*zverinica* napisal/-a:sej se da našparat...jaz dam vsak mesec na varčevalni račun 500€, razen takrat, ko rabim za dopust (poleti in pozimi)
Ja, saj se da... če živiš pri starših, ali pa imaš že vse (avto, stanovanje,...)
*zverinica* napisal/-a:sej se da našparat...jaz dam vsak mesec na varčevalni račun 500€, razen takrat, ko rabim za dopust (poleti in pozimi)
buubbika napisal/-a:jullia_ napisal/-a:
In, mimogrede ter popolnoma offtopic, tvoj odklonilni odnos do države v smislu "naj jo čimbolj oberejo, saj tako nič nimamo od nje", je precej bolj žaljiv, kot vsi čefurji, ki nabijajo svojo musko, skupaj
Kaj je pa tu žaljivega? Js dam čist prav Nii; tako kot država gleda, da od tebe pobere vsak cent, pač ti gledaj, da od nje tudi.
Znajdi se... Danes se marsikdo ne poroča, ker je mati s tem samohranilka, do stanovanja lažje pridejo ipd..
Kredit vzet v lajfu mi je pa nekaj najbolj neumenga!!! Ok, ne rečem za tiste izjeme, ki dvignejo kredit, da otroku plačaju počitnice (tj. socialno ogroženi), sam, da pa kupiš auto na lizing, ker pač hočeš BMW in ne Renault, ah... Špari, pa bo. Vzameš kredit za 5000€ in dokler ga izplačaš, znaša vsota 2x več zarad obresti.
Če nimaš neke extra plače, si v najemniškem stanovanju, dokler nimaš za kupit svojega. Če maš pa 18.000€ plače, ga pa tut sploh ni problem kupit.
buubbika napisal/-a:Draga bučka, jaz imam hišo in stanovanje, tk čist btwoz. moji starši no, pa u lajfu niso mel kredita
. Je že res, da so včasih bile plače drastično večje in boljše, pa ok.
Kot 2. nism nikjer rekla, da bom js mela 18000€ plače, pač pa sm samo napisala, da če je maš tolko, da ti stanovanje ni problem kupit. Ne vem, česa ne razumeš...
Kar se tiče kredita; raje sama šparam in na stran dajem določeno vsoto vsak mesec in čez par let kupim nek kapital, kot pa da vzamem kredit in ga cel lajf odplačujem (oz. 2x večjo vsoto). Časovno si na istem, finančno pa nikakor! Pa ne ti meni o realnosti.
In ja, js nikol nem vzela kredita, kakega s.p.-ja pa itak ne nameravam odpret al pa odkupit Laškega tk da ja. Če pa teb ne (bo) rata(l) brez kredita kaj ustvarit, pol pa itak veš, kam se obrnit, heh.
~NIA~ napisal/-a:mateja79: nikjer nism rekla da bom jaz živela pri fantu. lahko bo tudi obratno, da bo on živel pri meni oz. v stanovanju, ki bo pisano name, pa ob morebitnem razhodu on ne bo mogel dokazati da je živel pri meni, ker bo prijavljen drugje. ampak nekako nism taka svinja in če bi se ločevala bi se brez odvetnikov, pač bi sama delila premoženje, ker čene itak zaprauljaš dnar za sodišča.. ker se da use zment. če si 20 let (naprimer) z nekom živel skupaj, nevem zakaj se pol ne morš zment o delitvi premoženja, a ste res taki verbalni invalidi?
buubbika napisal/-a:gaby_, moja 2 se pa dandanes včasih hecata in se sprašujeta, zakaj nista zgradila hiše na kredit, ker je blo včasih nekaj glede tega drugače. Ma ne vem točno, v glavnem, če bi ga vzela, jima sploh ne bi treba odplačati, nekaj takega. Ne spomnem se točno.![]()
Je že res, da je danes dražje kot prej, sam neke ogromneee razlike pa spet ni, no.
buubbika napisal/-a:
TOM_Lady
Pozabla si kaj je tema in v kaj sva se midve "zapičle".![]()
Nikjer nism napisala, da smo bili prej bogati, sedaj smo pa reveži. Morda sta imela moja 2 "srečo" le v tem, da je oče podedoval po svojem očetu kar precejšen zalogaj zemlje, na katerem imamo danes hišo in urejeno okolico, stanovanje je pa čist zase. In ja, če majo moji starši, to pomeni, da mam tut jst, ker bo to nekoč moje in od brata, sam mislim, da ne bo problemov s tem, kdo bo kaj imel, ker oba planirava v tujino. V bistvu je on že na pol v tujini... Aja, pa moja 2 še vedno vlagata v hišo in stanovanje; brez kredita.
Upam, da iz tega posta ne sklepaš, da se hvalim (ker to sploh ni moj namen!), pač pa hočm povedat, da se pač ne strinjam s tabo, da brez kredita ne moreš nič. Pa še to; zame si v tem primeru bolj razvajena ti, ki hočš do 30.-ih v SVOJ flat/hišo, kot pa človk, ki je realen in gre najprej v najemniško, z leti pa v svoje. Nikjer ni definirano, da če se hočeš osamosvojit, da moraš pa takoj v svoje (kar si kupil)...
buubbika napisal/-a:matejka**
Če bi se zanimala za to področje, bi ziher vedela kdo ima in kje so takšne plače.
In ja, tudi v Sloveniji so posamezniki s tako plačo (v to je seveda vse všteto), da o tujini sploh ne govorim. Pa takšno plačo imajo (samo) posamezniki na višjem položaju...
Pozabla si na dejstvo, če ti vzameš stanovanje na kredit, da dokler ga ne izplačaš, da NISI na svojem oz. da za to, za kar si pač vzela kredit še ni tvoje, dokler kredita ne izplačaš. A misliš, da če vzameš avto na lizing, da je pa kr tvoj, kredit je pa zgodba zase?Sploh pa ne more vsaka oseba met kredita za 60.000€, pač pa je vse odvisno od tvojih dohodkov...