Zalivanje rož - na kakšen način???
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Shanaxi - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
- Kraj: v njegovem objemu
Večkrat sem že slišala, da je treba rože zalivati s "postano" vodo, nihče pa ne zna točno povedati zakaj. Temperatura je verjetno en dejavnik, ker je voda iz pipe premrzla za rože, ampak to verjetno ni to.
A kdo ve, zakaj zalivamo rože s postano vodo? Kaj se sploh zgodi z vodo, ki stoji 24 ur?
A kdo ve, zakaj zalivamo rože s postano vodo? Kaj se sploh zgodi z vodo, ki stoji 24 ur?
-
Bloodelf - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Izvedi eksperiment... eno rožo zalivaj s svežo vodo, drugo pa s postano... potem pa opazuj kaj se bo zgodilo
Po moje da kakšne velike razlike ni, ker jst vedno zalivam rože z vodo direkt iz pipe in rožam čisto nič ne manjka.

Po moje da kakšne velike razlike ni, ker jst vedno zalivam rože z vodo direkt iz pipe in rožam čisto nič ne manjka.
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
Men se zdi da zaradi tega, ker se iz vode na flašo (v kateri stoji voda) izločijo določene soli. Če zalivaš s svežo vodo, boš zemljo kaj kmalu zasolila, da ne bo več rodovitna (se vidi kot belksati kristalčki na površini).
Ampak če se ne motim to velja samo za lončnice...
Ampak če se ne motim to velja samo za lončnice...
-
Black Amber - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Mi mamo doma eno Pelargonijo na oknu, in jst jo zalivam večinoma s svežo vodo, ostale rože pa zalivam s postano vodo. In res je tako kot je Lopatka napisala, na zemlji Pelargonije imam kar nekaj belih lis, medtem ko teh na drugih rožah ni. Poleg tega pa je Pelargonija tudi precej manj razvita od ostalih, samo ne vem če je to na račun vode... ali pa jo enostavno premalo zalivam 

- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
V sveži vodi iz pipe je raztopljenih veliko stvari, med drugimi klor, ki za rože ni preveč dober.
Če pa pustiš vodo stati se iz nje izločijo določene snovi, v vodo pa prehaja ogljikov dioksid iz zraka. Vsaj men se zdi da je tako
Če pa pustiš vodo stati se iz nje izločijo določene snovi, v vodo pa prehaja ogljikov dioksid iz zraka. Vsaj men se zdi da je tako

-
Short - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Poleg tega, da iz vode ki nekaj dni stoji "umrejo" določene škodljive snovi, se baje v plastenkah v kateri držiš vodo, razvije neka flora, ki na zemlji služi kot dodatni vir energije in gradnikov za rast rože...
Se mi zdi da sm neki tazga enkrat prebrala
Se mi zdi da sm neki tazga enkrat prebrala

-
Buttercup - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 11. 2007
Voda iz pipe je čist premrzla za zalivanje rož. Nekaj najhujšega je recimo to, da v poletni vročini z mrzlo vodo zaliješ rožo. Baje da to deluje kot nek "šok" za rastlino. To je isto kot če bi se človek 2 uri sončil na zelo vročem soncu in bi potem skočil v mrzlo vodo... če se ne motim, lahko ob tem celo infarkt doživiš.
V glavnem, najbolje je če rože zalivamo zgodaj zjutraj, ko se rastlina in njena zemlja še ni preveč segrela. Zvečer se pa baje zelo odsvetuje zalivanje rož.
V glavnem, najbolje je če rože zalivamo zgodaj zjutraj, ko se rastlina in njena zemlja še ni preveč segrela. Zvečer se pa baje zelo odsvetuje zalivanje rož.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Voda more biti postana zaradi temperature...in naj bi bila čez noč v stekenici, ki ima široko grlo, da hitreje izhlapi določena snov, ki se pa sedaj njenega imena ne spomnim točno...pa tudi to naj bi veljalo da vsaj dva cm vode naj bi ostalo v steklenici ker se ta snov tudi posede na dno steklenice...
Nekje v eni oddaji sem zasledila as se nemorm spomniti katera snov naj bi to bila...
Nekje v eni oddaji sem zasledila as se nemorm spomniti katera snov naj bi to bila...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
klor je ena zadeva, druga zadeva, ki jo pa niste omenili, je pa vodni kamen... če voda nekaj časa stoji, se le ta "vsede"...
kar se temperature vode tiče, je idealna nekje okrog 18 stopinj.
seveda pa je pri zalivanju priporočljivo uporabiti kakšna hranila, rezano cvetje je pa pametno tudi spodrezovati ter menjavati vodo.
kar se temperature vode tiče, je idealna nekje okrog 18 stopinj.
seveda pa je pri zalivanju priporočljivo uporabiti kakšna hranila, rezano cvetje je pa pametno tudi spodrezovati ter menjavati vodo.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov