Vaše bivališče - stanovanje zdaj in v bodoče?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
nicesar ne mislim - dala sem en primer in od cloveka do cloveka je to drugace. niti nocem prepricat nobenga da naj varcuje in da lahko vsak normalno da ne gre tako, zato pa tut nimajo vsi svojega stanovanja ane tistih nekaj ki se pa zeloooo trudi in si mogoce trgajo iz ust, jim starsi grejo na roko da jim ni treba nic prispevat, al kaj jaz vem...
zakaj mene ljudje nikol ne razumejo
sem pa gledala za hec hise na bolhi, in se dobi tudi za 30.000€ razpadajoce stare hise evo, pomoje pride z obnovo vred ceneje kot stanovanje v ljubljani
nima nobena punca tu gor svojega stanovanja? kokr spremljam forum na diva.si jih ma kar nekaj. ali pa si cisto na novo opremljajo, ali celo gradijo, ocitno se da skoda da ni nobene tukaj gor da bi povedala kako ji je ratalo
aja joj en moj 28letni kolega si je prejsnji mesec kupu svojo, novo hiso (novogradnja) zivel bo sam...denar je pa dobil, ko je prodal svoje stanovanje v par let starem bloku (kombinacija bogatih starsev in dobre sluzbe....a ga zrihtam keri?! je samski )
zakaj mene ljudje nikol ne razumejo
sem pa gledala za hec hise na bolhi, in se dobi tudi za 30.000€ razpadajoce stare hise evo, pomoje pride z obnovo vred ceneje kot stanovanje v ljubljani
nima nobena punca tu gor svojega stanovanja? kokr spremljam forum na diva.si jih ma kar nekaj. ali pa si cisto na novo opremljajo, ali celo gradijo, ocitno se da skoda da ni nobene tukaj gor da bi povedala kako ji je ratalo
aja joj en moj 28letni kolega si je prejsnji mesec kupu svojo, novo hiso (novogradnja) zivel bo sam...denar je pa dobil, ko je prodal svoje stanovanje v par let starem bloku (kombinacija bogatih starsev in dobre sluzbe....a ga zrihtam keri?! je samski )
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
No zgodbe so različne to se strinjam. Ampak tisti, ki si hočemo nekaj ustvariti s svojimi žulji, rabimo neke praktične predloge in variante. Večini niso rešitev bogati starši. Niti nimam žalje, da bi me nekdo drug financiral in mi potem kdaj kaj očital.
Torej zanimive bi bile zgodbe tistih, ki so s svojimi financami nekaj ustvarili, ne pa prodali podarjeno nepremičnino. Tako vsak lahko.
Torej zanimive bi bile zgodbe tistih, ki so s svojimi financami nekaj ustvarili, ne pa prodali podarjeno nepremičnino. Tako vsak lahko.
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Js trenutno živim še pri svojih starših v hiši.
Sicer z fantom že počasi ugotavljava kam bi se premaknila (stanovanje, hiša itd...) samo je pa res da nikol ne veš kje boš službo našu itd.... in zdej sva se zgovarjala da bi lahko mal stran od naše hiše nardeila svojo kjer mamo parcelo, oziroma bi počakala da do konca nrdim šolo in bova pol vidla kje bova, mogoče bova šla tut kam u tujino...nikol se ne ve....
če bi pa upoštevala svoje želje, bi se pa preselila nekam v obmorsko mesto. To mi je bla večna želja....recimo v Koper bi šla takoj, brez premisleka, če mi kdo ponudi službo tam z dobro plačo, da bom lahko normalno živela in plačevala stanovanje:)
Sicer z fantom že počasi ugotavljava kam bi se premaknila (stanovanje, hiša itd...) samo je pa res da nikol ne veš kje boš službo našu itd.... in zdej sva se zgovarjala da bi lahko mal stran od naše hiše nardeila svojo kjer mamo parcelo, oziroma bi počakala da do konca nrdim šolo in bova pol vidla kje bova, mogoče bova šla tut kam u tujino...nikol se ne ve....
če bi pa upoštevala svoje želje, bi se pa preselila nekam v obmorsko mesto. To mi je bla večna želja....recimo v Koper bi šla takoj, brez premisleka, če mi kdo ponudi službo tam z dobro plačo, da bom lahko normalno živela in plačevala stanovanje:)
- *oranžna*
red_rose napisal/-a:nima nobena punca tu gor svojega stanovanja?
ti si se prišla hvalit da imaš pri 19ih že svoje stanovanje? Je od tvojega bogatega tipa!! Tako da ne hvali se s stvarmi,ki niso tvoje.
Ljudje, ki so tako bogati, da imajo pri 20ih svoje stanovanje, sigurno ne visijo na cosmo forumu.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
ana27 napisal/-a:TOM-Lady napisal/-a:Mi2 (kukr sva se pogovarjala) tam okrog cca. 90.000 - 100.000 € bi že lahka postavila hišo, ki bi nama več kot ustrezala
Hišo že. Ne pa bi s tem denarjem kupila še zemljo in uredila vso dokumentacijo.
Sicer pa tudi 100.000 evrčkov ni lahko prišparat kaj? Oz. če vzameš kredit jih potem vrneš ene 180.000 in je situacija čist druga kot prvo zgleda.
Hja to glede dokumentacije so pa cene različne, prav tako znesek ki ga boš porabil za hišo (odvisno kuk si zmišljuješ, mislim pa, da za takšen denar, bi se že dalo marsikaj uredit.Glede na to, da sta si soseda za takšen denar postavila hišo, še prej pa uredila vso potrebno dokumentacijo. Morda se pa motim, in imate drugi mnogo več izkušenj, da tako pametujete
- TOM-Lady
- Komunikatorka
ana27 napisal/-a:red_rose napisal/-a:
to ja ker sta na svojem, ampak dosti punc zivi doma in dela preko studenta - tako da ne rabjo nobenih stroskov placvat, pa hrane, itd.in ni :
Ne ti mislit, da če živiš doma pa ni stroškov. Jaz ravno tako plačujem položnice, hrano, kurjavo. Ko sem študirala preko študenta sem večino denarja porabila za avtobusno vozovnico, ker smo takrat živeli precej oddaljeno od mesta.
No ko boš enkrat poskusila živet zase, te pa primerjaj kakšne so razlike, ali ti živiš doma in daješ za stroške, ali pa če živiš zase. Sej ne rečem, da doma ni nobenih stroškov, ampak mislim da se kljub temu doma, da dosti lažje kaj privarčevati kot pa če si nekje na svojem (Je pa odvisno seveda od plače posameznika!)
- ana27
- Kofetarica
TOM-Lady napisal/-a:Hja to glede dokumentacije so pa cene različne, prav tako znesek ki ga boš porabil za hišo (odvisno kuk si zmišljuješ, mislim pa, da za takšen denar, bi se že dalo marsikaj uredit.Glede na to, da sta si soseda za takšen denar postavila hišo, še prej pa uredila vso potrebno dokumentacijo. Morda se pa motim, in imate drugi mnogo več izkušenj, da tako pametujete
Nič ne pametujem, ampak parcele so glede na kraj različno drage. Ne morem jo kupiti nekje v hribih 100 km stran od najinih služb. Tudi dokumentacija je različno draga glede na občino, ki pa ni odvisna od centra oddaljenosti ampak baje od bogatije občine.
Za 90.000 jaz še nisem slišala, da bi si kdo kupil parcelo, uredil papirje in zgradil hišo. Žal ne. Če je to uspelo tvojima sosedama pa se priporočam za več informacij.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
midva sva si sama kupila 3-sobno stanovanje (69 m2), brez kredita (rajš si nardim luknjo v koleno kot da se zakreditiram), sva oba redno zaposlena, nekaj je bilo prihrankov (jaz šparam že odkar pomnim), nekaj pa podedovanega denarja...zdej gledava za kakšno ugodno parcelo al pa že zgrajeno hišo, da začneva tam čez kakih 5 let gradit, ker v bloku ne misliva živet (oba sva živela v hišah)
so pa pri nas res nore cene stanovanj...na Tenerifih sva gledala stanovanje s 3 spalnicami, 2 kopalnicama, teraso in bazenom, 105 kvadratov ->115.000€ - če bi imela več denarja s sabo, bi ga takoj zaarala
so pa pri nas res nore cene stanovanj...na Tenerifih sva gledala stanovanje s 3 spalnicami, 2 kopalnicama, teraso in bazenom, 105 kvadratov ->115.000€ - če bi imela več denarja s sabo, bi ga takoj zaarala
- ana27
- Kofetarica
TOM-Lady napisal/-a:ana27 napisal/-a:red_rose napisal/-a:
to ja ker sta na svojem, ampak dosti punc zivi doma in dela preko studenta - tako da ne rabjo nobenih stroskov placvat, pa hrane, itd.in ni :
Ne ti mislit, da če živiš doma pa ni stroškov. Jaz ravno tako plačujem položnice, hrano, kurjavo. Ko sem študirala preko študenta sem večino denarja porabila za avtobusno vozovnico, ker smo takrat živeli precej oddaljeno od mesta.
No ko boš enkrat poskusila živet zase, te pa primerjaj kakšne so razlike, ali ti živiš doma in daješ za stroške, ali pa če živiš zase. Sej ne rečem, da doma ni nobenih stroškov, ampak mislim da se kljub temu doma, da dosti lažje kaj privarčevati kot pa če si nekje na svojem (Je pa odvisno seveda od plače posameznika!)
Nisem rekla, da doma ne privarčuješ več. Ampak ti si prvo napisala, da če živiš doma ne rabiš nobenih stroškov plačevat in hrane. To pri vseh ne drži.
Ja in dve leti sem živela zase tako, da lahko primerjam.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
ana27 napisal/-a:TOM-Lady napisal/-a:Hja to glede dokumentacije so pa cene različne, prav tako znesek ki ga boš porabil za hišo (odvisno kuk si zmišljuješ, mislim pa, da za takšen denar, bi se že dalo marsikaj uredit.Glede na to, da sta si soseda za takšen denar postavila hišo, še prej pa uredila vso potrebno dokumentacijo. Morda se pa motim, in imate drugi mnogo več izkušenj, da tako pametujete
Nič ne pametujem, ampak parcele so glede na kraj različno drage. Ne morem jo kupiti nekje v hribih 100 km stran od najinih služb. Tudi dokumentacija je različno draga glede na občino, ki pa ni odvisna od centra oddaljenosti ampak baje od bogatije občine.
Za 90.000 jaz še nisem slišala, da bi si kdo kupil parcelo, uredil papirje in zgradil hišo. Žal ne. Če je to uspelo tvojima sosedama pa se priporočam za več informacij.
Parcele nista kupla, sta jo dobla. Dokumentacijo sta sama urejala, plus ostali stroški z zidavo in opremo objekta. Drugače pa ja, če pa parcelo kupuješ, je pa druga pesmica.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
ana27 napisal/-a:TOM-Lady napisal/-a:ana27 napisal/-a:red_rose napisal/-a:
Nisem rekla, da doma ne privarčuješ več. Ampak ti si prvo napisala, da če živiš doma ne rabiš nobenih stroškov plačevat in hrane. To pri vseh ne drži.
Ja in dve leti sem živela zase tako, da lahko primerjam.
Prvega posta nisem pisala js Nisem rekla, da ne rabiš plačevat nobenih stroškov (tudi sama sem jih, ko sem bila doma), ampak so pa ti stroški manjši, če se razumemo
- ana27
- Kofetarica
TOM-Lady napisal/-a:Prvega posta nisem pisala js Nisem rekla, da ne rabiš plačevat nobenih stroškov (tudi sama sem jih, ko sem bila doma), ampak so pa ti stroški manjši, če se razumemo
Aha res nisi. Oprosti. No ampak si me pa napadla, da naj prvo poskusim, potem govorim. Sem poskusila. Razlika je bila 200 eur na mesec. Sedaj lahko teh 200 eur prišparam, takrat mi je še zmanjkalo, ker nisem imela štipendije ampak sem občasno delalal preko študenta.
Ampak vseeno ne morem do 50 leta živeti doma, da bom lahko našparala za stanovanje ali hišo. Če pa grem živet na svoje mi ne bo ostalo nič.
Hočem predvsem vzpostaviti problem, da si danes mlad človek res s samo svojim denarjem težko zgradi bivališče.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov