgane in telo kakor droga...in alkohola je potrebno veliko več absorbirati da te pobere na daljši rok...ciroza jeter se pozna čez par let ali desetletij...če imaš overdoze alkota te peljejo na ispiranje želodca in si dokaj kmalu spet normalen.

Pri overdozu droge so posledice veliko hujše...in pri drogi hitreje pride do tega...in posledice so zelo uničevalne...lahko pride do možganskega šoka(okvare možganov na daljši rok), zastoja srca, odpoved notranjih organov, psihični problemi(psihoze, shizofrenija, depresija, itd.)
Pri drogi je tudi zelo hiter pokazatelj problemov in dosti hitro si zasvojen in tudi zdravstvene in psihične probleme imaš hitreje...
Hitreje zasvoljiva zadeva pač kakor alkohol...

obstaja tudi overdoziranje od alkota in so posledice (smrt) čisto enake kot pri overdoziranju zarad trdih (nelegalnih) drog... tako da ne mešat češ overdoze zarad alkota pa ne more bit.
Prav tako je tud alko velik pokazatelj psihičnih, nasilnih in zdravstvenih težav ... edina očem vidna razlika je pač ta, da se lahko v alkotu utapljaš ali hodiš po meju utapljanja 10 let in več, med tem ko je ta meja veliko bolj riskantna pri (nelegalnih) drogah.

...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 19. Mar. 2008 19:57

Mah...saj učinki so si zelo podobni...

Ampak še vedno je trda droga veliko hitreje zasvoljiva...in bolj in hitreje učinkuje negativno na telo.
Alkohol lahko veliko lažje odrežeš iz življenja...če recimo eno poletje absorbiraš alkohol in potem prenehaš piti imaš veliko manjše probleme kakor če celo poletje absorbiraš kokain ali kaj podobnega...to ne moreš zanikati!

opažam pa da precej zavzeto braniš stališče da alkohol ni škodljiv in zdravju neprijazen.To mislim da ti noben ne oporeka!
Oporekam pa trditvi, da je alkohol enakovreden drogi, kar definitivno ni...
En gram kokaina ali pa dva ekstacija imata veliko bolj uničujoč učinek na psiho in fizično telo kakor 5 pirov ali 3dc vodke s juicom...o tem se sploh nima smisla pregovarjati..če pa dvomiš v to pa vprašaj koga, ki ima izkušnje s trdo drogo, pa ti bo pritrdil iz prve roke...
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 20. Mar. 2008 2:02

tudi trde droge med seboj so različne in imajo različne učinke ter načine zasvajanja in posledičnega ubijanja ... zato ne moremo enačit niti heroin z ekstezijom ... kakor tudi ne alkohol z heroinom. In iz tega vidika je za mene alko čisto enaka opojna substanca kot katera koli droga.

...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 20. Mar. 2008 8:20

puma napisal/-a:tudi trde droge med seboj so različne in imajo različne učinke ter načine zasvajanja in posledičnega ubijanja ... zato ne moremo enačit niti heroin z ekstezijom ... kakor tudi ne alkohol z heroinom. In iz tega vidika je za mene alko čisto enaka opojna substanca kot katera koli droga.

...

Važno da se imamo radi, a ne? :knuddel: Pa tudi če so naši pogledi na kakšne stvari različni :argue:
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 20. Mar. 2008 10:18

:D
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 20. Mar. 2008 13:03

Najbolš je oboje skupi :freak: :D
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 30. Apr. 2008 7:23

A gre kdo 1. maja v AG na DJ Felix Da Housecat? Podarim vstopnico.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 30. Apr. 2008 16:04

uff mau pozn si se spomnla,drgač pa ja bi šla ja :D

Vrni se na Glasba in zabava

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov