Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Tamala_mrha napisal/-a:- 30 € za bone
- 30 € za hrano iz trgovine (sadje, sojin kakav, polnozrnat kruh, mleko in podobne stvari, ki kar nanesejo, ker na sendvičih ne mislim živet)
tole dvomim da ti bo prislo skoz
- navelicala se bos cist vsak dan jest na bone
- tut doma rabis kej za skuhat za zvecer pa ce bos lacna, ce ne bo casa it kam ven jest al pa se ti ne bo dalo...sigurno ne bos mela sam kakava in mleka pa na zacetku mores ful stvari kupit: sladkor, sol, kava, olje, moka, jajca (ce hoces recimo palacinke spect) kake testenine ipd.
no sej bos sama vidla, oni ti bojo 200€ nakazali, pa ti pac ne bo tolk ostalo za soping in to. se da, je mela moja sestra v ljubljani se manj denarja na mesec na zacetku, ampak ni pa nekih luksuzov pa ful sopinga potem tu...
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ne, kuhala si sama ne bom (da bi rabla vse sestavine, od moke, sladkorja itd.), vsaj kosila pa tega ne, ker to mi bo itak lastnica včasih je rekla, za hrano bo še najmanjši problem, ker ne zapravim dost za to... To so samo okvirne cene oz. za prvi mesec bom mela tako, v nadaljnje pa bom vidla. Ampak po mojem bom prej rabla denar za kaj drugega da mi ne bo zneslo kot pa za hrano.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
aja ce mas pa tak nacrt pa ce se bos res drzala tega pol pa tak super sam vsi k jih js poznam pa so mel take ncrte (nic hrane kuhat), se cist vsi so pol zacel kuhat (pac kake makarone kdaj, kak mlecn riz, juhce, ipd.) cukr rabis pa ze zarad caja...
no sej. bos vidla kk si bos uredila vse to
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Nasi stroski doma za moj studij so zelo nizki. Nekje 20 eurov za "priloznostna" kosila na bone, drugace jem doma kar se skuha. Zivim doma, le za benzin gre nekje 40 eur na mesec.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
red_rose napisal/-a:aja ce mas pa tak nacrt pa ce se bos res drzala tega pol pa tak super sam vsi k jih js poznam pa so mel take ncrte (nic hrane kuhat), se cist vsi so pol zacel kuhat (pac kake makarone kdaj, kak mlecn riz, juhce, ipd.) cukr rabis pa ze zarad caja...
Čaja sploh ne pijem s sladkorjem, tako da... Pri takih "stroških" se pol pozna mal, pa tud nimam navade jest večerje like testenine al pa kej, ker je zame "večerja" vedno bolj majhna, mi zvečer sploh ne paše kaj dost jest niti ni zdravo. Recimo za večerjo pojem kakšen jogurt al pa sadje (pred 18h) in to je to. Najpomembnejši mi je zajtrk (jogurt, sadje, polnozrnat kruh al pa kak rogljiček in čaj ali kozarec soka), kosilo bo al na bon al pri lastnici, popoldan pa še kaj malega pojem and that`s it. Tako da za hrano že vnaprej vem, da pri meni ne bo dost naneslo.
-
Marguerite - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: Novo mesto
Pri meni se je kar poznala razlika v zapravljanju, ker imam Mercator Pika kartico, pa grejo stroški na mamin račun drugače nikoli nisem vedela povedat, koliko dnarja naj mi da/nakaže za hrano. Tako da je šlo prbl.50e za prevoz, 50e za bone, za kakšno majčko in kofetke je šlo pa iz lastnega žepa aha pa najemnino so plačevali starši.
You've got a fast car But is it fast enough so we can fly away? <3
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Js sm tudi misnla da mi ne bo zneslo za hrano, sam sm vsak mesec manj kupovala, kr sm preživela dan z jogurtom in sendvičem in tudi število bonov sm zmanjšala, kr so tko narasle cene Tko da s 30€ se da prit skozi če nisi al pa nočeš bit mojstr v kuhanju. Skozi pridem s 300€ na mesec (150 za stanovanje), pa ne živim v pomanjkaju, čeprou tudi v shopping ne hodim več tolko ku 2 leti nazaj.
-
lovefrance - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2008
130 za najemnino
okrog 40 do 50 za bone
100 do 120 za napolnit hladilnik, kavice...
okrog 40 do 50 za bone
100 do 120 za napolnit hladilnik, kavice...
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2008
120 najemnina za stanovanje
50 stroški
17 mesečna
30 vlak
20 boni
40 ostala hrana
-------------------
cca. 280 - to bojo doma plačal (+ literatura, ki ne vemo kolko bo )
ostalo (kavice, žuri, obleke, kozmetika ...) bo pa iz štipendije , ene 180 € + če bom kj našla za delat 2-3x na tedn , da bo še kak dodaten vir zaslužka
vse skupi ene 500 na mesec
50 stroški
17 mesečna
30 vlak
20 boni
40 ostala hrana
-------------------
cca. 280 - to bojo doma plačal (+ literatura, ki ne vemo kolko bo )
ostalo (kavice, žuri, obleke, kozmetika ...) bo pa iz štipendije , ene 180 € + če bom kj našla za delat 2-3x na tedn , da bo še kak dodaten vir zaslužka
vse skupi ene 500 na mesec
-
Blondie7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2009
- Kraj: Maribor
Jas pa bom dobla lepo 300€ na mesec in so rekli, da bom pač s tem mogla znat preživet. Aja sobo bom plačala ene 80€ ostalo pa knjige, hrana, boni, ipd. Ne morem še nič rečt kolko me bo kaj prišlo, ker še nisem na faxu. Pa tut raje ne študiram na to, kolko bom za kaj dala, ker ponavadi se vedno zakalkuliram. Ko bom tak daleč bom že vidla. Aja pa jem tut bolj malo tak da glede hrane ni panike
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jaz tudi jem malo, pa vseeno veliko za hrano porabim; nekje 20 evrov tedensko. Pa sploh ne kupujem najdražje.
Mogoče je krivo to, da hočem vedno od skoraj vsakega živila nekaj imeti. Ne samo recimo kruh in pašteto, ampak marmelado, nutelo, tako pašteto, drugačno pašteto, maslo, namaz ... nikoli ne vem, kaj mi bo zapasalo. Pa še kuham si zelo rada.
Mogoče je krivo to, da hočem vedno od skoraj vsakega živila nekaj imeti. Ne samo recimo kruh in pašteto, ampak marmelado, nutelo, tako pašteto, drugačno pašteto, maslo, namaz ... nikoli ne vem, kaj mi bo zapasalo. Pa še kuham si zelo rada.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
To se pol kar nabere - vse za kuhanje, pa več vrst namazov. Jaz pa kruha oz. teh namazov itak ne jem, ker mi nekak ne paše, razen na polnozrnat kruh si včasih namažem sirni namaz, pa še to parkrat na mesec. Bo pa me verjetno več prišlo glede bonov, ker fast fooda ne jem (parkrat na leto oz. vedno manj), ostalo kar pa je, pa so dražji boni. Ma kak bo pač bo, stradat vsekakor ne mislim, odvisno kaj mi bo kdaj zadišalo.
- *hox*
- Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Js sem pa več kot srečna, da živim doma in mi (oz. mojim staršem) ni potrebno plačevat najemnine za stanovanje / ŠD.
Na mesec (okvirno) porabim:
- 50 € vlak (+ 50 € bencin, ker grem včasih pač z avtom)
- 17 € avtobus
- 50 € hrana (najmanj tok.. ponavadi jem kakšne sendviče, ker itak nimam časa it na kosilo)
- 20 € knjige
- 100 € ostalo
Vlak, bencin in avtobus mi plačajo doma, ostalo si kupujem sama.
Na mesec (okvirno) porabim:
- 50 € vlak (+ 50 € bencin, ker grem včasih pač z avtom)
- 17 € avtobus
- 50 € hrana (najmanj tok.. ponavadi jem kakšne sendviče, ker itak nimam časa it na kosilo)
- 20 € knjige
- 100 € ostalo
Vlak, bencin in avtobus mi plačajo doma, ostalo si kupujem sama.
-
la_estrella - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
jst grem zdej v 1.letnik...in moji stroški bojo približno taki:
60€ bencin
17€ mesečna za avtobus
15€ račun za mobitel
40€ študentski boni
SKUPAJ: 132€
žepnine mam 120€...in če ne bo dost se bom doma zmenla da se mi poveča žepnina
mam pač srečo da mi ni treba plačvat za študnetca