Vaše bivališče - stanovanje zdaj in v bodoče?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

OdgovorNapisal/-a ~NIA~ » 21. Sep. 2009 9:38

-----.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a jullia_ » 21. Sep. 2009 9:52

~NIA~ napisal/-a:...ampak mene to ne mot, nej oberejo državo kolkr jo pač lahko...

A pa ti se zavedaš, da v bistvu ne obirajo države, ampak tvoje starše, ki plačujejo davke? In prikrajšan zaradi tovrstnega početja ni Pahor, ampak tisti, ki od države ne dobijo pomoči, čeprav bi jo bolj potrebovali, ker za par evrov presegajo cenzus.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a ~NIA~ » 21. Sep. 2009 10:07

-;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

OdgovorNapisal/-a jullia_ » 21. Sep. 2009 10:12

Eno je, da privoščiš človeku lepo življenje, drugo pa, da pozitivno vrednotiš in celo spodbujaš finančno goljufijo.

In, mimogrede ter popolnoma offtopic, tvoj odklonilni odnos do države v smislu "naj jo čimbolj oberejo, saj tako nič nimamo od nje", je precej bolj žaljiv, kot vsi čefurji, ki nabijajo svojo musko, skupaj :P
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a ~NIA~ » 21. Sep. 2009 10:17

------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Pyrexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2005

OdgovorNapisal/-a Pyrexia » 21. Sep. 2009 10:33

Do svojega 28.ega leta sem živela pri starših, potem sem se 2 leti vozila k fantu in stanovala malo pri njih v stanovanju, v večstanovanjski hiši in malo doma, v bloku. Ko sem našla službo v njegovem mestu, sva si začela rihtati kletne prostore in sem se do 30.ega leta vselila v 43 kvadratov veliko kletno stanovanje, skupaj s fantom. Stanovanje je sicer njihovo, tako da plačujeva samo stroške, je pa kletno, temno in vlažno in ravno sedaj kupujeva novo stanovanje, kjer želiva imeti ogromno svetlobe, balkon + vsaj 60 kvadratov. Vzela bova kredit na 25 let, saj drugače ne gre. V kleti sedaj živiva 2 leti.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

OdgovorNapisal/-a *zverinica* » 21. Sep. 2009 11:08

~NIA~ napisal/-a:tle pač ni goljufija, če si študentka z otrokom, neporočena, prijavljena doma.. kaj ti pa morjo? neč nezakonitga ni, razn če te kdo iz foušije ne prjav in te pridejo preverjat če res živiš doma..

nikjer ne piše da moraš bit stalno doma in sedet na kavču tam kjer si prjavljen

Zakon o prijavi prebivališča ne ločuje med neporočenimi študentkami in 50 let poročenimi zakonci, ampak za vse enako opredeljuje stalno in začasno prebivališče - in če si ti prijavljen nekje, kjer sploh ne prebivaš je to ne glede na tvoj status, starost in nevemkajše nezakonito ;)
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

OdgovorNapisal/-a mateja79 » 21. Sep. 2009 11:45

Poročila ali ne poročila sem bom iz ljubezni oz. želje mene ali fanta, ne pa zato, da bom državo izkoriščala kot samohranilka.
Ko se preselim pa se sigurno prijavim na njegov naslov, ker navsezadnje kako naj dokazujem, da sem pri njemu živela, če bom prijavljena še na zdajšnjem naslovu, če kaj pride vmes in greva narazen? Jaz bom vlagala v novo stanovanje in na novem naslovu tudi delala. Če bom prijavljena drugje mi tega ne bo nihče verjev in bi se potem lahko obrisala pod nosom.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

OdgovorNapisal/-a piškotek* » 21. Sep. 2009 12:16

Midva živiva pri njegovih starših. Zraven njihove hiše je recimu temu "dvojček" kjer si midva urejava stanovanje. Zaradi financ gre bolj počasi vendar enkrat nama bo uspelo.
Ko sem se preselila k njim sem prijavila začasno prebivališče (velja eno leto), sedaj si bom pa prijavila stalno prebivališče in menjala dokumente.
(s)mej se
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a ~NIA~ » 21. Sep. 2009 12:19

-----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a *zverinica* » 21. Sep. 2009 12:24

ne razburjej se, ker od tega rit raste ;)

jz se sploh ne sekiram kako boš ti goljufala državo, čefurje in še koga, samo razložila sem ti zakonsko podlago, ker mam ogromno po tvoje mislečih v postopku, pa do zdej še noben ni dobr skoz pršu :bussi:

konc OT z moje strani
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

OdgovorNapisal/-a *QueenBitch* » 21. Sep. 2009 12:38

Živim v enosobnem stanovanju v mestu. Stanovanje ni moje ampak zanj ne plačujem najemnine, vlagam pa vanj drugače npr. z obnovami itd.

Če bom še naprej samska bom kar ostala tukaj in vse obnovila, ker je povečini res staro in ni blo večjih obnov odkar se je zgradil blok. Blok je manjši, ima 4 nadstropja, povezave s centrom so dobre, ok s parkiranjem je problem ampak to je povsod.

Nikakor se ne vidim na podeželju ali ful primestju, sm mestno dete kar ne pomeni, da ne maram narave ali pa da nič okrog hiše ne znam narest ampak enostavno me ne vleče. Če bi šlo vse po planu bi pa nekega dne mela mejhno hišo v kakem mirnem delu mesta. Cene takih hišk se pa gibajo zlo visoko tko, da trenutno še 1 m2 ne bi mogla kupit :lol:

Za vse tiste, ki rabite praktične nasvete kako do svojega stanovanja, poznam punco, ki špara že od svojega 17. leta v NSVS ravno tko njen fant...zdj je od tega že 12 let in uspelo jima je kr neki našparat pa še tko lahko bolj ugodno dvigneš kredit. Neki sta našparala še gotovine. Pa preden se kdo vtakne v to od česa sta šparala, lahko povem za njo, da od študentskega dela...delala je FUL in vsak mesec dala na stran najmanj 30.000 takratnih tolarjev obenem je redno študirala itd. Pač da se, sam je pa težko.

Tud jaz sm letos začela varčevat v NSVS, čeprov se ne splača več tok kt se je prej, zdj ti na primer država "pokloni" samo polovico mesečne premije na koncu leta, če si redno plačeval prej ti je pa celo mesečno premijo...sam vseen sm se za to odločla, ker šparam namensko za obnovit kopalnico ali kuhinjo (odvisno kaj bo prej razpadl :twisted: ).
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a red_rose » 21. Sep. 2009 12:50

*oranžna* napisal/-a:ti si se prišla hvalit da imaš pri 19ih že svoje stanovanje? Je od tvojega bogatega tipa!! Tako da ne hvali se s stvarmi,ki niso tvoje.

Ljudje, ki so tako bogati, da imajo pri 20ih svoje stanovanje, sigurno ne visijo na cosmo forumu.

pa p**** nikjer in nikol nism rekla da mam svoje stanovanje :eek: vprasala sem ce je tu kaka punca, da pove kako je prisla do njega. in evo so se javle. daj zenska umir se mal :roll: :wall: :D
Zadnjič spremenil red_rose, dne 21. Sep. 2009 13:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a red_rose » 21. Sep. 2009 12:52

*QueenBitch* napisal/-a:poznam punco, ki špara že od svojega 17. leta v NSVS ravno tko njen fant...zdj je od tega že 12 let in uspelo jima je kr neki našparat pa še tko lahko bolj ugodno dvigneš kredit. Neki sta našparala še gotovine. Pa preden se kdo vtakne v to od česa sta šparala, lahko povem za njo, da od študentskega dela...delala je FUL in vsak mesec dala na stran najmanj 30.000 takratnih tolarjev obenem je redno študirala itd. Pač da se, sam je pa težko.

svaka cast :gut: :cool:
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

OdgovorNapisal/-a *zverinica* » 21. Sep. 2009 13:09

sej se da našparat...jaz dam vsak mesec na varčevalni račun 500€, razen takrat, ko rabim za dopust (poleti in pozimi)

Vrni se na Dom, okolica in bivanje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov