Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
*daddy's girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Jaz tudi živim doma, večino stvari plačujem sama, razen položnic.Na mesec dobim 150€ preživnine od očeta, ostalo zaslužim z delom+tega da delam dve šoli. V kratkem si bom kupila avto, sama si tudi plačujem šolo.
Moji mesečni stroški so približno taki:
- 160€ obrok za šolnino
- prb.100€ za bencin
- 10€ za literaturo, ki jo moram kupovati sproti
- 30€ za hrano
Kavicam, novim oblekam ipd. pa se nekaj časa odpovedujem, da bom prhranila za avto. Za pijačko, večerjo se pa še najde kšn evro, velikokrat s fantom nekak skombinirava
Moji mesečni stroški so približno taki:
- 160€ obrok za šolnino
- prb.100€ za bencin
- 10€ za literaturo, ki jo moram kupovati sproti
- 30€ za hrano
Kavicam, novim oblekam ipd. pa se nekaj časa odpovedujem, da bom prhranila za avto. Za pijačko, večerjo se pa še najde kšn evro, velikokrat s fantom nekak skombinirava
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2008
prvi in drugi dan v ljubljani in se je nabralo preceeeej stroškov :
100 € za hrano (testenine,riž, omake,marmeladke,namazi,kava,kakav,....)
19 € za mesečno
25 € za bone
10€ za 2x mc donald's
2,20€ za čaj (joj kak majo po lokalih drago haha)
5€ za vlak za domov
100 € za hrano (testenine,riž, omake,marmeladke,namazi,kava,kakav,....)
19 € za mesečno
25 € za bone
10€ za 2x mc donald's
2,20€ za čaj (joj kak majo po lokalih drago haha)
5€ za vlak za domov
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Živim doma, tako je stroškov občutno manj .
Zdej sem brucka tko, da računam da bo s stroški približno tako:
*mesečna karta za avtobus: 70€
*karta za trolo: 17€
*boni: tam nekje 30-35€ (odvisno od urnika pa kok bom hodila na bone jest)
*študijsko gradivo: nimam pojma še .
*račun za mobitel: 15 € ponavadi
*ostalo (oblačila, pijačke,stvari za ˝dušo˝): se bom prilagajala lastnemu zaslužku .
Karti za avtobus in ˝malico˝ mi bodo plačevali starši; ostalo pa sama (no ja tok, tok) upam, da mi bo zneslo delat prek SŠ.
Zdej sem brucka tko, da računam da bo s stroški približno tako:
*mesečna karta za avtobus: 70€
*karta za trolo: 17€
*boni: tam nekje 30-35€ (odvisno od urnika pa kok bom hodila na bone jest)
*študijsko gradivo: nimam pojma še .
*račun za mobitel: 15 € ponavadi
*ostalo (oblačila, pijačke,stvari za ˝dušo˝): se bom prilagajala lastnemu zaslužku .
Karti za avtobus in ˝malico˝ mi bodo plačevali starši; ostalo pa sama (no ja tok, tok) upam, da mi bo zneslo delat prek SŠ.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 03. Okt. 2009 9:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- Princeska**
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
Živim v Lj...
stanovanje: 185 evrov +50 evrov stroški =235
hrana: 30 evrov boni+ 30 evrov ostala hrana =60evrov
mesečna karta :17evrov
bencin:40 evrov
žurke:20 evrov
literatura :20 evrov
=392 evrov
stanovanje: 185 evrov +50 evrov stroški =235
hrana: 30 evrov boni+ 30 evrov ostala hrana =60evrov
mesečna karta :17evrov
bencin:40 evrov
žurke:20 evrov
literatura :20 evrov
=392 evrov
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
živim v podnajemniškem stanovanju v MB.
najemnina + stroški : 150€
jutranje kavice s sošolci: 10€
žurke, pikniki: 30€ (včasih več)
boni: 30-40€
hrano za sproti (jogurte, testenine, sadje...)ponavadi vzamem doma in me ne stane nič
luksuz (večerje z dragim, pijačke, oblačila, kozmetika): 100€ (preveč!)
literatura, zvezki, pisala...: 20€
najemnina + stroški : 150€
jutranje kavice s sošolci: 10€
žurke, pikniki: 30€ (včasih več)
boni: 30-40€
hrano za sproti (jogurte, testenine, sadje...)ponavadi vzamem doma in me ne stane nič
luksuz (večerje z dragim, pijačke, oblačila, kozmetika): 100€ (preveč!)
literatura, zvezki, pisala...: 20€
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
živim cca 20 km stran od kraja študija, tako da moji mesečni stroški niso nevem kako visoki- vsaj 50€ za benzin ker se vozim z avtom na fax, vsake tolko kakšen € dam za fotokopije, za študentske bone porabim v celem letu recimo 20€, ostalo porabim za kavice, kozmetiko, cunje, telefon, večerje, žuranja itd.,tukaj se pa kr hitro topijo €, si pa sama vse zaslužim, doma ne dobim niti 1€,razn hrane, strehe nad glavo itd.
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Zdaj sem šele nekaj dni v Ljubljani (en teden), vendar se mi zdi, da denar kar puhti Se moram malček organizirat in si začet pisat, kaj sploh rabim in ne kupovati kar nekih prčkarij pa ne hoditi na pijače 3x na dan, joj groza.
There are no shortcuts to any place worth going.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sploh nimam druge izbire kot kava 3x na dan, ker mam tok lukenj. Kaj pa če človk sploh delat? Drugač pa neki tazga:
Bus: 17€
Mobitel: 15€
Kave, hrana, boni in take zadeve: ene 70€ pa bo, ampak bodo boni za dlje
Nepotrebne stvari: 50€
Oblačila: 50€
Knjige za faks, fotokopije: 30€
Živim pa doma. Ne morm si predstavljat, da bi mogla ob vsem tem še stanovanje plačevat.
Bus: 17€
Mobitel: 15€
Kave, hrana, boni in take zadeve: ene 70€ pa bo, ampak bodo boni za dlje
Nepotrebne stvari: 50€
Oblačila: 50€
Knjige za faks, fotokopije: 30€
Živim pa doma. Ne morm si predstavljat, da bi mogla ob vsem tem še stanovanje plačevat.
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Ja, sem iz Kopra pa ti lahko povem, da je kar drag Zdaj odvisno koliko vas je v stanovanju in kako novo je, pa če je center ali kje izven, za kakšna nova se za enosobno giblje okoli 400-500 eur/mesec. Pač manjše kot je, manj se ti splača, ampak tako je ponavadi povsod. Drugače pa lahko na bolhi ali na nepremičnine.net vidiš kakšne okvirne cene.
^^ Enako, če imam recimo eno urco vmes, ni niti dovolj, da grem kam kaj poštenega pojest, pa potem grem kar samo na kavo. Ali pa se mi je doma ne da kuhati zjutraj pa kupim kar "coffee to go" in si mislim "saj je samo 1eur pa nekaj", ampak če si v bistvu vsak dan kupiš kavo, te pride nekje do 30 eur mesečno, kar pa ni ravno malo
Jst sploh nimam druge izbire kot kava 3x na dan, ker mam tok lukenj. Confused Kaj pa če človk sploh delat?
^^ Enako, če imam recimo eno urco vmes, ni niti dovolj, da grem kam kaj poštenega pojest, pa potem grem kar samo na kavo. Ali pa se mi je doma ne da kuhati zjutraj pa kupim kar "coffee to go" in si mislim "saj je samo 1eur pa nekaj", ampak če si v bistvu vsak dan kupiš kavo, te pride nekje do 30 eur mesečno, kar pa ni ravno malo
There are no shortcuts to any place worth going.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Men se pa zdi, da denar kar puhti, pa nisem kaj preveč zapravljiva. Na začetku sem si še vodila evidenco, po parih dneh pa pozabla in evo, komaj 2. (še ne cel!) teden je za mano v Lj in sem že ful denarja zapravla. 200 € so mi starši nakazal za mesec dni (najemnina ni všteta) pa mi je premal. koliko pa vam drugim nakažejo doma (tisti, ki nimate štipendije in svoje plače)? delat pač ne morem, ker želim imeti kar se da dobro povprečje, da dosežem zoisovo štipendijo naslednje leto.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
za tiste, ki ne morte brez 3x kave na dan.. a nimate nikjer v bližini kakšne knjižnice, kamor lahko greste prelistat kakšno revijo ali pa samo sedet in poslušat muziko? kakšna takšna varjanta stane precej manj kot filanje prometa kafičem jaz to počnem kar pogosto.. sprva je blo z namenom, da se med frajuricami kaj učim, ampak se mi itak ne da skoz.. tako, da pol berem kakšen cajteng al pa revijo in mi tista ura zbeži ko blisk. (pa še kafeavtomate s kavo za 30centov so ponavadi v bližini, če že res ne gre brez )
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz ravno zato ne hodim na vsa predavanja. Finančno in časovno gledano se mi ne splača.
Grem, če je neka opazna korist od tega, če bi pa obisk faksa pomenil samo, da grem za cel dan v Lj, izven od prfoksov isto, kar lahko sama preberem doma, hkrati pa še par ur zabijem na cesti in v kafičih, sem pa raje doma (ali pač kje drugje ).
Grem, če je neka opazna korist od tega, če bi pa obisk faksa pomenil samo, da grem za cel dan v Lj, izven od prfoksov isto, kar lahko sama preberem doma, hkrati pa še par ur zabijem na cesti in v kafičih, sem pa raje doma (ali pač kje drugje ).
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
rachka_ napisal/-a:za tiste, ki ne morte brez 3x kave na dan.. a nimate nikjer v bližini kakšne knjižnice, kamor lahko greste prelistat kakšno revijo ali pa samo sedet in poslušat muziko? kakšna takšna varjanta stane precej manj kot filanje prometa kafičem jaz to počnem kar pogosto.. sprva je blo z namenom, da se med frajuricami kaj učim, ampak se mi itak ne da skoz.. tako, da pol berem kakšen cajteng al pa revijo in mi tista ura zbeži ko blisk. (pa še kafeavtomate s kavo za 30centov so ponavadi v bližini, če že res ne gre brez )
Ne, ker sem socialno bitje
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov