Stroški študentskega življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine, floribunda
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
No, da še jst povem moje stroške Jst se pa vozm v Lj na faks..
torej:
*30€ za vlak (grem sam 3x tedensko na faks)
*100€ benz za avto- do najbližje železniške postaje mam približn 15 km, z avtom na faks pa nočem it-> z vlakom se furam 20 minut, če bi šla z avtom bi se mogla vozt skoz medvode, to pa upam d veste d so zutri take gužve d lhk eno uro v gužvi stojim. Plus to da se mi ne da iskt okol faksa pol ure d dobim parkirplac. Tud do faksa hodm peš, ker se mi zdi škoda dat 17€, če mam pa do faksa slabih 20 minut.
*30€ za bone, kavice
*20 € za žuranje
*20€ mi ostane za oblačila, kakšna darila za RD...
U glavnem z 200€ mesečno mi čist znese. Cnejš kt pa če bi živela v ljubljani. Do zdj sm skoz mela štipendijo, letos je pa nimam, ker ponavljam letnik. Tako, da letos delam, ampak se pozna ker lahko delam 2, 3 dni na teden (ker mam predavanj letos zlo malo).
torej:
*30€ za vlak (grem sam 3x tedensko na faks)
*100€ benz za avto- do najbližje železniške postaje mam približn 15 km, z avtom na faks pa nočem it-> z vlakom se furam 20 minut, če bi šla z avtom bi se mogla vozt skoz medvode, to pa upam d veste d so zutri take gužve d lhk eno uro v gužvi stojim. Plus to da se mi ne da iskt okol faksa pol ure d dobim parkirplac. Tud do faksa hodm peš, ker se mi zdi škoda dat 17€, če mam pa do faksa slabih 20 minut.
*30€ za bone, kavice
*20 € za žuranje
*20€ mi ostane za oblačila, kakšna darila za RD...
U glavnem z 200€ mesečno mi čist znese. Cnejš kt pa če bi živela v ljubljani. Do zdj sm skoz mela štipendijo, letos je pa nimam, ker ponavljam letnik. Tako, da letos delam, ampak se pozna ker lahko delam 2, 3 dni na teden (ker mam predavanj letos zlo malo).
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Moji stroški skozi mesec:
-študentski dom: 75€
-benzin :50€
- hrana :30-40€
-fotokopije in podobno:10-15€
-oblačila, kozmetika itd: 20€
- po lj hodim peš ..
- kavice,žuranja itd:20-30€
-študentski dom: 75€
-benzin :50€
- hrana :30-40€
-fotokopije in podobno:10-15€
-oblačila, kozmetika itd: 20€
- po lj hodim peš ..
- kavice,žuranja itd:20-30€
-
KittyCat - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
marypa napisal/-a:KittyCat napisal/-a:kok je enim fajn k jim kr oči pa mami dasta dinarčke
Joooj vi pa delate kt zamorci vsak dan..
men to sošolka skoz očita.
jp, js delam vsak dan. no clo kak vikend mam frej pa bi rajš bla vsak dan frej in uživala študentsko življenje kot se spodobi, ne pa da že zdej vsak dan furam to rutino bedno. sam mi druzga ne preostane, ker starši pač nimajo. saj mami mi kdaj tudi pomaga, ko so kaki večji stroški npr. šolnina, ampak več pa ne gre
pa si nč več ne prvoščim kokr drugi, letos sem bla prvič od kar sem na svojem (5 let) na dopustu. supergice mam že 4 leta iste in majo že lukno, evo comp sm si lani prvoščla, pa še to je fotr vzeu na kredit in sem mu vsak mesec dajala za obroke.
ni lih tko lepo k si ve to predstavlate. ni pa verjetn pr vseh isto. kšni k delajo res lepo zaslužjo, po pa vidiš študente k se z avdiji okol furajo. js mam pa peš hondo
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
js se med študijem vozm v LJ iz KR (lani smo se manjavali s še dvema-vsaqk tedn je en vozu) in dam za
*bencin cca 80€ na mesc
*položnice za telefon, zavarovanje... cca 65€ na mesc
*hrana (pr ns doma mamo zmer prazn hladilnik) cca 70€ na mesc
*kofetki cca 10€ na mesc
*žurke cca 15€
*oblačila, obutev, kozmetika... cca 100€
*stvari za fax povprečno 50€ na mesc
*...
aja pa vsak mesc dam na stran cca 100€
*bencin cca 80€ na mesc
*položnice za telefon, zavarovanje... cca 65€ na mesc
*hrana (pr ns doma mamo zmer prazn hladilnik) cca 70€ na mesc
*kofetki cca 10€ na mesc
*žurke cca 15€
*oblačila, obutev, kozmetika... cca 100€
*stvari za fax povprečno 50€ na mesc
*...
aja pa vsak mesc dam na stran cca 100€
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
lani:
stanovanje: 150 € + stroški (okoli 60 € pozimi).. s subvencijo vred je blo 170
hrana: do 20 € za bone, ostalo pa kar sm kupla v trgovini - do 30 €, za kavice pa ful preveč, kr hodim skor vsak dan, včasih tudi večkrat na dan
fax (skripte, knjige,..): čez leto sm sigurno dala več ku 300 €
prevoz: okoli 40€, trole pa nism rabla, sam žetone - največ 10 €
kar je pa ostalo od tistega kar so mi dali starši je blo za žuranje (predvsem to), kozmetiko, oblačila,..
letos bo pa za stanovanje na srečo manj, ma bo pa trolo treba plačat.. pa tudi knjig in tega sranja ne bom rabla
stanovanje: 150 € + stroški (okoli 60 € pozimi).. s subvencijo vred je blo 170
hrana: do 20 € za bone, ostalo pa kar sm kupla v trgovini - do 30 €, za kavice pa ful preveč, kr hodim skor vsak dan, včasih tudi večkrat na dan
fax (skripte, knjige,..): čez leto sm sigurno dala več ku 300 €
prevoz: okoli 40€, trole pa nism rabla, sam žetone - največ 10 €
kar je pa ostalo od tistega kar so mi dali starši je blo za žuranje (predvsem to), kozmetiko, oblačila,..
letos bo pa za stanovanje na srečo manj, ma bo pa trolo treba plačat.. pa tudi knjig in tega sranja ne bom rabla
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz sm bla 4 leta v Ljubljani, privat. Stanovanje so mi krili starši, drugo sem se financirala iz štipendije.
Tako je od štipendije bilo za: hrano v lj, bone, kavice, mesečno po lj, vlak za domov in nazaj vsak vikend, kake skripte, kopije, knjige za faks, telefon, potem pa za luksuz kolikor je ostalo (kakšna večerjica s fantom, kakšna pijačka zvečer, kakšna majčka ali dve, mogoče kakšno ličilo tam pa tam)
Kaj več pa ni šlo, ampak ni bilo tako težko no, treba je pač gledat na vsak evro, pa vedit kaj je bolj pomembno, pa da ti z denarjam znese čez mesec.
Aja, mela sm pa cca. 200€ za en mesc (+/-)
Tako je od štipendije bilo za: hrano v lj, bone, kavice, mesečno po lj, vlak za domov in nazaj vsak vikend, kake skripte, kopije, knjige za faks, telefon, potem pa za luksuz kolikor je ostalo (kakšna večerjica s fantom, kakšna pijačka zvečer, kakšna majčka ali dve, mogoče kakšno ličilo tam pa tam)
Kaj več pa ni šlo, ampak ni bilo tako težko no, treba je pač gledat na vsak evro, pa vedit kaj je bolj pomembno, pa da ti z denarjam znese čez mesec.
Aja, mela sm pa cca. 200€ za en mesc (+/-)
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
Jaz grem oktobra v Ljubljano in bom imela samo štipendijo (verjetno bo okoli 200€) - študentski dom bodo plačevali starši.
Če se bom vozila z vlakom (oz. kakorkoli, le ne sama s svojim avtom, ker imam 110km v eno smer) bi po mojih računicah morala prit lepo skozi.
Moja računica pa je:
17 € - avtobus (če bom rabila, odvisno v kateri dom pridem)
50 € - boni
20-30 € - ostala hrana (s tem, da si bom določene stvari nosila od doma)
50 € - vlak (če hodim domov vsak vikend)
15 € - račun za mobitel
ok. 20 € - ostalo
skupaj = 180 € more or less
Pa upam, da bo uspelo tako, kot planiram.
Vprašanje - cena vozovnice za avtobus je vedno 17 € in velja za vse proge? Tiste, ki se vozite z vlakom - uporabljate kartico SŽ-EURO<26 oz. ali se vam zdi, da se jo splača vzet?
Če se bom vozila z vlakom (oz. kakorkoli, le ne sama s svojim avtom, ker imam 110km v eno smer) bi po mojih računicah morala prit lepo skozi.
Moja računica pa je:
17 € - avtobus (če bom rabila, odvisno v kateri dom pridem)
50 € - boni
20-30 € - ostala hrana (s tem, da si bom določene stvari nosila od doma)
50 € - vlak (če hodim domov vsak vikend)
15 € - račun za mobitel
ok. 20 € - ostalo
skupaj = 180 € more or less
Pa upam, da bo uspelo tako, kot planiram.
Vprašanje - cena vozovnice za avtobus je vedno 17 € in velja za vse proge? Tiste, ki se vozite z vlakom - uporabljate kartico SŽ-EURO<26 oz. ali se vam zdi, da se jo splača vzet?
There are no shortcuts to any place worth going.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Zdej ko bojo te nove karticeza trolo bomo tisti, ki nismo iz ljubljane baje mogli kupit vozovnico za občane(35€). Dijaške ne-ljubljančani več ne bomo mogli kupit. Vsaj tako so govorili nekaj časa nazaj no...
Kartico SŽ-EURO<26 se ti pa definitivno splača narest. Stane 18€ morš met pa s sabo sliko pa osebni dokument. Nardijo ti jo pa na vseh večjih postajah.
Kartico SŽ-EURO<26 se ti pa definitivno splača narest. Stane 18€ morš met pa s sabo sliko pa osebni dokument. Nardijo ti jo pa na vseh večjih postajah.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
McLarnovc napisal/-a:Zdej ko bojo te nove karticeza trolo bomo tisti, ki nismo iz ljubljane baje mogli kupit vozovnico za občane(35€). Dijaške ne-ljubljančani več ne bomo mogli kupit. Vsaj tako so govorili nekaj časa nazaj no...
Ja, če bosta osnutek in predlog tega sprejeta - veljati pa bi potem začelo septembra 2010.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
odvisno kak clovek si..enim bi bla muka eno, drugim drugo...poznam bolj samotarskega cloveka ki uziva sam v stanovanju, pa tudi enega zlo druzabnega, ki ma pac rad svoj mir in zasebnost in zato zivi sam - ko rabi druzbo je pa pac zunaj...
zivljenje s cimri zna pa bit zlo prijetno sploh ce se z njimi dobro zastopis. pac odloci se za nekaj, se vedno se lahko kasneje spremislis
zivljenje s cimri zna pa bit zlo prijetno sploh ce se z njimi dobro zastopis. pac odloci se za nekaj, se vedno se lahko kasneje spremislis
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Uh, men je v vsakem primeru bolš sama. Oz. v mojem primeru s tipom, ampak če bi bla samska pol definitivno sama.
Družbo še vedno lahko povabiš k sebi al pa ti greš kam. Ko pa hočeš mir in prazno stanovanje pa ne moreš rečt cimru naj spoka ven.
Družbo še vedno lahko povabiš k sebi al pa ti greš kam. Ko pa hočeš mir in prazno stanovanje pa ne moreš rečt cimru naj spoka ven.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
No, kolikor sem oz. smo doma računali, bom v Lj na mesec zapravila:
- 30 € za bone
- 30 € za hrano iz trgovine (sadje, sojin kakav, polnozrnat kruh, mleko in podobne stvari, ki kar nanesejo, ker na sendvičih ne mislim živet)
- 50 € za prevoz (če bom hodila vsak vikend domov) - čeprav po mojem ne bom šla čisto vsak vikend in bo na prevozu prišparala, tisti en žur, hrana in kava med vikendom tam pa me bo še vedno manj stalo kot če bi šla domov
- 90 € za ostale stvari (kofetki, žuri, kakšen šoping kdaj ...)
Prvi mesec bosta mi mogoče starša nakazala še kaj "za rezervo", pa da vidim s koliko denarja bom normalno shajala, pol pa bom vidla.
V vse te stroške nisem vključila 200 € za stanovanje, ki ga plačujeta starša, štipendije pa nimam. Bom pa na začetku faxa, sploh med vikendi še kaj delala in si prislužila še kaj dodatnih € zase.
- 30 € za bone
- 30 € za hrano iz trgovine (sadje, sojin kakav, polnozrnat kruh, mleko in podobne stvari, ki kar nanesejo, ker na sendvičih ne mislim živet)
- 50 € za prevoz (če bom hodila vsak vikend domov) - čeprav po mojem ne bom šla čisto vsak vikend in bo na prevozu prišparala, tisti en žur, hrana in kava med vikendom tam pa me bo še vedno manj stalo kot če bi šla domov
- 90 € za ostale stvari (kofetki, žuri, kakšen šoping kdaj ...)
Prvi mesec bosta mi mogoče starša nakazala še kaj "za rezervo", pa da vidim s koliko denarja bom normalno shajala, pol pa bom vidla.
V vse te stroške nisem vključila 200 € za stanovanje, ki ga plačujeta starša, štipendije pa nimam. Bom pa na začetku faxa, sploh med vikendi še kaj delala in si prislužila še kaj dodatnih € zase.
Vrni se na Dom, okolica in bivanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov