Vaše bivališče - stanovanje zdaj in v bodoče?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Točn tak, k je gaby_ rekla, v primeru, da ostaneš brez službe, kredit enostavno miruje. Poleg tega moraš na to misliti takrat k najemaš kredit in da ga takrat tudi zavaruješ. Mislim, da tistih nekaj €-rov na mesec oziroma ne leto res ni problem dat, pa si enostavno zmanjšaš skrbi glede tega, kaj pa če..
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
buubbika napisal/-a:Če maš plače s partnerjem vsega skupaj 2000€, se mi zdi neumno vzet kredit, da kupiš stanovanje in dobesedno živiš in delaš za ta kredit.
Se strinjam, da je neumno vzet kredit za stanovanje, ampak za hiško pa ne
Ne vem no, lahko, da se motim, ampak kreditojemalec JE lastnik nepremičnine,za katero ima kredit; drugače je pri lizingu, pa me popravte (z argumenti), če se motim.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Ni vse samo v plači, ampak tudi v željah/potrebah. Mogoče bi se pri 2000€ na mesec res bolj splačalo celo življenje plačevati najemnino, ampak jaz osebno recimo tega nebi naredila, ker si nujno želim nečesa svojega in narejenega po svoje. Počasi imam namreč dovolj omejevanj, da tega in tega ne moreš. Ko imaš svojo hišo lahko pa počneš kar koli hočeš (v skladu z zdravo pametjo, seveda) in jo opremiš po svojih željah.
Če ostaneš brez službe in ne moreš plačevati kredita, pa potem najbrž tudi najemnine ne moreš. S tem, da te, če ne plačaš kredita, ne vržejo iz stanovanja v roku parih mesecev.
Idealna rešitev (ob normalni plači) se meni zdi nekajletno varčevanje, nato pa kredit. Važno je, da hiša stoji in da se lahko vseliš, potem pa že počasi sproti dokupiš to in ono.
Če ostaneš brez službe in ne moreš plačevati kredita, pa potem najbrž tudi najemnine ne moreš. S tem, da te, če ne plačaš kredita, ne vržejo iz stanovanja v roku parih mesecev.
Idealna rešitev (ob normalni plači) se meni zdi nekajletno varčevanje, nato pa kredit. Važno je, da hiša stoji in da se lahko vseliš, potem pa že počasi sproti dokupiš to in ono.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
buubbika napisal/-a:matejka**, evropskim poslancem v EP in drugih EU institucijah je fino, fino, finooo!
V Sloveniji jih je pa itak da malo, vsaj na pošten način (hahah). Je dokaj žalostno to stanje z zdravniki ja, men je prav žaljivo, da ima predsednik manj plače od zdravnika...
Drugače pa želim tebi tako kot sebi uspešen študij ter kariero!
Žaljivo? Pomisli malo kaj delajo politiki in kaj delajo zdravniki in kolko let študija rabiš za eno in za drugo. Da ne omenim odgovornosti. Zdravniki rešujejo življenja, tko da plače so OK take kot so.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
500 eur dat na mesec na stran je malo nerealno, ker je odvisno koliko ima kdo plače. Ene še zaslužijo ne 500 eur. Lahko pa jih da na stran tisti, ki ima plačo 1.000 eur in nima kakšnih večjih stroškov.
Sama varčujem a sem v kar nekaj letih prišla šele do vsote 10.000 eur. S tem denarjem si ne morem kupiti ne stanovanja, ne začeti graditi hišo. Je pa toliko, da če da zraven svoj delež še fant, da si začneva pri njemu zgoraj opremljati stanovanje. Starši nama finančno ne bodo mogli pomagati, niti nimam želje, da me nekdo podpira z denarjem. Največ kar mi lahko pomagajo in kar želim in mi veliko pomeni, je to, da lahko živim doma in mi ni potrebno plačevati najemnine za stanovanje. Ker če bi nekje plačevala najemnino bi tisti del, ki ga privarčujem porabila za najemnino in danes ne bi imela še nič.
Sama varčujem a sem v kar nekaj letih prišla šele do vsote 10.000 eur. S tem denarjem si ne morem kupiti ne stanovanja, ne začeti graditi hišo. Je pa toliko, da če da zraven svoj delež še fant, da si začneva pri njemu zgoraj opremljati stanovanje. Starši nama finančno ne bodo mogli pomagati, niti nimam želje, da me nekdo podpira z denarjem. Največ kar mi lahko pomagajo in kar želim in mi veliko pomeni, je to, da lahko živim doma in mi ni potrebno plačevati najemnine za stanovanje. Ker če bi nekje plačevala najemnino bi tisti del, ki ga privarčujem porabila za najemnino in danes ne bi imela še nič.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
buubbika napisal/-a:Oooo, o zdravnikih pa sploh ne bi.
Sej se ne ve, kdo je večji politik; predsednik al zdravnik. V našem kraju je zelo znana zobozdravnica po tem, da gre popravlat ZDRAV ZOB, zato da zasluži denarčke. To je zgolj eden od primerov. Da ne govorim o tem, ko prideš hudo bogi k zdravniku, njegov odnos do tebe je pa tak, kot da bi mu bil ti kriv, ker mora tam delat tistih par urc... Al pa, ko odneseš slike zdravniku in jih še pogleda ne ter ti predlaga, da si KUPIŠ te in te tablete, ter telovadiš, medtem, ko ti pa to govori, se pa bula z Milko in ti govori iz druge sobe. Ah!
Rešujejo življenja ja, sam edini zdravnik, ki jih poznam in, ki je zdravnik "s srcem" ( če se lohk tako izrazim") je samo moj osebni zdravnik.
A predsednik ima pa manjšo odgovornost, ker "skrbi" za NAROD Slovenije, medtem, ko zdravnik za dotične paciente? Ccc.
In kaj bi narod brez teh pacientov? Kaj bi ti brez zdravnikov? Niti na svetu ne bi bla
Sploh pa, tudi politiki niso tko nedolžni in se v vsakem, še tako nedolžnem poklicu, najde osebe k goljufajo, niso fer in še bi lahko naštevala. Ampak bit zdravnik ni kar neki, tko kot si to ti prikazala.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Mimi_M napisal/-a:buubbika napisal/-a:Če maš plače s partnerjem vsega skupaj 2000€, se mi zdi neumno vzet kredit, da kupiš stanovanje in dobesedno živiš in delaš za ta kredit.
Se strinjam, da je neumno vzet kredit za stanovanje, ampak za hiško pa ne
Ne vem no, lahko, da se motim, ampak kreditojemalec JE lastnik nepremičnine,za katero ima kredit; drugače je pri lizingu, pa me popravte (z argumenti), če se motim.
meni se tudi zdi, da če vzameš kredit, je hiša tvoja oz. napisana na lastnika (in ne na banko, kot v primeru lizinga). ampak imaš pa recimo ti ta kredit zavarovan recimo na to nepremičnino in potem če ne plačuješ kredita, ti lahko dajo hišo (oz. tisto, s čimer si zavaroval kredit) na dražbo.
glede teh poklicev in plač ste pa popolnoma zašli s teme, in brezveze se je prepirat, kdo si zasluži višjo plačo in kdo nižjo. sem absolutno za to, da predsednik države živi dostojno in ima neko višjo plačo, saj navsezadnje predstavlja svoj narod. glede zdravnikov je pa tako, da si marsikateri zasluži to svojo plačo, marsikateri pa spet ne! in tako je v vsakem poklicu
- maLLLa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 5. 2009
Uradno živim doma, drugače sem pa zdaj že skoraj 1 leto pri fantu. Ko se mi bo začel študij pa bom po vsej vrjetnosti pri teti.
V prihodnosti pa si nameravava s fantom zgraditi hišo blizu njegovih staršov in njegovega brata.
V prihodnosti pa si nameravava s fantom zgraditi hišo blizu njegovih staršov in njegovega brata.
Če želimo doseči cilje, ki smo si jih zastavili, se moramo za njih
potruditi, pri tem pa moramo poslušati sebe in ne drugih, ker edino
sami vemo kaj je dobro za nas...
potruditi, pri tem pa moramo poslušati sebe in ne drugih, ker edino
sami vemo kaj je dobro za nas...
-
*frisko* - Debatorica
- Na forumu od: 9. 6. 2008
imam 4 variante. uradno, torej na papirjih, zivim pri starsih, zacasno bivalisce imam v ljubljani (s klapo kolegov), trenutno zivim s fantom v njegovi hisi, kadar potrebujem mir, pa se umaknem k stari teti in njenem mozu, na kmetijo, kjer lahko pozabim na vse. skratka, sem leteca, med tednom po par dni v lj, sploh kadar delam popoldan in se mi ne da zvecer v kranj, ostale dni pri fantu. hiso tudi skupaj dokoncujeva in opremljava, ker ko mi v lj potece pogodba, bo slo tudi birokratsko vse na fantov naslov. doma nisem bila ze prl. pol leta, posto mi oce preposilja v lj. skratka, komaj cakam, da spacam dplomo, dobim redno zaposlitev in za vedno pozabim stalno seljenje in se ustalim pri fantu. to bo v roku cca. enega leta, do takrat je pa se treba uzivat
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
buubbika napisal/-a:
Je že res, da je danes dražje kot prej, sam neke ogromneee razlike pa spet ni, no.
Odvisno kje živiš. Naša hiša bi se 15 let nazaj prodajala za 5x manj kot danes. V današnjih časih take hiše niti pod razno ne bi mogli zgradit, pa smo jo zgradili brez kredita, po osamosvojitvi, ko je bla to res eno naselje bogu za leđima, zdej je pa kao prestižna soseska in si res samo še bogataši lahko privoščijo grajenje hiše pri nas.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Midva sva pri nas in sorazmerno prispevava za stroške (znesek za položnice se deli na vse), enako tudi moja sestra, ki še živi doma, je pa zaposlena.
Poleg tega cca. 1-2x na mesec kupiva npr. karton mleka, meso, pralni prašek ipd; pa tudi veliko prehrambenih izdelkov kupujeva posebej zase.
Pomagava pa tudi drugače, npr. z gospodinjskimi opravili. To mi je še posebej v užitek
Poleg tega cca. 1-2x na mesec kupiva npr. karton mleka, meso, pralni prašek ipd; pa tudi veliko prehrambenih izdelkov kupujeva posebej zase.
Pomagava pa tudi drugače, npr. z gospodinjskimi opravili. To mi je še posebej v užitek
- Liena
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 5. 2008
Živim pri starših in starih starših v hiši, prihodnji teden pa se začne študentsko življenje, torej se za čez teden selim v stanovanje, ki je v bloku.
V prihodnosti pa se bom, če bo vse po sreči, selila na podeželje (imam že v mislih lokacijo samo nekaj kilometrov stran iz mojega kraja).
V prihodnosti pa se bom, če bo vse po sreči, selila na podeželje (imam že v mislih lokacijo samo nekaj kilometrov stran iz mojega kraja).
-
Pyrexia - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 2. 2005
mateja79 napisal/-a:Kako si tiste, ki živite s svojim fantom v hiši njegovih staršev delite stroške z njegovimi starši?
Midva plačujeva delež po osebah. 2/5, ker nas je vseh skupaj 5. Edino elektriko plačujeva po števcu, saj imava svoj števec.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov