Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
*Gaja* napisal/-a: 200 € so mi starši nakazal za mesec dni (najemnina ni všteta) pa mi je premal. koliko pa vam drugim nakažejo doma (tisti, ki nimate štipendije in svoje plače)?
Ko sem še dobivala žepnino, sem dobila 80 € na mesec (+ za mesečno). Res je, da živim doma, ampak mi je vedno zneslo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
*Gaja* napisal/-a:Men se pa zdi, da denar kar puhti, pa nisem kaj preveč zapravljiva. Na začetku sem si še vodila evidenco, po parih dneh pa pozabla in evo, komaj 2. (še ne cel!) teden je za mano v Lj in sem že ful denarja zapravla. 200 € so mi starši nakazal za mesec dni (najemnina ni všteta) pa mi je premal. koliko pa vam drugim nakažejo doma (tisti, ki nimate štipendije in svoje plače)? delat pač ne morem, ker želim imeti kar se da dobro povprečje, da dosežem zoisovo štipendijo naslednje leto.
Jaz sem imela štipendije 250€ lani; starši so mi plačevali študenta; mobitel, bone, prevoz, hrano pa vse sama. Pa tudi mami mi nikol ne kupuje hrano za v Lj (kar je meni absurd). In meni je bilo več kot dovolj denarja; privoščila sem si vsaj eno potovanje na leto, kar nekaj oblačil. Je pa res, da sem tud zaslužila ene par 100 evrov (ampak maksimalno 300-400 v letu).
Js res ne vem kaj ene počnete z denarjem.
Bratranec ima štipendije 200€, doma mu plačujejo študenta, mobitel, mami mu vsak teden nakupi 2 polni vrečki hrane in pijače, da mu za sabo vsaj 20€ na teden, poleti zasluži v 2 mesecih vsaj 3000€, pa je skoz brez denarja (ne kupi si nič posebnega, ne potuje). Js res ne vem kaj dela z denarjem
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
*hox* napisal/-a:*Gaja* napisal/-a: 200 € so mi starši nakazal za mesec dni (najemnina ni všteta) pa mi je premal. koliko pa vam drugim nakažejo doma (tisti, ki nimate štipendije in svoje plače)?
Ko sem še dobivala žepnino, sem dobila 80 € na mesec (+ za mesečno). Res je, da živim doma, ampak mi je vedno zneslo.
Hm, jaz moram že samo za prevoz v obe smeri dat kar nekaj denarja, ker sem od lj oddaljena več kot 100 km. Pol mam še mesečno za trolo (šolsko), bone, ker pa od enga rednega obroka na dan pač ne morm živet si pol kupim še hrano za doma, sem pa tja kakšna kavica (zdej ko še ni toliko učenja pač ne veš kam bi se dal in cel čas ne morm bit v stanovanju), žuri, pol še z žurov domov dam za taksi, ker stanovanja pač nimam v centru in trole pol več ne vozjo pa tud peš ne bom hodla v temi domov, kr ne veš kakšne čudake srečaš na poti domov (je kr za hodit)... in evo, začetek meseca, pa denar kar gre. Zdaj vsaj vem, da si vsak mesec morem OBVEZNO pisat koliko in za kaj zapravim in izločiti kakšne nenujne stvari.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
sončk napisal/-a:rachka_ napisal/-a:za tiste, ki ne morte brez 3x kave na dan.. a nimate nikjer v bližini kakšne knjižnice, kamor lahko greste prelistat kakšno revijo ali pa samo sedet in poslušat muziko?....
Ne, ker sem socialno bitje
A fak, jaz sem se pa spraševala zakaj ne zapravim 200€ tedensko, ampak kvečjemu mesečno, pa še to ne vedno.... Ja itak, ker sem fakin geeky asocialc Pa to ni zajebavanje ali sarkazem.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
malo sem preletela temo in me nekaj samozanima...kaj pa delo preko študenta? večina vas piše, da vas sponzorirajo starši. jaz sem sicer živela doma 2 leti, potem pa sem šla na svoje, ampak sem delala že od srednje šole.in sem tako lepo končala gimnazijo in sedaj končujem fax, čeprav delam dokaj redno in dokaj pridno. pa ul sem opažala pri svojih sošolcih, da tisti, ki so itak v študentih niso počeli nič kaj druga, kot hodili na predavanja in kofetkali pa žurali. nobeden skoraj v naši okolici ni delal, razen nas, ki smo iz MB, pa smo stanovali doma. ne razumem pač..
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
sončk napisal/-a:rachka_ napisal/-a:za tiste, ki ne morte brez 3x kave na dan.. a nimate nikjer v bližini kakšne knjižnice, kamor lahko greste prelistat kakšno revijo ali pa samo sedet in poslušat muziko? kakšna takšna varjanta stane precej manj kot filanje prometa kafičem jaz to počnem kar pogosto.. sprva je blo z namenom, da se med frajuricami kaj učim, ampak se mi itak ne da skoz.. tako, da pol berem kakšen cajteng al pa revijo in mi tista ura zbeži ko blisk. (pa še kafeavtomate s kavo za 30centov so ponavadi v bližini, če že res ne gre brez )
Ne, ker sem socialno bitje
ja no ja, saj nisem rekla, da je treba skoz tam viset ampak če si sam in se res nimaš kaj za dat, pa je to idealka.
sicer pa sem to pisala za tiste, ki v celodnevnih kofetkanjih vidijo predvsem finančen problem.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
V_Rose_V napisal/-a:malo sem preletela temo in me nekaj samozanima...kaj pa delo preko študenta? večina vas piše, da vas sponzorirajo starši. jaz sem sicer živela doma 2 leti, potem pa sem šla na svoje, ampak sem delala že od srednje šole.in sem tako lepo končala gimnazijo in sedaj končujem fax, čeprav delam dokaj redno in dokaj pridno. pa ul sem opažala pri svojih sošolcih, da tisti, ki so itak v študentih niso počeli nič kaj druga, kot hodili na predavanja in kofetkali pa žurali. nobeden skoraj v naši okolici ni delal, razen nas, ki smo iz MB, pa smo stanovali doma. ne razumem pač..
Jst sm zdj 1.letnik faksa in mam namen delat 2-3krat na teden, ker sem tok navajena imet svoj denar in mi je smotan potem starše prosit kar najprej za denar. Res upam, da mi bo zneslo zaslužit tam nekje 200-300€ na mesec.
Pa drugač poznam še par punc, ki delajo tud med študijem.
- *hox*
- Cosmofrik
*Gaja* napisal/-a:žuri, pol še z žurov domov dam za taksi
To je meni čist brezveze porabljen denar. Če vem, da nimam oz., da mi ne bo zneslo, ni pogoja, da sploh grem kam ven.
Drugač pa že eno leto pa pou delam 2 - 3x na teden (med počitnicami vsak dan) in je prou fino, da imam nekaj svojega denarja, ker si ne predstavljam, da bi za vsako stvar mogla "fehtat" doma.
- *hox*
- Cosmofrik
*Gaja* napisal/-a:Ja če nimaš pol itak nemorš dat ane. Js mam dovol, sam mi pač hitr gre use skupi oz. velik del tega, kar mi pač dajo starši.
Tudi če imaš, ampak veš, da po žuru tega denarja ne bo več, pač ne greš.
Očitno potem nimaš dovolj, če ti hitr gre.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
ne znaš z denarjem. meni dajo 300€ na mesec (od tega gre 155€ za stanovanje) in mi konc meseca še ostane. žuram pa ga 2-3x na tedn. taxi je res neumno rabit, če živiš v lj. pač počakaš na bus, čene pa greš peš al pa s epogajaš s taxisti (js še nikoli nism plačala tolko kolkr so mi rekli, prou na easy se jih da obrnt). hodim peš že več ku 1 leto, pa nikoli nism naletela na čudake, niti zdej k živim v šiški (k je tolko govora o tem kašni ljudje živijo tam). sej ok, da sti gre za varnost, sam pol se moreš odločit al zmanjšat žuranje al se ga napivat na račun staršev in pač bit brez denarja.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Taxi se tud men zdi neumnost, sploh predrago za študentski žep; zato se pa da na bus, peš (LJ ni tolk velika, niti tolk strašna), s kolesom..*Gaja* napisal/-a:žuri, pol še z žurov domov dam za taksi
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
[vanessa] napisal/-a:ne znaš z denarjem. meni dajo 300€ na mesec (od tega gre 155€ za stanovanje) in mi konc meseca še ostane. žuram pa ga 2-3x na tedn. taxi je res neumno rabit, če živiš v lj. pač počakaš na bus, čene pa greš peš al pa s epogajaš s taxisti (js še nikoli nism plačala tolko kolkr so mi rekli, prou na easy se jih da obrnt). hodim peš že več ku 1 leto, pa nikoli nism naletela na čudake, niti zdej k živim v šiški (k je tolko govora o tem kašni ljudje živijo tam). sej ok, da sti gre za varnost, sam pol se moreš odločit al zmanjšat žuranje al se ga napivat na račun staršev in pač bit brez denarja.
hm ja, sam je razlika a greš dam sama al še s kom? kr niti ena moja kolegica ni z mojga konca torej sm primorana it potem takem sama peš dam. sej bom vidla, sam doma so mi rekl da nej pazim kje hodim oz. tud če grem po glavni cest do ke pa da je ulična razsvetljava je nevarno...
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov